*Nettavisen* Sportspill.

Hamre må være statist

Foto: hesteguiden.com

Frode Hamre og Winmecredit må nok spille annenfiolin under årets Forus Open på Forusbanen søndag. Sjekk våre V64-tips.

01.07.12 10:46

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå må det være dags for Trelleborg

Oddstips 2: EM-finale i 120
Tippetips: Klasseforskjell på tippekupongen

Forus travbane ved Stavanger inviterer til sine årlige storløpsdag søndag når pengestinne Forus Open skal avgjøres. En million kroner venter vinneren av det løpet, men det er også rekke andre glimrende løp på Forus tirsdag. Commander Crowe har gjort rent bord denne sommeren i eliteløpene og kommer til å bli stor favoritt i et Forus Open-felt som ikke er det beste vi har sett. Men med en rekke strålende rammeløp, er det uansett duket for en sportslig pangdag. Svenskene spiller til Norge denne søndagen og da blir det flott omsetning i V64-spillet søndag.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V64 Forus- Innleveringsfrist kl 15.00 (V5-tipsene som har frist kl 13.15 finner du nederst i artikkelen)

8 Commander Crowe virker altså helt uslåelig for tiden og selv om han har trukket et svært krevende startspor, har vi vondt for å se hesten tape i ettermiddag. Den røde fuxen var kanskje bedre enn noengang i Finland sist, der han rett og slett pulveriserte en så bra hest som Sebastian K, og bare forsvant fra konkurrentene. Det er greit at det er vanskelig å vinne på Forus hvis du havner bakpå det fra start på en lynrask sprint, men når Christophe Martens setter seg opp bak den røde fuxen så har han allerede kjørt noen løp rundt ovalen og blitt kjent med profilen. Når du ser på motstanden så er det kun 3 Lana Del Rio som kan være i nærheten av Commander Crowe på en normal dag og kanskje en smygkjørt 1 Wishing Stone, men vi har likevel vondt for å se Commander Crowe tape årets utgave av Forus Open. Winmecredit (Frode Hamre), Kejser K.D. (Gunnar Austevoll) og Mysterious (Lars Anvar Kolle) er de tre norske innslagene i det tihesters store feltet, men de må nok nøye seg med å spille annenfiolin denne søndagen.
Vår rangering V64-6: A: 8 B: 3-1 C: 2-7-4 D: 5-6-9-10

V64-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
10 Super Fest Boy gikk på det jevne sist og var ikke på topp da. Her har hesten rygg på de raskeste hestene fra start så det betyr at Kai Johansen har en fin mulighet til å sitte i andre – tredje utvendig med The Bad Boy-sønnen på et tidlig tidspunkt. Blir det en slik posisjon og han er tilbake på sitt beste, skal den spurtsterke vallaken ha en fin vinnersjanse. Spillerne gjør ham til tredjevalg og en 17-prosenter.

5 Saturn Blue Chip blir utstyrt med helstengt hodelag og da kan han løse noe vanvittig fra start, så skulle han hente en lengde på startkatapulten 3 Cantabharmony så kan Credit Winner-sønnen være en frisk vinner i dette løpet. 3 Cantabharmony har ingen toppform men blir stor favoritt (63%, men skulle trener Alf T Skeie ha funnet den formen han hadde tidligere i år er det klart den lille krigeren skal ha en fin vinnersjanse fra tet. Vi er uansett skeptiske da han ikke har vist form på en stund.

8 Sexy Dirty Money er heller ikke i sin beste form etter og ha vært i gang i snart et år. Fra dette sporet må det klaffe maksimalt hvis det skal bli seier. 6 Pikachu C.N gikk bra på Sørlandet fra utvendig leder. Ingen fordel av sprint, men han kan gjøre en del jobb selv.
Vår rangering V64-1: A: 10 B: 5-3-8-6 C: 12-4-1-9 D:2-7-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V64-2 - TS Sprinten. Varmblodshester. 1600 meter autostart.
2 Pinball Wizard er den beste hesten når han er på topp. På topp var han ikke sist på Forus da han var direkte svak etter et perfekt løp så vi er litt usikre på Love You-sønnen som har variert en god del i prestasjonene i år. De siste rapportene vi har på Refsland-traveren er at han har hengt seg opp i luftegården her i uken så han er usikkert startende, men når han ikke er strøket til nå velger vi å sette han først da han normalt får tet. På sitt beste så vinner han dette løpet fra tet.

6 Open er kjapp fra start så er ikke utenkelig at Jeppe Juel prøver seg en bit fra start bak sin Sugarcane Hanover-sønn som holder fin form samt er rask ut, men han henter aldri en lenge på vår favoritt fra start. 4 Beat The Wiz var meget positiv nå sist på Biri der han vant ganske lett på en fin tid. Er han tilbake der vi husker han fra i fjor springer han fort på en fin Forusbane. 10 Sune Palema var positiv på Jägersro sist, så blir det bare tempo i dette løpet så plukker han mange siste 500m, men det må klaffe hvis han skal rekke helt frem.

1 Gigant Nico står helt perfekt til og er faktisk ganske rask fra start, så er ikke utenkelig at Wiig prøver seg en bit fra start og skulle han forsvare sporet så tror vi han ønsker å sitte foran. 11 King Coral er en kapasitetstraver som kommer ut etter pause og behandling, men fra dette sporet er han kun en garderingshest.
Vår rangering V64-2: A: 2 B: 6-4-10-1 C: 11-9-12-7-3-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

HTML EMBED

V64-3 - Hoppeliten. Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Femtevalget (kun markert på 10%) 3 Bold And Fresh er på vei opp i form. Bold And Fresh har helt perfekte forutsetninger her og får trolig tet og det er neppe noen grunn for at Høitomt skal slippe den når han først har kommet der. Hun ble kjøpt inn til Norge for å kjempe mot de beste hoppene i Europa og nå er det en gylden mulighet å prøve henne fra tet. Vi tror det kan bli norsk seier.

9 Renommee D`Obret er en flyvemaskin som er på gang formmessig. Sist satt hun fast med mye krefter igjen. Det som taler i mot er bakspor på Forus som ikke er en enkel oppgave å løse når det er mye bra hester i feltet. Hun er jo vant til å møte hester av Lana Del Rio sin klasse.

4 Noriana Rosso er en meget flott hoppe som er litt spesiell i gemyttet. Sist på Lunden så spurtet hun noe fryktelig ned oppløpet når luken kom, så denne er i form folkens! Når neppe noe tet, men bare det klaffer litt med posisjonene skal ingen føle seg trygg for denne kan speede. 8 Global Midnight hadde muligens vært vår favoritt fra et bedre spor for dette er ei helt utrolig hoppe som har gjort alt riktig i sin karriere. Nå sist vant hun på en meget sterk tid, selv om det var på milebanen Väggeryd. Fra dette sporet blir det uansett sjanseartet.

5 Xquisite Chocolate er fryktelig god, men dette er en tøff eksamen den tre årige hoppa skal opp i. Hun møter eldre hopper som har mye mer hardhet i kroppen.
Vår rangering V64-3: A: 3-9 B: 4-8 C: 5-2-7 D: 1-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V64-4 - Rex Rodneys ærespris. Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Så kommer det fineste feltet denne øndagen og hvilket løp Rex Rodney Ærespris ble godtfolk! 5 Amour D`Occagnes er en flyvemaskin ut av en annen verden når han er på topp samt han får trave skoløs. Den balansen blir neppe noe problem på Forus søndag. På Solvalla i mai så gikk han glipp av en topplassering da Martens ikke holdt i tømmene når de skulle sette inn angrepet. Tror faktisk Martens-traveren kan vinne dette løpet selv fra utvendig for leder, så god er han.

1 Deuxieme Picsous er en topphest i sin klasse, men han står sjanseartet til for tror neppe han klarer å svare noe tet fra innersporet på Forus selv om In Love With You-sønnen er kjapp ut. Får han åpningen sin er han helt fryktelig på en speed.

Synes disse to skiller seg litt ut for vi har ikke like stor tro på 3 V.C Chocoholic som pliktvant i Lunden, men vi ble ikke imponert. Er rask ut så skulle han komme seg foran så er det helt klart han kan vinne.
Vår rangering V64-4:A: 5 B: 1-3 C: 2-4-6-8 D: 9

HTML EMBED

V64-5 - Forus Maraton. Varmblodshester. 2990 meter voltestart.
Kanskje er vi litt sjåvinistiske, men vi setter 1 Above Gold først i dette praktfulle spilleløpet. Når Rune Wiig velger å dra hesten direkte ut i Forus Maraton etter pause og behandling, så har han kontroll på From Above sønnen som ALDRI har tapt feilfritt. r. Han har tetgaranti her og da gjelder det bare for Rune Wiig å holde jevnt hardt tempo. Er sikker på at denne flotte femåringen kan en 15-tid på distansen og da er det en fin vinnersjanse.

15 Orali har kommet strålende tilbake etter litt skadeproblemer. Sist var han meget bra på Lunden der han speedet inn til en sikker seier og dette er en topphest som hadde glidd rett inn i eliten hvis ikke det hadde vært for skader. Må krysses tidlig. 8 Dacke Håleryd er litt klønete på volte, men går startfasen bra skal han helt klart regnes i toppen for denne krabaten her er en av de beste vi har i Norge.

7 Icare De Bois ble for enkel i Harper Hannovers lopp etter å ha vunnet stayerløpet under OGP-søndagen på enkleste vis. Det var fra tet, nå er det 20 meter tillegg og et trangt startspor. Nja. 14 Odysseus var fjorårsvinneren av dette løpet og har Pål Buer klart å prikke formen på samme tidspunkt igjen? Ville hatt et løp i kroppen for den gode Great Challenger-sønnen slik at vi visste hvor han stod formmessig, men på sitt beste er han helt klart aktuell der fremme. 3 Pastthegate har meget bra form i kroppen og han hadde vært på trippelen i Bjerkebanens stayerløp med litt klaff.
Vår rangering V64-5:A: 1 B: 15-8-14-7 C: 3-6-10-12-13-11 D: 9-5-4-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-TIPS - Innleveringsfrist kl 13.15

V5-1 - Varmblodshester. Forusbanens monteelite. 1600 meter autostart.
9 Prince De Montfort er et av monster av en montehest og når han konkurrerer i Skandinavia er han helt overlegen. Det blir bare spennende å få se Siv Emilie Løvvold på dette monsteret. Vi tror dette løpet kommer til å bety mye for hennes videre karriere for hun har styrke – teknikk – personlighet til å gli rett inn i monteeliten blant rytterne.
Vår rangering V5A-1 A: 9 B: 5-1 C: 4 D: 8-6-3-10-7

V5-2 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
5 Independent O. skal ha en topp vinnersjanse på de 70.000 kronene som venter vinneren av dette løpet, for dette er en meget fin fireåring som er i utvikling. Nå sist var han ikke helt på topp og skal være behandlet siden det løpet.

8 Amante Carissima gjorde et toppløp i Bergen da hun møtte de beste fireårshoppene i landet. Sporet er ikke det beste samt hun er litt spesiell bak bilen, men kommer hun seg riktig av gårde kjemper hun om den gjeveste premien. 9 Regal B.R gikk en meget bra siste 700m sist på Halmstad og blir det tempo i front plukker hun mange siste 500m på Forus. 2 J.T`s Gold har utviklet seg fint hos Kolnes og scorer mye på at han er rask fra start. Kan vinne fra tet. Åpent bak disse.
Vår rangering V5A-2: A: 5 B: 8-9-2-1-3 C: 7-12-11-4-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-3 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
2 Fabian As spinner normalt til tet og da er dette en fin vinnersjanse for han kan sprinte fort denne Abano As-sønnen. Kan bli litt stum ned oppløpet hvis han blir for hissig.

1 Mr Vegas er i veldig fin form, men normalt skal han ikke klare å forsvare sporet og da blir det hele litt sjanseartet. 5 Bar Story er en annen startkatapult som må regnes i toppen når det er snakk om sprintdistanse. 7 Magic Me er bra fra start så det lukter tempo i dette løpet, men han må uansett kjøres på sjanse da han er best med ryggløp i det lengste. 3 Oliver V.P er forbedret etter han ble vallak så han må regnes på gardering.
Vår rangering V5A-3: A: 2 B: 1-5-7-3 C: 6-12-11 D: 4-8-10-9

V5-4 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
4 Touch Of Caviar er normalt en tethest i dette feltet selv om det er mange startraske hester. På sitt beste så er S.J`s Caviar- sønnen god nok til en lav 12-tid over sprint og da er det en fin vinnersjanse, men han er variabel i prestasjonene.

6 Pavie Vang var strålende første gang ut for Kolnes, men når neppe noe tet denne gangen så han må normalt gjøre mye jobb selv. 5 Taran er i fin form, men det spørs hvordan den lange turen til Leangen sitter i kroppen. På sitt beste er han helt klart aktuell. 1 G.H Trotter har stor kapasitet, men fra dette sporet må det klaffe for han blir garantert overflydd. 9 Mieux Di Quattro nærmer seg storformen og da er han meget god for klassen, men sprint er neppe noe fordel. Det lukter uansett høyt tempo så han bør regnes.
Vår rangering V5-4:A: 4 B: 6-5-1-9 C: 3-2-7-11-10-8

V5-5 - Gaute Gudmestads æresløp. Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
9 Moe Brage vinner dette løpet bare han ønsker selv. Nå er det bare 8 hester igjen så da blir det ikke langt frem for Moe Odin-sønnen uansett hvilken rygg han velger. Nei dette løpet speeder du normalt inn til seier.

Vi varsler litt for 3 Neslands Loke som etter rapportene er på vei opp i form og skulle han klare å svare ut 4 Zevs ned startsiden så er det ikke utenkelig at Loke kan være en liten skrell. 10 Bork Odin er normalt den siste som kan vinne dette løpet, men da må han sitte i rygg på Moe Brage og bruke speeden sin. Da kan det bli seier selv om han neppe er i den skikk han var i hos Refsland.
Vår rangering V5A-5:A: 9 B: 3-10 C: 4-5-2 D: 7-8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.