Foto: Hesteguiden.com

I kveld skal Mette fikse cashen

Velkjørende Mette Fløttum kjører vår hovedbanker på Bjerke onsdag. Sjekk våre V65-tips.

Kommersielt

Med rekordvarme over hele Sør-Norge, kommer det garantert til å gå fort unna når Bjerke er tilbake med sine vanlige V65-kjøringer på onsdager (Biri var som kjent gjestearrangør sist onsdag). Det er flere bankerkandidater på farten denne onsdagen, men vår hovedbanker finner vi i V65-2 som er et løp for stallansatte.

Fireårige 2 C.C. Simon innfridde som vårt kanonobjekt i et V65-løp for treåringer på Biri 16.april i fjor og fikk 100 000 for det strevet. Resten av treårssesongen ble nesten mislykket. På de seks neste startene i fjor, tjente hesten 8 000 kroner. Steinar Holm som trener hesten har åpenbart gjort en fin jobb gjennom vinteren. I årsdebuten ble det en flott annenplass bak en sensasjonelt god Annie Girl. Nest sist i Drammen holdt hesten flott til andreplass etter et tungt løp underveis. Vi førstetippet derfor hesten sist på Momarken, men tross en praktfull avslutning fra køen, kunne ikke C.C. Simon hente igjen tethesten Jane Torwill.

Onsdag er det spor to bak bilen, det er middels motstand. Kusk Mette Fløttum har vist seg meget dyktig i sulkyen og behersker å være favoritt (innfridde med Luciano ved flere tilfeller i fjor). Vi synes C.C. Simon er onsdagens beste bankerspill i V65.
Rangering V65-2: A: 2 B: 1-10-8 C: 3-5-11-4-6-9-6-12

Vi klarte ikke niendevalget Sgt. Pepper i V65-1 på Bjerke (hadde fem hester på det største forslaget). Men de fem neste vinnerne satt klokkerent og dermed kunne de som spilte vårt minste V65-forslag på kr 180, hente tilbake solide 3 249 kroner. Det mellomste forslaget (innl.pris kr 450) fikk to femmere og 6 498 kroner tilbake, mens det største forslaget (innl.pris kr 1 875) fikk fem femmere og betalte tilbake kr 16 245 kroner). Vi håper mange av dere fulgte våre solide V65-tips i kveld.

For mye spilt
Ja, vi er inne på at 1 Underpaid Hanover blir det i V65-1. Frode Hamre innfrir som vi har nevnt et utall ganger nesten alltid med sine favoritter, og selv om Underpaid Hanover har vært overlegen i to strake seiersløp, synes vi hesten møter veldig mye bedre hester i kveld. Så kan det selvsagt være at Hamre treffer starten perfekt og får dirigere i front. Det får vi heller tåle, vi garderer uansett i den første avdelingen.

Først og fremst med 2 Beak's Mr. Toby som imponerte storveis i årsdebuten på Biri. Det var på Biri for tre uker siden, og enda en gang viste denne flotte fireåringen til Steinar Bye fra Blaker at han tåler å gjøre grovjobben selv. Det kan han bli tvunget til å gjøre i kveld også, men med løp i kroppen er det all grunn til å krysse for denne onsdag. 5 C.C. Boy er en riktig fin treåring i regi Olav Mikkelborg. Kunne aldri utfordre stortalentet Thai Broadway fra lederryggen nest sist, men har avslørt flott talent allerede. Vi hadde stor tro på 7 Readythorhumble sist onsdag på Biri, men hesten ville ikke ta et travsteg i volten og da var den dagen ødelagt. Andrespor volte i kveld er naturligvis et spørsmålstegn.

Veldig lite spilt blir 13 Bella Noark, men dette er ei bra fireårshoppe. Holdt farten flott fra dødens i årsdebuten og viste fine tendenser i treårsssesongen ved flere anledninger. Se litt opp for denne, selv om utgangsposisjonen er tråkig. Som en liten kuriositet nevner vi også at alltid like optimistiske Paw Mahony (travtrener i Åmål i Sverige) i fagbladet TGN sier 9 Västerbo Cointreau "nok er feltets beste hest". Det har vi lyst til å se.
Rangering V65-1: A: 1 B: 2-5-7 C: 13-8-9-3-12-11-14-4-15 D: 10

Taper ikke feilfritt
Vi hadde en prat med Tom Erik Solberg tirsdag kveld angående 6 Fleetfoot Hanover. I følge Tom Erik var det bare flaks at han fikk hoppa i trav i det startbilen slapp feltet på Sørlandet sist. Følgelig er det umulig for Tom Erik å gi noen garantier. Hoppa er ikke til å stole på. Da må det garderinger til, selv om det ser helgrønt ut dersom hun løser fra start.

Første motbud blir 12 Cyrilja som spurtet gnistrende til sølv på Leangen i sin siste start etter en svak årsdebut. Her blir det garantert tempo og da trenger ikke spor tolv bli så utfordrende. Cyrilja starter ikke så ofte, men leverer stort sett varene hver eneste gang. 9 Up To Date bankerspilte vi nest sist (enkel tetseier da). Sist advarte vi for at hun ville få problemer med å hente Panter Neo (det stemte). Spor ni kveld, men ingen god rygg fra start. Uansett aktuell. 2 Milliondollar Baby D. gjør sin andre start i regi stall Goop. Med forventet høyt tempo her, kan hun plukke mange til slutt. 3 Embakasi holder usikker form om dagen, men er bra fra start og kan sitte i tet/lederrygg her.
Rangering V65-5: A: 6 B: 12-9-2-3 C: 10-11-7-1 D: 4-5-8

V65-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
En klokkeklar Tom Erik Solberg som vi pratet med tirsdag kveld sa at her blir det full kjøring fra start med 6 Ringo Playmate og sitat "kommer jeg foran, skal jeg sitte der". Da blir det tempo i dette løpet, det er det ingen tvil om. Vi finner et av dagens beste objekter her, vi må prøve 9 Chippon. Stod vrient til på Momarken sist, men holdt fart og stil helt inn i mål. Toppformen nærmer seg og Chippon er normalt tøff i sluttfasen. Med noenlunde klaff fra bakspor, har vi tro på at Chippon kan speede ned hele gjengen. Nede som et sjettevalg i spillet onsdag formiddag og det takker vi for.

8 Mr. Fox Trot fortsetter å imponere fra tet, men er mer "human" fra andre posisjoner. Unngår vallaken dødens, er han med i seierskampen. 4 Joie de la Lumiere er på tetjakt, men vi tror ikke hoppa klarer å svare ut Ringo Playmate. Da kan det bli sjanseartet, men toppformen er på plass. 3 Baron Chance er fortsatt umulig å bli klok på. Pangløp den ene dagen, under pari gangen etter. På sitt beste duger han.

11 Victor Invalley kommer tilbake etter pause og Desserud-traveren liker vi svært godt. Spor elleve er uggent, men vi tror som nevnt på høyt tempo, og da kan det gå. Heller ikke 1 Speedy Scarlet E. (kan bli perfekt løp innvendig her) og meget formtoppede 6 Valley's Troubador trenger være sjanseløse i et flott spilleløp.
Rangering V65-3: A: 9 B: 8-4-3 C: 11-1-6-5-10-12-7-2

V65-4/V5-1- Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Formkusk og startspesialist Vidar Hop og 6 H.G. Imar blir vårt klare førstevalg her. Vant enkelt og overbevisende fra tet i årsdebuten nest sist, men var sjanseløs mot en kanongod Norheim Järv på Biri sist. Fra sjettespor i volta "lukter" dette tet direkte for H.G. Imar, som trives klart best i den posisjonen. Fireåringen er imidlertid lunefull, så til å stole på er han ikke.

Under flott utvikling er 8 Norheim Flaks. God i seiersløpene både tredje sist og sist, mens en lite våken Kristian Malmin kjørte bort seieren nest sist. Nå er det bakspor, det gjør det litt mer sjanseartet, men Norheim Flaks tåler tøffe opplegg. 3 Egge Odin er travsikker og stødig. Holdt fint fra dødens i årsdebuten og er neppe dårligere i kveld. Vinnersjanse. Vi tror vinneren er på disse tre. På videre gardering er det 10 Sølvberg Knekten (flott form, men litt entaktet) og 7 Graneodin (kan få lederryggen her) som peker seg ut.
Rangering V65-4/V5-1: A: 6 B: 8-3 C: 10-7-5-1-9-12-11 D: 4-2

V65-6/V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Med løp i kroppen og et strålende løp i Østersund i sin siste start gir vi et frekt vinnertips til 9 Hågå Elden i et glimrende spilleløp i V65-finalen. Hågå Elden hadde en kanonsesong i fjor og basert på innsatsen sist i Østersund kan det bli en innbringende sommer. Har en flott rygg på startraske 2 Våler Best her og kan få en flott posisjon direkte. Blir trolig et tredjevalg i spillet og er svært spennende også i Dagens dobbel (der vi singelstreker hesten)

3 Føynland Kongen tjente nesten 400 000 kroner i fjor og kommer nå tilbake etter fire måneders pause. Fungerte ikke som best i sine siste starter, men har trent bra i vinter og skal være godt forberedt. Vi blir ikke overrasket om hesten tauer dette løpet fra start til mål. 6 A.B. Lom'n er i knallform, men står sjanseartet til i kveld og kan risikere dødens. Outsider. 10 Hornnes Tiril er også i knallform og klaffer det underveis fra bakspor, er hun god nok til å speede ned alle. 1 Wessel Odin er ujevn og svært vanskelig å plassere etter den svake innsatsen sist (trenerer skylder på halsproblemer).

Omtrent ikke spilt blir 11 Røyns Skatt, vi merket oss at hesten gjorde et flott løp i kulissene sist. Til brakodds både i V65 og DD er det fristende å spandere noen kroner på Mikkelborg-hesten. Hesten er mye bedre enn raden. 8 Skogbryn Svarten trengte sikkert løpet sist, men er "bortlottad" spormessig i kveld. Vi får dessverre ikke råd til disse på V65-kupongene, men i V5 krysser vi.
Rangering V65-6/V5-3: A: 9 B: 3-6-10-1 C: 11-8-12-4-2-7-5

Åtte av ti
I V5-spillet setter vi vår lit til seiersmaskinen 1 Solvang Balder i V5-4. Hesten har vunnet seks av åtte ganger allerede i år og utvikler seg stadig. Åsajerven-sønnen er travsikker og fra et perfekt førstespor bak bilen, ligger det til rett for tidlig tetkjenning. 2600 meter tror vi ikke er noen ulempe. Det er vanskelig å se hvem som skal trykke opp farten underveis og selv om 6 Prins Tom er en veldig fin fireåring, garderer vi ikke Solvang Balder i V5-spillet. Banker.
Rangering V5-4: A: 1 B: 6 C: 9-10-8-7-12-2-5-4-11 D: 3

V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Vi tror Lars Anvar Kolle sitter bak den beste hesten i dette sprintløpet. 5 Balder Snella har ingen sprek rekord, men er nok moden for en voldsom rekordforbedring. Holder fireårshoppa seg på beina, tror vi hun vinner dette om nødvendig fra dødens.

Favoritt blir trolig enkle og lite vinnervillige 2 Spikåsa. Fikk absolutt maks som tredje sist, og har foreløpig ikke vist mye stridsmoral nedover oppløpet. På en sommervarm og rask Bjerkebane, kan hoppa ta sin første seier. Stallkompis 6 Bol Knekten er også tråkk og vanskelig å vinne med. Må stort sett jages på hele veien, men formen er bra.

9 Valle Ann var langt under pari sist, men har ellers vist fine fartsressurser. 3 Sara er ei brukbar trønderhoppe som tar turen fra Magne Olsens formsterke stall. Var forbedret sist og kan muligens utfordre vår favorittkvartett.
Rangering V5-5: A: 5 B: 2-6-9-3 C: 1-11-7-12-4 D: 10-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus