Pål André Helland, som har slitt med en skade etter å ha storspilt i sesongpremieren, er med i RBKs tropp som møter 4. divisjonslaget Vuku i cupens første runde i kveld.
Pål André Helland, som har slitt med en skade etter å ha storspilt i sesongpremieren, er med i RBKs tropp som møter 4. divisjonslaget Vuku i cupens første runde i kveld. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Helland tilbake for Rosenborg

Pål André Helland er kvitt strekkskaden og meldt klar til kveldens cupkamp mot Vuku.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Skadekrise for Real Madrid
CL-tips: 
Det lukter uavgjort lang vei
V4 Øvrevoll: 
Herlige galoppspill
V76 Bjerke: Stall Gundersens herlige vorspiel
V5 Bjerke: Mjølnerød har bankeren

Onsdagens oddsprogram består blant annet av kvartfinalene i Champions League og første runde i NM her hjemme.

Vi startet oddsdagen med to langskudd fra CL og fortsetter med en cupdobbel i denne saken.

Vuku – Rosenborg (7-0) B 1,60
Vuku fra Nord-Østerdalen holder til i 4. divisjon og slo ut 3. divisjonslaget Verdal og Rørvik (4. divisjon) i kvalifiseringen til 1. cuprunde. I trekningen ble det sju rette og en lottopremie i form av Rosenborg på Elman stadion.

Laget er meget ungt, med Esten Hilmarsen(25) som den eldste spilleren i troppen.

Vuku møtte Rosenborg også i cupen i 1993. Da vant trønderne hele 15-0.

Sesongen i 4. divisjon avdeling 1 ble åpnet med 0-1-tap for Rørvik.

Rosenborg har fått en god start på sesongen og ligger på annenplass med sju poeng og 12-1 i målforskjell etter tre runder.

Trener Kåre Ingebrigtsen har valgt å spare mange av de største stjernene i kveldens kamp, og Vuku-publikummet kommer ikke til å se Ole Selnæs, Stefan Strandberg, Alexander Søderlund, Mike Jensen, Fredrik Midtsjø, Micke Dorsin, André Hansen, Riku Riski og Tobias Mikkelsen i aksjon.

RBKs tropp:
Alexander Lund Hansen, Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Morten Gamst Pedersen, John Hou Sæter, Pål André Helland. Liam Henderson, Andreas Helmersen, Emil Nielsen, Tomas Malec, Jacob Storevik, Jørgen Solli, Sivert Solli, Per-Magnus Steiring, Mathias Hjelle.

Vi får 1,60 i odds på at Rosenborg vinner med åtte mål eller mer i kveld. Det spillet gikk inn i første runde både i 2012 (8-0-seier over Tiller) og i 2013 (11-0-seier over Buvik). I fjor ble imidlertid ikke seieren over Orkla større enn 3-0.

Selv om RBK stiller sterkt svekket i kveld, tror vi laget er i stand til å vinne med åtte mål eller mer. Vuku spiller tross alt så lavt som i 4. divisjon, og i Tomas Malec, Jonas Svensson, Pål André Helland og Jørgen Skjelvik har RBK høy offensivt kvalitet.

Vi kombinerer objektet med et annet cupspill.

Fram Larvik – Lyn H 1,50
Fram Larvik endte på tredjeplass i avdeling 1 i Oddsen-ligaen forrige sesong og er ventet å kjempe på øvre halvdel i avdeling 2 i år. Åpnet sesongen med 0-1-tap for opprykkskandidat Moss.

I fjorårets cup ble det sorti mot Odd (2-4-tap) i andre runde etter at laget hadde banket byrival Turn 6-1 runden før.

Laget har slitt med mange skader i sesongoppkjøringen, og til kveldens kamp er tidligere Sandefjord-spiller Albert Kryeziu , midtbanespilleren Anders BakkenDieserud og den rutinerte angrepsspilleren Christer Fjellstad uaktuelle. Troppen er identisk med den som var disponibel i sesongpremieren.

Lyn klarte med nød og neppe å beholde plassen i avdeling 3 i Oddsen-ligaen forrige sesong, og klubbens toppfotballsatsing har atter en gang havnet i økonomiske problemer.

Lønninger er blitt kuttet for å få økonomisk kontroll, og en rekke av forrige sesongs profiler har forlatt klubben. I løpet av det siste halvåret har i alt 1 4 spillere forsvunnet, mens 13 er kommet inn. I tillegg er Trond Andersen hentet inn som ny trener.

Laget er tippet som en nedrykkskandidat i avdeling 1 denne sesongen, og etter spill og prestasjoner i sesongåpningen å dømme, kan det gå mot en blytung sesong for Oslo-klubben. Det var lite som stemte i 0-2-tapet for Grorud på Bislett, og laget har åpenbart mistet en del kvalitet fra forrige sesong.

Lyn kommer til å ha mer enn nok med serien i år, og vi tror klart mest på et normalt hjemmesterkt Fram i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,40.

Kampstart: 18.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus