Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Godset tar Atletico

Og Aalesund taper i Borås, men går videre sammenlagt. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Det er kvalifiseringsspill til Europa League som dominerer langoddsen denne torsdagen. Aalesund, Strømsgodset og Vålerenga skal i aksjon, med ganske så forkjellige utgangspunkt i kveldens returkamper.

Vi finner også oppgjøret mellom Start og Molde, som vises på MAX klokken 19.00, og Hønefoss og Sandefjord, som vises på NRK 2 klokken 21.00.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Et langskudd med gode vinnersjanser er Hajduk Split hjemme mot Stoke City. Engelskmennene vant 1-0 på Britannia, men er langtfra like sterke på bortebane. Kroatene er et habilt hjemmelag og kan ta dette. 2,65 på H i objekt 91 frister.

Dagens avslag
Vi advarte mot mulig laber innsats og motivasjon hos Palermo hjemme mot FC Thun i tippetipset forrige uke, og ba alle styre unna Palermo til 1,20 på langoddsen. Kampen endte 2-2 etter en meget sen italiensk utlikning. Vi ser ingen grunn til å satse på Palermo i dag heller, og oddsen på FC Thun og uavgjort frister heller ikke så voldsomt.

Dagens spill
Det er mye spennende i dag, og vi kan trolig få se en del bevegelser i oddsmarkedet og mulige endringer av odds hos Norsk Tipping. Markedsledende odds øker ikke sjansen for at spillet går inn, hvis noen var i tvil om det. Aalesund og Strømsgodsets kamper er så spennende og så interessante objekter at vi ser nærmere på disse.

Elfsborg - Aalesund
Elfsborg fikk virkelig kjørt seg på Color Line stadion. "Det virket som om de leste oss litt bedre enn vi leste dem", var en av kommentarene i Elfsborgs oppsummering av 0-4-tapet. Kanskje var det en smule undervurdering inne i bildet også, og god, gammeldags uflaks. Elfsborg fortjente nok å tape, men var veldig uheldige som røk med hele 4 mål. Nå har de ikke annet valg enn å gå direkte i angrep for å hente opp Aalesunds ledelse. Hjemme på kunstgresset i Borås er de veldig sterke, så her er ingenting umulig. Elfsborg er Allsvenskans beste hjemmelag, med 8-1-0 og målforskjell 23-8. De gjorde også en taktisk god kamp borte mot AIK på søndag, da de nektet motstander målsjanser og vant 1-0 på Råsunda.

Vi har ikke sett troppen til dagens kamp. Det var et bortimot toppet Elfsborg som slo AIK på søndag, og en av dem som var involvert i mye av det Elfsborg skapte, Stefan Ishizaki (m), står over denne kampen (og den neste, mot Kalmar) på grunn av en operasjon i hånden, melder Borås Tidning. Ellers tror vi på et ganske likt lag.

"Vi er ikke videre ennå. Returkampen skal spilles først", var vel essensen av det Rekdal sa etter kampen, og han var på det rene med at de hadde fått veldig godt betalt med 4 mål. Men det er ingen tvil om at Rekdal og Aalesund er i storform om dagen, det fikk vi bekreftet da de skapte mange, store sjanser borte mot Tromsø på søndag. Det ble likevel tap 0-1. De taper i det hele tatt en del bortekamper, Aalesund, som har 2-2-5 på bortebane i Tippeligaen og tapte 1-2 borte for Ferencvaros i kvalikrunden før denne. Rørvik er ikke med til Borås. Dagens tropp:

Sten Grytebust, Jonas Sandqvist, Enar Jääger, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Robert Sandnes, Demar Phillips, Fredrik Carlsen, Fredrik Ulvestad, Jason Morrison, Peter Orry Larsen, Didrik Fløtre, Michael Barrantes, Solomon Okoronkwo, Lars Fuhre, Sander Post, Magnus Sylling Olsen og Scott Fellows.

Vi tror Aalesund taper denne bortekampen. Hvorfor? Fordi de kan. Elfsborg har bare tapt 5 hjemmekamper de fem siste sesongene. Nå møter de et lag som har én oppgave, nemlig å ikke tape mer enn 0-3, eventuelt 1-5 hvis de scorer ett selv. Vi tror ikke Elfsborg har gitt opp på forhånd, de vet at de kan ta dette, de har vunnet 4-0 på hjemmebane to ganger allerede denne sesongen. Vi spiller H til 1,45.

Følg dagens sport LIVE her

Strømsgodset - Atletico Madrid
Bortesvake Godset var slett ikke så bortesvake på Vicente Calderon, og tok med seg et 1-2-tap hjem til Drammen. Det var ikke no flakse-mål de fikk, de spilte seg til flere brukbare sjanser. Bortemål er som kjent gull verdt i disse doble kvalifiseringsoppgjørene, og i dag er de videre med 1-0-seier. I Tippeligaen vinner Godset hjemmekamp etter hjemmekamp, og de står med 8-1-1 totalt på kunstgresset sitt. Formen er god, de tre siste hjemmekampene er alle vunnet og Godset scoret tre ganger i hver kamp.

Jo Inge Berget, Fredrik Nordkvelle og Lars Sætra har vært syke, ikke noe alvorlig sa trener Deila på TV i går, men Sætra og skadede André Hanssen er ikke med i troppen:

Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Kim André Madsen, Krister Aunan, Alexander Aas, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Gustav Medonca Wikheim, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh, Razak Nuhu Thomas André Ødegaard.

Atletico Madrid er utenfor sesong i Spania. Enkelte av spillerne var litt rustne i den første kampen mot Godset, og fansen pep ut eget lag da det sto 0-0 til pause. Atletico stilte et godt lag, som var enorme favoritter på forhånd. To mål av Reyes berget seieren, men utgangspunktet er ikke så godt som Atletico håpet da de på forhånd uttalte at de ønsket å spare sine mest brukte spillere for langturen til Drammen. Det skjer ikke, men Mario Suárez (m) er ute med skade, og Miranda (f) er suspendert. Godin er ikke med, mens Valera og Assunçao er nye i troppen:

Joel, Courtois, Valera, Antonio López, Filipe Luis, Silvio, Domínguez, Luis Perea, Tiago, Raúl García, Fran Mérida, Assunçao, Gabi, Salvio, Reyes, Juanfran, Diego Forlán, Adrián López , Pedro.

På spørsmål om kunstgresset i Drammen vil være en ulempe for Atletico, svarer trener Manzano egentlig ikke på spørsmålet, men sier at det finnes ingen unnskyldninger hvis Atletico ikke klarer å kvalifisere seg for Europa League. Godset-trener Deila sa til TV 2 i går at de som vanlig skal vanne kunstgresset i Drammen, så ballen kommer til å gå kjapt, og at det normalt sett er en fordel for et hurtigspillende lag som Atletico.

Atletico vant denne turneringen i 2010. Året etter kom de til gruppespillet, men røk ut sammen med Rosenborg, etter blant annet tap borte og hjemme for greske Aris. Atletico viste også varierende takter i La Liga forrige sesong, synes vi hvertfall, og nå har de solgt de Gea (k) og Aguero (a), to av de beste forrige sesong. I dag vil det likevel være "ufattelig" om de skulle ryke mot et lite lag fra Norge som knapt noen i Madrid har hørt om. Nettopp derfor er oddsen så lav på Atletico, tror vi, de har et mye større navn enn Godset.

Spillemessig er disse lagene jevnere enn mange synes å tro, det viste seg sist, og på kunstgresset i Drammen har Godset selvsagt en fordel. De spiller helt uten press og er midt i sesong. Ren H til 4,90 frister, men vi velger HU-garderingen til fine 2,20 i odds, for sikkerhets skyld. TV 2 Zebra sender denne meget spennende kampen klokken 18.30. Vår torsdagsdobbel gir 3,19 i total odds og vi setter 100 kroner. Spillefrist klokken 17.55.

83. Elfsborg - Aalesund 1,45 3,60 4,80
86. Strømsgodset - Atletico (1-0) 2,20 3,50 2,30

Total odds 3,19

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus