TILBAKE PÅ BROEN: Guus Hiddink er klar for andre runde som Chelsea-manager, og har en stor oppgave foran seg.
TILBAKE PÅ BROEN: Guus Hiddink er klar for andre runde som Chelsea-manager, og har en stor oppgave foran seg. Foto: Steve Paston (Pa Photos)

Hiddink må levere

Guus Hiddinks retur til Stamford Bridge er bare en av godbitene på dagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Lørdagens singel 1: Vinn eller forsvinn for van Gaal
Lørdagens singel 2: The Eagles fortsetter å fly høyt
Lørdagens langskudd: Brennhete Leicester inntar Anfield
Lørdagens dobbel: Ingen julegaver for Brighton

TV-kampene: Slik ser du fotball i julehøytiden

dagens langoddsprogram finner du alt fra fotballhøytiden "Boxing Day".

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Komplette kampanalyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Southampton — Arsenal
Hjemmelaget Southampton har hatt en skuffende første halvdel av årets Premier Leauge-sesong. "The Saints" ligger i skrivende stund på 12. plass med 21 poeng på 17 kamper. Southampton har vært like gode (eller dårlige) fremover som bakover, og står med null i målforskjell etter å ha scoret og sluppet inn 21 mål. Hjemmeformen til Ronald Koemans menn har ikke vært mye å juble for den heller. Southampton har innkassert elleve poeng på St. Marys, og står med 3-2-4 på eget gress.

Koeman kan garantert ekskludere Fraser Forster, Florin Gardos og Jay Rodriguez fra laguttaket, mens det ser langt lysere ut for Marten Stekelenburg, som fortsatt kan rekke dagens oppgjør.

Det har vært en langt bedre sesong for en av årets heteste tittelkandidater, Arsenal. "The Gunners" innehar 2. plassen i Premier League, med bare to poeng opp til ligaleder Leicester. Arsenal har ligaens beste målforskjell med 17, etter å ha scoret hele 31 mål, i tillegg til å ha plukket ut bare 14 baller fra egne nettmasker. Mye av æren skal borteformen deres ha, og hele 19 poeng har blitt sanket på bortebane. 6-1-2 er en statistikk Arsene Wenger absolutt kan glede seg over. 

Skadesituasjonen er ikke like gledelig for Wenger og Arsenal. Arsenal har seks spillere som garantert er ute til dagens oppgjør, blant annet viktige Alexis Sanchez og Francis Coquelin. Mikel Arteta kan fortsatt bli klar til dyst.

Skadeplagede eller ei, Arsenal er brennhete om dagen - og det er absolutt ikke formsvake Southampton. Vi spiller B her.

2. Newcastle United — Everton
Newcastle har endelig kommet seg over nedrykksstreken, men kan med tap mot Everton havne under den igjen. Dagens hjemmelag ligger i skrivende stund på 17. plass med 17 poeng på 17 kamper. De har sluppet inn hele 32 mål denne sesongen og bare scoret 19. Steve McClaren må gjøre St. James' Park til et fort igjen, for det har det ikke vært denne sesongen, og vertene står med 2-4-3 på eget gress så langt.

Newcastle topper skadetabellen i Premier League og har hele ti mann på skadelisten - noe som absolutt ikke er gunstig når målfarlige Everton kommer på besøk.

Everton ligger på 10. plass, med 23 poeng på 17 kamper. Målfarlige er et svært beskrivende ord for "The Toffees", som har scoret hele 31 mål denne sesongen. De har enda ikke funnet formelen for å tette igjen bakover og har sluppet inn 24 mål. Kaptein Phil Jagielka er en av seks spillere som garantert er ute til oppgjøret, mens krigeren Steven Naismith kan bli klar.

Roberto Martinez sine gutter har bare tapt én kamp på bortebane denne sesongen, men står likevel bare med 11 poeng borte. Everton har hatt mange poengdelinger, noe bortestatistikken på 2-5-1 viser. Nettopp derfor tror vi Newcastle har poengsjanser - selv med sine skadeproblemer. UB.

3. Liverpool — Leicester City
Liverpool har sanket 24 poeng på sine 17 kamper denne sesongen, noe som har plassert dem på en skuffende 9. plass. Jürgen Klopps menn er faktisk det eneste laget på øvre halvdel av tabellen som har negativ målforskjell etter å ha scoret 20 og sluppet inn 22. Ærværdige Anfield har ikke vært et fort denne sesongen, og Merseyside-klubben står med 3-3-2 på eget gress.

Klopp vrir seg nok i håret over skadesituasjonen han står ovenfor. Hele ni spillere er enten ute eller usikre til dagens oppgjør. Viktige Daniel Sturridge er en av de som garantert er ute, mens både Simon Mignolet og Dejan Lovren ser ut til å bli klare. Skadesituasjonen er absolutt ikke ideell når brennhete Leicester City kommer på besøk.

Sensasjonslaget Leicester City troner øverst i Premier League med 38 poeng på 17 kamper og kan glede seg over å være Premier Leagues toppscorere med 37 mål. Leicester scorer riktignok mye, men slipper også inn en del - og står med 24 baklengs så langt. Claudio Ranieri kan glede seg over mye om dagen, blant annet at Leicester er Premier Leagues beste bortelag. "The Foxes" har sanket hele 21 poeng på bortebane, og har fortsatt til gode å tape på bortebane denne sesongen.

Det som må bekymre Ranieri mer er at Premier Leagues toppscorer Jamie Vardy er usikker til dagens oppgjør, og hele Leicester-by håper nok at superspissen deres blir klar til oppgjøret på Anfield.

Selv om Liverpool har vist en tendens til å prestere mot gode lag, tror vi Leicester beholder 1. plassen sin etter dagens oppgjør. De ser rett og slett ustoppelige ut for øyeblikket, og vi spiller derfor UB her.

4. Manchester City — Sunderland
Manchester City fikk seg en nedtur i mandagens kamp mot Arsenal, men med Sergio Aguero og David Silva tilbake og på vei mot matchform tror vi det blir vanskelig for Premier Leagues dårligste bortelag, Sunderland. Derfor gjør vi det enkelt og kjører H her.

5. Tottenham — Norwich City
Tottenham har imponert denne sesongen, og ligger på 4. plass med 29 poeng. Men dersom de skulle tape og andre resultat skulle gå i mot dem kan de falle ned til 7. plass. Det tror vi ikke kommer til å skje. Selv om Norwich tok en sterk 2-1 seier på Old Trafford forrige runde, er Spurs rett og slett for gode på White Hart Lane, noe hjemmestatistikken på 4-4-1 viser. Vi backer Mauricio Pochettino og spiller H her.

6. Chelsea — Watford
Guus Hiddink hadde en periode som Chelsea-manager i 2009, og nå er han tilbake for runde to på Stamford Bridge. Det hersker liten tvil om at han har en tøff oppgave foran seg. Chelsea har underprestert så det holder denne sesongen og ligger i skrivende stund på 15. plass med 18 poeng. Han får en svært tøff (ny) debut i sjefsstolen  når overraskelseslaget Watford kommer på besøk. Watford ligger på 7. plass i Premier League, og er et av Premier Leagues beste bortelag med statistikken 4-2-2.

Chelsea-spillerne kan få en ny giv etter managerbyttet og vi vet alle kvaliteten i spillerstallen. Samtidig har Watford overrasket gang på gang denne sesongen - og da velger vi å helgardere oss her. HUB.

7. Aston Villa — West Ham United
Aston Villa er virkelig i trøbbel, og ligger desidert sist i Premier League med fattige syv poeng. Hjemmelaget har ligaens dårligste målforskjell med minus 17, etter hele 31 mål i mot, og bare 14 scoringer. Remi Garde har en ekstremt stor oppgave foran seg, og guttene hans har enda ikke vunnet på Villa Park. Aston Villa har faktisk bare tatt to poeng på eget gress, og står med 0-2-6 og hele 12 mål i mot på hjemmebane.

Garde må i tillegg klare seg uten Gary Gardner og Jordan Amavi, og viktige Micah Richards er tvilsom til oppgjøret.

Det er store kontraster på dagens kamphaners sesong. Bortelaget West Ham ligger i skrivende stund på 8. plass i Premier League med 25 poeng, en poengsum som sørger for at de har god kontakt med lagene over dem på tabellen. Slaven Bilics gutter er et av Premier Leagues beste bortelag, og har bare tapt to bortekamper denne sesongen. 4-3-2 er London-klubbens bortestatistikk.

Vi tror West Ham kommer til å forverre Aston Villas dårlige hjemmestatistikk, og pynte på sin allerede gode borteform. B.

8. Bournemouth — Crystal Palace
Mange tippet Bournemouth rett ned til Championship etter deres sensasjonelle opprykk, men etter en tøff start på sesongen har Eddie Howe & co virkelig fått orden på ting. Sør-kyst klubben ligger nå på 14. plass i Premier League med 19 poeng på 17 kamper. Det er mye takket være borteformen deres, ettersom poengfangsten hjemme har vært mager. "The Cherries" har nemlig bare sanket ni poeng på eget gress denne sesongen, og står med 2-3-3 på Dean Court.

Bournemouth er nummer tre på Premier Leagues skadetabell, og har hele åtte spillere på listen. Tidlig i sesongen fikk de skader på viktige spillere som Max Gradel og Callum Wilson, og nå nylig har Joshua King og Junior Stanislas også havnet på listen.

Bournemouths skadesituasjon passer nok Crystal Palace veldig bra. Crystal Palace er nemlig Premier Leagues 3. beste bortelag, og de har sanket hele 16 poeng når de har vært på reisefot. Den gode borteformen er en av grunnene til at de ligger på 6. plass med 29 poeng - med like mange poeng som Manchester United og Tottenham. Med seier og hjelp fra andre lag kan de dermed klatre opp til 3. plass.

Manager Alan Pardew har nok vært nervøs denne uken ettersom Yannick Bolasie, Connor Wickham og Yohan Cabaye alle har vært usikre til dagens oppgjør, men det er en fin julegave at han sannsynligvis får alle tre tilbake tilbake i tide.

Med tanke på Bournemouths skadeproblemer tror vi det blir svært vanskelig for dem når bortesterke Crystal Palace kommer til Englands sørkyst. Men man skal uansett ikke overse hjemmelagets gode formkurve, og vi tror de har poengsjanser her. UB.

9. Swansea City — West Bromwich Albion
Swansea er i trøbbel, og nok en gang går de til kamp med en caretaker-manager. Klubben fra Wales ligger i skrivende stund under nedrykkstreken i Premier League, på 18. plass med 15 poeng. Men med seier og dersom andre resultat går deres vei kan de klatre helt opp til trygg grunn og 15. plass. Poengfangsten på Liberty Stadium har vært mager, og de har tatt ti poeng på eget gress.

Det er derimot gode nyheter for "The Swans" sin midlertidige manager Alan Curtis at både Angel Rangel og Wayne Routledge ser ut til å bli klare til oppgjøret mot West Bromwich.

West Bromwich har måttet tåle mye kritikk for deres "gammeldagse" spillestil, men det har fungert bra så langt. WBA ligger på 13. plass i Premier League med sine 20 poeng, og har kort vei til bedre tabellplasseringer. Med seier kan de klatre opp til 10. plass, men kan samtidig med tap og avhengig av andre lags resultat havne på 17. plass.  West Brom kommer til kampen med 3-3-2 som bortestatistikk. Tony Pulis kan glede seg over en tilnærmet skadefri tropp, med bare Ben Foster skadet.

På tross av at WBA bare har scoret seks mål på bortebane denne sesongen, ser managerløse Swansea ut til å være i fritt fall. WBA har ikke imponert de heller, og vi tror derfor "The Swans" har poengsjanser. UB.

10. Blackburn Rovers — Middlesbrough
Den tidligere storheten Blackburn har hatt en sesong preget av varierende resultater, noe som har ført dem til 14. plass i Championship. Manager Paul Lambert og hans gutter har fått med seg 28 poeng fra deres 22 kamper, og har faktisk ikke scoret mer enn 22 mål denne sesongen. De har vært bedre defensivt enn offensivt, og har plukket 19 baller ut av eget nett.

Blackburn har vært solide på på Ewood Park, hvor de har sanket 15 av poengene sine, og bare sluppet inn syv mål. Samtidig har de også bare scoret elleve på eget gress.

Serieleder Middlesbrough har hatt en langt bedre sesong, og har virkelig satt kursen mot Premier League. "Boro" har sanket 46 poeng så langt, og er med sine 33 scoringer det mestscorende laget i Championship, sammen med Derby. De har i tillegg vært det beste laget defensivt på Englands nest-øverste nivå, og har bare hentet 12 baller fra egne nettmasker.

Aitor Karankas menn er Championships beste hjemmelag, men har også levert varene når de har vært på reisefot. 20 av poengene deres har kommet på bortebane, og bortestatistikken deres viser 6-2-3. Det er ikke bare positivt, dog. Hele ti av deres 12 scoringer i mot har kommet på bortebane denne sesongen.

Selv om Blackburn har vært gode defensivt så langt, ikke minst på hjemmebane, har vi ikke tro på at Middlesbrough skal gå på et feilskjær på Ewood Park. Vi backer Karanka til å fortsette å holde skuten sin på stø kurs mot Premier League, og spiller UB her.

11. Hull City — Burnley
Hull var lenge i førersetet i kampen om å nå Premier League, men har giret litt ned og befinner seg på 4. plass i Championship. "The Tigers" har 41 poeng, og har dermed god kontakt med lagene helt i toppen. Hull står med totalt 12-5-5 så langt, og har henholdsvis scoret og sluppet inn 31 og 23 mål.

Steve Bruce sine gutter har bare tapt én kamp på eget gress så langt. Den imponerende statistikken på 8-2-1 gjør dem til Championships nest-beste hjemmelag. Hull har bare sluppet inn seks mål på hjemmebane denne sesongen og har vært dødelige fremover, noe deres 19 hjemmescoringer viser.

I likhet med Hull var Burnley i Premier League forrige sesong, og ligger i skrivende stund på play-off med sin 5. plass, én plassering bak dagens motstander. Med sine 41 poeng kan de med seier gå forbi Hull på tabellen, og dersom Derby skulle gå på en smell kan de gå helt opp til 2. plass.

Det er først og fremst Burnleys hjemmeform som har vært nøkkelen til deres gode sesong. Borteformen har ikke vært like god, og Sean Dyches menn står med 3-6-2 på bortebane så langt. Burnley har en målforskjell på null på bortebane, etter ni scoringer for- og i mot. 

Steve Bruce har klart å gjøre KC Stadium til et fort denne sesongen, og vi tror det blir tøft for Burnley som har vært middelmådige på bortebane denne sesongen. Men Burnley har fått med seg en del poeng i form av poengdelinger, og levner dem derfor en sjanse i denne kampen. HU.

12. Ipswich Town — Queens Park Rangers
Det har vært en god sesong for Ipswich, som i skrivende stund befinner seg på 6. plass i Championship. Deres 34 poeng har ledet dem til den siste play-off plasseringen, men med tap kan de falle helt ned til 10. plass. Mick McCarthy og guttene hans har scoret mye mål denne sesongen - men har også sluppet inn mye. Ipswich står med 31 mål for og 29 mål i mot så langt.

Ipswich har ikke imponert på Portman Road Stadium, og har plukket 14 av sine 34 poeng på eget gress denne sesongen. De har i tillegg scoret 13 mål og sluppet inn så mye som 12 mål på hjemmebane. 

Nyansatte Jimmy Floyd-Hasselbaink har tatt over en klubb som har hatt en skuffende sesong så langt. QPR ligger på 12. plass i Championship med 29 poeng, og det er nesten like kort vei til bunnstriden som til kampen om play-off. "The R's" har scoret 27 mål så langt, og sluppet inn så mye som 28.

En av de første tingene Floyd-Hasselbaink burde se på er borteformen til QPR. Dagens gjester har bare plukket elleve poeng når de har vært på reisefot, og bortestatistikken deres viser 3-2-6.  De har i tillegg måttet plukke hele 15 baller ut av eget nett, og samtidig har de bare scoret fattige åtte mål på bortebane.

Ipswich har vært middelmådige denne sesongen - men vi tror det bare er et spørsmål om tid før opprykkskandidaten finner formen på eget gress også. Det er beleilig å finne hjemmeformen når bortesvake QPR kommer på besøk, men dersom det ikke skulle løsne for Ipswich på hjemmebane enda, tror vi QPR har poengsjanser. HU.

384-rekker:

1. Southampton — Arsenal B

2. Newcastle United — Everton UB

3. Liverpool — Leicester City UB

4. Manchester City — Sunderland H

5. Tottenham — Norwich City H

6. Chelsea — Watford HUB

7. Aston Villa — West Ham United B

8. Bournemouth — Crystal Palace UB

9. Swansea City — West Bromwich Albion UB

10. Blackburn Rovers — Middlesbrough UB

11. Hull City — Burnley HU

12. Ipswich Town — Queens Park Rangers HU

192-rekker:

1. Southampton — Arsenal B

2. Newcastle United — Everton UB

3. Liverpool — Leicester City UB

4. Manchester City — Sunderland H

5. Tottenham — Norwich City H

6. Chelsea — Watford HUB

7. Aston Villa — West Ham United B

8. Bournemouth — Crystal Palace B

9. Swansea City — West Bromwich Albion UB

10. Blackburn Rovers — Middlesbrough UB

11. Hull City — Burnley HU

12. Ipswich Town — Queens Park Rangers HU

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør