(Hesteguiden.com)

Herman sitter på en vinner

Velkjørende Herman Tvedt er på hjembesøk i Bergen og har bankeren. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Full fart på hestesporten denne torsdagen, men lunsjtrav på Bjerke, og både trav og galopp til kvelds. På Bergen travpark skal det kjøres dobbel V5. I V5A-spillet velger vi å spille uten banker, mens en svært lovende hest og kusk får bankertillit i V5B-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Det handler om 1 Deep Sea Dream og Herman Tvedt som begge har framtiden foran seg. Deep Sea Dream debuterte med å ta en råsterk seier på Bergen travpark 8. juli. Og var minst like god i sitt andre løp i karrieren. Måtte da trave utvendig for storfavoritten Super Market underveis, men var likevel med denne helt inn, selv om han ikke kunne utfordre. Hadde da spor åtte bak startbilen, og så veldig fornuftig ut bak startbilen.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

I kveld har hesten fått spor en bak bilen, han kuskeforsterkes av at Hermann Tvedt kjører istendenfor sin far Rolf. Og vi tror det er svært god sjanse for at treåringen forsvarer sitt innerspor. Motstanden er ikke i nærheten av å skremme, og vi tror Deep Sea Dream er kveldens sikreste V5-vinner i Bergen.
Rangering V5-4B: A: 1 B: 4-8 C: 5-6-2-7-3 D: 10-9

V5-1A - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Ungdomskusker på farten her med rutinerte kaldblodshester og 5 Williomen blir fryktelig stor favoritt med Ove Bakkevold Reime. Formen er strålende på Willomen, men kusken har ikke lyktes veldig godt og vi garderer. 1 Heffalompen holdt koken strålende utenpå Gjerde Åsar sist og nærmer seg årets første seier. 4 Haukeli Nora får svært dyktige Tina Storetvedt som makker og vant nest sist. Satt litt stengt sist, selv om det kanskje ikke var allverden spart.

9 Bua Elden reparerte fint etter galopp sist og 7 Drav Siss får svært lovende Erlend Rennesvik i sulkyen.
Rangering V5-1A: A 5 B: 1-4 C: 9-7-3-8-6 D: 2

V5-2A - Varmblodshester 2100 meter autostart
Ny svært stor favoritt på farten her, i svært hyppig startende 8 You Do Kievitshof. Han gjør stort sett gode løp hele veien, og holdt koken flott til tredje etter et tøft løp sist på Forus. Spor åtte bak startbilen er selvsagt ikke ideelt, men Ove Wassberg klemmer nok til direkte og kommer han seg greit til er vinnersjansen god. Men vi er nødt til å spandere noen kroner på 6 Max Stensbøk som endelig viste fremgang sist. Danskeimporten har ikke innfridd i Bergen, men holdt koken veldig fint fra dødens sist. Det var første starten på sju måneder, og i kveld er Herman Tvedt kusk. Passes tidlig.

Jevne og flinke 9 Xanadu er avhengig av å få sitt ryggløp. Det får hun stort sett hver gang av sin faste makker, Svein Ove Wassberg, og løpet ser veldig riktig ut i kveld. 1 Pay Streamline fikk melkesyre sist. Fra spor en i kveld kan hun bli farlig.
Rangering V5-2A: 8 B: 6-9-1 C: 11-2-3-5-10-4 D: 12-7

V5-3A- Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Litt av hvert på farten her, når kaldblodshester i svært lavt grunnlag møtes over tre distanser. 7 Ve Blesa viste seg å være et flott emne og vant uanstrengt i debuten. Kveldens oppgave ser igjen passende ut og hun er en naturlig favoritt. Også 3 Spikdrøm debuterte på en flott måte med seier. Med klaff er han aktuell igjen.

11 Grøttejerven dukker opp i regi Kjetil Djøseland. Gjennomførte et bra prøveløp og kan være kraftig forbedret allerede. Løpets soleklare outsider. Også 15 Kringelandlovinda så fin ut i prøveløpet og kan være aktuell direkte, selv om utgangsposisjonen er vanskelig. 5 Steggsjura vil ikke trave feilfritt, men er trolig best på kapasitet. Treårige 9 Sagi Allvinn er under utvikling og kan være skummel uten galopp.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 3-11-15-5-9 C: 12-4-13-14-2-1-6-8 D: 10

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
En feilfri 8 Kleppe Manden er mest sannsynlig vinneren her, men han blir samtidig fryktelig stor favoritt og en så usikker herremann må garderes. Først og fremst med 13 Iben H. som tok en svært velfortjent seier sist etter et tungt løp. 2100 meter er bare en fordel og Iben H. kan vinne igjen.

9 Lygne Pål ble strøket sist, men var god i seiersløpet sist. Viste flotte ting ogpå på den gamle hjemmebanen Leangen og skal passes igjen. 7 Stingers kunne ikke gjøre seg gjeldende på sprint sist, men fungerte i det minste fint i travet. Feilfritt duger han her. 11 Skarstad Pia hadde nok tapt da hun galopperte i kampens hete sist. Møter noen svært gode motstandere i kveld, og det må klaffe optimalt skal hun være fremst.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 13-9-7 C: 11-2-4-1-12-5-6 D: 10-3-14

V5-5A/V5-2B - Varmblodshopper 2100 meter voltestart:
6 Be My Sophie skal ha et bra bud på tet her og slipper i kveld å møte Zarbara Boko. Be My Sophie har sett kraftig forbedret ut i sine to siste starter og fra tet, må hun ha en bra sjanse i kveld.

4 Tuttalaforza viser form på Forus, og kan ta karrierens første seier i kveld. Dersom Tom Erga treffer bra i volten her, er Tuttalaforza muligens best på kapasitet i dette billige laget. 5 One Hot Lady galopperte ut mot oppløpet på Forus sist, men var ikke seiersfarlig på det tidspunktet. Billig motstand i kveld. 1 Thai Sweet News kan få et smørløp fra sitt førstespor, og passes litt derfra.

10 Nefertiti D.E er litt variabel i prestajonsnivået, men har i det minste et riktig løp på papiret i kveld.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 4-5-10 C: 1-7-14-11-8-9-12-15 D: 13-2-3

V5-3B - Kaldblodshester 2100 meter autostart:
4 Athena Kos var sjanseløs mot en svært opplagt Fjord Vikki sist torsdag og fikk veldig stive bein i sluttfasen. Men fikk et forholdsvis tøft løp da, i kveld er det trolig tetkjenning direkte sammen med Svein Ove Wassberg og derfra er vinnersjansen god. 10 Willyna fortsetter å imponere og er ei tøff dame mot mål. Kan ta årets sjette seier på sju forsøk i kveld, men må nok gjøre grovjobben selv, det har hun bevist at hun kan.

12 Øyseira har tapt sportrekningen kontra sine to verste opponenter. Tetvant overbevisende på Forus sist, men kveldens oppgave er verre. 6 Dag Terna var god sist og har fått noen løp i kroppen. Ikke helt sjanseløs, mens 9 H.G. Grid har galoppert ofte og tett i det siste.
Rangering V5-3B: 4 B: 10-12 C: 6-9-8-11 D: 2-1-3-5-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-5B - Varmblodshester 2100 meter autostart
Normalt en svært fin oppgave for 3 Rembrandt November som skal ha en flott sjanse på føringen. Så får vi se om kampviljen er tilbake igjen, han gikk i veggen nest sist fra tet på Forus.

7 Uppercut Flevo er tilbake i Bergen etter et opphold hos Kjetil Helgestad på Toten. Gjorde flere riktig fine løp øtspå, selv om han kanskje ikke var som best på slutten. Tilbake i sine vante og ikke minst enklere omgivelser er han selvsagt seiersaktuell. Det er også formtoppede 6 Santiago, dersom han unngår dødens. 2 Girandola Aas var det svært positive treningsrapporter på foran løpet sist, men da ble han sittende bom fast bak en svak Wesley H. Limburgia. Møter gode hester i kveld (men gamlingene er ikke like glad i å kjempe lenger) så et lite varsel for Girandola Aas sender vi ut.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 7-6-2 C: 5 D: 4-1

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus