Foto: Pa Photos (Tony Marshall)

Ingen ny cup-smell for Arsenal

Etter det pinlige tapet for Bradford reiser et skjerpet Arsenal til Swansea for å vinne.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V64 Solvalla: To spenstige!
V5 Harstad: Bjerring har kontroll!
Tippetips: Messi går for nye rekorder
Oddstips 1: Arsenal til flott odds
Oddstips 2: VIF reiser kjerringa

FA-cup: 100 fakta om 3. runde
FA-cup: De ti største bombene

langoddsen finner vi alpint og skiskyting, ishockey fra en rekke ligaer og fotball fra blant annet FA-cupen, Serie A, Primera Division, gresk superliga og mye fransk cupfotball. Håndballobjekter fra Postenligaen finner vi også.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
219. Barcelona - Espanyol (0-2) B 3,10

Spansk Primera. Det er Barcelona-derby, det er første kamp etter juleferien, og det er lov å håpe at dette blir jevnt, til tross for at vi snakker om verdens trolig beste fotballag, på hjemmebane. Espanyol var gode og heldige borte mot Real Madrid før jul og klarte 2-2 på Santiago Bernabeu. De har fått et kraftig oppsving under den nye treneren Javier Aguirre. 3,10 ganger insnatsen på at de vinner, klarer uavgjort eller taper med maksimalt ett måls margin, ser ut som et bra langskudd.

Dagens avslag
193. Real Madrid - Real Sociedad (0-2) H 2,05

Spansk Primera. Etter Real Madrids svakhetstegn og sovende forsvar i 2-2-kampen hjemme mot Espanyol sist, er det lite fristende å satse på storseier til Ronaldo og kompani når formlaget Real Sociedad kommer på besøk. Bortelaget har gått syv runder uten tap og har vunnet i Malaga og Valencia den siste tiden. Rett etter juleferien er det liten grunn til å tro at Real Madrid-maskineriet er på sitt mest effektive.

Dagens spill
Det blir to spill i dag også. Vi starter med Norsk Tippings gode odds på Arsenal i FA-cupen, kombinert med en godbit fra Serie A. Så runder vi av med en ny-klassiker i GET-Ligaen i dagens andre tips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

161. Swansea City - Arsenal
FA-Cup, 3. runde. Swansea kom seg velberget og ubeseiret gjennom det heftige juleprogrammet i ligaen, med uavgjort mot Manchester United, Reading og Aston Villa og borteseier mot Fulham. Det er godkjent og 9. plassen i ligaen fullt fortjent. Swansea skal spille semifinale i ligacupen, allerede på onsdag spiller de borte mot Chelsea, det første av to oppgjør. Dermed har de vist at de tar cup seriøst, men på den annen side kan de mistenkes for å satse mer på turneringen der de allerede er kommet langt.

Michu og Rangel sliter med noen mindre skader, ikke verre enn at de spilte første nyttårsdag, men her blir de trolig hvilt.

Arsenal spilte én kamp mindre enn de fleste andre i løpet av julen, og tok syv av ni mulige poeng mot Wigan, Newcastle og Southampton. Etter 7-3 mot Newcastle var det en liten nedtur at det bare ble 1-1 i Southampton. Arsenal har vært noe ujevne i prestasjonene denne høsten, de er ute av ligacupen etter straffe-tap mot Bradford og man vet aldri helt når alt sitter eller når det halter litt.

Det er ingen nye skader hos Arsenal, som kan stille sterkt og ikke har kamp før om en uke. Reservekeeper Mannone er syk, så selv om dette er en kamp han typisk kunne spilt, skjer det neppe. Diaby og Santos er det også lite trolig at vi får se.

Lagene er jevne på en normal dag, men Swansea har den viktige kampen mot Chelsea i bakhodet. Arsenal fikk nylig en cup-lekse av Bradford og for øvrig burde kunne stille sterkt. Vi tror Arsenal ror dette i land og 2,20 er fin odds fra Norsk Tipping.

178. Parma - Palermo
Serie A. Parma ligger på øvre halvdel av tabellen når de starter opp serien etter juleferien, grunnet sin sterke hjemmestatistikk. De er et av to lag som ennå ikke har tapt hjemme, 5-3-0 er tallene på Ennio Tardini. De rundet av før jul med en sterk 4-1-seier hjemme mot Cagliari, som vi var inne på i oddstipsene, og deretter 2-1 borte mot Bologna.

Valdez (m) er suspendert her, og Galloppa er ute. Zaccardo regnes som usikker, men vi tror han kan bli å se på banen. Slik kan Parma starte:

Pavarini - Benalouana, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Acquah, Marchionni, Parolo - Biabiany, Belfodil, Sansone

Palermo har vært en skuffelse hittil. De klarte 1-1 borte mot uavgjort-laget Udinese før jul, men er fortsatt seriens svakeste bortelag med 0-3-6. Tre scoringer på ni bortekamper er sjokkerende svakt. I den siste før jul var man sjanseløse hjemme mot Fiorentina og røk 0-3. Med den treneren Palermo har denne sesongen, og den formen de viser, så går dette dessverre mot nedrykk. Palermo ligger allerede på nedrykk, tredje sist.

Det ser ut til at lagets eneste rendyrkede goalgetter, Miccoli (a), er høyst usikker og trolig mister kampen. Han har reist til Parma men skal ha skadet seg på en eller annen måte, og det ligger an til Dybala på topp. Ellers er treneren misfornøyd med førstekeeper Ujkanis mange tabber, og det ligger an til at albaneren benkes til fordel for Benussi. Munoz er suspendert, Donati, Hernandez og Mantovani er skadet. Slik kan bortelaget starte:

Benussi - Von Bergen, Aronica, Garcia - Morganella, Barreto, Kurtic, Sanseverino - Ilicic, Brienza - Dybala

Palermos statistikk mot Parma er trist, de har ikke vunnet her på 2000-tallet. 0-4-3 på syv besøk.

Parma er et sterkt hjemmelag denne sesongen, de stiller et bra lag her og skal slå et Palermo i trøbbel. Palermo uten Miccoli vil trolig gå for 0-0 og ta kontringer, men det skal ikke holde. 1,70 for hjemmeseier er fint, og gir oss en dobbel til 3,74 så lenge oddsen på Arsenal står seg. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 14.25

161. Swansea City - Arsenal 2,90 3,00 2,20
178. Parma - Palermo 1,70 3,10 3,75

Total odds 3,74

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus