Gå til sidens hovedinnhold

Ingen grunn til å tro på Liverpool

Manchester United har vunnet åtte av de ni siste hjemme mot Liverpool og vi tror United vinner igjen søndag.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Arsenal søndagens beste spill
Oddstips 2: En fransk godbit
V75 lørdag: Nettavisens lesere vant en halv million
Dobbel V5 Sørlandet: Hamre sikrer nye gevinster

Søndagens tippekupong er spekket med høydepunkter for oss nordmenn er det naturligvis klart mest fokus på prestisjeoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool. Det er også knyttet stor interesse til kampen mellom Arsenal og Manchester City. Men i Europa ellers er både Barcelona, Juventus og Milan i sving og tippekupongen består av to kamper fra Premier League, tre kamper fra La Liga, fem kamper fra Serie A og to kamper fra fransk Ligue 1. Bonuspotten gikk lørdag og en heldig tipper kunne hente ut 2 420 470 kroner. Dermed er søndagens bonuspott på ca 280 000 kroner.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Merk at innleveringsfristen på tippekupongen er kl 14.25

1. Manchester United - Liverpool
Midtveis i Premier League-sesongen har Manchester United opparbeidet seg en luke på sju poeng ned til Manchester City på andreplass og hele 11 poeng ned til Chelsea på 3. plass. Vi har til det kjedsommelige ment og hevdet at United ikke har imponert nevneverdig denne sesongen, men vinnerinstinktet er kanskje bedre enn noensinne og Robin van Persie leverer varene hele tiden. Råsterke 8-1-0 på de ni siste seriekampene og alt tyder på et nytt seriegull til Manchester United. Wayne Rooney er fortsatt skadet, men ellers er det få problemer for United nå.

Dessverre for de mange Liverpool-supporterne i Norge er Liverpool 21 poeng bak United på sin 8. plass når halvparten av ligaen er ferdigspilt. Og selv om de to siste begge er vunnet 3-0, er det for tidlig å slå fast at Liverpool er i siget. To av de tre foregående ble tapt og Liverpool har ikke bedre enn 3-4-3 på bortebane. Kun Jose Enrique er skadet, mens nysignerte Daniel Sturridge er aktuell for startoppstillingen.

Det står 8-0-1 på de ni siste tilsvarende og det er vanskelig å ikke gi Manchester United tillit påny. H.

2. Arsenal - Manchester City
Svært viktig kamp for begge lag. Arsenal var heldige som fikk med seg ett poeng i bortemøtet med Southampton 1.nyttårsdag og tapte dermed terreng til lagene foran. Er nede på en skuffende 6. plass med sine 34 poeng og har fem poeng opp til byrival Tottenham på tredjeplass (riktignok en kamp tilgode). 4-1-0 på de fem siste seriekampene, men hjemme på Emirates er ikke tallene bedre enn 5-2-2. Lukasz Fabianski er faktisk den eneste skadede spilleren for Arsenal nå, men Gervinho er opptatt med Afrikamesterskapet.

Tross tre seire på de fire julekampene, tapte Manchester City terreng til Manchester United all den tid City tapte 0-1 borte for Sunderland tredje sist. Har altså sju poeng opp til serielederen og har knapt gnistret en eneste gang denne sesongen. 5-4-1 på bortebane er tallene for Mancinis menn. I FA-cupen sist fredag ble det en komfortabel 3-0 seier hjemme mot Watford. Samir Nasri er suspendert, mens Yaya Toure, Kolo Toure og Abdul Razak alle er reist til Afrikamesterskapet. Viktige Sergio Aguero er skadet, det samme gjelder for Maicon, Micah Richards og Jack Rodwell.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende og Arsenal har faktisk ikke tapt tilsvarende oppgjør på 27 oppgjør. Vi har en veldig god feeling for hjemmelaget søndag ikke minst siden City sliter med svært sentrale fravær og lar det stå til. H.

3. Malaga - Barcelona
Godtgående Malaga hadde tydeligvis både spist og "drukket" godt i juleferien og gikk på en mine borte mot bunnlaget Deportivo La Coruna i første kamp etter juelpausen (tap 0-1). Malaga er fortsatt på 4. plass, men tapte terreng til topp tre-lagene og har nå fem poeng opp til Real Madrid på 3. plass. Hjemme i Malaga står laget med 6-1-2 og laget stod med 4-0-1 på de fem siste før ferien. I siste hjemmekamp ble Real Madrid slått 3-2. Julio Baptista er endelig på vei tilbake for Malaga, men denne kampen kommer for tidlig.

Barcelona står med smått fenomenale 17-1-0 på sine atten første seriekamper og har en luke på 11 poeng ned til Atletico Madrid på 2. plass og hele 15 poeng ned til Real Madrid på 3. plass (som kun klarte 0-0 borte mot Osasuna lørdag kveld og da også har en kamp mer spilt). Tito Vilanovas menn kan således tåle både ett og to feilskjær den nærmeste tiden. Fantastiske 9-0-0 på sesongens ni første bortekamper. David Villa er friskmeldt og Barcelona har ingen nevneverdige mannskapsproblemer.

Det står 0-1-5 på de seks siste tilsvarende møtene i Malaga. Før eller siden taper Barcelona en fotballkamp igjen og vi setter varsellampene litt på søndag da Barcelona som alltid blir en av tippekupongens største favoritter. HUB.

4. Atletico Madrid - Zaragoza
Hjemmelaget holder koken og selv om de var sjanseløse etterhvert i bortemøtet mot Barcelona tredje sist (tap 1-4), så er de fortsatt på andreplass og har fem poeng ned til Real Madrid på 3.plass. Sist helg ble det kun uavgjort borte mot Mallorca, men da var som kjent Falcao ute med karantene. Bunnsolide 9-0-0 hjemme i Madrid.

Zaragoza er på 13. plass med sine 22 poeng og har sju poeng ned til trøbbel. 7-1-10 totalt, men forholdsvis ålreite 4-1-4 på bortebane. Formen viser 2-1-3 på siste seks og onsdag ble det som forventet 2-0 seier hjemme mot Levante i cupen.

Det står 4-0-0 i favør Atletico Madrid i de fire siste tilsvarende og med en spillesugen Falcao tilbake lukter det hjemmeseier påny. H.

Under lørdagens V75-løp på Leangen ble det nytt treff på det mellomste forslaget (inn.pris kr 375) og fine 3 718 kroner tilbake. Det var mange av våre lesere som fulgte de tipsene og hele 225 V75-kuponger som ble levert via Nettavisen fredag og lørdag gikk inn med gevinst og samlet hentet altså våre lesere nesten en halv million kroner i gevinster lørdag. Søndag kan du levere en av våre ekspertkuponger til V64-løpene på Solvalla i spilleboksen under.

HTML EMBED

5. Real Sociedad - Deportivo La Coruna
Etter flotte 4-3-0 før nyttår åpnet real Sociedad det nye året med 3-4 tap borte for Real Madrid sist helg. Det er det ikke noe å si på, men Sociedad ga Real kamp til døra. Er oppe på en flott 5. plass med sine 25 poeng og har som vanlig levert bra på hjemmebane (5-2-2). Hjemmelaget må faktisk unnvære tre av de fire som starter i forsvarsfireren mot Real Madrid sist helg. Mikel Gonzalez (18 kamper fra start), Inigo Martinez (15 kamper fra start) og Dani Estrada (10 seriekamper fra start) må alle sone karantene søndag.

Deportivo tok en livsviktig trepoenger hjemme mot Malaga sist helg og avanserte dermed bort fra bunnplassen. Det er kun ett poeng opp til sikker plass for Coruna nå. Står med begredelige 0-4-5 på bortebane. Midtbaneanker Aguilar (14 seriekamper fra start) må sone karantene etter å ha fått sitt femte gul kort sist helg. Paulo Assunçao (eks Atletico Madrid og Sao Paulo) er ankommet etter juleferien.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende, men La Coruna kan ha fått energi med seieren sist helg og hjemmelaget må rokere kraftig i forsvaret sitt. Ikke utenkelig at Deportivo kan få noe ut av denne. HUB.

6. Parma - Juventus
Hjemmesterke Parma innfridde vårt oddstips hjemme mot Palermo sist helg, men seiersmålet kom to minutter på overtid ved evigunge Amauri. Står med meget sterke 6-3-0 på eget gress og ligger på en flott 9. plass med sine 29 poeng. Formen er også bra og laget står med tre strake seire. Forsvarsspillerne Alessandro Lucarelli (16 seriekamper fra start) og Yohan Benalouane (8 seriekamper fra start) er begge suspenderte søndag. Ellers er det kun midtbanespilleren Daniele Galloppa (sju seriekamper fra start) som er på skadelisten.

Juventus ledet 1-0 hjemme mot svakt plasserte Sampdoria sist helg, og når Sampdoria i tillegg fikk en mann utvist så det helt grønt ut for Juve. Men fotball er fortsatt fotball og Juve tapte meget overraskende 1-2. Har tross dette fortsatt fem poengs ledelse ned til Lazio på 2. plass og står med sterke 7-1-1 på bortebane. Claudio Marchisio, Pepe, Chiellini og Nicklas Bendtner er alle skadet, men Juventus har en meget bred og god tropp.

Det står 1-4-4 på de ni siste tilsvarende og Juventus har selvsagt det beste mannskapet. Vi merker oss likevel at Parma ikke har tapt hjemme enda og selv om vi bortimot er helt sikre på at Juventus ikke går på to strake tap, garderer vi litt. UB.

7. Catania - Roma
Vi trodde hardt på Catania hjemme mot Torino sist søndag, men en tidlig utvisning ødela for hjemmelaget som måtte nøye seg med 0-0. Catania er tross sterke 6-2-2 på hjemmebane, ikke bedre enn nummer ti på tabellen. Bortestatsen er ikke bedre enn 1-3-5. Her må Francesco Lodl (mb) sone etter utvisningen sist helg (19 seriekamper fra start). Pablo Alvarez (f) er ellers eneste sentrale spiller som er skadet (har startet 15 seriekamper fra start).

Etter å ha vist solid fremgang før jul (blant annet strålende hjemmeseier mot Milan i siste kamp før juleferien), fikk Roma så hatten passet borte mot Napoli sist helg og måtte tåle 1-4 tap. Det er litt Roma denne sesongen, svært uforutsigbare. Er på 6. plass med 32 poeng etter blant annet 5-0-5 på bortebane. Pablo Osvaldo (a) og Pjanic (m) er de eneste viktige spillerne som er på skadelisten.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende og det er ikke lett å vinne borte mot Catania. Roma har imidlertid kapasiten og kan gjøre det. UB.

8. Udinese - Fiorentina
All of a sudden har Udinese fått opp dampen og står med 5-6-1 på de tolv siste seriekampene. Flere eksperter mente at Udinese kunne bli innblandet i bunnstriden denne sesongen, men laget er helt oppe på 9. plass og har elleve poeng ned til streken. Meget sterk 3-0 seier hjemme mot Inter sist helg. Mehda Benatia (f) og Emmanuel Agyemang-Badu (mb) er opptatt med Afrikamesterskapet, men ingen av dem er har vært sentrale for Udinese denne sesongen. Ellers er det ingen sentrale fravær for Udinese.

Godgående Fiorentina gikk på et helt uforståelig 0-2 tap hjemme for Pescara sist helg, men er fortsatt på 4. plass ettersom både Roma og Inter tapte. Har absolutt ikke sin store styrke på bortebane (3-3-3). Viktige David Pizarro (m) er fortsatt skadet, ellers ser det bra ut.

3-0-1 på de fire siste tilsvarende og det lukter litt Udinese av denne, men poengdeling er neppe langt unna. HU.

9. Napoli - Palermo
Edinson Cavani (hvem ellers) senket nærmest Roma på egenhånd sist helg da Napoli kjørte over Roma og vant 4-1 hjemme. Det sendte Napoli opp på tredjeplass på tabellen med sine 37 poeng og det er kun to poeng opp til Lazio på andreplass. Sterke 7-2-1 på hjemmebane, men variable 2-0-2 på de fire siste seriekampene. Forsvarssjef Paolo Cannavaro har vært ute i noen kamper nå, og spiller heller ikke søndag. Det er samtidig den eneste spilleren som er på skadelisten hos Napoli.

Palermo hadde ett poeng i lomma i bortemøtet mot Parma sist helg, men Amauris overtidsscoring ga en ny nedtur for Palermo. Er dermed fortsatt nest sist med sine 15 poeng, men det er kun to poeng opp til sikker plass. Begredelige 0-3-7 på bortebane. Meget viktige Josip licic (m) soner karantene søndag, mens midtbanekollega Massimo Donati er skadet. I følge Gazzetta er det heller ingen Miccoli i startoppstillingen og da ser dette tungt ut.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende og det er svært vanskelig å se for seg at Napoli sløser vekk poeng her. H.

10. Sampdoria - AC Milan
Etter tre strake tap slo altså Sampdoria til med sjokkseier borte mot Juventus sist helg, til tross for at laget spilte med en mann mindre i store deler av kampen. Det ga Sampdoria et pusterom i bunnen av tabellen og sendte laget opp på 14. plass på tabellen med 20 poeng og laget har dermed fire poeng ned til nedrykkstreken. Hjemme i Genoa står laget med svake 3-1-5. Sveitseren Berardi (f) ble altså utvist sist helg og soner karantene her. Spissene Maxi Lopez og Possi er begge langtidsskadd, mens Enzo Caresca (m) fortsatt ikke er friskmeldt.

Milan ble utspilt av Roma på Stadio Olimpico i siste kamp før juleferien (tap 2-4), men kom seg tilbake på vinnersporet med 2-1 seier hjemme mot Siena sist helg. I midtuken røk Milan ut av cupen etter tap etter ekstraomganger borte mot Juventus. Milan er på 7. plass med sine 30 poeng og har sju poeng opp til Napoli på 3. plass. Borte er tallene moderate 3-3-3. De Jong, Yepes og Muntari er skadet, mens goalgetter Pazzini er suspendert.

Det står 3-2-1 på de seks siste tilsvarende og kan Sampdoria slå Juventus borte med ti mann, kan de saktens slå denne utgaven av Milan også. HUB.

11. Nice - Valenciennes
Etter tre ukers julepause starter Ligue 1 opp igjen denne helgen. Nice stod med 6-2-0 på sine åtte siste seriekamper, før det endte med 0-3 tap borte for Lyon i siste seriekamp før juleferien. Er oppe på en flott 9. plass på tabellen med sine 29 poeng og har for en gangs skyld meget god klaring ned til bunnstriden. Få problemer med mannskapet for hjemmelaget.

Valenciennes har gjort det enda bedre og er oppe på en sterk 6. plass, også de med 29 poeng. Som vanlig er laget meget sterke hjemme (6-3-1), borte går det tråere (2-2-5). Hadde ikke bedre enn 1-1-2 på sine fire siste seriekamper før jul. Gregory Pujol (a) og Gael Danic (m) er begge skadet, mens toppscorer Foued Kadir er solgt til Marseille. Nevnte Kadir og skadede Pujol har stått for 11 ligascoringer for Valenciennes denne sesongen.

Det står sterke 5-1-0 i favør Nice i de seks siste tilsvarende innbyrdes og vi har bra tro på hjemmelaget her, ikke minst siden bortelaget har vesentlige fravær. H.

12. Sochaux - Marseille
Seks på rad uten seier og tre strake tap for hjemmelaget som ligger tredje sist med sine 16 poeng, og har tre poeng opp til sikker plass. Sliter med betydelige skadefravær og har ikke bedre enn 2-2-5 på hjemmebane.

Marseille innledet sesongen med seks strake seire, men har ikke helt klart å følge opp og står med 6-2-5 på de femten neste seriekampene. Er på 3. plass med 38 poeng, det samme som serieleder PSG og Lyon på andreplass. 7-0-3 er sterke tall på bortebane.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende og Marseille, men vi har klart mest tro på bortelaget nå. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 13.01.2013 14:25
1. Manchester United - Liverpool H
2. Arsenal - Manchester City H
3. Malaga - Barcelona U B
4. Atletico Madrid - Real Zaragoza H
5. Real Sociedad - Deportivo La Coruña H U
6. Parma - Juventus U B
7. Catania - Roma U B
8. Udinese - Fiorentina H U
9. Napoli - Palermo H
10. Sampdoria - Milan H U B
11. OGC Nice - Valenciennes H
12. Sochaux - Olympique Marseille B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 13.01.2013 14:25
1. Manchester United - Liverpool H
2. Arsenal - Manchester City H
3. Malaga - Barcelona H U B
4. Atletico Madrid - Real Zaragoza H
5. Real Sociedad - Deportivo La Coruña H U B
6. Parma - Juventus U B
7. Catania - Roma U B
8. Udinese - Fiorentina H U
9. Napoli - Palermo H
10. Sampdoria - Milan H U B
11. OGC Nice - Valenciennes H
12. Sochaux - Olympique Marseille U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken