*Nettavisen* Sportspill.

Hva har Bordeaux og Lørenskog til felles?

Foto: AFP/Scanpix

De spiller begge hjemme og utgjør vårt første oddstips denne spennende søndagen.

19.02.12 12:04

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny søndag
Oddstips 2:Palermo tar sin tiende hjemmeseier

Tippetips søndag:Liverpool for full maskin

Trav Sørlandet søndag:
Fullklaff for Erga med Erga

Søndagens langoddsprogram består av 90 spilleobjekter. Det spilles fortsatt FA-cup i England og både Stoke, Tottenham og Liverpool skal i aksjon denne søndagen, I Spania er det toppoppgjør mellom Barcelona og Valencia og det spilles som vanlig full runde i Serie A. Moa og hans Hannover tar imot Stuttgart hjemme. Det spilles serierunde i den hjemlige eliteserien i ishockey, og søndag kveld spilles det også et meget interessant toppoppgjør i fransk Ligue 1 mellom PSG og Montpellier.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
1860 München - Fortuna Düsseldorf
Tysk 2. bundesliga, merk kampstart kl 13.30. Hjemmelaget er i knallform og står med 6-2-1 på sine ni siste seriekamper. Vant 2-0 hjemme over Energie Cottbus i sin eneste kamp etter vinteroppholdet. Ligger på 6. plass med 35 poeng og har ni poeng opp til dagens motstander Fortuna Düsseldorf som innehar tredjeplassen i øyeblikket (kvalik). Meget sterke 7-2-1 på hjemmebane. Vi trodde på Fortuna hjemme mot Eintracht Frankfurt mandag kveld, men den kampen endte 1-1 etter at hjemmelaget utllignet på overtid. Vi aner en viss formsvikt for Fortuna Düsseldorf nå, 0-3-1 på de fire siste seriekampene. Toppscorer Sascha Rösler soner karantene etter sitt røde kort mandag. Röschler har elleve seriemål, men ikke scoret i de tre siste, så formen hans er åpenbart ensbetydende med Fortunas formsvikt. Bortelaget er gjort til favoritter. Det er vi ikke enige i. 2,50 for at 1860 München tar sesongens åttende hjemmeseier er det klare alternativet i denne kampen.

Athletic Bilbao - Malaga
Hjemmelaget har hatt et drepende program den siste tiden. Så sent som torsdag var laget i Moskva og spilte Europa League. Som vi antydet i vårt oddstips den dagen, tapte baskerne. 3-4-2 på de ni siste seriekampene og innimellom dette har laget spilt seg frem til finalen i Copa del Rey. 4-5-2 på hjemmebane. Malaga innfridde som vår banker på våre oddstips forrige søndag hjemme mot Mallorca. Er helt oppe på sjuendeplass, og selv om laget ikke har levert på bortebane (2-2-7), er det kanskje dags "att kliva inn" i ettermiddag, 3,30 på at Malaga slår et slitent Bilbao er meget spennende.

Dagens avslag
PSG - Montpellier
Toppkamp i Ligue 1 og ettersom hjemmelaget måtte nøye seg med 0-0 i bortemøtet med Nice sist helg, samtidig som Montpellier vant sin hjemmekamp mot Ajaccio med 3-0 er det kun ett poeng som skiller lagene i toppen i hjemmelagets favør. Fra Montpellier på andreplass, skiller det faktisk hele ti poeng ned til Lille på tredjeplass. 7-2-0 på de ni siste seriekampene for PSG, hjemme står laget med 9-1-2. Etter kun ett poeng på tre seriekamper like før jul, har Montpellier slått tilbake med fire strake seire og toppscorer Oliver Giroud leverer jevnt og trutt. Brukbare 5-3-3 på bortebane. 1-3 og 2-2 er resultatene i Paris i de to siste tilsvarende. Hjemmelaget blir ikke lett å slå, men har ikke sprudlet den siste tiden og uansett er 1,62 for hjemmeseier i en toppkamp bedrøvelig.

Stevenage - Tottenham
Hjemmelaget innfridde som vårt langskudd i toppkampen borte mot Sheffield Wednesdag tirsdag (vant 1-0 til spreke 3,50 i odds). Dermed står laget med 10-6-1 på sine syttten siste seriekamper. Tottenham har fortsatt los på både det ene og det andre i Premier League og Harry Redknapp er ingen varm tilhenger av cupkamper og vil helt sikkert rotere på laget. Stevenage tok skalpen til Newcastle i fjorårets FA-cup og uansett er 1,22 i odds for at Tottenham vinner helt uaktuelt.

Dagens spill
Bordeaux - Lyon
Bordeaux ledet 4-1 borte mot Lille sist søndag, men holdt på å rote bort seieren da Lille kom tilbake til 4-4. Den polske spissen Ludovic Obraniak fikset imidlertid seieren med sitt seiersmål tre minutter på overtid. Den godeste Obraniak har allerede tre scoringer på tre kamper for hjemmelaget etter å ha blitt hentet fra Lille i januarvinduet og danner et meget spennende spisspar sammen med Yoan Gouffran (sju seriemål). Sterke 4-1-1 på de seks siste seriekampene, har sendt Bordeaux opp på niendeplass. Med sine 33 poeng er det seks poeng opp til Lille på den viktige tredjeplassen. Snodige 5-6-1 på hjemmebane. Bordeaux mangler suspenderte Henrique (14 kamper fra start), i tillegg til både Diabaté og Traoré som begge har fått litt hvile etter sine returer fra Afrikamesterskapet

Lyon tapte meget overraskende 1-2 hjemme for svakt plasserte Caen sist helg, men er fortsatt på fjerdeplass a poeng med Lille på tredje. Gjorde jobben, men ikke så mye mer enn det hjemme mot Apoel Nicosia i Champions League tirsdag (1-0). Har ikke bedre enn 2-1-3 på de seks siste seriekampene. Og bortetallene skremmer ingen (4-2-6). Både Dejan Lovren og John Mensah i Lyons midtforsvar, og dette åpner igjen rom for Koné og Cris fra start. Fraværene stopper ikke der for gjestene, som også mangler både Grenier og Gourcuff på midtbanen.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende og hjemmelaget viser også best form om dagen. Lyon er med i fire forskjellige turneringer (begge de nasjonale cupene i tillegg til Champions League) og har et tøft kampprogam om dagen. To av de tre siste tilsvarende er vunnet av hjemmelaget som viser strålende form for tiden. Vi synes 2,30 for hjemmeseier er spillbart søndag, men kampen kan dessverre ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Lørenskog - Stavanger
Norsk ishockey der meget formsterke Lørenskog tar imot serievinner Stavanger. Hjemmelaget står med 16 seire og et tap på sine sytten siste kamper. Åtte strake seire nå og formidable 8-2 borte mot Sparta i siste kamp. Tapet kom borte mot Stavanger etter straffer. Har bra kontroll på andreplassen i øyeblikket med sine 88 poeng og har 13 poeng ned til Vålerenga på tredjeplass.

Stavanger har som kjent avgjort serien for lengst og sånn sett var det ikke overraskende at laget gikk på en smell borte mot Vålerenga torsdag. Tapte også bortekmpen mot Rosenborg nest sist og det er åpenbart at Oilers-spillerne har begynt oppladningen til sluttspillet. Stavanger har slått Lørenskog i samtlige fire innbyrdes oppgjør denne sesongen. To av dem er vunnet med ett mål, mens de to siste innbyrdes begge er gått til forlengning.

Søndag er vi helt sikre på at hjemmelaget har all verdens motivasjon for å ta sin første seier over Stavanger denne sesongen og motivasjon avgjør nesten alltid hockeykamper. 2,10 er oddsen for hjemmeseier i Lørenskog ishall, den kjøpes og kombineres med seier til Bordeaux.

Vi får dermed en dobbel til 4,83 i odds og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 16.55):
Kamp 42 Lørenskog - Stavanger 2,10 4,10 2,20
Kamp 46 Bordeaux - Lyon 2,30 2,70 2,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.