Foto: Hesteguiden.com

Ingen søndagstur for Stange-bonden

Ringreven Tor Wollebæk reiser sjelden på langtur. Mandag gjør han et unntak. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Oddstips mandag:Vi byr på en hockeydobbel

Det er Leangen travbane i Trondheim som er vertskap for mandagens doble V5 her hjemme, mens det kjøres V65 på Romme i Sverige. Det har vært trøstesløse baneforhold på Leangen gjennom vinteren, i kveld rapporteres det om bedring. Vi vurderte bankerspill både på Solør Stegg i V5-4A/V5-1B i kveld og på 9 Schuvablessa i V5-5A/V5-2B i kveld, og etter nøye vurdering endte vi opp med sistnevnte.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

For 20 år siden kjørte Tor Wollebæk rundt 1000 løp årlig, utover nittitallet og i begynnelsen av det neste tiåret trappet Stange-bonden gradvis ned på løpskjøringen. De fem siste årene har han ikke kjørt mer enn drøye 200 løp årlig. Tor Wollebæk har i en alder av 62 år vunnet 2 427 løp og vunnet en haug med storløp. Denne mandagen velger han å ta turen fra Stange i Hedmark til Leangen travbane og den godeste Wollebæk gjør naturligvis dette fordi han har vinnersjanser i flere løp. Han har samarbeidet med dyktige Ola Martin Aasen i en årrekke (mannen bak Åsajerven) og i kveld sender den godeste Aasen den treårige debutanten Rappo ut i et treårsløp (30 000 kroner til vinneren) i et løp utenfor V5-spillet. Han har samtidig funnet et skreddersydd løp til sin flotte femårshoppe Schuvablessa i V5-5A/V5-2B.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

Nevnte Schuvablessa gjorde et veldig bra sprintløp på Biri i sin siste start, men kunne ikke rå på en meget opplagt Torpa Jo (som fulgte opp med ny sterk seier fem dager etterpå) mot mål. Nest sist galopperte Schuvablessa seg bort i et V75-løp på nettopp Leangen, mens hoppa var strålende vinner av et V65-løp på Bjerke tredje sist. I kveld er motstanden usedvanlig billig, grunnlagsmessig står hoppa perfekt inne i løpet. Det er kun ti hester på startstreken, det reduserer galopprisikoen. En feilfri Schuvablessa taper ikke dette løpet og blir vår banker i begge V5-spillene.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 6-10 C: 4-3-7-1-8 D: 5-2

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Vi setter 10 Nordlirappen først i dette svært ujevne feltet. Blekkan-traveren var uheldig i V75 sist, men viste atter at både kapasiteten og farten rekker langt. Nordlirappen konkurrerer fremdeles mest mot seg selv, galoppene kommer ofte svært uanmeldt. En feilfri Nordlirappen må ha en topp vinnersjanse her.

Han utfordres i første rekke av 6 Pondus. Pondus hektet hjul med nevnte Nordlirappen på oppløpet sist i kampen om andreplassen. Lome Elden-sønnen holder flott form og kan selvsagt vinne dette. Det kan muligens også pausehesten 5 Elve Prinsen. Som sannsynlig tethest kan Brækken-traveren lede i det lengste i årsdebuten. Stallkompis 1 Spik Viktor skal for første gang stifte bekjentskap med Atle Solhus magiske hender. Kuskeforsterkningen er så gedigen at vi ofrer noen kroner på Spik Viktor i kveld, selv om formen har vært høyst tvilsom i vinter.

8 Bundli Seira var overraskende god sist etter galopp. Langt ute på kanten betaler vi også for denne dama.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 6-5 C: 1-8-2-7 D: 9-3-4

Annonse: Øivind Grøstad hadde 13.2 siste 500 på denne nylig. Blir lite spilt i V5-2A på Leangen i kveld

V5-2A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Nydelige forutsetninger for 2 Bungalow Bill i den andre avdelingen, og fireåringen må ha en flott vinnersjanse her. Jomar Blekkan har mange fine vinnersjanse i kveld og her kan det bære tidlig til tet. Flott tilbake etter startgalopp i debuten for Blekkan, men vi minner om at hesten opptrådte variabelt for Frode Hamre.

11 Toscana Tannbro vant sprettlett sist og tok sin andre Leangen-seier på kort tid. Fra et uggent ellevtespor i kveld, blir det verre, mens svenskehoppa kan vinne igjen (er blitt strøket). 3 Super Bluff ble helt bortkjørt sist og alt ble egentlig feil. Fireåringen til Arne Nilsen har fin kapasitet og kan mye. Klar outsider. 7 Confess Remark står vrient til spormessig og kusken er midt på treet. Men svenskene duger veldig godt på Leangen for tiden.

9 More Action har fine rygger fra start og kan være en fidus. 1 Back Tee står sjanseartet til i innerspor. Blir ikke Sjoner-hesten for kraftig overflydd, er han seiersaktuell.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 3-7 C: 9-1-10-6-4-12 D: 8-5

V5-3A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Den svenske travtreneren Daniel Wikberg sender stadig ut vinnere på Leangen. I den tredje avdelingen kommer han ut med 6 Delicious Avista og hoppa har utviklet seg flott i vinner. Avla sitt maidenship nest sist i Umeå, og er en berettiget favoritt her.

Kamp får hoppa i første rekke fra 10 Stolen Moment, også det en svenskegjest (tre av fire lunsjvinnere sist tirsdag var svenskegjester). Femårige Stolen Moment avla sitt maidenship i Østersund i sin siste start på en fin måte. Hjemmelaget stiller med et begredelig lag her. Roar Walsøes fireårshoppa 7 Queen Of Spring gjorde noen hyggelige løp i treårssesongen, men skal ha det servert. Sjuendespor bak bilen forringen sjansene. Bak disse tre er det mer enn vidåpent.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 10 C: 7-1-5-4-2-8-11 D: 12-3-9

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
11 Solør Stegg gjorde et strålende seiersløp tredje sist, og ble derfor hardt betrodd i et V75-løp i starten etterpå. Gjorde et ålreit løp der, men heller ikke mer. Klart forbedret igjen sist og feilfritt tror vi Blekkan sitter bak vinneren her. Men Solør Stegg er opp og ned og vi velger derfor å gardere.

5 Kolbu Kasper er en av flere stallhester Sigbjørn Kolnes sender nordover til Leangen i kveld. Ble offensivt kjørt i debuten for Kolnes, men det ok litt mot tilslutt. det løpet har trolig gjort godt. Kolbu Kasper kan vinne i kveld, selv om formen er litt usikker. 4 Krusen er en variabel herremann, men feilfritt er farten bra. Seksåringen etter Lome Kongen står fint, og jager muligens føringen.

2 Nuuk går i sitt jevne tempo, kommer nå ut i årsdebut og kan vinne. 10 Grennebrun var klart forbedret sist. Se opp. 7 Even Oliver har mistet vinnerlysten, kun en minioutsider i kveld. 6 Buås Mio var forbedret igjen sist, men er heller ingen vinnerhest lenger.
Rangering V5-4A7V5-1B: A: 11 B: 5-4-2 C: 10-7-6-3-1 D: 9-8

V5-3B - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
Monteløp der det er jevnt mellom 8 Monica og 9 Help. Vi setter Tom Forkeruds formsterke hoppe først. Kunne ikke helt gå i nærkamp med en meget god Sense Of Beauty sist på Biri, men leverte enda engang et flott løp. Formen sitter i og Liv Pedersen er atter god rytter.

9 Help vant lett sist på Leangen mot enkel motstand. Treningsrapportene er positive, men det er tøffere imot i kveld. Andrevalget. 11 Newnews vant et monteløp på samme tid i fjor og selv om hoppa er supervariabel, skal hun duge i disse omgivelsene. 13 Quality Hall varslet form i trav sist og har bra rytter. 14 Pompier har gått lite monte, men formen har vært bra i travløpene den siste tiden. Vi synes disse fem skiller seg klart ut i dette ujevne feltet.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 9-11-13 C: 2-1-4-7-5 D: 12-3-6-10

Annonse: Øivind Grøstad melder om vinnerform på denne selv om raden er svak. En frekk vinner i V5-4B

V5-4B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Selv fra spor åtte og trolig dødens underveis, setter vi et klart førstevalg på 8 Crusow her. Michael von Krusenstiernas flotte vallak, var meget seig fra dødens i et V75-løp sist og Frode Hamres seiersmaskin Sexy Dirty Money måtte virkelig strekke på seg for å vinne. Crusow tåler hardkjør underveis og blir et forholdsvis klart førstevalg for oss.

7 Arron D'Ombree står med sju seire på sine åtte siste starter, men vant på meget trøtte bein sist. Noe sier oss at hesten merker det økende grunnlaget nå og vi synes hesten blir overspilt i kveld. Men er travsikker og kusken er bra, så vi dummer oss ikke ut. 10 Carmelas Wallet holder pangform og tok en flott tredjeplass i V75 sist. Må helst smyge med. 12 Le Tout Premier radet opp seire på Leangen i fjor, nå er det tolvtespor og Arne Nilsen. Ingen av delene er plussfaktorer.

1 Naipin Surprise kan lede lenge, og er litt skummel fra en fin utgangsposisjon. 3 Speed Cavalino har bra kapasitet og er Edvard Kristiansens valg i løpet.
Rangering V5-4B: A: 8 B: 7-10-12 C: 1-3-6-5-4-9 D: 11-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Kapasitetshesten 8 Gann Stone dukker opp i regi Sigbjørn Kolnes og i billige omgivelser setter vi hesten først sammen med Tor Wollebæk. Gann Stone har ikke vist toppform den siste tiden, men miljøskifte kan gjøre susen og motstanden er altså enkel. Tor Wollebæk kan få en fin kveld på Leangen mandag.

3 Kramer Lavec har avsluttet fint tre ganger på rad, men Anniken Bergfelt er ikke lett å sveive inn. Med en bedre kusk hadde vi satt svenskegjesten først i dette løpet. 2 Dancing Girl D.E. hadde varslet form flere ganger før hun suste inn til overraskende seier på Sørlandet sist. Takler hoppa andresporet i volten, kan hun vinne igjen. 7 M.T. Ego Trip galopperte seg bort i årsdebuten og holder fortsatt uviss form.

11 See See Rider skal hente 20 meter på brukbare hester, men Kolnes-traveren viste fremgang sist. Se litt opp.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 3-2-7 C: 11-10-13-4-5-6-9 D: 1

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus