Foto: hesteguiden.com

Grønt lys fra Hell

Med en rekke tilreisende hester fra Sverige, er det mye å ta tak i på Leangen mandag.

Kommersielt

Etter to strålende Bjerke-dager med strålende sport og høy omsetning er det bokstavelig talt tilbake til hverdagen mandag. Men verken Norsk Rikstoto eller Nettavisen Sportspill ligger på latsiden og mandag er det hele fire baner å spille til.

Vi starter med V4 fra Ørebro, fortsetter med lunsjtrav fra Klosterskogen. Til kvelden er det jackpotomgang i V65-spillet fra Halmstad, mens Leangen står bak en svært interessant dobbel V5. Vi krummer nakken og har naturligvis tips til alle baner.

Leangen byr altså på dobbel V5 i kveld og det er sjeldent mange tilreisende hester fra Sverige i kveld, men også et par norgesdebutanter. Vi har som vanlig jobbet knallhardt i kulissene og gravd frem en spennende banker. Sist mandag lanserte vi godbiten Karon Beach (økte V5-verdien ti ganger) og vi har mye snadder å by på også i kveld.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30

V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vår mandagsbanker på leangen dukker opp i V5-4A/V5-1B og norgesdebuterer i kveld. Vi snakker om 9 Ugottago som vi både har sjekket opp i ATG's løpsarkiv og etter å ha pratet med eier og trener Morten Dretvik fra Hell. Femte sist på Jägersro havnet hesten i dødens, men holdt både fart og stil helt inn i mål til femteplass. Fjerde sist galopperte hesten fra start på Åby, men kom strålende tilbake til tredje. Morten Dretvik kan fortelle at de fikk en hest i full løpsfom og at hesten har fungert utmerket i trening den måneden han har hatt hesten i trening. Motstanden skremmer ikke i kveld og vi tror dette er en vinner på direkten . I en ellers svært vrien omgang på Leangen i kveld, velger vi å bankerspille Ugottago i både V5A-spillet og i V5B-spillet.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 7-5-2 C: 6-8-12-10-1-4-3 D: 11

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det starter med et såkalt amerikanerløp der hestene med det laveste grunnlaget starter i spor en, mens hesten med det høyeste grunnlaget starter i spor tolv. Det er mildt sagt vrient og vi sjansetipper pausehesten 10 Trust Me Now. Niåringen er kapabel, men formen er naturligvis usikker etter lang pause.

12 Gossip's King var overraskende toer bak Mr X.F. Royal i et V75-løp nest sist. Sist skuffet hesten stort i klart billigere lag. Tolvtespor er sjelden enkelt, men vi setter hesten inn som andrevalg. 1 Super Bluff står hardt inne på penga, lik han gjorde sist. Skuffet en smule da, men får et fint løp herfra. 11 Crusinjo var bra firer bak gode hester på Bergsåker sist og duger normalt bra her. Bak disse synes vi de fleste kan vinne og vi garderer følgelig bredt.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 12-1-11 C: 9-5-6-7-8-2-3-4

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Mer trøbbel i vente i V5-2A, der vi setter kapable 4 Sørengjo først. Vi er rimelig sikre på at Arne Nilsen har den beste hesten, men det har bare blitt galopper på slutten. Feilfritt tror vi det er vinneren.

Verken 5 Høiby Sico eller 7 Jern Elden har den samme kapasiteten, men de er begge noenlunde travsikre. Det rekker langt i et svært åpent løp. 3 Lia Gunn og 1 Arnsilver drar begge fordel av gunstige utgangsposisjoner på strek. Bak disse er det flere minioutsidere.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 5-7-3-1 C: 6-9-8-11-10-12-14-13-2

V5-3A - Varmblodshester. 1640 meter autostart. Monteløp.
4 Dominik De Champs er i form og tapte kun for svært gode Outsider De Cacy og Sean Trot i sitt siste monteløp. Nå er kanskje ikke sprint hestens beste distanse, men vi synes vallaken skal settes først her.

7 Rubinstern vant forholdsvis sikkert på leangen for en måned siden. Selskapet er ikke mye verre her og rytteren er bra. 6 Bo Brady har vist solid form i trav på slutten og kan sikkert duge godt i monte også. Samme gjelder for 5 Crimson Pirate som var tapper fra dødens sist. Vi anbefaler bred gardering også i dette monteløpet.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 7-6-5 C: 10-9-2-1-3-8

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi gir ikke opp og lanserer igjen 6 Photoflyer som vårt objekt. Vallaken holdt strålende fra dødens i sitt siste løp og ga tethesten Bo Brady kamp til døra da. Tåler hardkjør underveis denne og kan vinne dette.

2 Marlov radet opp seire på Leangen tidligere i vinter, men har ikke vist den samme formen på slutten. Står fint til spormessig kveld og kan vinne. Startraske 5 Marionmetropolitan holder sin fine form og er også en vinnerkandidat. Svært spennende etter lang pause er 12 Riverlands mr. Hitman som debuterer i regi Kim Mathisen i kveld.

4 Pershina Simona, 7 Zeus Blue Chip og 9 Gjølmes Jet er heller ikke sjanseløse.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 2-5-12 C: 4-7-9-8-10-3-11 D: 1

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
9 Super Monet blir vår favoritt i et nytt fint spilleløp, der flere av forhåndsfavorittene har bra kapasitet. Super Monet hadde en vrien oppgave fra 20 meter tillegg sist, men avsluttet bra til tredje. Vant etter solid avslutning nest sist og kan vinne igjen.

Kapasitetshestene 4 Lythonia og 1 Crusioux kan dog bli vonde å slå om de traver feilfritt. Vi synes disse tre skiller seg klart ut i V5-3B.
Rangering V5-3B: A: 9 B: 4-1 C: 10-6-3-2-8-11-12-7-5

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
8 Rico Lundager hadde kun en konkurrent som storfavoritt på Leangen for fjorten dager siden og det var Regal B.R. som satt i lederryggen underveis. I et lite felt, hadde ikke Magne Olsen noe annet valg enn å kjøre unna og i et rent speedoppgjør måtte Rico gi tapt. Vi kan ikke annet enn å sette hesten først også i kveld, formen er ikke noe å utsette på.

6 Itsy kunne ikke riktig følge Rico Lundager mot må i det samme løpet, og var fire lengder bak i mål etter et gunstig løp. Blir uansett hovedutfordrer til favoritten her. 3 Vabene var bra i seiersløpet på Leangen for en liten måned siden og kan vinne igjen. I utgangspunktet synes vi disse tre skiller seg noe ut her.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 8 B: 6-3 C: 5-1-7-10-12-2-4-9-11

V5-5A/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
3 Gikling Lomeo ble hardt betrodd i årsdebuten på Bjerke for snaue to uker siden, men hadde ikke fått med utfallet å gjøre uten galoppen. Fullførte helt på det jevne, men fireåringen er nok kraftig forbedret med det løpet i kroppen. Her kan det bli tidlig tetkjenning og da kan det bli ledelse fra start til mål.

9 Jærvsørappa gjorde et helsvett løp på Biri sist og selv om hoppa til Blekkan opptrer ujevnt, så har hun klar vinnersjanse her. 4 Engas Odin er nok ikke like god som han var i 2011, og er nok avhengig av å få det litt mer servert nå, men kan selvsagt vinne dette fra sin fine utgangsposisjon. 11 Storm Odd viste igjen på Biri sist, at han skal ha ryggløp. Det får han i kveld. 2 Varg Riga kan være et skrik fra mørket her. Hoppa viser fine tendenser for tiden og her blir det spareløp innvendig.
Rangering V5-5A/DD-2: A: 3 B: 9-4-11-2 C: 6-8-12-7-5-10-13-1


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus