Vidar Örn Kjartansson, Ghayas Zahid og resten av Vålerenga har imponert stort den siste tiden. I dag venter en tøff bortekamp i Stavanger.
Vidar Örn Kjartansson, Ghayas Zahid og resten av Vålerenga har imponert stort den siste tiden. I dag venter en tøff bortekamp i Stavanger. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Ingen lørdagsfest uten en ny tippekupong!

En ny spennende tippelørdag, byr på en ny spennende tippekupong, og kanskje er det du som stikker av med bonuspotten som nå er på svimlende 4,8 millioner kroner.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Dagens dobbel: Arsenal må vise seg frem
Dagens langskudd: Henke vil ha hevn
Dagens singel: Viking sliter på hjemmebane
V75 Biri: Gylden sjanse til å bli millionær

Det er full nordisk fest på dagens langoddsprogram.

Hvis du er interessert i daglige oppdatering fra vår fotball- og travredaksjon, kan Sportspills Facebookside være stedet for deg. Her oppdaterer vi jevnlig med stort og smått som skjer i vårt univers!

1, Viking - Vålerenga
Hjemmelaget til Kjell Jonevret virker å gå og gå uten å komme noen vei, men tok en meget viktig og etterlengtet seier i Bergen forrige runde. Fortjente dog ikke alle tre poengene, uten at vi skal dvele for lenge ved det.

Faktum er at målene har tørket fullstendig inn i Stavanger og scoringen mot Brann var den første på over 300 minutter. Bödvarsson, som åpnet sesongen så friskt, er for eksempel ikke til å kjenne igjen.

På hjemmebane har Viking også slitt denne sesongen, med kun to serie. Fire uavgjort og to tap er resten av fasiten i Stavanger denne sesongen. Det gjør dem til Tippeligaens fjerde dårligste.

Vålerenga har den siste tiden vist at de virkelig mener alvor i medaljekampen, men var litt heldige som slo Stabæk forrige runde. Veldig positivt for hovedstadsklubben at Gayas Zahid har funnet formen, noe som gjør dem mindre avhengige av toppscorer Kjartansson - selv om sistnevnte fortsatt leverer jevnt og trutt.

Rekdals menn trives på naturgress og også på bortebane, for deres 3-3-3-statistikk gjør dem til ligaens femte beste på reisefot. 2-0-seieren i Drammen for to runder siden var prov på hva de er gode for.

Ofte jevnt og tett mellom disse lagene, og selv om Vålerenga bør anses som knepne favoritter, vil ingen utfall overraske. HUB

2, Fløy - Asker
Andredivisjon, avdeling 1.
Fløy har gjort en solid jobb denne sesongen, og har etter å ha berget plassen med knappest mulig margin sist sesong, (tre plussmål mer enn Viking 2), vært oppe å snust på en topp tre-plassering denne sesongen.

Seier hjemme og tap borte har vært kjenningsmelodien i det siste, noe som likevel holder til en finfin fjerdeplass på tabellen. Hjemme på Flekkerøy Stadion kan de skilte med solide fem seire og to uavgjort.

Asker er kanskje Oddsenligaens største overraskelse denne sesongen, med negativt fortegn. Etter halvspilt sesong befinner bærumslaget seg på jumboplass, med fattige åtte poeng. Hele fem poeng fra sikker plass. Det står i sterk kontrast til fjorårssesongen, hvor laget kjempet om opprykk til førstedivisjon. Da var det til slutt Bærum som trakk det lengste strået.

Har 0-2-4 på de siste seks, og mot Fløy i det motsatte oppgjøret ble det et knepent tap. 

Asker sliter fryktelig tungt, og her må Fløy være klare favoritter. H

3,  Holmen - Notodden
Holmen har etter opprykket klart seg overraskende bra denne sesongen. Laget ligger trygt plassert på midten på tabellen, og mye skal skje om det ikke blir andredivisjonsspill også neste sesong. 4-4-5 og en åttendeplass er fasit så langt.

På hjemmebane er bærumslaget ubeseieret på de siste fire kampene, og de to første hjemmetapene denne sesongen må legges på kontoen at laget trengte en liten tilvenningsperiode i en høyere divisjon.

Notodden er et drevent andredivisjonslag, og var en av forhåndsfavorittene til opprykk denne sesongen. Derfor må en midt-på-tabellen-plassering hittil sees på som en stor skuffelse.

Er avdelings mest ustabile lag i form av 6-1-6 hittil. Opp til opprykksplass er det altfor langt opp, men med en god avslutning på sesongen kan laget likevel greie en anstendig plassering.

Tett og jevnt, og ingen utfall vil overraske. HUB

4, Jerv - Ørn Horten
Jerv topper avdeling og har vært i forrykende form hele sesongen. Noe som mildt sagt er overraskende fra et nyopprykket lag å være. Har ristet av seg til fleste konkurrentene med unntak av Vindbjart som puster dem i nakken.

Har vært uslåelige på hjemmebane, noe 7-0-0 og 27-5 i målforskjell gir et klart bilde på. Har også seks strake seire uavhengig av om laget har måtte ta bussen fra Jerv, eller ikke.

Ørn-Horten ligger på en tolvteplass, foreløpig med brukbar kontroll ned til de to under nedrykksstreken. Må likevel passe seg, og tre strake tap gjør ikke godt for selvtilliten. Borteformen viser sørgelige 1-0-6.

Ironisk nok vant Ørn-Horten det omvendte oppgjøret. Her skal de dog få store problemer. H

5, Vindbjart - Kongsvinger IL
Vindbjart har med syv strake seire plassert seg flott til på tabellen. Kom på andreplass forrige sesong, men da var kampen om opprykk avgjort lenge før slutt. I år er laget mye nærmere et potensielt opprykk, og skal skulle det bli jevnt helt inn, bør laget fra Vest-Agder kunne takle presset best.

Har seks seire på syv kamper hjemme i år, og bare et arbeidsuhell mot Odd 2 hindrer laget fra full pott på Moseidmoen Stadion.

Kongsvinger rykket ned sist sesong, og vil naturligvis rett opp igjen. Da må André Bergdølsmos gutter vinne dagens oppgjør. Opp til Vindbjart og Jerv skiller det henholdsvis fem og seks poeng. Derfor var det dramatiske 4-3 tapet mot Arendal sist et solid slag i trynet. Før det kom laget fra en seiersrekke på fire kamper.

Kongsvinger vant det omvendte oppgjøret 5-2, og undertegnede har vanskeligheter med å avskrive KIL helt i denne. HB

6, Byåsen - Elverum
Andredivisjon, avdeling 2.
Byåsen på fjerdeplass, fem poeng fra avdelingsleder og dagens motstander, Elverum. Trenger i så måte alle tre poengene her, skal kampen om opprykk fortsatt være en realitet.

Er i brukbar form, men uavgjort mot Rosenborg 2 sist var ingen god oppladning til denne. Spesielt ikke ettersom laget ledet med tre mål, før "trollongan" fra Lerkendal spiste opp ledelsen på slutten. På hjemmebane er laget likevel ubeiseret så langt. 4-3-0.

Elverum tapte mot dagens motstander i sesongpremieren, men har etter åpningssjokket vist seg som avdelingens beste lag. Topper tre poeng foran Raufoss. På bortebane har det blitt fire seire, og tre uavgjort hittil.

Vi gir bortelaget favorittstempelet, men ser sjansene for poendeling som like store. UB

7, Raufoss - Rødde FK
Raufoss er med i opprykkskampen så det holder, og ligger tross litt ustabil form, på en finfin andreplass på tabellen. Spilte 1-1 mot Elverum sist, etter en ny scoring fra viktige Rocky Lekaj. Det var spissens tiende for sesongen.

Hjemmestatistikken viser brukbare 4-2-1, og laget har på disse scoret solide tjueen mål. Noe som gir et snitt på tre mål per kamp.

Rødde FK har med sine to strake seire klatret litt opp og ut fra nedrykkssumpen. Det bør gi solid selvtillit inn mot de neste kampene, og kanskje enda viktigere, noe mer senkede skuldre. Tok sin første bortseiere sist, da dumpekandidaten Herd ble slått. 1-2-4 borte i år.

Rødde viser progresjon, men det blir neppe noen skrell her i ettermiddag. H

8, FK Gjøvik-Lyn - Nardo
Gjøvik-Lyn er det mest stabilt ustabile laget i avdelingen. Plukker greit med poeng hjemme, og plukker nok poeng borte. Det gir en plass midt på tabellen. Verken i nærheten av toppen eller bunnen.

I tillegg verken slipper de inn eller scorer mye mål. Kommer fra to knepne hjemmeseire mot dårlig plasserte Rødde og Valdres.

Nardo har i det store og det hele imponert denne sesongen. Kommer fra en svært imponerende 3-0 seier hjemme over sterke Levanger, og er ikke mer enn tre poeng bak Raufoss på andreplass.

Står med kun tre tap så langt denne sesongen, og på bortebanen er laget ubeseiret på de fire siste. 3-1-0.

Sånn sesongen har utspilt seg for Gjøvik-Lyn, vil ikke et uavgjortresultat overraske, men vi må likevel gi favorittstempelet til trønderne. UB

9, Florø - Egersund
Andredivisjon, avdeling 3
Florø topper avdeling 3 etter halvspilt sesong, og er dermed det andre nyopprykkede laget som topper en andredivisjonsavdeling denne sesongen(!) Opplever likevel en liten formsvikt, og har 2-2-1 på de siste fem. Senest to uavgjortkamper mot Vidar og oppadstormende Lyn.

Mot Lyn sist kom de sterkt tilbake etter å ha ligger under med to mål, og sikret et svært viktig poeng på overtid. Har 4-2-1 hittill i år, hvorav det eneste tapet kom mot formkatastrofen Fyllingsdalen.

Egersund svinger voldsomt i prestasjonene, og er dermed ikke veldig ulikt seg selv i fjorårssesongen. Kommer fra to strake bortetap mot lag fra nedre halvdel på tabellen, men klarte i mellom der å ta en seier hjemme mot tabelljumbo Ålgård. 

Borte er for øvrig laget det nest dårligste i avdelingen, med kun en seier på syv forsøk. 1-2-4.

Egersund vil kun være tre poeng unna dagens motstander med seier, men vi tror de mangler formen og kvaliteten til å kunne utrette dette.

Florø må vinne for å holde på serieledelsen, og det tror vi også at de gjør.
H

10, Førde - Åsane
Førde har ikke klart å følge opp den gode fjorårssesongen, og har vært kronisk ustabile denne sesongen. I en usedvanlig jevn avdeling, ligger hjemmelaget nå på en tiendeplass, etter et tap og en uavgjort på de to siste. Burde vunnet sist, da 2-0 ble til 2-2, og med seier der hadde plutselig laget vært oppe i opprykkskampen igjen.

Har en midt på treet hjemmestatistikk, med 3-2-2 så langt, dog ubeiseiret i Førde de siste fire. 2-2-0.

Åsane er på tredjeplass, og kan med seier her ta over tabelltoppen, skulle resultatene gå vestlendingenes vei. Kommer fra to fine seire mot henholdsvis Fana og Grorud. Borte har laget solide 3-3-0.

Vi gir Åsane et lite favorittstempel basert på det lagene har prestert i det siste, men dette kan gå alle veier. HUB

11, Stord - Vard-Haugesund
Stord ligger midt i smørja, og kan like gjerne melde seg på i toppen, som i bunnen. Kommer fra bortetap mot Lyn, og hjemmeseier mot Egersund. Står med 3-2-2 på eget gress i år, men ingen av seirene har kommet mot lag på øvre halvdel av tabellen.

Vard- Haugesund er avdelingens formlag, og har etter en frynsete start, bevist de siste ukene at laget er favorittter til opprykk denne sesongen. Har fire strake seire med 12-1 i målforskjell, noe som ikke er hverdagskost i denne avdelingen.

Har ikke bedre enn 3-0-4 på bortebane i år, men har som sagt først nylig våknet i fra sin sene vinterdvale.

Borteseier ligger i kortene, men fem strake seire i denne avdelingen er svært uvanlig, og man kan ikke avskrive Stord helt. Likevel trengs det siste krysset i den siste kampen, så Vard får tipset. B

12, KFUM Oslo - Skeid
Andredivisjon, avdeling 4.
KFUM Oslo hadde en noe svak innledning på sesongen, men KFUM-toget har de siste ukene virkelig fått opp dampen. Mye takket være det giftige spissparet Dennis Obeng og Torstein Andersen Aase. (Begge med ni seriemål)

Har vist en fantastisk hjemmeform etter det ydmykende 2-8 tapet mot Follo i sesongstarten. Har i tillegg begynt å snike seg en liten tro på at det er mulig å ta igjen nevnte Follo, etter at serielederen i det siste har rotet bort unødvendig mye poeng.

Nyopprykkede Skeid har også imponert veldig den siste tiden. Spesielt med tanke på at oslolaget lå helt nederst etter seks spilte serierunder. Har 6-1-0 på de syv siste, og på bortebane er laget det nest sterkeste i avdelingen. 4-1-2. 

Dette kan fort bli jevnt, men KFUM har den ekstra motivasjonen. HU

96-rekker

1, Viking - Vålerenga HB

2, Fløy - Asker H

3, Holmen - Notodden HUB

4, Jerv - Ørn Horten H

5, Vindbjart - Kongsvinger IL HB

6, Byåsen - Elverum UB

7, Raufoss - Rødde FK H

8, FK Gjøvik-Lyn - Nardo UB

9, Florø - Egersund H

10, Førde - Åsane HB

11, Stord - Vard Haugesund B

12, KFUM Oslo - Skeid H

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Viking - Vålerenga HUB

2, Fløy - Asker H

3, Holmen - Notodden HUB

4, Jerv - Ørn Horten H

5, Vindbjart - Kongsvinger IL HB

6, Byåsen - Elverum UB

7, Raufoss - Rødde FK H

8, FK Gjøvik-Lyn - Nardo UB

9, Florø - Egersund H

10, Førde - Åsane HUB

11, Stord - Vard Haugesund B

12, KFUM Oslo - Skeid HU

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus