Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

Jönköpings Södra klatrer videre

Med nedrykksstreken faretruende nær er Jönköpings-Södra i overlevelsesmodus for å berge plassen. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
V4 Östersund: Vi jakter ny lunsjklaff
V5 Drammen: Delikatesse til lunsj?

Sportspill startet uken lovende med to treff på både dagens spill og langskudd, men gårsdagens dobbel ga dessverre ingen gevinst grunnet 1-1 kampen mellom Lommel og Dessel.

langoddsen i dag finner vi blant annet norsk 3.divisjon, Superettan, dansk 1.divisjon, finsk Veikkausliiga, islandsk Superliga og seriestarten i Allsvenskan hockey.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
201.MyPa - FF Jaro B 4.00
Årets Veikkausliiga er meget jevn og det skiller kun syv poeng fra tredje til ellevteplassen. Mypa ligger som nummer tre, men er sjanseløs på å ta igjen HJK og Honka på topp. Startet sesongen lovende og plukket godt med poeng, men sommerformen viste seg svak og laget ble tidlig hektet av i toppstriden. Ser nå ut til å ha ristet av seg nedturen og viser bedring med 2-2-1 på de fem siste. Står med 7-2-4 hjemme i Myllykoski, men de tre siste har bydd på varierende resultater; sist kamp endte 0-0 mot Honka, og i de to foregående, mot Inter Turku (11.) og RoPS (9.), fikk de bare med seg ett poeng.

FF Jaro ligger tre plasser bak MyPa, men kan passere vertene med seier i dag. Er imidlertid inne i en tung periode med 0-3-3 på de seks siste. Har bare vunnet to kamper på bortebane denne sesongen med 2-6-6, men en av dem kom på dagens bane i mai. Bør være heltent til kveldens kamp etter de tapte hele 1-5 mot serieleder HJK sist.

MyPa har vist best form i det siste, men Jaro har kommet best ut av begge oppgjørene i år. 4.00 i odds på at de gjentar bedriften fra i mai er godkjent betalt og kan prøves for de risikovillige.

Dagens avslag
Fylkir - FH Hafnarfjördur B 1.60
Etter å ha vært innblandet i nedrykksstriden har Fylkir kjempet seg oppover tabellen med 5-1-1 på de syv siste. Har dermed inntatt syvendeplassen og kan tillatte seg å spille uten bekymringer i de gjenværende kampene. FH Hafnarfjördur er kun tre poeng bak serieleder KR, men FH har to kamper mer spilt og har nok innsett at gullet er ute av rekkevidde. Greide ikke bedre enn 2-2 hjemme mot bunnlaget Vikingur Olafsvik sist, og vi styrer unna 1.60 på borteseier i dagens oppgjør.

Norsk Tipping

Dagens spill
218.Jönköpings Södra - Ljungskile
Superettan. Jönköpings Södra vant den viktige bunnkampen mot Örgryte (15.) sist og kom seg dermed opp på sikker plass. Har ikke bedre enn 7-5-10 totalt i år, men har vist tegn til bedring med 2-3-0 på de fem siste. Forrige hjemmekamp endte 1-1 mot tabellnabo Östersunds FK; trener Mats Gren mente laget bare møtte opp i til én omgang og var skuffet over det passive spillet. Men Gren sørget for at de gikk mer offensivt til verks helgen etter og lykkes med det i 3-1-seieren over Örgryte borte. Står med ujevne 4-3-4 på Stadsparksvallen, men har blant annet slått Örebro (2.) og Degerfors (4.), mens samtlige tap er mot lag på øvre halvdel. Forsvarspilleren André Calisir soner karantene.

Ljungskile fikk med seg ett heldig poeng med sin sene utligning mot tabellnabo GAIS sist og innehar dermed 7.plassen med 10-2-10 totalt. Har tatt tretten poeng på sine seks siste kamper og er et av formlagene i serien. Forrige bortekamp endte med 2-0-seier over Landskrona. Er et lag som liker å spille defensivt på bortebane, for så å vente på motstandernes feil og kontre. Har hatt varierende hell med den taktikken, til nå viser tallene på fremmed gress 4-0-7.

Det omvendte oppgjøret endte med 1-0-seiere til Ljungskile, men i følge kamprapporten var trepoengeren av det heldige slaget og J-Södra var fullt på høyde med vertene. Kampen ble til slutt avgjort på et straffemål kvartet før slutt. Ljungskile har klatret opp på øvre halvdel og viser god form, men vi tror allikevel poengene blir igjen på Stadsparksvallen i kveld. Vertene har mobilisert kreftene på å komme seg vekk fra nedrykksstriden og virker å ha satt inn et ekstra gir i kampen for tilværelsen. Vi har mest tro på hjemmeseier og til 1.90 i odds gir vi J-Södra tipset som dagens spill.

Objektet må kombineres.

228. Örebro - Assyriska
Superettan. Örebros to siste på Behrn Arena har endt uavgjort, mot Falkenberg (1.) og Hammarby (5.), men serietoeren kan fremdeles skilte med seriens beste tall på hjemmebane med 9-2-0. Fikk med seg ett poeng i den vanskelige bortekampen mot Degerfors (4.) sist og ligger kun ett poeng bak Falkenberg på topp. Har ikke bedre enn 1-3-1 på de fem siste, men har vært igjennom et tøft kampprogram, som inkluderer alle de andre topp fem lagene. Magnus Wikström (f) er suspendert, mens Ilir Berisha (f) er skadet.

Assyriska hadde en god vårsesong, men med 3-1-6 på de ti siste har laget falt ned til niendeplassen. Har tapt de to siste, mot Falkenberg (1.) og Hammarby (5.), og har nok innfunnet seg med livet som middelhavsfarer nok en sesong. Kan skilte med gode tall hjemme, men på bortebane har de ikke bedre enn 2-3-6, hvor de fem siste har endt med 0-1-4.

Örebro er som eneste lag ubeseiret på hjemmebane, hvor de kan skilte med sterke 21-4 i målforskjell. Assyriska har lite å vise til på bortebane denne sesongen og vi tror ikke de har noe å hente mot Örebro. 1.37 er i det minste laget, men kan brukes som kombinasjon.

228. Örebro - Assyriska 1.37 3.65 5.80
218. Jönköpings Södra - Ljungskile 1.90 3.15 3.00

Total odds 2.60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus