*Nettavisen* Sportspill.

Frode Hamre får tillit igjen

Foto: hesteguiden.com

Nykommeren Avilar møter fryktelig svak motstand og bankerspilles direkte. Sjekk våre travtips til Sørlandet.

Treff for Sportspill-tipsene
Vi klarte ikke Jokerpotten i lørdagens V75, men for de som spilte vår mellomstore bong på kr 432 ble det 5052 kroner tilbake (seks femmere). På det største forslaget ble det sju femmere og 5894 kroner tilbake. På Dagens Dobbel ble det 1264 kroner tilbake med innsats kr 300. Sjuendevalget Storsjø Frøya i V75-1 var vårt tredjevalg, mens fjerdevalget Onion F.H. i V75-6 var vårt andrevalg.

Sørlandets travpark inviterer til dobbel V5 søndag og sportslig sett er det riktig fine løp i sør. I V5-A spillet får Frode Hamres nykommer Avilar alle pengene våre, da den møter svært skral motstand. I V5-B spillet spiller vi bankerfritt, da flere av løpene kan låses på få hester.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

V5A-spillet starter allerede i det første løpet denne søndagen, og 6 Avilar spiller vi altså banker direkte. Vi pratet med Frode Hamre torsdag ettermiddag, og selv om han på det tidspunktet ikke hadde helt kontroll på motstanden, meldte han at Avilar kan ned mot 17.0 på distansen og kanskje litt til. Og hvis det er riktig (Frode tar sjelden feil, han ga oss tredjevalget D.J.'s Lover på Klosterskogen torsdag), så må Avilar ha en meget god vinnersjanse her.

Han var innom galoppen i prøveløpet, men det var en bagatell ifølge Frode. Hesten opptrer stabilt i trening. Kun ni hester til start og flott startspor bak bilen og da nøler vi ikke. 1 Rocky Finess står med en fin tid fra sin nest siste start, men det var maksuttelling etter et fint løp underveis.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 1-4-8 C: 3-4-2-7-9

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-2A:
1 Løkki Vilma gikk et kanonløp på Klosterskogen sist og tok en meget velfortjent seier. Ble da svart opp av lederhesten hele veien, men var likevel klart sterkest tilslutt. Overlegen i seiersløpet femte sist, og tøff toer bak meget gode Schuvablessa fjerde sist, mens det har blitt galopp tredje sist og nest sist. Feilfritt tror vi unge Vilde M. Kals sitter bak en vinner påny, men førstespor bak bilen på en rask sprint kan bli oppjaget.

3 Trø Loma er travsikker og speedig (slik Trø-hestene ofte er). Ble mye spilt for Øystien Tjomsland i et par løp før jul i fjor, uten å være i nærheten av å innfri. Tilbake etter noen måneders pause og kan muligens sitte i front tidlig. 7 Stjerne Sofie er definitivt blant de bedre på kapasitet her, men sprint er trolig ikke noen fordel for den galopplystne tiåringen. 2 Ås Glimten vant tredje sist på sprint og er ikke så aller verst.

Eirik Høitomt melder premiesjanse på 4 Eddablesa, men møter jo ikke veldig tøff motstand og skulle noen av favorittene rote seg bort er hun aktuell sammen med 9 Holen Balder som har et fint løp på papiret her.
Rangering V5-2A: 1 B: 3-7-2 C: 4-9-5-8-6

V5-3A:
5 Bar Story kan bli en ny monteslager for Kari Anne Knutsen (slik Kings Centaurus har blitt). Flott opphenting i montedebuten nest sist og måtte Bar Story kun strekke våpen for en meget opplagt Moon Dreamer. Motstanden er ikke allverden her, selv om vallaken står litt tøft inne på penga.

10 Tour De Paris gjorde et flott løp til tredje på Kloster sist etter å ha bommet starten fullstendig. Sammen med flinke Mette R. Nyløkken er hoppa en klar seierskandidat her. 6 Final Dream varierer veldig i prestasjonene, men sprint er ihvertfall et pluss.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 10-6 C: 3-7-9-1-2-8-4

V5-4A/V5-1B:
7 Novak Bi skuffet voldsomt som 1,5 oddser på Forus sist etter å ha overtatt teten tidlig. Har ellers vært knallgod i startene forut, og skal jo normalt ha en fin vinnersjanse her, men innsatsen sist var betenkelig svak og vi må gardere. Bo Westergaard melder om strålende treningsarbeider på 1 Krakartau som viste seg bra frem i et par treårsløp i fjor. Står alene på strek og kan taue dette feltet lenge i ny regi.

2 Monseigneur har forlatt Bo Westergaards stall og står nå hos eieren. Var brenngod vinner på Sørlandet 23. januar i år, da en hest som Acolyte Hanover var sjanseløs. Men har ellers stort sett rotet seg bort på galopp. Trollmannen Høitomt prøver nå. Tom Erik Solberg er forsiktig i forhåndsuttallelsene vedrørende 4 Real Chili Pepper og mener hesten trenger flere løp. 9 Joey tok lett ned ledende Novak Bi på Forus nest sist og må nesten tas på alvor igjen.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 1-2-4-10 C: 3-9-5 D: 8-6

V5-5A/V5-2B:
Øystein Tjomsland kan takke seg selv for at han tapte med 3 Kong Gustav på Bjerke sist. Vel i tet så det helt grønt ut for Kong Gustav, men Tjomsland kjørte nok altfor hardt nedover den siste langsiden og da stummet det tilslutt og Striks slo seg forbi. Men Kong Gustav er og blir en stabukk, han var slik ved flere anledninger i fjor og vi er ikke sikre på at han styrer dette feltet helt hjem, selv om oppgaven er fin på papiret.

6 Tekno Viktor møtte svært gode hester i V75 sist, og hang greit med til femte. Han mangler fortsatt litt fart og kampglød, fireåringen til Kjell Løvdal, men forbedrer seg litt hele tiden. 12 Sibbe elsker jo langløp og dersom han unngår å tape for mye fra start kan han vinne dette. 2 Rau Eld viste fremgang igjen sist, og vi glemmer ikke at han galopperte som klink vinner og dønn sistevalg i et V75-løp for Magnus Helland 23. oktober i fjor.

7 Ølmer er litt på gang og 11 Freddi er i nærheten av en fulltreffer nå, men står litt leit til på 40 meter tillegg.
Rangering V5-4A/V5-2B: A: 3 B: 6-12-2 C: 7-11-9-8-1-4-5-10

V5-5A/V5-3B:
Tre hester gjør opp om seieren i dette løpet og vi setter 3 Trollgutt først. Løvdal-traveren varslet fremgang sist og her er det ikke utenkelig at Eirik Høitomt kommer seg først ut av de fire tilleggshestene og overtar teten tidlig (1 Havtroll og 2 Lineas Elfin verken kan eller vil svare opp teten). Vel i tet er Trollgutt en fighter.

4 Vestpol Faxen hadde en svært vanskelig oppgave sist på Bjerke fra langt tillegg, men holdt koken flott. Veldig bra i seiersløpene fjerde sist og tredje sist. 5 Ramstad Eld hang med svært godt fra dødens i elitekampen på Bjerke sist søndag. Men Ramstad Eld må muligens gå utvendig igjen. Uansett en klar seierskandidat.
Rangering V5-5A/V5-3B: A: 3 B: 4-5 C: 6 D: 1-2

V5-4B:
Åtte raske sprintere på farten her og 2 Windshear får et knepent vinnertips fra en perfekt utgangsposisjon. Spurtet strålende til gevinst på Biri nest sist, og holdt koken flott til femte i Bergen for fjorten dager siden. Sprint passer nok best.

5 McCormick var meget bra på Sørlandet tredje sist, men ga seg skuffende lett fra tet på Kloster nest sist (mot en knallgod Beat The Tag). Sist på Bjerke fullførte hesten strålende til femte i svært tøffe omgivelser etter en tøff sisterunde. 6 Gliding Myth vant greit fra tet på Bjerke i debuten. Sist forsvant hesten direkte på Bjerke.

Vi synes vel disse tre skiller seg klart ut, selv om 1 Expensive Royal kan være småfarlig fra et fint førstespor og 8 New Cowboyland dukker opp i regi Bo westergaard (men spor åtte ser håpløst ut).
Rangering v5-4B: A: 2 B: 5-6 C: 1-8-3-4 D: 7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B:
Johan Herbjørn Undem varsler tetkjøring med 1 Xavier og da blir dette et litt åpent løp. Xavier holder veldig fin form om dagen, men tet over 2100 meter er vi ikke helt sikker på er rett melodi. Uansett får han et svært knepent førstevalg.

7 Mieux Di Quattro har fått mange tøffe løp i det siste og risikerer å måtte gjøre mye jobb også denne gangen. Fra spor sju blir det sjanseartet og vi synes Tjomsland-traveren er en favoritt i fare. 4 Blue Question gjorde et par helsvette seiersløp i fjor. Kommer nå tilbake etter pause og vi betaler direkte.

2 Dream Royal har trukket et flott startspor og er også aktuell, selv om 2100 meter ikke er ønskedistansen. 6 Naomi Dryad, 11 Lonely Story og 8 Kjell Bjarne kan også være med helt der fremme i et flott spilleløp.
Rangering V5-5B: A: 1 B: 7-4-2-6 C: 11-8-10-9 D: 5-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag