Foto: Hesteguiden.com

Høitomt har fått opp dampen

Etter en litt treg start på 2012 har Eirik Høitomt fått sving på seiershjulet den siste tiden. Sjekk våre lunsjtips.

Kommersielt

Bjerke travbane er som alltid arrangør av torsdagens lunsjtrav og det er meget krevende meny spillernes stilles ovenfor. Bankeralternativene glimrer med sitt fravær og det ligger store penger i luften. Vi finner vår banker i den andre avdelingen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det handler om 1 Prada Vang som trolig er overlegen på kapasitet, men som også kan galoppere. Prada Vang har stor kapasitet i forholdet til sitt grunnlag. Hun er rask fra start og hun holder tet bare hun tramper riktig av gårde. Det er nettopp galoppen som er den største fienden til Kolnes-traveren. Når det er snakk om lunsjtrav så er motstanden billig og det blir ikke nødvendigvis det startkjøret fra start det ellers ville blitt. Vi er rimelig sikre på at hun sitter i tet når bilen slipper feltet. da klemmer vi til med banketipset i en ellers krevende V5.
Rangering V5-2: A: 1 B: 4-5-12-10 C: 3-2-6-7-10 D: 9-8

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 Super Wave er uten tvil den beste hesten i feltet, men han er fryktelig skjør i helsen. På sitt beste så vinner han, men vi velger å gardere da det ikke er alltid han gjennomfører mange gode løp på rad. 8 Mister Magic D gikk fint i tøft lag på Åby sist og han virker på vei opp i form. Nå er sporet dårlig, men motstanden er billigere enn på lenge.

9 Evaporate har stor kapasitet, men har vært dunkel etter pause. Er han tilbake der vi vet han kan, så ender han i toppen. 5 Mick Brogård er rask fra start, men han trenger kanskje et løp før formen er der. Åpent løp hvis den store favoritten har en dårlig dag.
Rangering V5-1: A: 3 B: 8-9-5 C:10-2-7-1-12 D: 6-4-11

V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
8 Moe Kringsjå var bra i fjor og kommer nå ut i regi Lars O Romtveit etter fem måneders pause. Eirik Høitomt har kjørt som fortest 34/2100m og hesten skal være godt forberedt. Sporet kunne vært bedre, men det er først og fremst galoppen i mot.

9 Gea har kapasitet, men hun er fryktelig usikker. I toppen feilfritt. 6 Mai Vilde vant sist med galopp og er i utvikling, bør krysses tidlig. 2 Haake Chani kommer ut etter pause og har fin fart innabords, kan være en skrell hvis hun går feilfritt. 10 Sherikan er en fint stammet hest som skal etter rapportene trene fint, men trenger løp i kroppen. Skal uansett regnes som en liten outsider. Veldig åpent løp.
Rangering V5-3: A: 8 B: 9-6-2-10 C: 7-1-11-3-4-5-12

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
7 Calistoga U.S er en kapasitetstraver som kommer ut i regi Frode Hamre og da bør jo varsellampene på. Den stallen vinner jo med alt de setter seg bak nesten. Nå er treningsrapportene bare så som så, men vi synes hesten står så interessant inni løpet at vi ranker han først.

6 Lille Sleipner gjorde et meget sterkt løp sist og hesten bekrefter vinnerform og kusken er optimist. Skal krysses tidlig. 10 Sioux D`Aunou er interessant hvis det blir litt tempo og får han bruke speeden sin siste 300-400m kan han vinne. 5 Nashville D.K tar neppe den lange turen fra Danmark uten ambisjoner og står helt perfekt til bak startbilen.

9 Making Mischief kommer ut etter lang pause, men gikk et fint prøveløp og Antonsen var fornøyd. Det vi har sett av hesten på sitt beste er godt nok til en plass i toppen.
Rangering V5-4: A: 7 B: 6-10-5-9 C: 12-3-1-4-2 D: 11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
4 Bjørntvedt Knekten har en veldig fin oppgave og spesielt hvis han klarer å overfly 3 Spik Elden så er vinnersjansen meget god. Regnes uansett posisjon. 3 Spik Elden har veldig fin form, men er litt usikker på om han holder tet. Skal krysses tidlig.

12 Jentungen er i sitt livs form, men sporet er dårlig så det må klaffe mye hvis det skal bli seier over sprintdistansen. 5 Molita har fart, men er egenrådig til tider.
Rangering V5-5: A: 4-3 B: 12-5 C: 11-10-8-7-6-2 D: 1

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus