Gå til sidens hovedinnhold

Hockey-Pelle: - AIK er seriens dårligste lag

Les vår svenske hockeyeksperts vurderinger av fredagens SHL-matcher.

Svenske «Hockey-Pelle» er Sportspills faste tipsekspert for kampene i Svenska hockeyligaen (tidligere Elitserien).

Skellefteå - Leksand (2. plass – 7. plass)
Odds: 1,30 - 4,40 - 5,50
Vi gikk imot Skellefteå sist, og det viste seg å være en korrekt beslutning, ettersom man tapte en jevn kamp mot Växjö. Men det er ingen fare med formen, og nå er det på tide med revansje.

Når normalt stabile poengsankere som Pierre-Edouard Bellemare og Bud Holloway begynner å levere, kommer laget til å bli enda bedre. Er inne i et tøft kampprogram, og da er det gunstig at samtlige spillere er tilgjengelige.

Leksand må forbedre sitt offensive spill – man kan ikke stole på at målvakten Oscar Alsenfelt skal storspille i hver eneste match. Står overfor en av sesongens vanskeligste bortekamper, og må trolig reise hjem uten poeng.

Hjemmeseier (1,30 i odds) er meget sannsynlig, og dette objektet kan brukes som kombinasjonsmateriale.

Färjestad - Växjö (6. plass – 9. plass)
Odds: 1,65 - 3,80 - 3,25
Färjestad fikk mye kritikk for et par uker siden. Ikke helt fortjent etter min mening, og laget har så smått begynt å stilne kritikerne. Er ikke oppe på samme nivå som Luleå Skellefteå og Linköping, men har kapasitet til å slåss om fjerdeplassen.

Ole-Kristian Tollefsen var tilbake sist, og det var viktig ettersom det har vært tynt i backrekken.

Växjö innfridde med 4-2 mot Skellefteå til fin odds i onsdagens tipsforslag. Er noe bedre enn tabellposisjonen, og vi kan ikke avskrive laget i kveld heller. Spesielt ikke med tanke på at skadesituasjonen er blitt bra. Samtlige faste spillere var med på bussreisen til Karlstad.

Jeg ser for meg en mer jevn match enn oddsen tilsier, og det er ikke umulig at forlengning/straffer må til for å skille lagene.

Uavgjort spille til 3,80.

AIK - Luleå (11. plass - 3. plass )
Odds: 2,65 3,70 - 1,90
I mine øyne er AIK seriens svakeste lag så langt. Glimter til i blant, men det er altfor sjeldent. Var merkelig tafatte mot Färjestad - som fikk vinne ganske så komfortabelt uten å spille på toppnivå.

Luleå gjør det meste rett, men scorer litt få mål om dagen. Dominerte matchen mot Leksand, men hadde problemer md å overliste en storspilende Oscar Alsenfelt. Kan sende utpå et sterkt lag på isen i kveld og pleier å trives på Hovet.

Luleå har gode sjanser her, selv om det ikke blir noen promenadeseier. Jeg blir ikke forundret om matchen ender 1-3 og at det siste målet scores i åpent bur.

1,90 på B kan spilles med moderate innsatser.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken