De fleste har muligens fått meg seg at en del fotballkommentatorer mener at 2-0 er en farlig ledelse. De aller flest vil nok være enige om at en ledelse er mindre farlig enn å ligge under. Spørsmålet er likevel - hvilket resultat er vanligst? Hvor ofte lager et lag 2 mål? Snudd på hodet - hvor ofte blir 2-0 til noe annet enn 2-1 eller 2-0?

Premier League
I Premier League er de mest vanlige resultatene 1-0 til hjemmelaget eller 1-1. Nesten like vanlig er 2-1, 2-0 og 0-0. For å gjøre det mer statistisk så har Soccer By The Numbers regnet ut at i 70 prosent av kampene laget hjemmelaget 0, 1 eller 2 mål. For bortelaget var det i 72 prosent av kampene slik at det ble 0 eller 1 mål.

Statistikk fra andre kilder viser at resultatet 2-0 er i ferd med å bli mer vanlig i Premier League enn tidligere, så om man skal tro på den trenden så kan det være greit å huske på.

Hvis du gjør det om til noe du kan bruke i oddstipping betyr det mye, spesielt for Oddsbomben. Det vil i praksis si at som utgangspunkt bør du alltid ha med 0, 1 og 2 for hjemmelaget samt 0 og 1 for bortelaget. Hvis du satser på over/under 2.5 mål på oddsen så kan du vite at i Premier League har 55,8 prosent av kampene (199 kamper er grunnlaget) endt med over 2,5 mål. Snittet er 2,83.

Flest mål i La Liga
Det er faktisk også noen forskjeller mellom de forskjellige ligaene i Europa. For Bundesliga er det mest vanlige resultatet 1-1 mens 2-1 til hjemmelaget kommer rett etter. For Serie A er det også litt mer vanlig med flere mål enn i Premier League (for både hjemme og bortelag), mens det i La Liga er mer sannsynlig med flere mål enn 1 og 2 enn for de andre ligaer. Likevel: Serie A er den ligaen hvor det er færrest kamper med over 2,5 mål per kamp i Europa (45,3 prosent).

I den øverste franske divisjonen ender nesten tjue prosent av kampene 1-0. Den vanskeligste ligaen å tippe resultat på, hvor resultatene altså varierer mest er den øverste nederlandske divisjonen.

Skulle du for øvrig dette innom at du kan satse på over/under 2,5 mål i den argentiske divisjonen skal du vite at kun 35 prosent av kampene der har over 2,5 mål. I den nest øverste divisjonen i Nederland har nesten 75 prosent av kampene over 2,5 mål...

Så: Er 2-0 en farlig ledelse? Skal man bruke statistikk så er svaret absolutt nei. Det ender nok 2-0 eller 2-1.

Her kan du spille på Oddsbomben