Foto: Hesteguiden.com

Jager sin åttende strake seier

Conclude bare vinner på Forus og vi garderer ikke. Sjekk våre Forus-tips.

Kommersielt

Med travløp på menyen både på Momarken og Forus tirsdag kveld, er det nok en spennende travkveld i vente tirsdag. På Forus er det en spennende meny i kveld, og selv om storfavoritten Conclude skulle vinne på Forus kan det bli fine kroner der selv om det flere store favoritter på farten.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

Conclude står med fem strake seire i Norge for Øystein Tjomsland og kom til Norge etter å ha vunnet sine to siste løp i sitt fødeland USA. Dermed jager altså Conway Holl-sønnen sin åttende strake seier i kveld. I sin nest siste start tok Conclude en liten siesta ut mot oppløpet og så ut til å gå på et svært overraskende nederlag for dødenstravende Happy Hippy. Men det var bare et synsbedrag, nedover oppløpet forsvant Conclude unna til en helenkel seier.

Sist på Forus gjorde trolig Conclude sitt beste løp i Norge. Fikk da sterke og meget gode Papounet opp utvendig tidlig i løpet, men var likevel uanstrengt vinner på solide 15.0 over full vei. Tirsdag er motstanden ytterst begrenset og selv fra spor sju bak startbilen sitter Conclude tidlig i tet. Derfra kan vi ikke se hesten tape. Soleklar banker.
Rangering V5-4: A: 7 B: 4-8 C: 3-9-5-10-11 D: 6-1-12-2

V5-1:
Vi støter på en megafavoritt i den første avdelingen i form av 1 Flyveren (markert på vanvittige 85 prosent). Men nå er det sprint og selv om det kun står tre hester på strek her, så er det svært sannsynlig at 20-meters hestene er over strekhestene på direkten.

Meget spennende i dette løpet må 8 Ulsrud Rigg være. Var knallgod vinner i Bergen sist, selv etter stort terrengtap på startsiden og tredjespor og dødens deretter. Fra femtespor i volta er det ikke usannsynlig at Ulsrud Rigg kan sitte i tet etter et par hundre meter og femtevalget (markert på kun 10 prosent) er svært interessant her og blir vårt frekke førstevalg. 1 Flyveren gikk vi mot som dunderfavoritt på Forus i nest siste start, og på en rask sprint må dette være en favoritt i fare.

Treffer Tom Erga sånn noenlunde fra start med lovende 2 Elve Jokeren så er denne god nok i massevis. Men som med Flyveren så har ikke Elve Jokeren fordel av sprint, og det kan være game over direkte. Den lovende fireårshoppa 3 Jerkeldsota satt bom fast i årsdebuten, tilsynelatende med krefter spart. Har igjen fine forutsetninger og løp i kroppen har nok gjort godt. 15 Alva har trukket bakspor på tillegg og det er en hemsko. Kunne ikke være med svært gode Hæve Alma helt inn sist fra dødens, men var uansett positiv. Med noenlunde klaff på startsiden er selvsagt Alva aktuell her.

10 Vestpol Casper var det positive meldinger på sist, da feilet hesten i et friskt angrep ut av den siste svingen. Løp i kroppen nå, og fint springspor og dersom Kenneth Handeland treffer på startsiden er denne farlig. 9 Almina kan også få en fin start her og selv om hoppa mest hang med sist, glemmer vi ikke at denne hoppa vant et V75-løp på Bergen i fjor.
Rangering V5-1: A: 8 B: 1-2-3-15-10 C: 9-4-11-12-14-5 D: 6-7-13

V5-2:
Tre hester skiller seg klart ut i V5-2. Vi likte svært godt den solide sisterunden til 4 Dickie Dick Dickens på Jarlsberg sist. Tok da sats 800 meter fra mål og selv med drøye spor i den siste svingen var Tjomsland-traveren først på streken. Det var en solid prestasjon. Gjorde også en flott opphenting i nest siste start og må ha en flott vinnersjanse her.

Treårige 3 Grandslam Volo kunne ikke svare Dacke Håleryd i sin norgesdebut, men var ikke helt kurant den dagen. Sist ble det grei seier fra tet, ettersom den eneste utfordreren Master Blaster galopperte midt på oppløpet i kamp om seieren. I kveld møter Grandslam Volo eldre hester, men Andover Hall-sønnen virker å være i fin utvikling. 1 Strong Alone kom først i gang med løpskarrieren i år som femåring og står med to strake seire nå og varslet også kapasitet i de to startene forut for det. Førstespor bak bilen kan hoppa neppe utnytte, men det har vært fin stil over hoppa i seiersløpene og hun tåler å gjøre litt selv.

9 Miss Joeleen K.B blir også en del betrodd av spillerne her, men Mikkelsen-hoppa er ingen stjerne. Må ha smygløp hele veien, og er først og fremst aktuell for trippelspillerne her. 6 Amy Flight var en del betrodd av spillerne sist, men forsvant i galopp direkte. 12 Tuttalaforza leverte en lovende debut, men forsvant i galopp sist. Fra spor tolv ser det vanskelig ut.
Rangering V5-2: A: 4 B: 3-1 C: 9-6-12-2-7-10-11-8

V5-3:
Kun ni hester til start i de tredje avdelingen, men spillemessig er det et høyinteressant løp. Vinnerhesten 7 Bjørkeodin var tilbake i vinnersirkelen sist, og blir blytungt betrodd av spillerne (markert på 85 prosent). Bjørkeodin har selvsagt en flott vinnersjanse her, men kommer ikke til dekket bord. Selv om han var fin å skue sist.

En feilfri 4 Vinnivinn kan være den største utfordreren. Galopperte flere ganger i sisterunden i Bergen sist, men rakk å vise overlydsfart mellom galoppene. Skulle Rune Wiig komme seg til tet her, kan det være tet hele veien. 1 Freddi har varslet form i sine siste løp. Er nok ikke den som skal klatre i sporene, men fra innerspor blir det et smørløp her. Var riktignok langslått av Bjørkeodin nest sist, men innsatsen sist syns vi var meget positiv til fjerde etter startgalopp.

6 Pål Stjernen var helt på høyde med Bjørkeodin over mål i et V75-løp på Bergen travpark 11. september i fjor. Kommer nå tilbake etter seks måneders pause og passes direkte. Hesten utviklet seg fint i fjor. 2 Solbakkens Knut går mest på det jvene og står 20 meter tøffere ute enn Freddi her. Men får et fint løp her og kan være et garderingsobjekt. 9 Fronskrema ser ut til å ha mistet formen og full vei er intet pluss.
Rangering V5-3: A: 7 B: 4-1-6-2 C: 9-3 D: 5

Klikk her for å levere Sportspills ekspertips til Forus

V5-5:
Det var så fin stil over 2 Boggy Twinstar sist at han nesten må bli førstevalget. Sist hadde Boggy Twinstar førstespor bak bilen og forsvarte lett føringen. I kveld er det spor to og da skal det igjen være gode muligheter for tet. Litt tøffere imot i kveld, men prestasjonen sist var så bra at vi førstetipper.

4 Ann's Jets T. var forbedret sist. Var riktignok tjue meter bak vinneren Maksi Winner i mål. men fra fjerdespor bak bilen i kveld blir det en bra posisjon direkte nå (stod i bakspor sist). Rune Wiig vil nok prøve å komme seg foran her, men det blir ikke lett å ta en lengde på Boggy Twinstar. Ikke glem at hoppa til Wiig var tungt betrodd i et V75-løp på Klosterskogen i fjor høst.

9 Maksi Winner overrasket oss litt sist ved å vinne lett etter tøft tempo underveis (tet og lederrygg). Spor ni trenger ikke bli feil i kveld, da Maksi Winner har en flott rygg i stallkompisen Boggy Twinstar. 6 Mr. Vegas er heller ingen bløffhest. Var meget god i seiersløpet fjerde sist etter delvis dødens. Unngår bare Chipmate-sønnen galopp er han med på å sette farge på dette løpet. 7 Sarzaparilla har egentlig skuffet litt i Tjomsland-regi og fra spor sju bak bilen med en rekke startraske hester på innsiden, blir vi overrasket om hoppa skulle vinne.
Rangering V5-5: A: 2 B: 4-9-6 C: 7-1-10-3-5-12-8-11

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus