Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX

Hjemmeseier i Stavanger

Viking slår et Molde som ikke har funnet formen ennå. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Det er flere interessante objekter på langoddsen denne gangen. I England møtes Liverpool og Manchester City, her hjemme skal Viking og Molde prøve å komme seg oppover tabellen. Det spilles også fotball i Tyskland, Spania, Sverige og Danmark.

Vi ser nærmere på Viking - Molde og danskenes mandagskamp Lyngby - Esbjerg, og det blir to spillanbefalinger fra oss i dag.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Viking - Molde
Viking har ikke fått noen drømmestart, selv om 1-0 seier i Fredrikstad sist var flott. Her fikk man betalt for en kanon av et langskudd i en kamp som kunne gått begge veier. I serieåpning hjemme mot Vålerenga hadde man mye spill, men tapte 0-2. Viking taper sjelden mange hjemmekamper på rad, og i dag har de litt å rette på foran egne fans.

Med troppen står det bra til, men Ingelsten (a) rekker trolig ikke dagens kamp.

Molde og trener Ole Gunnar Solskjær har lovet entusiasme, underholdning og finspill denne sesongen. De har så langt levert på de fleste områder, men har ikke tatt mange poeng. De skapte mye i Sarpsborg, men satt ikke noen av sjansene og tapte 0-3. Der skortet det litt på entusiasmen utover i 2. omgang, etter en 1. omgang med mye stang ut. Hjemme mot Tromsø skaper man igjen nok til å vinne, men er igjen nærmere tap da man er litt for gavmilde i forsvar og for lite effektive på topp. Når denne trenden snur, blir Molde veldig vanskelige å slå.

Børre Steenslid er ute i flere måneder etter skaden han pådro seg på La Manga. Ingen karantener.

Det ble 4-1 her i fjor, 2-2 i Molde, og innbyrdes oppgjør viser en klar tendens til å bli målrike. Dette er Åge Hareide versus Ole Gunnar Solskjær, begge ønsker nok å angripe og score mål, men kanskje gjør Molde lurt i å tenke defensivt denne gangen. Men Solskjær er ikke typen til å legge laget i forsvar, og vi venter i spenning på moldenserens taktiske grep. Viking må fremover og vinne denne hjemmekampen. Vi har mest tro på hjemmelaget, og ser for oss at de kan få nok rom av Molde til å sette minst et par sjanser. At Molde scorer har vi også tro på. Hjemmeseier til 1,90 spilles som single, innsats 100 kroner, mens vi også bruker 1,60 på over 2,5 mål i kampen. Dette objektet må kombineres. Kampen ser du på TV 2 Zebra klokken 19.00.

95. Viking - Molde 1,90 3,10 3,35

Klikk her for å levere dette spillet

Lyngby - Esbjerg
Lyngby kom opp fra 1. divisjon før denne sesongen, og så lenge ut til å takle øverste nivå meget godt. Men i likhet med lag som for eksempel Hull og Blackpool, bare for å ta de første vi kommer på, ebber opprykksentusiasmen ut litt for tidlig og man raser nedover tabellen mot slutten av den første seongen på toppnivå. Lyngby har bare vunnet én kamp det siste halvåret, og de har 0-2-2 på de fire spilte etter vinterpausen. De har 4-3-3 på hjemmebane og fire poeng ned til streken. De scorer fortsatt mange mål, men forsvaret er lekk. Sist ble det 4-4 borte mot FC Midtjylland.

Vi har ikke funnet noen offisiell tropp fra Lyngby og sjeftrener Niels Frederiksen i skrivende stund, men kamprapporter tyder på at Jeppe Brandrup (a) er eneste spiller ute med skade.

Esbjerg avsluttet samarbeidet med trener Ove Pedersen etter en rekke deprimerende resultater og stø kurs mot nedrykk. Man hentet inn tidligere spiller og trener i Esbjerg, Jess Thorup, for å få skuta på rett kjøl, og nå ser det ut til at trenerbyttet har gitt umiddelbar effekt. 1-1 mot FCK forrige helg er greit, 2-1 borteseier mot Nordsjælland uken før er enda bedre. Esbjerg ligger fortsatt på nedrykksplass, men har brukbare 3-5-3 på bortebane totalt. Det er fire poeng opp til sikker plass, 10. plassen, som innehas av Lyngby.

Det skal ikke være nye skader i laget hos Esbjerg, men heller ikke for bortelaget har det lykkes oss å finne noen tropp mandag kveld.

Esbjerg har vunnet 3-1 og 6-1 på sine to siste besøk på Lyngby Stadion, men da var Esbjerg en toppklubb. Nå kjemper de mot nedrykk, men du verden som Jess Thorup ser ut til å ha fått opp humøret og selvtilliten i laget. Mot et for tiden meget gavmildt Lyngby-forsvar skal de ha gode muligheter. Vi kjøper Norsk tippings 2,20 på borteseieren. Dette objektet må kombineres, og vi bruker 1,60 på over 2,5 mål i Viking - Molde og får en dobbel til 3,52. Vi setter 100 kroner på denne, spillefristen er klokken 18.55.

98. Viking - Molde - over/under 2,5 mål 1,60 1,80
99. Lyngby - Esbjerg 2,70 2,85 2,20

Total odds 3,52

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus