Foto: Hesteguiden.com

Gunnar og Annie

I en svært vrien dobbel V5 på Momarken tror vi på Annie Girl og Gunnar Austevoll. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Det er flott kvalitet over tirsdagens doble V5-omgang på Momarken og slett ikke enkelt å være spiller. Masse fin hest på farten og også sportslig er kvaliteten over snittet for å være en vanlig tirsdag. Frode Hamre og Gunnar Austevoll sitter opp bak våre bankere i henholdvis V5A og V5B.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

En god yankee
Frode Hamre har som kjent mange amerikanere på sin kvalitetsstall og en av dem 4 Marionmetropolitan som står med tre strake seire. Treåringen har kanskje ikke imponert all verden, men det er åpenbart at vinnerinstinktet er bra på denne Donato Hanover-sønnen. Han går litt med bremsene på til tider, men kapasiteten er stor. Motstanden denne tirsdagen på Momarken er billigere enn i sine siste seiersløp føler vi. Fra en helt perfekt utgangsposisjon så må det være en topp vinnersjanse når Frode Hamre sier at hesten har trent fint hjemme etter det siste løpet. Vi bankerspiller i A-spillet.
Vår rangering V5-1A: A: 4 B: 8-3-1 C: 2-12-7-9-6-11-10 D: 5

Annie hele veien
Det var en sensasjonelt god 1 Annie Girl som sprengte feltet i årsdebuten på Bjerke 29. mars. En så god hest som C.C. Simon ble parkert med nærmere 40 meter og Gentle Star-hoppa til Berit Tveter Alm imponerte voldsomt den dagen. Sist på Momarken ble det galopp. I kveld trer Berit Tveter Alm ut av sulkyen og overlater sulkysetet til Gunnar Austevoll. Ergo en solid kuskeforsterkning. Fra et perfekt førstespor bak bilen i kveld forsvarer en feilfri Annie Girl sitt innerspor. Hun har sin akilleshæl at hun kan galoppere fra start, men gjør hun ikke det så leder hun dette løpet fra start til mål. Vi tror Annie og Gunnar er en perfekt duo og bankerspiller i V5B-spillet.
Vår rangering V5-5B: A: 1 B: 8-12-10 C: 5-6-3-2-7-9-11 D: 4

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
2 Valle Frekken har vunnet begge sine løp, men er litt usikker på om dette er noe seiersmaskin selv om han har begynt karrieren på beste måte. Følg med på evt starvognprøve for dette er første gang favoritten prøver den startmetoden. Blir svært stor favoritt i kveld, men vi velger å gardere da det er voldsom verdi i eventuelle andre vinnere.

4 Veslefrikk gjorde en fin prestasjon sist og kapasiteten er brukbar hos Lome Elden-sønnen. Bare han unngår galoppen så ender han i toppen. 10 Reit Even har gjort noen solide løp den siste tiden og innfridde blant annet som vårt superspreke førstevalg på Momarken tredje sist (var da sjuendevalg i spillet) og bekreftet fin form sist da han vant sikkert på Åmål. Er dårlig fra start så auto er en fordel slik vi ser det.

1 Tangen Ida står interessant til, men hun er usikker og kan galoppere når du minst forventer det og har heller ikke vært som best i sine to siste løp.
Vår rangering V5-2A: A: 2 B: 4-10-1 C: 7-6-5-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
9 Drottning Gull gjorde en brukbar montedebut på 17,0/2140m til andreplass på Färjestad nest sist og selv om hun står i innersporet på tillegg må det være en brukbar vinnersjanse i et åpent løp.

10 Lovely Story går feilfritt nå, men da mangler han det lille ekstra. Har kun gått på det jevne i det siste så han må være forbedret hvis det skal rekke til seier. 12 Precious Gift er en flink montehest, men er litt usikker hvordan han takler det trange fjerdesporet fra start. Feilfritt ender han helt klart i toppen. 11 Wotoya er interessant for han kommer ut fra stallen til dyktige Heidi Moen samt han får dyktige Elisabeth Jensen i salen. Er et stort spørsmål da han kun har prøveløp fra monte.
Vår rangering V5-3A: A: 9 B: 10-12-11 C: 13-5-7-8-14-15 D: 2-4-6-3-1

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
3 Sordo er trolig den beste hesten, men han holder usikker form og sprint er neppe noe fordel for Åsajerven-sønnen. Nå møter han billigere selskap enn han har gjort den siste tiden så han må regnes tidlig selv om det hadde vært en fordel med full vei. Stallhestene til Petter Glittum presterer ikke noe spesielt bra for tiden, og heller ikke sønn Truls Glittum er i flyten om dagen, men kanskje det snur her?

10 Hornnes Even har vært fenomenalt bra i det siste, og gjorde et helsvett seiersløp etter startgalopp nest sist. Sist ble det enkel seier fra tet og motstanden er klart overkommelig her. Fra samme eier kommer 11 Alvine S.K som holder meget bra form og klaffer det litt med posisjonene har hun vinnerform i kroppen. Bør krysses på hver kupong. 9 Gurifax har kapasitet, men det er lenge siden han har imponert i løpsbanen. Krysses på mistanke. 7 Eldina Elken og 6 Negards Vinna er aktuelle på gardering for begge har vært positive i sitt siste løp.
Vår rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 10-11-9 C: 7-6-8-4-1 D: 5-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
3 Sexy Dirty Money har en dårlig programrad, men vi skal huske på at han har møtt noen fryktelig gode hester i sine siste løp og blitt herdet. Nå sist så galopperte han fra start, men gjorde en brukbar innsats etterpå. Fra et perfekt startspor er han uansett sikret et fint løp og det lange oppløpet på Momarken er til Hamre-traverens fordel.

8 Fleetfoot Hanover er ingen enkel dame, men hun har fordel tror vi av av å ha hest på kun en side i oppkjøringen bak startbilen. Feilfritt vet vi alle hva hun står for så det er enten eller. 2 Victor Invalley var bra sist i et overpacet løp.. Normalt har han en fin sjanse på tidlig tetkjenning, men det spørs om Desserud vil ta i mot en feilfri Fleetfoot Hanover. Uansett kjemper han om seieren.
Vår rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 8-2 C: 10-4-1-6 D: 7-5-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
3 Dark Street gjorde en meget fin debut der han måtte vandre i dødens etter startgalopp og holdt koken flott til andreplass. Uten galopp fra start så skal dette være en fin vinnersjanse, men han er urutinert og må garderes.

8 Gardens Fairytale er en meget fin treåring fra Tom Horpestad som det lukter klasse av. Det er galoppfare fra start på Love You-sønnen, men med kun firehester i volten så bør det bli feilfri avgang. Må krysses på alle bonger. 9 El Jaros var meget positiv i løpet Gardens Fairytale vant sist og kretsen rundt hesten er optimister. 4 Fighter Filiokus har fine blodlinjer og var positiv første gang ut. Blir det feilfri avgang så er han en liten outsider.
Vår rangering V5B-3:A: 3 B: 8 C: 9-4-2-6-5 D: 1-10-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Svenskegjesten 7 Raggmunken var lysende sist og gjorde sitt beste løp noensinne. Selv om han står litt langt ute på vingen tror vi Conny Gustafsson søker tidlig fremover. Vinner bare han kommer inn i løpet fra dette sporet, men det er gode sprintere imot.

6 Brødsjø Stina får normalt overta tet av 3 Tonar så spørs det hva Tom Erik Solberg ønsker å gjøre. Normalt velger han å sitte foran på denne distansen, men kommer Raggmunken tidlig tror jeg Solberg tar til fornuften og slipper. Skal uansett regnes i toppen enten fra tet eller rygg. 4 Våler Best var veldig positiv sist og fra en perfekt utgangsposisjon er han helt klart aktuell i toppen. Killingmo er forsiktig optimist.

2 Osingen er kjapp fra start, men klarer neppe svare de på utsiden og dette løpet kommer litt tett på lørdagens V75-løp på Biri. . Må klaffe hvis det skal bli seier. 9 Tuxi Titan blir litt bortglemt denne gangen grunnet han var svak i sitt siste løp, men i løpene før var han meget bra.
Vår rangering V5-4B: A: 7 B: 6-4-2-9 C: 8-10-1-3-11-5

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus