Foto: hesteguiden.com

Herlig meny i Trondheim

Vi har aldri lagt skjul på vår begeistring for Leangen travbane, og mandag har vi nye herlige objekter å by på.

Kommersielt

Flere tips mandag:
V64 Mantorp: - Bankeren er i dunderform
Oddstips: Har ikke scoret på fire kamper

Heldekk er undervurdert i travspill. Sportspills travekspert Kurt Leirvåg traff med et 13. valg i V5-spillet i Kalmar fredag og hentet ut 32 484 kroner til tre forskjellige andelslag på Eksperten da. Søndag hadde Leirvåg feeling for at det kunne smelle i V4-4 på Østersund og fikk rett igjen når 66-oddseren og 13. valget Kiss Me Broline vant løpet. Tre nye andelslag suste dermed inn med fire rette og V4-utbetaling på herlige 35 680 kroner. Dermed har Sportspill og Leirvåg dradd med seg ca 205 000 kroner fra Sverige fredag og søndag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Også på Jägersro ble det utbetalingsfest, selv om Nettavisens galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen måtte opp på forslagene på kr 1500 og derover på Eksperten for å fange seks rette. Seks andelslag fanget seks rette og hver seg ga disse en utbetaling på ca 21 000 kroner. Totalt ble det ca 135 000 kroner innspilt på Jägersro og sammen med de flotte gevinstene på Østersund spilte Nettavisen spilt inn ca 240 000 kroner søndag og tar vi med fredagens V5-gevinst fra Kalmar har vi hentet ut 350 000 kroner i gevinster i helgen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

En ny uke står for tur i travsporten og uken innledes i Sundsvall der Bergsåker byr på både V4 og V5 mandag, all den tid det ike lenger kjøres lunsjtrav her hjemme om mandagene. Til kvelden overtat Leirvågs desiderte favorittbane Leangen med V65 her hjemme, mens det er skrellbanen Mantorp som byr opp til dans i V64-spillet i Sverige.

Innleveringsfrister Leangen
V65 kl 18.30
V5 kl 19.41
DD kl. 20.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Bane man får betalt
Undertegnede har som kjent en svært stor forkjærlighet for Leangen travbane i Trondheim. Det er en bane som svært mange spillere neglisjerer og underspilte og overspilte objekter finnes i skjønn forening. Jeg starter min jobb med løpene allerede når programmet er i hende torsdag og elsker å jobbe med løpene. Det er få baner man får like godt betalt for å gjøre research, se løpsrepriser og ikke minst ta telefonen fatt. Samtidig er det fantastisk å kunne tilby Nettavisens mange trofaste lesere herlige spillobjekter som Melling Svarten, Snonsøy Elda og Eikprins som er noen av objektene som har innfridd som Nettavisens bankere de siste månedene uten å ha vært favoritter i sine løp.

Vellykket endring
Sist mandag var gode råd dyre når mitt førstevalg i V65-5 Across The Borders ble strøket ca kl 17.35. Alle bonger som var levert på det tidspunkt må da ta til takke med den første hesten på rangeringen man ikke har streket for. All den tid mine kuponger hadde streket for favorittene 8 Zeus Blue Chip og 10 Photoflyer, fikk de dermed erstattet Across The Borders med tredjevalget Euro Coin. Across The Borders ble strøket ca kl 17.35. På samtlige andelslag Leirvåg leverte etter det tidspunktet puttet han på femtevalget (og 2,6 prosenteren) 6 Tanitas Temptation da han hadde null tro på 11 Euro Coin som var tredjevalget.

Tanitas Temptation vant løpet og sendte V65-verdien fra 155 kroner til 3178 kroner. Sju andelslag ble "berget" og kunne kvittere ut ca 5 500 kroner, deriblant tre andelslag som kun kostet 500 kroner (5 andeler a kr 100). Hadde Leirvåg hatt kontroll på strykningen tidligere på dagen hadde han garantert også satt V65 også på det mellomste V65-forslaget på Nettavisen. Men reservesystemet er slik det er og det må vi bare forholde oss til. Totalt ble det seks rette på tretten andelslag sist mandag og en rekke femmere på resten og ca 90 000 kroner innspilt på Leangen.

Favorittbanker
Sist mandag lanserte jeg dunderfavoritten Juliano Rags som min V65-banker og i kveld må jeg ty til en like "kjedelig" banker i form av storfavoritten 1 Frakast i V65-2, vel vitende om at han møter en skarp konkurrent i form av 4 Soløy Stegg. Seiersmaskinen Frakast gjorde årsdebut 12. januar 2013 og hadde da ikke startet på to måneder og vant direkte tross at det var et V75-løp. 28. mai 2012 gjorde hesten årsdebut i fjor etter mer enn seks måneders pause og vant på direkten.

De to seiersløpene dokumenterer at hesten alltid er meget godt forberedt etter pause og jeg var i kontakt med eier og trener Helene Finess Aunemo søndag kveld og hesten fungerte flott i et treningsjobb på Leangen sist uke. Frakast har ikke startet siden 24. juni, men er normalt kvikk i vei på voltestart. her blir det tet eller lederrygg og all den tid Solør Stegg ikke har vist særlig toppform i år, lar vi det stå til og bankerspiller 1 Frakast og Edvard Kristiansen i V65-2.

Herlig DD og V5-objekt
Jeg har imidlertid mer enn storfavoritter å by på og i V65-6/V5-3/DD-2 dukker det opp et knasende spennende objekt. 8 Durgrosa er navnet og i et løp kjemisk fritt for noen som ligner på en profil, skal vi sette både V5 og DD-pengene på Durgrosa og Veronika Bugge. Hoppa leverte en strålende avslutning til andre i sin siste start, der vårt store skrik for dagen Eldsjuba vant. Betrodde 7 Hammer Stjernar (andrevalg i V65-6) ble frakjørt med tre-fire lengder nedover oppløpet. Nest sist avsluttet hoppa flott til fjerde for Atle Eggan etter muye trafikktrøbbel underveis og tredje sist på Biri ble hoppa sittende bom fast nedover oppløpet.

I kveld blir 12 Yr Sokken megafavoritt i V65-6 angivelig fordi han imponerte sist. Javel, sier vi. Yr Sokken kunne sitte i lederryggen hele veien på ledende Pave Jerkila som trolig hadde vunnet uten sin oppløpsgalopp. I kveld blir det ikke lederrygg fra spor tolv og dette må være kveldens mest overspilte hest på Leangen. Vi spiller delikatessen 8 Durgrosa i både V5 og DD.

Tet og slutt?
Også i V65-4 har jeg et hyperspennende objekt å by på. Lite betrodde 5 Jora Eld er i kalasform og avsluttet storveis til fjerde sist bak gode hester som Snonsøy Kvikka og Eng Glupa. Tredje sist avsluttet hesten flott til andre bak 1,3-oddseren Lannem Sølvi. Jora Eld er helt klart en tetkandidat i dette løpet og ved siden av 1 Vladimir er det ikke rare kvaliteten på V65-4/V5-1. Blir neppe mer enn et fjerdevalg i V65-spillet og trolig enda mindre betrodd i V5-spillet. Vi leverer ingen kuponger uten å markere for 5 Jora Eld i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus