Foto: PA/ Clint Hughes

Håpløse tilstander i Blackburn

Nå handler det om å unngå nedrykk for klubben uten bakkekontakt.

Kommersielt

Sportspills meny langfredag
V4 Eskilstuna: Burde vært rent bord
Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser
Oddstips 1: FC Nordsjælland har overtaket
Oddstips 2: Watford skal rett opp
V65 Klosterskogen: Tengsareid tar Skien

Norsk Tipping droppet landskampene tirsdag og kjører heller en engelsk midtukekupong i dag fredag, med oppgjør hentet fra Championship og League One. Spillefristen er klokken 15.55, og for dem som ikke er ute på ski i påskefjellet, men elsker engelsk fotball, er denne kupongen en skikkelig godbit.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Blackburn Rovers - Blackpool
Championship. Blackburn er nede på en 17. plass etter 0-3-4 på de syv siste rundene. De røk ut av FA-cupen med tap hjemme for Millwall nylig. Når ambisjonen er spill i Premier League, er dette svært skuffende, og mens klubbens eiere ved Shebby Singh snakker om hvor viktig det er med stabilitet, ble manager Appleton sparket og Gary Bowyer har tatt over på midlertidig basis. Vi har som alle andre sett hvor håpløst det må være å være manager for denne spillerstallen, med disse eierne og kravene som stilles. Og vi merker oss også at Blackburn har vært best under sine midlertidige managere, kanskje fordi disse ikke har det samme urealistiske presset på seg. Ustabile Blackburn har 8-4-7 på Ewood Park, og nå handler det mest om å unngå et nytt nedrykk.

Det ser bra ut med laget denne gangen, Colin Kazim-Richards (a), David Bentley, Martin Olsson og Markus Olsson (f) kan alle være tilbake. Dickson Etuhu, Adam Henley, DJ Campbell, Bradley Orr og Paul Robinson er stadig ute.

Blackpool er ute av kampen om opprykk. A poeng med Blackburn må de faktisk begynne å vinne litt igjen for å ikke havne i bunnstriden, det er bare fire poeng ned til streken. De har bare vunnet en av sine syv siste, da de var størst outsider, 2-1 i Watford. For to uker siden ble det tap 0-1 hjemme for Peterborough, meget skuffende det. Som bortelag er de middels.

Chris Basham og Barry Ferguson er usikre.

Det er vanskelig å stole på Blackburn, de leverer sjelden varene. Kanskje kan de få til litt mer under midlertidig ledelse, men vi er langt fra sikre. Blackpool ligger kjedelig til og presterer under pari de også, og vi tror dette kan bli en jevn og kjedelig kamp mellom to lag som har lite å by på. 0-0 eller 1-1 vil ikke overraske, begge er engstelige for å tape, men kanskje for dårlige til å vinne. U i kamp 1.

Se kampen live på TV 2 Sumo

2. Watford - Burnley
Championship. Watford er bare to poeng unna direkte opprykk. Det er sterkt levert av manager Zola og Pozzo-familien, men nå har Watford tapt to på rad, hjemme for Blackpool og borte for Barnsley, det er uvant kost. Lagets toppscorer Matej Vydra fra Udinese er kåret til årets spiller i Championship. 10-3-6 hjemme totalt og i dag hadde det passet med en seier igjen.

Sentrale Almen Abdi (m) er usikker og skal testes nærmere avspark. Manuel Almunia (k) er på vei tilbake, men det er usikkert om han rekker denne. Nyron Nosworthy (f) er ute. Fra før er Neuton, Tommie Hoban og John Eustace ute.

Burnley går mot en plass midt på tabellen. Med 1-4-5 på de ti siste rundene har de stilt seg kjedelig til, og de åtte siste rundene blir trolig ikke dramatiske. Men de skal passe seg for å ikke falle lenger ned mot nedrykk, for det er jevnt rundt midten og lagene på nedrykk har begynt å vinne.

Ben Mee (f) er suspendert. Det er ventet at Danny Lafferty tar hans plass. Dean Marney (m) er ute igjen.

Dette skal være en glimrende sjanse for Watford til å vinne igjen og utfordre de andre i toppen om direkte opprykk. Burnley har mistet formen og får stadig mindre å spille for. H i kamp 2.

3. Crystal Palace - Birmingham City
Championship. Det ser bra ut for Crystal Palace, de er beste hjemmelag med 12-6-1 totalt, og de er nummer 4, med seks poeng ned til siste lag på play-off. Det bør bli minst play-off på London-laget, som har ligaens toppscorer Glenn Murray og ligaens kanskje største talent Wilfried Zaha i stallen. Palace har tap 0-3 i Brighton og 2-2 hjemme mot Leeds i sine to siste.

Wilfried Zaha (m) er suspendert. Stephen Dobbie (a) går inn i troppen, sammen med Aruna Dindane (a), som er hentet på lån fra Portsmouth. Kapteinen Mile Jedinak (m) blir trolig klar for spill selv om han spilte landskamp for Australia så sent som på onsdag. Manager Ian Holloway mangler stadig Joel Ward, Alex Nimely, Paddy McCarthy og Owen Garvan.

Birmingham vant to kamper på rad før landslagsoppholdet, 3-1 hjemme mot Derby og 1-0 i Middlesbrough. De har brukbare 6-6-7 på bortebane og formen ser bedre ut enn på lenge, men sesongen har alt i alt vært for svak og prestasjonene for ustabile til at dette kan bli spennende. I så fall må de vinne resten av kampene, det er ti poeng opp til play-off.

Mitch Hancox (f) er tilbake, mens Jonathan Spector (f/m) er høyst usikker. Ellers ser det bra ut.

Crystal Palace blir favoritter, selv uten Zaha på banen. Birmingham er vanskelige å tippe, man kan ikke stole på dem, men det spørs nok om de klarer å vinne tre kamper på rad. HU i kamp 3.

4. Leicester City - Millwall
Championship. Leicester viser svak form på et kritisk tidspunkt. Bare tre scoringer på de fem siste og 0-2-3 på de disse gjør at de spøker for play-off. Leicester holder den viktige 6. plassen i øyeblikket, og de har fine 12-3-4 hjemme, men sist de var i aksjon på King Power Stadium ble det tap 0-1 for bunnlaget Sheffield Wednesday. Manager Nigel Pearson frykter spillerne har mistet selvtilliten, og derfor blir det veldig viktig å vinne denne første kampen etter oppholdet.

Ritchie De Laet (f) og Matty James (m) er tilbake fra skader og hjemmelaget har skadefri tropp. I tillegg slapp Chris Wood (a) å spille landskamp for New Zealand tirsdag, og kan starte uthvilt på topp i dag.

Millwall er videre i FA-cupen etter borteseier mot Blackburn, og møter Wigan i semifinalen lørdag om drøye to uker. Det blir et høydepunkt, for i ligaen ligger de på en lite spennende 15. plass og formen er ikke all verden. Borteseier i derbyet mot Charlton for to uker siden var riktignok en stor fest, og det ser ut som Millwall har det i seg å vinne de viktige kampene, men ikke mer. De er fem poeng over streken i Championship og har tatt flere poeng borte enn hjemme.

Manager Kenny Jackett har flere fravær i forsvar denne gangen. Karleigh Osborne (f) og Dan Shittu (f) sliter med skader, Paul Robinson (f) er ute fra før og Mark Beevers (f) er suspendert. Derfor er Tom Bender (f), en spiller uten kontrakt, leid inn som reserve i dag. James Henry (m) er ute.

I våre øyne er dette en glimrende mulighet for Leicester til å komme tilbake på vinnersporet og vise at de kan kjempe om opprykk. Med skadefri tropp hjemme mot et svekket Millwall, som ikke har så voldsomt mye å spille for, skal de vinne. H i kamp 4.

5. Derby County - Bristol City
Championship. Derby er et av mange lag i det jevne midtsjiktet på tabellen. Etter åtte runder uten seier vant de 2-1 hjemme mot Leicester for to uker siden. 9-7-3 på hjemmebane er fin statistikk, og Derby sikrer plassen ved å ta poeng i de fire gjenstående hjemmekampene. På bortebane har de bare vunnet tre ganger, men en av dem var 2-0-seieren mot dagens motstander.

O'Connor (f) er tilbake fra skade, men Gareth Roberts (f) ser ut til å miste kampen. I så fall vikarierer Craig Forsyth phans plass igjen. Toppscorer Jamie Ward (a), Kieron Freeman (f) og Craig Bryson (m) er også tilbake fra skade, det er gode nyheter for hjemmelaget. Chris Martin (a) har forlenget utlånsavtalen fra Norwich og kan starte på topp.

Bristol City ligger sist, men ikke håpløst sist, det er bare fire poeng opp til trygg plass. Det var en stor nedtur at de tapte 1-2 borte for et av de andre lagene på nedrykk, Wolverhampton, forrige runde. Da hadde de klart 0-0 i Blackpool før det. Det er bortekampene som ser ut til å felle Bristol City, de er svakeste bortelag med 3-3-13 totalt og under én scoring per bortekamp. Hjemme har de 5-1-0 på de seks siste, borte har de 0-1-5 på de seks siste.

Paul Anderson (m) er klar for spill. Ryan Taylor (a) og Jon Stead (a) er stadig ute, og det er noe usikkerhet rundt Marvin Elliott (m), som har spilt landslagsfotball for Jamaica.

Det ser ut som hjemmelaget kan stille sterkt her, og vi tror de har gode sjanser til å vinne dette, selv om motivasjonsfaktoren taler for bortelaget. Men motivasjonsfaktoren ser ikke ut til å være nok til at Bristol City vinner bortekamper. H i kamp 5.

Se kampen live på TV 2 Sumo

6. Tranmere Rovers - Sheffield United
League One. Tranmere har bare tre seire på de ti siste rundene, men klamrer seg til en play-off-plass. Det skiller bare tre poeng mellom 2. plass og direkte opprykk og 7. plass og en ny sesong på tredje nivå. Dermde ser innspurten i League One meget spennende ut, og denne kampen blir ekstra spennende, siden Sheffield United bare er ett poeng bak Tranmere. Tranmere slått Stevenage 3-1 og Oldham 1-0 i sine to siste hjemme, og de har brukbare 10-5-5 hjemme totalt. De er nesten nødt til å fortsette trenden på hjemmebane, siden de har sluttet å score på reise.

Playmaker Andy Robinson (m) og Adam McGurk er ute med skader.

Sheffield United har tapt færrest kamper av alle, men mye uavgjort gjør at de bare er nummer 6 og det forventede opprykket henger i en tynn tråd. Etter en god periode med poeng i syv kamper på rad, røk de 0-4 borte for Stevenage for to uker siden. Manager Wilson måtte bare riste på hodet og sa etter kampen et det var like greit at de gjorde alle de største tabbene denne sesongen i en og samme kamp. Sist lørdag fikk de hjemmekampen mot Brentford utsatt grunnet snø. 10-6-3 borte totalt.

Jamie Murphy (a) er usikker, men kan bli klar i tide. Det er ingen nye skader i troppen til Danny Wilson, som fortsatt har Diego De Girolamo og Lecsinel Jean-Francois (f) ute, men denne gangen også flere spillere tilbake fra utlån.

Vi tror ikke Sheffield United taper denne. De tre siste innbyrdes har endt 0-0, 1-1 og 1-1. Med hjemmelaget som favoritter på folkerekka får vi enda en grunn til å markere UB i kamp 6.

7. Brentford - Notts County
League One. Brentford er ett av tre lag med 67 poeng, og bare målforskjellen unna direkte opprykk. De har også en eller to kamper til gode på lagene over, så dette ser riktig så spennende ut. De er blitt ligaens beste hjemmelag med 12-6-2 totalt. Preston og Swindon har tapt på dagens bane nylig. Forrige helg fikk Brentford avlyst bortekampen mot Sheffield United.

Manager Uwe Rösler har ingen nye skader i troppen. Lagkaptein Kevin O'Connor (m) og Farid El Alagui er tilbake etter lengre skadefravær. Antonio German (a) er tilbake fra utlån. Richard Lee (k) og Scott Barron (f) er ute resten av sesongen.

Notts County spilte 0-0 borte mot Swindon forrige helg takket være sin gode keeper Bialkowski, deres fjerde strake uavgjort på bortebane. Nå er Notts County blitt uavgjortspesialister på reise med 6-11-3 totalt. De har ikke tatt noen flere poeng hjemme enn borte, så de ligger rundt midten av tabellen og ser ut til å bli liggende der, det holder ikke med ett poeng per kamp lenger dersom de skal blande seg inn i topp 6.

Jamal Campbell-Ryce (m) er usikker, men kan være tilbake. Julian Kelly (f) var tilbake sist. Dermed er bortelaget skadefritt eller bortimot skadefritt.

Vi holder en knapp på Uwe Röslers mannskap, de har mye å spille for og er sterke hjemme. Notts County har imidlertid vist en egen evne til å ta ett poeng på bortebane, så markeringen blir HU i kamp 7.

8. Swindon Town - Oldham Athletic
League One. Swindon holder 2. plassen og jager dirkete opprykk, men det er mange lag som puster dem i nakken. En hjemmeseier i dag er nødvendig for å holde konkurrentene unna. Det ble bare 0-0 hjemme mot Notts County sist helg, en rekke sjanser ble skuslet bort eller reddet av motstanders målvakt. Formen er bare middels, 2-3-2 på de syv siste er ikke spesielt godt. 8-8-4 hjemme er heller ikke helt toppklasse, og siden man ikke har vunnet hjemme på de fem siste forsøkene, bør det bli 3 poeng i dag for å gå inn mot toppkampen i Doncaster mandag med mulighet til tabelltopp.

Jay McEveley (f) regnes som usikker, han skal testes nærmere avspark. Trolig blir han spart til den viktige toppkampen mot Doncaster mandag. Tommy Miller er også usikker, Troy Archibald-Henville (f) er ute.

Oldham kjemper i motsatt ende av tabellen, der de vant den meget viktige hjemmekampen mot bunnlaget Hartlepool tirsdag i forrige uke. 3-0 ble det, og man fikk tilbake selvtilliten etter å ha tapt tre på rad uten å score før det. Snøværet satte en stopper for kampen mot Shrewsbury sist helg, et annet lag på nedre halvdel man gjerne skulle tatt poeng mot, og nå blir det et par hakk tøffere med bortekamp mot Swindon. Ett poeng over streken er Oldham i poengnød, og 5-3-10 borte totalt lover ikke godt.

Matt Smith (a) er tilbake. Ungguttene Glenn Belezika og Joe Cooper er med i troppen etter å ha imponert for reservelaget.

Skummel kamp dette, for Swindon har ikke vært til å stole på hjemme i det siste, og de har tankene rettet mot mandagens toppkamp. Likevel tror vi de er så proffe at de kniper seieren mot bortesvake Oldham. Nervøs H i kamp 8.

9. Yeovil Town - Walsall FC
League One. Det ble åtte seire på rad for Yeovil, før 1-1 borte mot Doncaster brøtt seiersrekken. Nå står de med langt mer menneskelige 1-4-2 på de syv siste rundene, og er havnet utenfor play-off. Men bare ett poeng skiller opp. Tap 0-2 for Swindon i forrige hjemmekamp, og 3-3 borte mot Carlisle sist lørdag. 11-3-6 hjemme totalt.

Angelo Balanta (m/a) er kommet på lån fra QPR og ligger an til å få spilletid. Innlånte Jordan Cook (a) og Wes Fletcher (a) står over med skader i dag, det er mye av grunnen. Dan Burn (f) har forlenget låneavtalen med Fulham og Matty Dolan (m) med Middlesbrough, så Yeovil ser ut til å være godt skodd for innspurten.

Walsall har et ungt lag, og det tok sin tid før de kom skikkelig i gang. Men nå er det over to måneder siden forrige tap, og 5-5-0 på de ti siste har tatt dem opp på en 8. plass og med i diskusjonen om play-off. Formen er god, 7-7-6 borte totalt.

Toppscorer Will Grigg (a) er høyst usikker, han er småskadet og har ikke trent denne uken. Ellers er laget skadefritt.

Walsall er i klart best form, men har bare 28 prosent på folkerekka i skrivende stund. Derfor skal B med på kupongen, men ikke bare derfor, vi tror bortelaget har brukbare sjanser her. Helt sikre er vi imidlertid ikke, begge lag har motivasjon og form. HUB i kamp 9.

10. Colchester United - Bournemouth
League One. Colchester lå ille til, men med fire seire på de ni siste rundene har de karret seg opp til en 19. plass, fem poeng over nedrykk. De vant den viktige bortekampen mot bunnlaget Bury for snaue to uker siden. Her klarte de å snu 0-1 til 2-1 med en mann mindre på banen, noe bare et lag i medgang klarer. Viktig for moralen. Snøvær ødela imidlertid helgens hjemmekamp mot MK Dons, så det er først i kveld vi får se om den gode formen er der fortsatt. Det ble tap 1-2 for Crewe i forrige spilte hjemmekamp og 7-3-9 hjemme totalt skremmer ingen.

Freddie Sears (a) ligger an til å miste kampen i kveld og mandagens kamp. George Porter er suspendert, men Jabo Ibehre (a) returnerer fra suspensjon. Fra før er Tom Eastman (f) ute.

Bournemouth har lagt den skrekkelige rekken på fem strake tap bak seg, nå har de vunnet 1-0 i Stevenage, 1-0 i Oldham og 4-1 hjemme mot Bury i sine tre siste. Dermed er de tilbake på play-off, og bare målforskjellen skiller opp til 2. plass og direkte opprykk. 9-4-7 borte totalt. Vingen Matt Ritchie er kåret til årets spiller i League One, han scoret 9 mål for Swindon i fjor og har scoret ett for Bournemouth etter overgangen i januar.

Manager Eddie Howe har ingen nye skader eller suspensjoner i laget. Langtidsskadde Miles Addison, Stephen Purches og Stephane Zubar er stadig ute.

Vi heller mot at bortelaget bør ta dette. De er veldig gode når de er i form, og resultatene den siste tiden tyder på at det går på skinner igjen. Begge lag har stor moitivasjon, begge lag må ha mandagens kamper i bakhodet når det tar ut laget, men Bournemouth ser sterkest ut. B i kamp 10.

11. Carlisle United - Shrewsbury Town
League One. For disse tabellnaboene på 17. og 18. plass handler resten av sesongen om å holde bunnlagene bak seg. Carlisle har slått Brentford 2-0 og spilt 3-3 mot Yeovil i sine to siste på dagens bane, men formen er ikke mye skryte av med bare én seier på de ni siste rundene.

Mark Gillespie (k) er tilbake fra suspensjon. Chris Chantler (f) er ute og erstattes av Matty Robson igjen. Ellers ser det bra ut med laget, flere unge og lovende spillere banker på døra og håper på spilletid.

Shrewsbury ble nummer 2 i League Two forrige sesong og rykket dirkekte opp. Nå kjemper de for å ikke rykke ned igjen, og det skal gå veien dersom de unngår mer enn fire tap på de syv siste rundene. De fikk utsatt kampen sin sist helg, men før det hadde de spilt 1-1 borte mot Crewe og vunnet 3-2 borte mot MK Dons, to sterke og oppløftende resultater. 4-7-9 borte totalt er imidlertid ikke så bra.

James Hurst (f) fra West Bromwich og Akwasi Asante (a) fra Birmingham er kommet på lån ut sesongen. Begge kan bli å se i dag. Cameron Gayle (f) og Rob Edwards (f) er ute med skader. Jermaine Grandison og Mark Wright (m) er skadefrie igjen, men begge har vært ute en stund og trenger reservelagsfotball før de er klare.

Her er vi i tvil. Tanken på en dristig, ren U har streifet oss. Lagene er litt vanskelige å få tak på, resultatene har variert og selv om begge har hatt noen oppturer nylig, ser vi ingen tydelige trender. Kanskje er det viktigere å unngå tap enn å vinne? HU i kamp 11.

12. Preston North End - Portsmouth
League One. Preston fikk gjennomført sin hjemmekamp mot Leyton Orient sist lørdag, men klarte bare 0-0 i snøværet. Runden før tapte de 0-1 i Brentford og denne sesongen vil ikke få noe stort kapittel i klubbens historiebøker. Nede på 16. plass begynner det å bli langt både til opprykk og nedrykk, og snart vil det bare handle om å runde av med en viss stil foran egne fans. Manager Simon Grayson snakker allerede om hvordan alt skal bli bedre neste sesong. 5-8-6 hjemme totalt er ikke all verden, men man er i det minste ubeseirede i tre hjemmekamper på rad.

Stuart Beavon (a) og John Welsh (m) er usikre og testes nærmere avspark. Joel Byrom (m) er på vei tilbake og kan kanskje bli å se på benken, og da er langtidsskadde Scott Laird eneste fravær i dag.

Portsmouth er sin egen verste fiende, med svakt lederskap og elendig økonomi. Fansen er trofast, men det er begrenset hvor lenge man holder seg flytende på lånespillere og diverse kriseløsninger. Portsmouth ligger an til nok et nedrykk, men det er litt for tidlig å bestille gravsteinen, for det er bare fem poeng opp til trygg plass etter at de slo en annen økonomisk havarist, Coventry, 2-0 hjemme sist lørdag. Også runden før var de gode da de klarte 1-1 borte mot ligaleder Doncaster. Toppscorer er Connoly, med 4 mål. Det sier en del. 3-6-11 borte totalt sier litt til. Men all ære til den midlertidige manageren Guy Whittingham, som har fått en viss stabilitet inn i laget og fått spillerne til å fokusere på det som skjer på banen. Nå er formen ganske god, men det gjelder at ingen av spillerne skiller seg ut som spesielt gode. Portsmouth er mer eller mindre tvunget til å akseptere bud over en viss sum, for å dekke ubetalte utgifter.

Midlertidig manager Guy Whittingham har ingen nye skader eller suspensjoner og stiller trolig likt som sist.

Bare 20 prosent av tippetegnene er havnet på borteseieren i kamp 12. Det må være for lite, gitt at hjemmelaget ikke har all verdens form og motivasjon, mens bortelaget viser gode takter tross all motgang. Vi går for potensielle premier og markerer UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 29.03.2013 15:55
1. Blackburn Rovers - Blackpool U
2. Watford - Burnley H
3. Crystal Palace - Birmingham City H U
4. Leicester City - Millwall H
5. Derby County - Bristol City H
6. Tranmere Rovers - Sheffield United U B
7. Brentford - Notts County H U
8. Swindon Town - Oldham Athletic H
9. Yeovil Town - Walsall FC H U B
10. Colchester United - Bournemouth B
11. Carlisle United - Shrewsbury Town H U
12. Preston North End - Portsmouth U B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 29.03.2013 15:55
1. Blackburn Rovers - Blackpool H U
2. Watford - Burnley H
3. Crystal Palace - Birmingham City H U
4. Leicester City - Millwall H
5. Derby County - Bristol City H
6. Tranmere Rovers - Sheffield United U B
7. Brentford - Notts County H U
8. Swindon Town - Oldham Athletic H
9. Yeovil Town - Walsall FC H U B
10. Colchester United - Bournemouth B
11. Carlisle United - Shrewsbury Town H U B
12. Preston North End - Portsmouth H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus