Gå til sidens hovedinnhold

Helnorsk midtukekupong med kamper fra Eliteserien og OBOS-ligaen

Denne ukes midtukekupong er helnorsk og kommer spekket med flotte kamper fra både Eliteserien og OBOS-ligaen.

Denne ukens flotte midtukekupong inneholder fire kamper fra Eliteserien og åtte kamper fra OBOS-ligaen. Alle kampene spilles onsdag. Bonuspotten er ca. 350.000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl. 17.55.

1. Sandefjord - Haugesund
Sandefjord har hatt en sesong over forventning, og selv om de ligger nede på en 11.plass med femten poeng er de nok godt fornøyde med tingenes tilstand i hvalbyen. Tre strake seire tok de før det ble tap sist borte mot Kristiansund (0-2), men hjemme står de med hele tre strake seire over Viking, Bodø/Glimt og Sarpsborg med flotte 6-0 i målforskjell. Brenden og Markmanrud er fortsatt ute.

Haugesund ligger bedre plassert på en 7.plass, men det er ikke pga borteformen. Der er de nemlig nest dårligst i Eliteserien med to poeng og skarve 1-7 i målforskjell på fem kamper. De har dog spilt mange hjemmekamper den senere tid, og formen viser derfor gode 4-1-1 siste seks. Det ble en sterk hjemmeseier 3-1 over Vålerenga sist kamp, men nå skal de tilbake på bortebane der de sliter mer. Et pluss er dog at de er har et godt tak på Sandefjord som de har slått i de fem siste møtene innbyrdes.

På en knalltøff tippekupong må man ta noen valg. Vi prøver en skarp hjemmeseier her. H.

2. Sarpsborg 08 - Mjøndalen
Sarpsborg 08 har ikke fått det til å stemme denne sesongen, og særlig offensivt er det mer kinaputter enn dynamitt. Noe av grunnen er nok en del skadeproblemer, men nå må de begynne å vinne kamper hvis det skal bli noe ut av denne sesongen for deres del. 12.plass kun tre poeng over kvalik er ikke bra nok, og med 1-1-3 på de siste fem taper de bare terreng til lagene foran. De har dog vist bra form på hjemmebane i det siste, og nest sist slo de Molde 1-0, mens sist klarte de 2-2 mot Bodø/Glimt i en kamp de ledet lenge. Kommer det en ny seier her?

Tabellnabo Mjøndalen ligger plassen under på 13.plass, og de kjenner lukta av kvalik komme nærmere og nærmere der Tromsø kun ligger poenget bak. De tok endelig en seier igjen nest sist når de slo Haugesund sterke 3-0 på hjemmebane, og sist holdt de kriseplagede Brann til 1-1 på bortebane etter at Mjøndalen faktisk tok ledelsen 1-0 på overtid. Det blir uansett for langt mellom seirene, for 1-3-3 siste sju er ikke all verden. På bortebane har de ikke vunnet siden de slo Sandefjord 3-0 i sin første bortekamp for sesongen, og det kan bli vrient også her.

Sarpsborg 08 har vært gode i sine to siste hjemmekamper, mens Mjøndalen ikke har vist noe særlig på bortebane. Vi spiller H.

3. Stabæk - Lillestrøm
Full krise. Det er betegnelsen man kan bruke i Stabæk. Ingenting går på skinner, og de ligger dønn nederst på tabellen med seks poeng. De prøvde å bytte trener, men det ga ingen særlig umiddelbar effekt. De tapte nemlig 1-2 borte mot Strømsgodset sist, i en kamp Stabæk både tok ledelsen 1-0 og brant en straffe på stillingen 1-1. Slikt er symptomatisk for et lag i motgang, og så klart tapte de kampen til slutt. De er uten seier på sju sist med 0-1-6 er her er gode råd dyre. Men de trenger en seier snart, koste hva det koste vil.

Lillestrøm er i den andre siden av flyten. På Åråsen ruller det nemlig fint på, og de har snart glemt av hvordan det er å tape fotballkamper. 4-3-0 på de syv siste er kruttsterkt, og man må faktisk helt tilbake til 30.mai sist de tapte. (0-1 for Kristiansund). 8.plass på tabellen er flott for de nyopprykkede, og selv om de er best hjemme er ikke 2-1-2 på bortebane så aller verst. Nå kommer de fra to poengdelinger mot topplagene Vålerenga og Molde, og sist viste de god moral ved å utligne til 1-1 på overtid.

Stabæk MÅ vinne snart, mens Lillestrøm flyter på en enorm medgangsbølge. Denne helgarderer vi. HUB.

4. Strømsgodset - Odd
Drammenserne i Strømsgodset fortsatte sin enorme hjemmeform sist når de snudde 0-1 til 2-1 mot Stabæk. 4-2-0 betyr at de fortsatt er ubeseiret på Marienlyst, men med en ganske laber bortefangst gir det likevel ikke bedre enn en 10.plass på tabellen. 2-3-1 siste seks er ganske så godkjent nå, og Odd har de slått i tre av de fire siste her på eget gress.

Odd kommer også fra en seier når de slo Viking med 3-2 hjemme etter flere tabber fra bortelaget. Det ga en 6.plass på tabellen, fire poeng bak Kristiansund på bronseplassen. De viser flott form med fire seire og 4-1-1 på de seks siste, men på bortebane er det mer ustabilt med 2-2-3. Sist bortekamp endte hele 0-5 mot Molde, og nå kommer en kamp mot nok et hjemmesterkt lag. De har dog ett ess i ermet i Bakenga som hamrer inn mål (11 stk.), og de må nok sette sin lit til han denne gangen også.

Hjemmesterke Strømsgodset får utgangstipset, men vi dobler opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren med tanke på formen til Odd.

5. Bryne - Sandnes Ulf
Tre strake tap har ført Bryne ned på en 6.plass på tabellen, men det er meget jevnt nedover på tabellen, og det skal ikke mye til før de plutselig kan havne helt der nede. Fem poeng skiller fra playoff til kvalik, og det sier sitt om hvor jevn denne serien er. Til deres forsvar har de har hatt et tøft program i det siste, og tap mot Raufoss, Sogndal og Fredrikstad er ingen krise sånn sett. På hjemmebane er de dog sterke, og tapet der for Sogndal sist var sesongens første på eget gress.

Nå kommer et lag i mye større krise på besøk, for Sandnes Ulf ligger helt nederst på tabellen med ti poeng. Trener Steffen Landro fikk fyken etter 0-4 tapet mot Ranheim nest sist, og Bojan Zajic tar over på midlertidig basis. Det fikk heller ingen heldig start med 1-2 hjemme mot HamKam, og dermed er det et lag i oppløsning som kommer til Jæren onsdag.

Bryne er solide hjemme, og er nok lystne på seier etter tre tap på rad. Sandnes Ulf virker utslåtte, men kan plutselig forsvare inn et poeng her. Vi prøver H på 96-rekkeren, og HU på 432-rekkeren.

6. Grorud - Ull/Kisa
Grorud kjenner lukten av nedrykk der de nå ligger nest nederst på tabellen med sine tolv poeng. Det er utrolig jevnt om plassene, og en seier og tre poeng hadde vært utrolig viktig for laget som kommer hit med tre strake tap. Nest sist dro Aalesund hjem fra Oslo med alle poengene etter 1-2, mens sist ble alle poengene igjen i saftbygda når Sogndal vant 1-0. På hjemmebane har dog Grorud tatt noen seire over Strømmen og Sandnes Ulf, og det skal finnes muligheter mot Ull/Kisa som de også slo 3-1 i tilsvarende møte forrige sesong.

Ull/Kisa ligger nemlig bare poenget over på sin 12.plass, og kommer uten seier på de fem siste. Tre strake poengdelinger har det blitt, og sist var det Strømmen de delte broderlig med etter en kjedelig 0-0 kamp på hjemmebane. Ull/Kisas største problem på bortebane er at de slipper til altfor mye. De har scoret åtte mål på de seks reisene de har hatt, men når de har sluppet inn hele fjorten blir det vanskelig å vinne.

Grorud bør kjenne sin besøkelsestid å ta en seier her, men en poengdeling hadde vært typisk. HU.

7. KFUM - Åsane
Etter en periode på seks kampen uten tap har KFUM kommet litt ned på jorda med skarve ett poeng på de tre siste. Det kom i sist kamp når de klarte 1-1 borte mot Stjørdals-Blink oppe i Trøndelag. De ligger i likhet med flere andre midt i haugen på tabellen på sin 10.plass. Hjemme har de vært solide med 3-1-1 på de siste fem, men sist hadde de ingen muligheter mot Start som tok med seg alle poengene til Kristiansand i kampen som endte 0-2.

Åsane er et velkjent bortelag, og denne sesongen er ingen unntak. Forrige sesong endte de opp med flere poeng på bortebane enn hjemme, og denne sesongen har startet likedan. Ni poeng er tatt på fremmed gress, mens det har blitt sju poeng på hjemmebane. Det gir til sammen seksten poeng og en 8.plass midt på tabellen. Den nåværende formen er det verre med, for den viser 1-1-5 på de syv siste. De har mistet flyten, og sist ble det skuffende 1-3 hjemme mot Ranheim. Sist bortekamp var likevel en skikkelig opptur når de slo serieleder HamKam 2-1, slik at det har det fortsatt i seg, særlig når de slipper å styre spillet selv.

KFUM er ganske gode hjemme, mens Åsane er et typisk bortelag. Skal vi si enten-eller? HB.

8. Ranheim - Jerv
Etter trenerskiftet har Ranheim funnet gløden igjen, og står nå med to strake seire over Sandnes Ulf (4-0) og Åsane (3-1). Fire kamper uten tap er fint, og ting kan tyde på at det begynner å komme seg spillemessig. Det har også tatt de opp på en 7.plass kun poenget bak playoff, og plutselig ser tingenes tilstand mye bedre ut nede i ranheimsfjæra. Ranheim knuste Jerv hele 5-0 her i fjor, og i den formen Ranheim er nå kan det skje igjen.

Jerv på sin side tok et sterkt bortepoeng mot Aalesund sist når de klarte 1-1. De ledet ganske lenge, og det var andre kampen på rad at seieren glapp helt på slutten. De slapp nemlig inn 3-3 på overtid hjemme mot Ull/Kisa nest sist, så får man håpe at de fire poengene ikke blir avgjørende når sesongen telles opp til høsten. Uansett er 3-3-0 på de seks siste pene tall, og det holder til en sterk 3.plass på tabellen, kun fire poeng bak ledende HamKam og to poeng bak Fredrikstad.

Ranheim har funnet ett nytt gir, og vi prøver H, selv om Jerv nettopp klarte uavgjort borte mot Aalesund.

9. Raufoss - Sogndal
Raufoss er et av OBOS-ligaens beste hjemmelag, og selv om de tapte den siste kampen på Nammo Stadion mot Fredrikstad (0-1) har de fine 4-0-2 på seks spilte hjemmekamper. De hentet seg også pent inn etter hjemmetapet ved å klare 1-1 borte mot Start senest. 2-2-1 på de fem siste har Raufoss nå, og en 9.plass er midt på tabellen med tre poeng både opp til playoff og ned til kvalik. De spiller veldig målrike kamper, og 23 scorede mål er tredje flest, mens 21 innslupne også er i det helt øvre sjiktet.

Nå møter de Sogndal, som med sine tolv innslupne nok er mer av det tighte slaget. Sogndal startet sesongen meget dårlig, men etter at forsvaret har satt seg står de nå med fem seire på de åtte siste. 5-1-2 gir 5.plass, og nå jakter de Fredrikstad og HamKam i kampen om opprykk. De sliter mer på bortebane, men seks poeng på fem bortekamper er likevel ikke helt krise.

Raufoss får et favorittstempel her, men det må dobles opp med HU.

10. Start - Stjørdals-Blink
Det klaffer ikke denne sesongen for Start. De sliter. De sliter kraftig. De ligger riktignok på en 11.plass, men fjorten poeng på tolv kamper er altfor dårlig. Aller verst har det vært på hjemmebane. Der er de faktisk svakest av alle i hele serien. Seks kamper på Sparebanken Sør Arena har gitt usle fire poeng. Senest virket det å gå mot en seier mot Raufoss, men tre minutter på overtid utlignet Raufoss til 1-1. Nest sist var det bedre, for da slo de KFUM 2-0 i Oslo. Fire poeng på de to siste er iallfall en start, men skal formen pr dags dato stå til godkjent så bør det nok komme en seier her mot Stjørdals-Blink.

Stjørdals-Blink er tippet ned av de fleste denne sesongen, men akkurat nå ligger de å vaker like over kvalik på en 13.plass. Det er for det meste hjemmeformen som er basis for den plasseringen, for på bortebane er de svakest av alle i OBOS-ligaen med tre poeng på seks kamper. De tre poengene kom sist når de slo Strømmen 1-0 på bortebane forrige mandag. Formen er egentlig meget bra med 3-1-1 på de fem siste, og det ble 1-1 hjemme mot KFUM i deres siste kamp.

Har en følelse av at Start smeller til å tar en etterlengtet hjemmeseier her mot et Stjørdals-Blink som er klart best på hjemmebane. H.

11. Strømmen - Fredrikstad
Strømmen er drømmen, sies det. Denne sesongen er det kanskje langt mellom de drømmende sekvensene, for Strømmen scorer minst av alle i OBOS-ligaen med sine åtte mål på tolv kamper. En liten trøst er dog at de også slipper inn nest minst med tolv baklengs, så noe hawaii-fotball får man ikke her. 14.plass og tolv poeng gir kvalik, og med 1-4-1 på de seks siste vitner det om jevnspilte kamper. Sist hjemmekamp tapte de skuffende 1-2 mot Stjørdals-Blink, og de tapte også 1-2 i treningskamp mot Fredrikstad tilbake i april.

Nyopprykkede Fredrikstad viser litt muskler for tiden, for med tre strake seire over KFUM (2-1), Raufoss (1-0) og Bryne (3-1) har de begynt å puste serielader HamKam i nakken. Nå ligger de på 2.plass kun to poeng bak, og det hadde kanskje ikke mange trodd før sesongstart. Etter tre kamper ute seier på bortebane tok de endelig en seier mot Raufoss sist, og nå jakter de tre nye poeng.

Strømmen virker veldig tafatte, og mot et Fredrikstad som har scora 24 mål på tolv kamper skal de mye til å holde nullen. Det blir en B her på en vrien kupong, selv om den absolutt ikke er trygg.

12. HamKam - Aalesund
Serielederen i OBOS-ligaen heter HamKam, og hadde man sagt det for et år siden så hadde man bare flirt av en. Kjetil Rekdal har virkelig fått i gang dette laget, og nå er det bare å kjøre på resten av sesongen. De ligger to poeng foran Fredrikstad på tabellen, og den største forsen er forsvaret som slipper inn minst av alle i OBOS-ligaen. De har gått på et par miner som feks 1-2 mot Åsane og Raufoss, men ellers har gått ganske på skinner. 6-0-2 er status nå, og sist vant de 2-0 borte mot Sandnes Ulf.

Aalesund på sin side startet ganske dårlig, men har fått opp dampen skikkelig nå. 4-2-0 på de seks siste gir 4.plass på tabellen, og det skiller fem poeng opp til HamKam i tet. 1-1 hjemme mot Jerv var litt skuffende sist, men de har vunnet to av sine tre siste borte i tillegg til at de har vunnet de to siste kampene mot HamKam her i Hamar.

HamKam er meget solide nå, men Aalesund kommer mer og mer. HU bør holde.

Sportspills 96-rekker:
1. Sandefjord - Haugesund H

2. Sarpsborg 08 - Mjøndalen H

3. Stabæk - Lillestrøm HUB

4. Strømsgodset - Odd HU

5. Bryne - Sandnes Ulf H

6. Grorud - Ull/Kisa HU

7. KFUM - Åsane HB

8. Ranheim - Jerv H

9. Raufoss - Sogndal HU

10. Start - Stjørdals-Blink H

11. Strømmen - Fredrikstad B

12. HamKam - Aalesund HU

Sportspills 432-rekker:
1. Sandefjord - Haugesund H

2. Sarpsborg 08 - Mjøndalen H

3. Stabæk - Lillestrøm HUB

4. Strømsgodset - Odd HUB

5. Bryne - Sandnes Ulf HU

6. Grorud - Ull/Kisa HU

7. KFUM - Åsane HUB

8. Ranheim - Jerv H

9. Raufoss - Sogndal HU

10. Start - Stjørdals-Blink H

11. Strømmen - Fredrikstad B

12. HamKam - Aalesund HU