Foto: MARCELO DEL POZO (REUTERS)

Jesus leverer igjen

Sevilla og Jesus Navas tok en sterk borteseier sist helg. Vi tror oppturen fortsetter lørdag kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: City med stø kurs
Oddstips 1: En nordmann med suksess
Premier League: Oversikt skader/karantener
V75 Drammen: Det blir en tornado

Lørdagens langoddsprogram er trolig årets beste hittil og det er mange spennende objekter. Det er åtte dueller fra VM i skiskyting der både gutta og jentene skal gå sprint i dag. Det spilles sju kamper i Premier League der Liverpool mot Arsenal er godbiten, men det spilles også fotball over hele Europa. I Sverige spilles nest siste runde i grunnspillet i Eliteserien. I Danmark er det sesongåpning i Superligaen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
West Bromwich - Chelsea
Den nigerianske spissen Peter Odimwingie har funnet tilbake til fjorårets scoringsform og har fem scoringer på de to siste seriekampene for Albion som har slått Wolves 5-1 borte og Sunderland 4-0 hjemme i sine to siste. Chelsea slo et blekt Bolton-lag 3-0 hjemme sist helg, men har på ingen måte imponert. 3,55 på en ny opptur for Roy Hodgson og West Bromwich er sprekt og må være valget i denne kampen for oss oddsspillere.

Leeds - Southampton
Ringreven Neil Warnock har ledet Leeds i et par kamper nå og selv om laget skuffet med 0-0 borte mot er svært redusert Portsmouth sist lørdag, er laget fortsatt med i playoffkampen. Vi får tro at Warnock har fått gjort noen justeringer til kveldens kamp. Southampton har tatt tilbake ledelsen i Championship, men er først og fremst et meget solid hjemmelag. Det er typisk Leeds å slå tilbake her. Vi synes oddsen er litt skjevt satt og tror på Leeds til fine 2,70.

Dijon - Montpellier
Hjemmelaget ligger på 15.plass med 26 poeng og har kun tre poeng ned til Nancy under streken. Har ikke bedre enn 2-1-3 på sine seks siste seriekamper, men to av de tre siste hjemme er vunnet. Overraskende nok leder Montpellier serien med sine 53 poeng, ett poeng foran PSG. Men i kveld må laget unnvære storscorer Oliver Giroud (scoret i landslagdebuten for Frankrike onsdag). Den godeste Giroud står med 16 seriemål for serielederen, men må sone karantene i kveld. Like ille er det at playmaker Younes Belhanda må unnværes i kveld. Marokkaneren har scoret sju seriemål. Det ligger litt i luften nå at Montpellier får en reaksjon og 3,30 på hjemmeseier er et meget spennende langskudd med disse forutsetningene.

Dagens avslag
Leicester - Coventry
Det har ikke vært lønnsomt å spille på Leicester denne sesongen. Den kanskje største opprykksfavoritten fra Championship har variert hele sesongen og møter i ettermiddag et Coventry som kjemper for tilværelsen. Coventry har riktignok nøyd seg med tre poeng borte på 16 forsøk (0-3-13), men før eller siden snur det. Og formen er bra. 1,45 på Leicester er ikke langt unna helt håpløst.

Palermo - Milan
Hjemmesterke Palermo mot bortesterke Milan. Vi lanserte Palermo som et langskudd borte mot Siena sist søndag, men med utvisning etter to minutter, ble det ny nedtur for Palermo på bortebane. Hjemme på Sicilia går alt så meget bedre. Utviste Balzaretto og hans forsvarskollega Silvestre mister kveldens kamp og det svekker hjemmelaget. Milan har fremdeles en rekke fravær, men en formsterk Zlatan er tilbake etter sin karantene. 1,70 på at Milan vinner er naturligvis bare å glemme. Et sikkert avslag.

Dagens spill
Sevilla - Atletico Madrid
Sist søndag lanserte vi revitaliserte Sevilla som et strålende langskudd borte mot Valencia til flotte 3,95 i odds og Sevilla vant kampen 2-1. Hurtigtoget Jesus Navas på høyreflanken ble matchvinner snaue kvarteret før slutt. Den nye treneren Michel har fått sving på sakene og med to strake seire er det kun tre poeng opp til Levante på den viktige fjerdeplassen. Normalt hjemmesterke Sevilla har ikke bedre enn 6-2-4 hjemme denne sesongen, men det må sees i lys av den svake sesongstarten. Dessverre for hjemmelaget er Alvaro Negredo skadet, det er også Diego Perotti. Bortsett fra det ser det bra ut med mannskapet og nå er det vel på tide at Frederic Kanoute viser seg fram?

Vi spådde en reaksjon for Atletico Madrid i hjemmemøtet med Barcelona sist søndag etter en rekke på ni kamper uten tap og fikk rett i den vurderingen. 1-2 tapet var fortjent. Ligger a poeng med Sevilla med 32 poeng og har følgelig også kun tre poeng opp til Levante på fjerdeplass. Hadde 3-4-0 på de sju første seriekampene etter nyttår før tapet mot Barcelona sist, men hadde tre strake poengdelinger før Barca-kampen og viste tegn til slitasje. har sin klare styrke hjemme (6-4-2), borte er ikke tallene bedre enn 2-4-6. Forsvarssjef Diego Godin og toppscorer Falcao pådro seg karantenegivende gule kort sist helg og må unnværes i kveld. Det må også den gode midtbanespilleren Diego. Tre meget sentrale fravær dette for Madrid-laget.

Tre strake Sevilla-seire i de tre siste tilsvarende, og selv om det er en liten strek i regningen at Negredo er blitt skadet for hjemmelaget, spiller vi Sevilla i kveld. Hjemmeseier betales med 2,10 og kan spilles som singel, men vi velger å kombinere med en annen kamp fra La Liga.

Rayo Vallecano - Racing Santander
Det var lett å synes synd på Rayo Vallecano etter 0-1 tapet mot byrivalen Real Madrid forrige helg. Laget fra sørøst i Madrid gjorde en meget bra match, og hadde så absolutt fortjent poeng mot Mourinhos menn. Nyopprykkerne sto med tre strake seirer før den kampen, og selvtilliten har nok på ingen måte fått seg en knekk etter Real-tapet, tvert imot. Toppscorer Michu (11 ligamål) ble utvist, men det var en dommertabbe og kortet er derfor trukket tilbake. Det er et soleklart pluss at Michu kan spille, for spissen som kom fra Celta Vigo før sesongen har helt klart vært et friskt pust i La Liga og er en av Rayos nøkkelspillere. Mikel Labaka er ute med skade, men ellers skal alle de andre viktige spillerne være disponibel til denne kampen.

Rayo har en ny hjemmekamp lørdag, og mot nedrykkskandidaten Racing Santander tror vi alle tre poengene blir i Madrid. Racing har faktisk tatt poeng i ni av de siste 11 kampene (3-6-2), men spillemessig har det ikke vært all verden, og det ser tungt ut med tanke på å redde plassen. For gjestenes del er Kennedy Bakircioglü ute, mens Germán Lautaro Acosta er usikker og testes under oppvarming. Borte står laget med 1-5-5. Satser nok temmelig defensivt på Estadio de Vallecas lørdag, men mot et friskt Rayo tror vi de må gi tapt.

Norsk Tipping gir 1,80 for hjemmeseier, og det er helt okey betaling.

Vi får da en dobbel til 3,78 i odds og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 2 lørdag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 86 Rayo Vallecano - Racing Santander 1,80 3,05 3,40
Kamp 114 Sevilla - Atletico Madrid 2,10 2,90 2,80
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus