Foto: Hesteguiden.com

I Jet-fart mot suksess?

Vår banker for dagen er snakk om en 4-åring i rivende utvikling, og vi tror han lager hakkemat av dagens konkurrenter.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Etter en totalt overlegen seier i den nest siste starten hadde vi god tro på 9 Jetman i et tøft V75-løp i den siste starten, men ved den anledningen fikk aldri Coktail Jet-sønnen sjansen til slutt fra rygg leder. 4-åringen så strålende ut for dagen, og mot overkommelig selskap i V5-innledningen i kveld tror vi den lovende krabaten bokfører årets tredje triumf. Tunge avslutninger er hans varemerke, og det lange oppløpet på dagens arena er således en klar fordel for Sundseth-traveren.

Seiersmaskin i comeback
I den andre avdelingen dukker 3 Tao Prins opp etter meget lang pause, og en hest som har vunnet 11 av 13 starter skal selvsagt regnes med solide vinnersjanser direkte. Treneren melder dog om en hest som kun har vært på banen en gang siden siste start (prøveløp på enkle 30.5), og han regner med at Bokli Balder-sønnen trenger løp i kroppen før godformen innfinner seg (tross alt ikke startet på nesten ni måneder). Vinneren må trolig gå 27.0 eller bedre her, og på halvform er vi ikke sikker på at den seiersvante 6-åringen gjør det.

Vi syntes således at det er spennende med noen garderinger på våre to største spilleforslag, og nydelig til står 2 Igelson. Sistnevnte var positiv til sølv sist, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt på den speedige Ulsrud Igel-sønnen. Toppform holder 4 Frønes Arne, og når vi så også i tillegg krysser av for variable 5 Jotun på vårt største spilleforslag er vi rimelig trygge på at vinneren er nevnt.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-3: Litt småskummelt, men fem hester hever seg litt over mengden. Best på kapasitet er 3 Polar Høvding, men Lome Elden-sønnen er som kjent av den litt usikre sorten (i en feilfri utgave er dog trolig ikke snakk om saken). Lit av og på er 9 Papsen, men på sitt beste speeder fort Moe Odin-sønnen ned denne gjengen her. Innsatsen til tredje i V75`en sist var av beste merke, og ryggen fra start er fin.

Litt bedre enn raden er 2 Svipt, og sporet i kveld kan ikke velkjørende Dag S. Dalen klage på. Oppadgående form holder 6 Tronstuelden, og med litt klaff på løpet dukker Lome Elden-sønnen opp i rette enden mot ikke alt for skarp motstand. Variabel er 10 Komnes Ess, men oppgaven i kveld er i hvert fall helt riktig for den speedige Schou-traveren.

V5-4: Vi støter her på dagens kanskje mest åpne løp, og på vårt største spilleforslag tyr vi til helgardering. Favorittene har trukket vanskelige spor, men dersom det løser seg sånn noenlunde underveis for den formsterke duoen 1 Vanity Rich og 12 Magnifique S.E. dukker de begge garantert opp i striden helt der fremme. Stayerdistansen er bare en fordel, og det lange oppløpet taler til deres fordel.

Tilbake etter lang pause kommer sluggeren 10 American Rock, og dersom formen er på plass etter hvilen er Eggen-traveren hyperaktuell i et løp som dette. Det er litt tøffere i mot for 3 King Of The Road ved denne anledningen, men formen er det lite å utsette på. Kapable 4 Brave Boy kan fort vise forbedret med løp i kroppen, mens grunnkapasiteten på 5 Torpedo November ikke er så verst.

V5-5: En spennende sprintløp avslutter, og vi setter 5 Yankee Rapida klart først. Mucsles Yankee-sønnen har vært matchet i knalltøffe omgivelser i lang tid fra iskalde utgangsposisjoner, og det er klart enklere i mot her (og han har sett strålende ut i et jobb). 5-åringen er veldig kjapp i vei, og vi tror Vidar Hop sikter inne føringen på et relativt tidlig tidspunkt (vi tror Østre bak 3 Gazpower vil ha en rygg å gå i) med vår DD og supertrippel-banker for dagen.

Toppform holder 2 Image Crown, og med et forventet pent utvendig par underveis er Armbro Plush-sønnen hesten å stå i mot til slutt. Kraftig på gang er 9 Lamborgini B.S. (satt fast sist), mens 3 Gazpower er klart god nok på sitt beste (svak sist, men slet da med halsproblmer).

Ekspertforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1236 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre DD-forslag på hhv 100 og 240 og 440 kroner ligger ute her .

Det største V5-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her , mens vårt supertrippel-forslag til V5-finalen på 280 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken på nrk.no nett-tv i kveld, eller se reprisen av løpene gratis på Rikstoto.no etter at løpene er ferdig.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus