*Nettavisen* Sportspill.

Hamre blir ikke mett

Foto: (Hesteguiden.com)

Frode Hamre har hatt en eventyrlig sesong med sine stallhester og er sulten på flere seire på Biri fredag.

21.12.12 09:44

Vi nærmer oss julehøytiden, men på travfronten ruller det fortsatt på for fullt. Fredag byr på vi på V4-tips til Kalmar travbane, mens det er Biri travbane som er vertskap for en svært interessant V65-omgang fredag kveld.

PS. Søndag er det ekstra V75 på Solvalla som vi nordmenn kan spille til og vi har naturligvis tips til denne.

Innleveringsfrister Biri:
V65 kl 19.00
V5 kl 20.05
DD kl. 20.25

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Frode Hamre er i ferd med å slå alle rekorder i 2012 og hans kvalitetsstall har vunnet 170 løp denne sesongen og fredag er Frode på plass på Biri med to stallhester og kjører nesten selvfølgelig nok en av våre V65-bankere. Den andre bankeren vi byr på fredag skal kjøres av den detronisterte landschampionen Eirik Høitomt.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Vår hovedbanker denne fredagen er fortsatt ubeseiret i Norge på fire starter. Det handler om den meget lovende treåringen 7 Cosmos Limburgia, som sendes til start i V65-4. Andover Hall-sønnen var ute sist søndag på Sørlandet, i noe som lignet et hurtigarbeid og imponerte igjen. Fra spor sju mot begrensete hester på innsiden, ligger alt til rette for at Frode Hamre søker seg fremover direkte og sitter i tet etter noen hundre meter. Da ligger det an til tempodempig direkte og full fart siste 500. Vi har respekt for kapasitetshesten 8 Staply som var bra sist, men her må han ganske sikkert gjøre grovjobben selv. Det tror vi blir for tøft og da sitter Frode Hamre og Cosmos Limburgia på leken. Banker i V65-4.
Rangering V65-4/V5-1: A: 7 B: 8-4 C: 3-5-9-1-10-6-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Hold deg på beina
Vår andre V65-banker blir ikke favoritt i sitt løp. Vi tenker på fireårshoppa 3 Jørnstu Vilja som starter i V65-2. Det står mye bokstaver i programraden til denne hoppa nå, men på kapasitet er vi rimelig sikker på at hun er best. I sin siste start hadde hoppa blitt toer bak seiersmaskinen Jarli Odin uten en tapsbringende galopp i den siste svingen. Fra spor tre bak bilen er det bra sjanser for at Eirik Høitomt peiler inn teten med hoppa, og da tror vi ikke hun taper dette løpet. Fartsmessig er det ingen ting å utsette og selv om det ikke flyter på for Høitomt om dagen, så syns vi hoppa er så spennende i spillet denne fredagen at vi knaller til med bankerspillet.

Annonse: Øivind Grøstad byr på et helt vanvittig drag i V65-6/V5-3 på Biri fredag og deler ut julepresanger på forskudd

Det er faktisk så ille at det er en formløs Høitomt litt imot (har ikke klaff om dagen og ser helt nedpsyka ut pga av Tom Erik Solbergs dominans for tiden). Men mest av alt konkurrerer Jørnstu Vilja mest mot seg selv og galoppene. 10 Karmøy Juni blir stor favoritt, men hun skal være sabla god for å ta ned en feilfri Jørnstu Vilja. Det er så fin verdi i Jørnstu Vilja fredag at vi må teste henne som banker.
Rangering V65-2: A: 3 B: 10-5-1 C: 6-9-11-4-2-7-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Tilsynelatende fine oppgaver for de to eneste strekhestene i V65-1, og vi setter 2 Gill News knepent først. Ledet i det aller lengste i sitt debutløp på Biri sist fredag og gjorde et fint inntrykk. Fredag er ikke motstanden noe tøffere, og Kai Johansen kan fort sitte bak en vinner her.

Også 1 C.C. Sofie var bra toer i sitt debutløp på Jarlsberg. Om Høitomt velger å prøve å sitte foran eller å sitte i rygg her, er ikke godt å si. Men vi innbiller oss at hoppa er best med ryggløp. Overlegent best på kapasitet er 10 Suetonius, men vallaken fungerte ikke i det hele tatt på Bjerke sist, og sliter fælt med aksjonen. Har nå hatt pause i fem måneder og kan være en klink vinner direkte. 9 Speedy Amour slo 1 C.C. Sofie ganske så greit sist og står med to strake. Er ingen stjerne dette og vi nøyer oss med fjerdevalget.

3 C.C. Queen Weber bankerspilte vi på Biri 26. oktober, men den dagen skuffet hoppa stort. Har ikke startet siden det løp. Opp mot sitt beste er hun god nok. Vi tror vinneren er fanget på disse fem, men på det største V65-forslaget betaler vi også for 6 Chili Cappel som var overraskende vinner etter lang pause sist og kan være ytterligere forbedret fredag.
Rangering V65-1: A: 2 B: 1-10-9-3 C: 6-5-8-7 D: 4

HTML EMBED

V65-3 - Varmblodshopper. 2100 meter autostart.
Cato Antonsen har ei fin hoppe i 1 Cayenne Advance som vi prøvde et bankerspill på i hoppas nest siste start (lunsjløp på Bjerke). Den dagen fikk aldri hoppa opp seiersfarten, men holdt farten sånn noenlunde til tredje. Sist på Momarken var det bedring å spore. Fikk aldri skikkelig åpning den dagen og gikk pigg i mål. Hvis ikke hoppa blir kraftig overflydd her (litt vanskelig å vurdere startsiden her), synes vi hun skal ha et flott bud på seieren her.

4 Brattås Jageline er en av flere flotte vinnersjanser for Geir Vegard Gundersen på Biri fredag. Gundersen som kjemper en hard kamp mot Kai Johansen i kampen om Biri-championatet. Svenskehoppa har tulla fælt i Sverige i sine siste løp, men denne dama har imponert oss stort ved tidligere besøk i Norge. Får Gundersen henne feilfritt avgårde, sitter han trolig bak beste hesten i dette løpet. Knapt nok tja, var inntrykket vårt etter norgesdebuten til Frode Hamres 8 Mrs. Mrs. Jones, men Frode tar henne neppe med til Biri bare som reisefølge for Cosmos Limburgia. Nå ble det svært sjanseartet startspor denne fredagen, men hun er løpets klare outsider.

6 Nyssia Va Bene er forbedret nå, men også her trekker startsporet litt ned. Vi kan ikke slippe treårige 5 N.Y. Peace Talks enda. Denne dama er klart bedre enn raden og fredag er det "mat" i henne i totoen. Hun gjorde flere svært fine løp tidligere i år i klart tøffere selskap enn dette. Helt ute på kanten obser vi også litt for 10 Photo Lins og 9 Runaway C.N., selv om formen er tvilsom hos begge.
Rangering V65-3: A: 1 B: 4-8-6-5 C: 10-9-3-2-11-12-7

V65-4/V5-2/DD-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
En feilfri 6 Ulfaks har ingen konkurranse i dette løpet og når vi så startlistene første gang, tenkte vi at dette er en klink banker. Men Ulfaks er en banditt bak startbilen og sprint gjør det ikke noe bedre. Helt formidabel opphenting til seier på Jarlsberg nest sist og sterk toer bak formbomben Ulsrud Ulf sist. Han er et klart bankeralternativ her, og motstanden skremmer ikke. Trolig kan han vinne selv med startgalopp.

9 Gann Min blir første motbud. Tolvåringen har fart som matcher favoritten, men han er minst like lite travsikker som Ulfaks. To løp i kroppen nå etter lang pause. Vi betaler tidlig. 12 Jentungen var sensasjonelt god vinner på Momarken. Hoppa fløy til mål over full vei og vant overlegent. Sprint passer enda bedre, men startsporet er utfordrende. 11 Lykke Berit taper fra start hver gang og dermed blir det langt fram. Det er det fare for at det blir også i kveld. Men på kapasitet er hun blant de beste. Så er det denne umulige Tom Erik Solberg. Startspor en med medsmygeren 1 Myhreng Eldi. Det er ikke umulig.

8 Løten Nilla og 7 Kirstjerna er begge i knallform og surrer Ulfaks seg vekk her, er det meste mulig. En gang i tiden hadde vi også sansen for 5 Rampelars, men nå virker det helt formløst for Veronika Bugges øyensten. Men sprint og bra startspor er plussfaktorer.
Rangering V65-4/V5-2/DD-1: A: 6 B: 9-12-11-1 C: 8-7-5-3-4-2-10

Annonse: Øivind Grøstad måtte se videoen sju ganger på denne hesten som dukker opp i V75-6 på Bjerke lørdag og klokkene lyver som kjent aldri. Lørdagens beste objekt serveres

V65-6/V-3/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Med knallform i kroppen og tilsynelatende et perfekt startspor, er det ikke så vanskelig å forstå at 1 Zetus blir hardt betrodd i V65-finalen.Men de som tar seg bryet med å studere løpet litt nærmere, ser at så enkelt er det ikke. Startkatapulten 3 Arc Cox kommer trolig til å overfly Zetus fra start og da er "rabalderet" i gang. Olav Mikkelborg er glad i å kjøre foran med sine hester og blir scenaoriet slik vi tror, må Zetus garderes. Men favoritt må hesten bli.

7 T.M. Continental satt bom fast over mål i seierssløpet til Fux Pride forrige onsdag på Bjerke. Geir Vegard Gundersen opp fredag og det er full form på Steinseth-stallen. Trolig satser Gundersen fra start her, så får vi se om Mikkelborg skal sitte foran med Arc Cox enda en gang. 2 Born Hot holder hysterisk form om dagen og skal krysses tidlig fredag.

5 Annie Girl er en annen garantist for at dette løpet blir festlig. Annie Girl varslet ihvertfall gryende storform igjen sist og svært spennende er det med Dag-Sveinung Dalen opp som kusk i kveld. Kanonform er det også på 10 C.C. Mr. Paradise og nå er det Solberg opp.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 1 B: 7-2-5-10 C: 3-8-12-11-9-6-4

V5-4 - Varmblodshester. Monteløp. 2100 meter autostart.
Topp sjanse for 7 Dreamcatcher som har vunnet seks av sine sju siste monteløp. Ble enda en gang perfekt ridd av Siv Emilie Løvvold sist på Klosterskogen og avgjorde greit mot mål da. I kveld er distansen 500 meter lenger og det er en klar fordel. Det ligner en klar bankerkandidat.

4 Southern Gentleman var bra fra tet i montedebuten, selv om han måtte gi tapt for Neon. Er den som står klar til å overta om storfavoritten svikter. 1 Platino kom fint tilbake etter galopp sist og 8 Fidilo leverer jevnt over bra løp i monte. Men det aller meste tyder på at Dreamcatcher vinner igjen.
Rangering V5-4: A: 7 B: 4-1-8 C: 3-9-6-5-2-10

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Geir Vegard Gundersen leder Biri-championatet med en seier tilgode på Kai Johansen før det hele skal avgjøres i kveld på Biris siste løpsdag i 2012. Ubeseirede 7 Super Sjefen har ikke vært i nærheten av å tape i sine to første løp og møter enda enklere motstand i kveld kontra de to foregående løpene. Har riktignok 20 meter tillegg i kveld, men treåringen virker dønn travsikker og ser ut som en klink vinner igjen i kveld. Kveldens sikreste V5-vinner er nevnt og dermed garderer vi både Cosmos Limburgia og Dreamcatcher i V5-spillet.
Rangering V5-5: A: 7 B: 6-5 C: 2-1-9-8-10-4-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.