Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor er Petter Northug favoritt?

Nettavisens oddsekspert setter pengene på Martin Johnsrud Sundby i duellen med Petter Northug.

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tipping:I dag kan ikke United tape
Odds:Mihajlovic sender Sampdoria til himmels
OL:Denne russeren er farlig
OL:Tjen penger på at Tora tar medalje
V65: Spennende i Harstad

Interessen for oddsspill på vinteridretter har økt kraftig de siste årene, og under OL i Sotsji har Nettavisen som mål å levere markedets beste tipsforslag for leserne.

Klikk her for å se oddsene på samtlige dueller søndagens OL-øvelse. (Velg de øvelsene du vil se oddser på til venstre i menyen)

I perioden 7. til 23. februar kommer derfor undertegnede å la travet "seile sin egen sjø" for å kunne konsentrere seg fullt og helt om å gi leserne gode spillobjekter fra Sotsji.

Starten var strålende
De olympiske vinterlekene avla sin åpningsseremoni fredag kveld, og det ble en fantastisk dag for de norske utøverne lørdag. Med to gull allerede på åpningsdagen, kan dette bli det beste vinter-OL noensinne for Norge. Undertegnede hadde ståltro på storebror Tarjei Bø på skiskyttersprinten lørdag, og til tross for at Tarjei pårdro seg tre bom på stående (etter feilfri skyting på liggende) holdt det med klar margin kontra lillebror Johannes som måtte tåle hele fire strafferunder. Ergo ble det en bra start for mine oddstips, og søndag lanserer jeg hele tre tips.

Søndag er det gullsjanser i både utfor for menn, i skiathlon for herrer, 7,5 km sprint for jentene og kanskje i hopp normalbakke. Utforen må jeg dessverre droppe da spillestopp er allerede kl 08.00. Men både i Skiathlon for gutta og OL-sprinten for jentene er det svært interessante dueller.

Gleder meg voldsomt
Undertegnede har elsket skisport siden tidenes morgen og har fulgt hvert eneste vinter-Ol siden 1976 i Innsbruck og det er ikke mange skitakene jeg har mistet gjennom disse årene. Søndagens 30 km skitathlon er en av kremøvelsene i dette vinter-OL, og jeg ønsker suksess til nordmennene i alle øvelser.

Men jeg kan ikke begripe hvorfor Petter Northug er satt til 1,50 i odds mot Martin Johnsrud Sundby i dag og at man får 2,20 i odds på at Martin vinner duellen mot Petter.

- Jeg vet at Petter har varslet form de siste månedene nå
- Jeg vet at Petter slo Martin sist helg i Toblach
- Jeg vet at jeg har annonsert at Petter vil være på topp i OL
- Jeg vet Petters evne til å være best når det gjelder

Martin har aldri vært bedre
- Men jeg vet også at Martin har fått sitt gjennombrudd i år
- Jeg vet at løypene i Sotsji er skreddersydd for Martin
- Jeg vet at Martin er blitt en mye bedre spurter denne sesongen

Til sammen er dette gode nok argumenter for å spille Martin til å vinne duellen mot Petter, utelukkende grunnet helt skjeve oddser i denne duellen.

Som nordmann bryr jeg ikke så mye om hvem av nordmennene som vinner, men som oddsanalytiker må jeg tenke på verdi. Jeg finner soleklar verdi i 2,20 på at Martin er foran Petter på dagens 30 km og setter 100 kroner på at så skjer.

Spilleforslag 2 søndag - 30 km skiathlon for menn (spillestopp kl 10.55)
Petter Northug - Martin Johnsrud Sundby 1,50 - 2,20
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Kommentarer til denne saken