Gå til sidens hovedinnhold

Hockeydrømmen som lever

Karlskrona og Karlskoga møtes til toppoppgjør i kveld til enorm overraskelse for ekspertene.

Onsdagens langoddsprogram bærer fortsatt litt preg av vinterdvale i hvertfall sett i forhold til tilbudet. Riktignok spilles det viktige cupkamper i både England, Italia, Frankrike, Spania og Nederland, men ellers er det ishockey fra Sverige, Russland og Finland som dominerer listen, i tillegg til de alltid vanskelig tilgjengelige håndballkampene.

Vi var kanskje i overkant overmodige i vårt forslag til langskudd tirsdag når vi lanserte West Ham hjemme mot Manchester City, for Pellegrini har åpenbart fått skikk på City nå og selv uten å måtte vinne så vant City komfortabelt 3-0 på Upton Park. Men vårt hovedspill som var hentet fra den evige stad satt uansett perfekt når Gervinho satte inn seiersmålet drøye 10 minutter før slutt og sørget for 1-0 seier til Roma i kvartfinalen av Coppa Italia hjemme mot serieleder Juventus til flotte 2,50 i odds.

Dagens langskudd:
Storfavorittene står i kø onsdag og det er ikke lett å finne langskudd. Det er vanskelig å se lag som Sunderland borte mot Manchester United, Montpellier borte mot PSG, Udinese borte mot Milan eller Levante hjemme mot Barcelona skape trøbbel, ei heller Utrecht borte mot NEC Nijmegen.

Ajax - Feyenoord B 3,75
Her er det imidlertid muligheter. Undertegnede bivånet deler av Ajaxs hjemmekamp mot PSV søndag og den kampen kunne bikket begge veier, men Ajax vant tilslutt 1-0. Godtgående Feyenoord kommer fra en råsterk 5-2 seier borte mot Utrecht og kveldens kamp er cup. 3,75 på at Feyenoord tar denne, må bli dagens langskudd.

Dagens spill
Karlskrona - Karlskoga H 1,85

Toppoppgjør mellom "jyplingene" i Hockeyallsvenskan. I det det gjenstår 15 serierunder av Hockeyallsvenskan, så er lagene overraskende nok nummer to og tre på tabellen foran kveldens kamp all den tid Væsterås overtok tabelledelsen etter sin seier tirsdag kveld. Overraskende fordi ressursterke lag som Djurgården., Malmø og Røgle også befinner seg i divisjonen.

Tirsdag kveld hadde undertegnede en svært interessant samtale med sportsjef Stefan Bengtzen i Karlskrona, som spesielt nok kom til denne jobben foran årets sesong etter å ha hatt samme stilling i Karlskrona de siste 14 årene.

- Det handler utelukkende om lagbygging, var Bengtzens klare svar på hvorfor to lag med såpass lite ressurser kan levere så bra. Sportssjefen gledet seg voldsomt til kveldens kamp.

Forutsetningene
Seks lag spiller kvalserie etter at grunnserien er ferdigspilt. De tre øverste lagene i Hockeyallsvenskan får direkte plass i denne, likeså de to lagene som ender nederst i toppserien Sweden Hockey League. Lag nummer fire til sju i Hockeyallsvenskan spiller så egen kvalserie for å avgjøre hvem som blir det sjette laget. I øyeblikket har både Karlskrona og Karlskoga bra klaring ned til fjerdeplassen, men de må uansett kjøre for fullt fortsatt.

Karlskrona har en fenomenal hjemmestatistikk og har på 19 spilte hjemmekamper avgjort 14 av disse til ordinær tid. Hadde laget vært litt bedre borte, hadde de allerede nå kunnet forberede seg på kvalserien. For en drøy uke siden tok likevel laget en sjelden borteseier når Djurgården ble slått 3-1 i Stockholm. Det var ikke veldig uventet da at laget røk 0-4 borte mot Timrå to dager senere. Djurgården-seieren tok nok vekk fokus. Således er det seks dager siden laget har spilt kamp og sportssjef Bengtzen melder om skadefritt lag.

Karlskoga er slett ikke verst på bortebane og har vunnet åtte av sine 18 bortekamper etter ordinær, mens seks er tapt. Lagene har møtt hverandre en gang tidligere i Karlskrona og den kampen endte i hjemmeseier etter forlengning.

Hjemmeseier betaltes med 1,85 i kveld, det er kanskje et knepp eller to for lavt, men utvalget er begrenset i kveld. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel, vi må derfor kombinere.

Malmø Redhawks - Mora H 1,55
Hjemmelaget har endelig fått opp farten og innehar i øyeblikket fjerdeplassen med sine 67 poeng. Det betyr at dersom Malmø vinner i kveld og Karlskrona slår Karlskoga så vil Malmø være a poeng med Karlskoga. Bedre motivasjon er vanskelig å finne og laget har vunnet tre av sine fire siste. Tapet kom borte mot Karlskoga etter forlengning. Hjemme i Malmø Arena har laget vunnet elleve av nitten kamper etter ordinær tid.

Mora ligger på 10. plass i øyeblikket, og har seks poeng opp til Røgle på 7. plass og likedan sju poeng ned til Bjørkløven på 13. plass (kval til nedrykk). 1-0-5 på de siste seks vitner om svak form.

Nå er det aldri rett fram i ishockey heller, men Malmø er i form nå og 1,55 er til å leve med. Vi spiller således en hockeydobbel fra Hockeyallsvenskan i kveld og får en totalodds på 2,86.

Spilleforslag onsdag (spillestopp kl 18.55)
Kamp 147 Karlskrona - Karlskoga 1,85 3,75 2,70
Kamp 148 Malmø Redhawks - Mora 1,55 3,95 3,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Kommentarer til denne saken