Aston Villa-eier Randy Lerner jakter på noen som kan ta over klubben hans.
Aston Villa-eier Randy Lerner jakter på noen som kan ta over klubben hans. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Han vil kvitte seg med Aston Villa

Aston Villas eier har lyst til å trekke seg ut og vegrer seg for å bruke penger. Det har preget sesongoppkjøringen.

Kommersielt

- At Lerner vil dra, betyr bare at han ikke bruker penger og alle venter på hva som vil skje, forklarer styreformann i Aston Villas norske supporterklubb, Øyvind Siegel.

Det synes for eksempel på overgangsmarkedet. Selv om de har gjort noen signeringer, har de til sammen kostet veldig lite. Lerners begrunnelse for å trekke seg er rett og slett at han ikke kan bidra på samme måte som han ønsker.

- Klubben har taklet dette på en god måte, mener Siegel.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

Roy Keane er nok Villas mest spennende signering.

Roy Keane er signert
Signeringen de har puttet på trenerbenken er nok den mest interessante. Denne sesongen får Paul Lambert nemlig selskap av den tidligere Manchester United-helten Roy Keane, som blir assisterende manager.

- En meget spennende signering på trenersiden. Dette er en duo som kan lykkes godt, og vil forhåpentligvis tilføre litt driv til guttene, sier Siegel.

Han tror og håper at klubben vil klare seg bedre enn forrige sesong, da de lenge nærmet seg nedrykk med stormskritt. Seieren mot Hull tre runder før slutt bekreftet ny kontrakt, men det var så vidt.

- Vi kan hevde oss blant topp ti denne sesongen, hevder Siegel optimistisk.

De får en overkommelig start på sesongen. Etter sesongdebuten mot Stoke, skal Newcastle og Hull stå på motsatt banehalvdel. Så følger to tøffe kamper mot Liverpool og Arsenal.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Hentet veteraner
Svært få av signeringene til Villa er ukjente for Premier League-fans flest. Kieran Richardson har lang fartstid i engelsk fotball, og har levert på veldig høyt nivå lenge. En god back når han er i form.

Joe Cole er i gang på Villa Park.

Joe Cole hadde en variabel sesong i fjor, og har slitt med å komme i gang de siste årene. Nå prøver han lykken på Villa Park, uten at mange har forventninger til han.

Fra Valencia har de hentet en back som ikke kom i gang i Liverpool i fjor. Aly Cissokho har blitt en skikkelig nomade og har slitt med å passe inn i de klubbene han har vært i den siste tiden. En god back når han vil.

Philippe Senderos er sistemann inn dørene i Birmingham. Sveitseren som kunne blitt så mye mer, men han er absolutt en rutinert og kompromissløs stopper.

Nettavisens vurdering

Helt bakerst finner vi rutinerte Brad Guzan, det soleklare valget på keeperplass. En solid amerikaner som var stabilt god gjennom fjorårssesongen.

Blir han? Ron Vlaar er en ettertraktet mann.

Med Richardsson og Cissokho inne, kan det fort bli rokkeringer i de bakre ledd. Uansett håper alle Villa-fansen at kaptein Ron Vlaar blir å finne på Villa Park også sesongen som kommer. Den nederlandske stopperen er virkelig en ettertraktet mann, og hvis de mister han, mister de lagets kanskje viktigste spiller.

Ved siden av seg får han muligens Jores Okore, som var skadet veldig mye i fjor. De andre alternativene er mer ustabile. I tillegg kan Senderos bli makker med Vlaar.

Den sentrale midtbanen til Villa er også god. Ashley Westwood og Fabian Delph er soleklare førstevalg, og får Karim el Ahmadi med seg på midten. Den robuste marokkaneren var viktig for Villa i fjor og er en god stabilisator på midten.

Angrepet til Lambert er kanskje den mest fryktede lagdelen. Med Andreas Weimann, Gabriel Agbonlahor og Christian Benteke på topp, kan de sørge for søvnløse netter hos mange Premier League-forsvarere. Benteke ble skadet da han kom i gang forrige sesong, men er tilbake i september. De fleste hva han er god for.

Førstelaget til Aston Villa er på papiret veldig sterkt. Men bak nøkkelspillerne er det få som er klare til å ta ansvar. Samtidig er Vlaar den eneste skikkelige lederen i laget, og etterlater seg store sko om han drar.

Se opp for: Jack Grealish er navnet til den kanskje heteste unggutten på Villa Park. Irren er allerede fast på aldersbestemte landslag, og fikk prøve seg i fjor. Kan alt nå være klar for større oppgaver.

Styrker:
Godt lag:
Førstelaget til Aston Villa er meget godt, og kan gi mange lag en tøff kamp.

Tradisjonsrike: «The Villains» er en av aristokratene i England, og har også vunnet europacup. Vinnerkulturen er fortsatt sterk.

Lambert: Manager Paul Lambert var ønsket av Villa-fansen, og har nå vært ved roret lenge. Kan forme et meget solid trenerpar med Roy Keane.

Svakheter:
Sviktende prestasjoner:
Forrige sesongavslutningen var virkelig miserabel, og lenge så det ut som det skulle bli ordentlig tøft. Har ikke råd til slike perioder igjen.

Manglende bredde: De har virkelig ikke god dekning bak flesteparten av nøkkelspillerne, selv om det i forsvar ser bra ut.

Mangler tyngde på midten: En dominerende midtbanespiller som kan jobbe hardt er sårt savnet må midtbanen. Ingen av midtbanespillerne er topp klasse.

Konklusjon
Selv om det ikke er veldig urolig i klubben, er det mye usikkerhet knyttet til Randy Lerner og hans forsøk på å selge. Når i tillegg Ron Vlaar kan være på vei ut, er det to store forandringer som venter Aston Villa.

Men med Vlaar har Aston Villa et meget solid mannskap, som absolutt er gode nok til å oppfylle supporternes ønsker. Forrige sesong presterte de under evne, men signeringene denne sommeren har vist lite ønske om å forbedre det.

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Aston Villas innsats i Premier League. At «The Villains» tar trofeet står til pene 250 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus