Foto: EPA/Scanpix

Gullfavoritten innfrir

Elfsborg er bunnsolide hjemme i Borås. Sjekk vårt oddstips søndag.

Kommersielt

Søndagens langoddsprogram består av 35 objekter, der det med norske øyne er mest interessant med Addecoligakampen mellom Sandejord og Bryne. Ellers er det svensk fotball, full runde i øverste divisjon i Finland samt en del internasjonal fotball på dagens liste.

Det vrimler ikke av gode objekter på søndagens liste, og vi ser allerede nå frem til mandagens program med Tippeliga og Adecco. Verken Sandefjord og Bryne har oppdatert sine hjemmesider om status før ettermiddagens kamp i Sandefjord, og det synes vi er elendig med tanke på at det er to store klubber. Skjerpings må til.

Sportspill har lenge hatt et ønske om å omtale flere objekter enn bare de to eller tre vi velger ut som dagens spill, og fra og med sist fredag vil oddstipsene også inneholde «Dagens langskudd» og «Dagens avslag».

Vi fortsetter selvsagt med dagens tips på vanlig måte, men har et mål om å fatte oss mer i korthet i tiden fremover, uten at dette på noen som helst måte skal gå utover kvaliteten på tipsene. Tippetipsene fortsetter som før.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Henrik "Henke" Larsson har ikke fått sving på Landskrona denne sesongen og resultatene har vært nedslående. Sliter fortsatt med skadeproblemer og møter et Qviding som får tilbake både Isa Bagci og lagkaptein Fredrik Holmberg. Qviding står fortsatt uten seier etter 10 spilte kamper, men får neppe en bedre sjanse enn i kveld. 2,65 på hjemmeseier i kamp 11 kan være verd en liten slant.

Hammarby hadde tre poeng i lomma borte mot GIF Sundsvall onsdag, men rotet vekk en 3-1 ledelse. Har vist fremgang spillemessig den siste tiden og mot meget hjemmesvake Falkenberg (1-0-4) kan det være dags for årets første trepoenger for Bajen. 2,30 er oddsen for borteseier.

Dagens avslag:
Middelhavsfarer Vindbjart skal til Hordaland og Austevoll og møte et hjemmelag i poengnød. Ingen av lagene viser form, og vi kan ikke se noen som helst verdi i borteseieren til 1,65. Austevoll har tidligere vært et råsterkt hjemmelag og før eller siden begynner laget å ta poeng hjemme på øyen.

Dagens spill
All den tid det har helt umulig å spore opp siste nytt fra lagene til Sandefjord og Bryne, glemmer vi den kampen i våre oddstips. Vi har dog en følelse for at Sandefjord drar tre poeng i land, men dagens kamp er mellom to lag som varierer mye i prestasjonene og det ville ikke overraske veldig, dersom Bryne skulle ta alle poengene, selv om jærbuene har vist sviktende form den siste tiden.

Vi beveger oss dermed til Borås der seriefavoritt og meget hjemmesterke Elfsborg tar imot Mjällby. Hjemmelaget står med solide 4-1-0 på kunstgresset sitt hjemme på Borås arena og playmaker og profil Anders Svensson har levert to strålende kamper for Sverige i EM-kvaliken. Tre spillere har vært involvert med det svenske U-21 landslaget, som blant annet banket Norge 4-1 i treningskamp.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

For Mjällby blir ettermiddagens kamp den første uten goalgetteren Moestafa El Kabir som er solgt til italienske Cagliari. El Kabir har scoret fem av Mjällbys åtte seriemål denne sesongen, og da er det ikke vanskelig å forstå betydningen av ham. Mjällby har altså scoret sørgelige tre mål utenom scoringene til El Kabir. På fem bortekamper er det blitt 1-1-3, og kun i en av disse kampene har Mjällby scoret mål, det var i den eneste borteseieren som kom mot Norrköping da laget vant 3-0 og El Kabir scoret to av målene.

Hjemmelaget Elfsborg må unnvære suspenderte Andreas Augustsson, mens Jon Jönsson og Johan Sjøberg er på skadelisten. Mjällby må foruten at El Kabir er borte, unnvære suspenderte Daniel Nilsson, mens Daniel Ivanovski og Craig Henderson er skadet.

Tilsvarende kamp i fjor endte 2-0 til hjemmelaget som trolig får hjelp av ca 10 000 hjemmefans i ettermiddag. Seier betales med 1,38 av tippeselskapet på Hamar, mens handicapvarianten 0-1 betales med 2,10. Hjemmelaget har på sine fire hjemmeseire i årets sesong, innfridd handicapet en gang (3-0 mot Malmø), mens bortesvake Mjällby har ett bortetap med mer enn ett mål (mot AIK 0-3).

Vi tror et godtgående Elfsborg igjen viser muskler og at de vinner med mer enn et mål. Bortelaget har mistet sin desidert viktigste spiller og det kommer de til å merke.

På en søndag med få gode alternativer, blir Elfsborg-seier med mer enn et mål vårt spill, da kampen kan spilles som singel. Merk at spillestopp er kl 16.25

Spilleforslag søndag (innsats kr 100):
Kamp 7 Elfsborg - Mjällby (0-1) 2,10 3,50 2,40
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus