Gå til sidens hovedinnhold

Jarlsberg byr på fem dagers travfest

Onsdag innledes Jarlsbergs sommertrav med en flott V65-omgang. Sjekk våre V65-tips.

Sportspills meny onsdag :
Oddstips: Odd tukter Vålerenga

V4 Øvrevoll: En bittersøt vinner

Det ble forøvrig flott klaff under onsdagens V4-løp på Øvrevoll. Vår banker Bittersweet innfridde som et andrevalg i spillet i V4-4 og de som spilte vårt største forslag (kr 1056), kunne kvittere ut meget pene 14 530 kroner. Vi håper tipsflyten sitter i til kveldens V65-løp.

Det er mange travfrelste nordmenn som har satt kursen mot Tønsberg denne uken og Jarlsberg travbanes årlige sommertrav. Fem dager til ende skal Jarlsberg arrangere trav. Det starter med V65 i kveld, fortsetter med lunsjtrav torsdag, ny V65-omgang fredag, lørdag er det V75 og søndag avsluttes det hele med blant annet Ulf Thoresens minneløp.

Det minste forslaget (innl.pris 192) under kveldens V65 inneholdt en sekser og ti femmere og betalte tilbake kr 1 735.

HTML EMBED
Avdeling Markeringer Antall markeringer
1 2, 8 2
2 5, 7, 9, 10 4
3 3, 4, 6, 7 4
4 1, 9 2
5 4 1
6 1, 8, 10 3

Frode Hamre er som alltid i hetluften når det er snakk om V65 og V75, og i kveld sender Frode ut seiersmaskinen 4 Ultimate Lindy i V65-5. Ultimate Lindy rotet seg bort med galopp både tredje sist og nest sist, men etter noen ukers pause, var Chocolatier-sønnen tilbake som en solid V75-vinner i sin siste start på Leangen. I kveld synes motstanden klart enklere enn i de foregående løpene, og fra et glimrende startspor sitter trolig Ultimate Lindy tidlig i føringen i dette løpet. Derfra har vi vondt for å se Ultimate Lindy tape dette løpet. Vår soleklare banker i både V65, V5 og DD.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 4 B: 9-11-8 C: 5-1-2-12-10-6-3 D: 7

Det mellomste forslaget (innl.pris kr 432) under kveldens V65 inneholdt en sekser og femten femmere og betalte tilbake kr 1 990

HTML EMBED
Avdeling Markeringer Antall markeringer
1 2, 8 2
2 5, 7, 9, 10 4
3 1, 2, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 12 9
4 1, 9 2
5 4 1
6 1, 8, 10 3

V65-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Tre hester skiller seg forholdsvis klart ut i den første avdelingen, der vi er ganske sikre på at 8 Elmer er den beste hesten. Fireåringen til Tom Erga var helt nede på 26.5/2140 nest sist og fulgte opp med en knallsterk seier fra førti meter tillegg i Bergen i sin siste start. Men startsporet er ikke det beste onsdag og Tom Erga skal i tillegg kjøre mot landets beste kusker. Vårt førstevalg, men ingen banker.

2 Tangen Jerkeld er i stadig utvikling og var strålende i seiersløpet sist. En så god hest som Holterjerven var regelrett sjanseløs fra dødens og Geir Vegard Gundersen er nok sugen på å kjøre i tet igjen. Men det er startraske hester på utsiden, så ikke sikkert Gundersen kommer seg dit. Uansett er Bjerring-traveren en tøffing, som tåler å bli brukt underveis.

Eirik Høitomt har funnet storformen, og setter seg opp bak 10 Ulsrud Ulf i kveld. Den sparsomt startende fireåringen er neppe langt bak vår favorittduo på kapasitet, og selv om han ikke var som best sist, så er han en klar seierskandidat her. Vi synes disse tre skiller seg klart og mener at 7 Gurifax i første rekke er en trippelkandidat, mens 4 Paro Friggen som sjokkvant sist møter klart tøffere motstand i kveld.
Rangering V65-1: A: 8 B: 2-10 C: 7-4-3-6-11-12-5-1

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

HTML EMBED

V65-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vidar Hop og Jan Kristian Waaler er en duo som har høstet mange triumfer de senere årene og i dette løpet for norskfødte treåringer (ett av hele seks treårsløp for varmblodshestene i kveld) setter vi 5 Black Dream først. Ikke nødvendigvis fordi vi er overbeviste om at det er den beste hesten. Men fordi vi tror hesten får tet, en posisjon som alltid er en fordel i slike løp. Black Dream satt også i tet sist, men måtte da strekke våpen for Tom Horpestads talentfulle Gardens Fairytale.

Erik Killingmo er nok ikke like bra som Vidar Hop i sulkyen, men trolig har han en litt bedre hest her i 7 X. Factor. Herr Jägermeister-sønnen imponerte stort i debuten for Tom Erik Solberg og likedan på Kongsvinger sist. Men nest sist ble det dødens og da ble det tredjeplass. Det lukter litt dødens i kveld også, og da blir det mer sjanseartet.

10 Gary Volcano og Jo Svenstad reiste 86 mil tur/retur til Bergen for å få startpoeng sist. Gary Volcano hadde som ventet ingen konkurranse i det løpet. Man skal merke seg at så gode hester som Logical Fantasy (vant på 14-tallet på Jarlsberg fredag) og Access Hornline (imponerte i seiersløpet sist) begge var klart slått når Gary Volcano vant på Biri nest sist (ble etterhvert disket for trang kjøring og mistet seieren da). Super Arnie-sønnen har mye inne og skal på bongen.

Dit skal også Goop-hesten 9 Red Adair Superb som er vanskelig å sette inn i dette løpet. Etter en grei seier i debuten tredje sist på Färjestad, har det blitt galopper i de to siste. Vi skal normalt ha vinneren på disse, men fra fine startspor er det kanskje verd å krysse også for 1 Super Taifon (strålende tilbake etter galopp sist) og 2 Marco D'Estino (tøff i seiersløpet tredje sist, svak i de to påfølgende).
Rangering V65-2: A: 5 B: 7-10-9 C: 1-2-3-12-6-8

HTML EMBED

V65-3 - DNTs unghestserie for treårige varmblodshopper. 2100 meter autostart.
Vi setter duoen Hop/Waaler også først i dette løpet. 6 Thai Chaiyo ble spilt ned til 14 igjen for 10 på Jarlsberg for halvannen uke siden, men kunne ikke svare vår vinner Laugh At My Face mot mål da etter reise i dødens. Det var det lite å si på, Laugh at my Face er en svært bra hest. I kveld tror vi Vidar Hop og Thai Chaiyo skal ha et bra bud på teten og spillernes favoritt blir også vår favoritt.

Bo Westergaard har med seg 20 stallhester til Jarlsberg under sommertravet og sender her ut 4 Beyonce B.R. som gjorde et fint løp i Halmstad sist. Har galoppert seg bort de to gangene den har startet i Norge, men treningsrapportene er gode (vi hadde en lang prat med Bo i går kveld da han akkurat hadde satt igang hestebilen fra sin base i Ålborg). Westergaard-hestene tåler som kjent å gjøre litt selv. 3 Global Open gjorde en flott opphenting etter galopp sist og vant meget kontrollert i Drammen nest sist. Outsideren. 7 Dream Play er under flott utvikling og unngår Anderssen-hoppa dødens, kan hun vinne.

1 Chocolatique trøtnet voldsomt fra dødens sist, nå blir det ryggløp og hoppa viste fine tendenser både tredje sist og nest sist. Jomar Blekkan har en flott hoppe i 10 Noras Photogenic, men foreløpig har det blitt veldig mye galopp. Helt nede som et tiendevalg her, det er feil. 12 Cash Point gjorde som Global Open en flott opphenting etter galopp sist i Drammen, men fra spor tolv må det selvsagt klaffe mye underveis. 2 N.Y. Peace Talks har en viss kapasitet og folkehesten Forus 9 Jegerinnen avsluttet storveis sist. Dog i mye enklere omgivelser enn hun møter i kveld.
Rangering V65-3: A: 6 B: 4-3-7-1 C: 10-12-2-9-11-8-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
- Stallens beste vinnersjanse onsdag, sier Bo Westergaard om 1 Big Boss Man E.P og da skal man legge merke til at Westergaard sitter opp bak to meget hete vinnerkandidater i to løp utenom V65-spillet også denne onsdagen. Det var riktig fin stil over Broadway Hall-sønnen sist på Forus da han kom alene til mål. Teten er som kjent gull verd i disse løpene, og trolig får Solberg dirigere i front her. Er faktisk nede som et fjerdevalg i spillet, og således svært interessant på kryssene.

Det betyr at 9 Support Justice trolig må ta denne ned fra dødens om han skal vinne. Det er trolig Gundersen-traveren kapabel til også, men sikre er vi ikke. Support Justice innledet treårsesongen strålende, men har altså forsvunnet i dundrende startgalopp i sine to siste løp. Trolig er det lås med disse to på kupongen, men Tom Horpestad har en riktig fin hest i 6 Gardens Fairytale, og da betaler vi også for denne. Bo Westergaard velger selv å kjøre 2 Juliano's Pride, men foreløpig synes vi ikke denne har vist nok til å ta opp kampen med vår favorittrio.
Rangering V65-4/V5-1: A: 1 B: 9-6 C: 2-8-4-3-10-5-7

V65-6/V5-3/DD-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
V65-omgangens vanskeligste løp og et strålende løp både sportslig og spillemessig. Vi har vurdert løpet frem og tilbake, men etter å ha pratet med sindige Jan Kristian Øverdal fra Drangedal landet krystallkulen på 8 Rognfaks. Øverdal som trener hesten sammen med sine brødre til daglig og som har trent frem en rekke topphester opp gjennom årene, varsler om strålende treningsjobb.

Rognfaks har kun gått tre sprintløp i karrieren, men det er mest tilfeldigheter. Hesten skal ut svensk derbykvalifisering på Østersund om noen uker, og skal i følge Øverdal få en skikkelig blåser i kroppen i kveld. Det innebærer at det ikke blir noe passivt opplegg og Øverdal mener hans hest kan gå 24 fra dødens. Dødens er det svært sannsynlig at det blir, men Thor Borg som kusker mener at hvis hesten er på sitt beste så kan han vinne derfra. Vi setter hesten først.

Og det gjør vi knepent foran 1 Slåttodin som mest sannsynlig forsvarer sitt innerspor. Derfra gjør Slåttodin sine beste løp, og hesten er i tillegg ofte god direkte etter pause. Men Slåttodin kan bli utfordret av 6 Gikling Balder fra start, Stensen mener han kan ta en lengde på hesten. Flere usikkerhetsmomenter her altså. 10 Ramstad Odin galopperte grovt fra start sist, men kom flott tilbake til fjerde. Sprint er nok ikke ønskedistansen, men Gundersen-traveren kommer til å plukke ned mange i sisterunden. 3 Spik Elden er også på jakt etter teten, men når neppe dit. Møter svært gode hester i kveld, og må nok heve seg ytterligere ett hakk for å vinne dette. 11 Are Odin kunne vært aktuell fra et bedre startspor, fra spor elleve mot så gode hester ser det vanskelig ut.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 8 B: 1-10 C: 3-6-11-4-2-9-5 D: 12-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Den godeste Lars O. Romtveit er normalt en forsiktig mann i sine forhåndsvurderinger. Men når han regelrett sier at han tror stallhesten 15 Kapten Scott vinner dette treårsløpet, da er det ingen bønn. Vi går rakt mot storfavoritten 8 Tema og setter sjettevalget først. Kapten Scott har vist voldsomme fartsressurser i sine tre første løp, men også gjentatte galopper. Nå varsler Romtveit at de har funnet ut av hesten, og da skal vi være med til lukene. Romtveit sier til undertegnede at Kapten Scott fint skal gå 30 over full vei, og det holder for oss til å sette hesten først.

Megafavoritt blir altså 8 Tema som har imponert i to strake seiersløp. Men sist var hun svært vrien i volta og tapte 30 meter direkte. da var det kun sju hester med og Tema kom greit til etterpå. Roter hun fra start i kveld, må hun belage seg på å rundt 13 hester, det er helt andre forutsetninger. Og løpet fra sist onsdag kan også sitte i. 92 prosent er helt vilt, og her skal det spekuleres.

4 Hornnes Balder galopperte fra seg seieren i sin debut og står 20 meter foran vår favorittduo. Og sitter ventelig tidlig i føringen her og skal på bongen. Tom Erga og 6 Rond ble spilt ned til 17 igjen for 10 i debutløpet på Bergen travpark, men fungerte ikke som best den dagen. Når Tom Erga tar denne meg seg til Jarlsberg er det muligens verd å vie denne litt oppmerksomhet også.
Rangering V5-4: A: 15 B: 8-4 C: 6-2-11-9-14-5-7-13 D: 1-3-12-10

V5-5 - Varmblodshester. Norskfødte 3-åringer. 2100 meter voltestart.
Det kan bli en riktig fin kveld for Vidar Hop og Jan Kristian Waaler denne onsdagen og for tredje gang denne onsdagen setter vi duoen først. 1 Restless Explosion gjorde en flott debut på Momarken for to uker siden og holdt farten flott til andre da. Fra førstespor i volta misser neppe Vidar Hop teten og derfra skal det være en bra vinnersjanse.

2 Thai Monroe er en av mange flotte treåringer i Bo Westergaards varetekt. Kadabra-sønnen debuterte med en enkel seier i Ålborg på flott vis og takler hesten andresporet i volta, er hoppa med i seierskampen. Erik Killingmo har en løfterik treåring i 8 Super Julio som riktignok skuffet litt i debuten. Det løpet har trolig gjortgodt. Folkehesten Jarlsberg, 5 Super Einar, er fortsatt mye bedre enn raden og skal heller ikke glemmes i et uoversiktlig løp.
Rangering V5-5: A: 1 B: 2-8-5 C: 7-6-12-9-4 D: 11-10-3

Kommentarer til denne saken