*Nettavisen* Sportspill.

Julepakker i Trondheim

Foto: (Thinkstock.com)

Leangen inviterer til travkjøring 2. juledag og vi håper på forsinkede julepresanger. Sjekk våre travtips.

26.12.11 09:59

V75 Solvalla mandag:Kjøp en andel her

2. juledag er igjen travkjøring i Norge etter at årets to eneste travfrie dager er unnagjort. Det er Leangen travbane i Trondheim som er vertskap og det skal spilles dobbel V5. Sportslig og spillemessig er det ikke overraskende løp helt på det jevne og stor kvalitetsforskjell på hestene i noen av løpene. Vi synes vi har en klar banker i V5A-veddemålet, mens vi kjører bankerfritt i B-veddemålet.

Merk ellers at innleveringsfrist i V5A-spillet er kl 18, mens innleveringsfristen i B-spillet er kl 19.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

Best uansett posisjon?
Svenske Michael von Krusenstierna er en hyppig gjest på Leangen og han har også lykkes godt med sine hester der. I V5-2A fikk 8 Crusow sin svært velfortjente seier på Leangen for fjorten dager siden, etter flere sterke løp. Ble da sluppet til tet og innfridde helenkelt. Mandag har Crusow atter en gang vært uheldig med sportrekningen, men billigere motstand enn dette har ikke Crusow møtt i høst. Slik vi vurderer kveldens motstandere, tror vi det er kun galopp imot, for dette løpet skal Crusow vinne selv fra dødens. Vi spekulerer ikke og bankerspiller i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 8 B: 3-4 C: 2-7-5-1-6-9-11-10

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

To hester gjør opp?
I V5B-veddemålet synes vi det er svært vrient å finne noen gode bankeralternativer og vi velger derfor såkalt dobbeltbanker i V5-2B (som også er V5-5A). Vi vurderte lenge å bankerspille 8 Spik Viktor som endelig viste fremgang igjen sist. Spik Viktor har faktisk ikke vunnet på nitten forsøk i år, men vant hele fem løp i fjor. Interessant å merke seg er at Spik Viktor vant på nøyaktig samme dag i fjor på hjemmebanen Leangen og Noralf Brækken har nesten bestandig sine hester i form om vinteren. Spik Viktor avsluttet fint til tredje bak Pondus og Skjeppe Kåre sist mandag, dog på behørig avstand. Det er klart billigere imot mandag. Dog sikrer vi oss litt med den sannsynlige tethesten, 4 Gaardens Lat Hans. Sprint passer perfekt for femåringen, og selv om han ikke er noen løve nedover oppløpet, kan det holde helt hjem i dette skrotlaget mandag. i V5A-spillet har vi dog råd til noen ytterligere garderinger.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 8-4 B: 7 C: 5-10-11-9-1 D: 3-6-2

V5-1A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Det var riktig fin stil på 4 Blueson i seiersløpet sist mandag og her jager fireåringen etter From Above årets tredje seier i det femte forsøket. Blueson avviste Rite On Rollex (bra svenskegjest) svært enkelt mot mål sist og det virket å være mye å gå på. Her bærer det trolig rett til tet igjen og sammen med formkusk Atle Solhus må det være en topp vinnersjanse påny.

7 Back Tee vant overraskende og overbevisende sist, men sjuendespor med alltid like defensive Arve Sjoner som vognmann er ikke perfekt. Back Tee har nok samme kapasiteten og klassen som Blueson, men kan bli fanget opp her og få et tungt løp. Uansett aktuell på seiersløpet sist. 11 Skylight Step vant på Mantorp tredje sist på bra vis. Er nå havnet i trøndersk regi og kan være en klink vinner direkte. 2 Big River Candy har ikke startet på åtte måneder, men vant to av de tre siste løpene før pausen og står fint til her.

1 Win With Windsong har i likhet med svært mange av Jomar Blekkans stallhester slitt med å innfri i år. Her er forutsetningene perfekte. 10 Matheus Mølgård imponerte ikke sist til tross for tredjeplass, men var forbedret. 6 Pepino News har vi jaktet litt i høst, men også sist leverte fireåringen under pari. 3 Richie Coger går mest på det jevne i Sverige, men er ikke sjanseløs.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 7-11-2 C: 1-10-6-3-9-8-5-12

V5-3A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Det er trolig årets svakeste kaldblodsløp på Leangen vi skal bryne oss på i V5-3A. Nesten uansett hvordan vi snur og vender på deltagerne i dette løpet, er det svært vanskelig å finne positive notater på noen av deltagerne.

Vi gir den talentfulle fireårshoppa, 7 Dosa, vinnertipset. Dosa viste fine tendenser ved flere anledninger i treårssesongen, men årets sesong har vært en skuffelse. Med litt velvilje kan vi si at hoppa har vist små tegn til forbedring i sine to siste løp.Avsluttet noenlunde godkjent sist, og en lignende prestasjon kan holde til seier i dette løpet. 5 Bergmino holder stort sett farten og ikke veldig mye mer enn det. Skal Bergmino noensinne vinne løp (har ikke vunnet på 28 forsøk), får sjuåringen neppe bedre betingelser enn dette. 9 Bakkmo Stina har vunnet en gang på 49 forsøk. Trives klart best på sprint og har et fint løp grunnlagsmessig. 10 Berg Ravn har vist svært lite den siste tiden, men grunnlags- og motstandsmessig kan det ikke bli bedre. 6 Mai Elena ga helt opp i den siste svingen sist, og må være forbedret her for å vinne.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 5-9-10 C: 6-8-1-3-4-2

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
10 Ringo Ducal gjorde en flott opphenting etter galopp sist og dermed kan vi sette en strek over den svake innsatsen nest sist og tredje sist. Hoppa varslet form igjen sist og har et fint løp på papiret her. 9 Alfalfa ble sittende stengt i det lengste sist, men spurtet flott i kulissene når det endelig løste seg. Her har Alfalfa trukket et flott smygspor og skal regnes tidlig. 12 Crown Coger blir stor favoritt hos spillerne. Vant i sin siste start på Leangen etter smygløp. Kusken den gang, Ove A. Lindqvist, sa etter løpet at hoppa må ha slike løp, hun kan ikke gjøre veldig mye selv. Fra tolvtespor blir det da mildt sagt sjanseartet, og Crown Coger blir en av mandagens mest overspilte hester. Dette er ingen stjerne.

1 Happy Hippy var ikke mer enn åttendevalg forrige mandag, men vant likefullt lett og overbevisende. Førstespor bak bilen er sjanseartet og motstanden er skjerpet her, men prestasjonen sist gjør henne tidlig aktuell her også. 7 Nano Pershing får en urutinert amatørkusk i vognen, det svekker sjansene. 5 Zylona Z. og 4 Carmela's Wallet skuffet vel begge litt sist, men kan være aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 10 B: 9-12-1 C: 7-5-4-2-3-6 D: 11

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Sju hester som aldri har startet i totalisatorløp starter fra strek i det sjuende løpet, og de åtte tilleggshestene har kun unnagjort et til tre løp. Slike løp har naturligvis ingenting å gjøre i V5-spillet, men Leangens sportsadministrasjon måtte sette dette løpet inn i V5-veddemålet, da det kun kjøres åtte løp på Leangen mandag.

Jomar Blekkan's 2 Slått Mai blir klar favoritt. Hoppa har kun avgitt prøveløp (i august) og er således vrien å plassere. Stammen er fin, motstanden overkommelig og treningsrapoortene er positive og dette kan være tet og slutt. Det gikk store ord om Bjørn Garbergs 12 Alsaker Elfax foran debuten, men hesten ble regelrett frakjørt av Jomar Blekkans Jærvsørappa. Løp i kroppen har nok gjort godt, og Fakse-vallaken kan være forbedret og møter heller ikke nevnte Jærvsørappa nå. 8 Kap Tulla leverte et fint prøveløp, og 13 Tverdalsmai overrasket med seier sist og bak disse er det fryktelig åpent.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 12 C: 8-13-15-11-5-3-14-7-6-1-4-9-10

V5-4B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Trolig var det baneforholdene som gjorde at 9 Gikling Balder var langt under pari i sin siste start. Forut for det løpet hadde Gikling Balder levert en rekke toppløp denne høsten. Men det kan også ha vært en formsvikt på gang og da er det naturlig med garderinger. Normalt skal jo Gikling Balder ha en topp vinnersjanse her.

Vi varslet for 8 Trønder Pipo sist og som vårt tredjevalg (sjettevalg i spillet), innfridde tolvåringen til Atle Solhus lett. Trønder Pipo er lettplassert, travsikker og i form og kan selvsagt vinne igjen. 10 Nuskat varslet form nest sist som treer, men ble likevel sendt avgårde som trettendevalg og 100-oddser i et V75-løp i starten etterpå. Nuskat vant faktisk enkelt og er en klar vinnerkandidat igjen. 2 Nordlirappen hadde trolig tapt for Trønder Pipo uansett, selv uten oppløpsgaloppen sist. Nordlirappen er usikker og møter bra hester her, men kan vinne. 4 Solli Mai og 7 Pave Loma er heller ikke borte i seierskampen dersom de får sine smygløp.
Rangering V5-4B: A: 9 B: 8-10 C: 2-7-4-6 D: 3-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
16. mai vant Magne Olsen sitt forrige travløp (med Stjerne Faks). Det betyr at det er godt over sju måneder siden Magne Olsen vant sitt forrige løp. I V5-5B blir han storfavoritt med 11 Vacation Kosmos og det er vanskelig å ikke sette den formsterke hoppa først i dette amerikanerløpet (står nydelig til pengemessig). Vacation Kosmos har stort sett levert fine løp gjennom hele året og har en bra vinnersjanse her, men kusken vinner altså svært sjelden.

3 Naipin Surprise sikter nok inn føringen igjen. Husbyn-traveren vant svært lett sist mandag og kan utmerket godt gjenta her. 10 Gigant Trout har prestert svært godt i monte den siste tiden og er i form. Tredjevalget. 6 Sweety Augustinu er i sitt livs form og vant overbevisende sist. Unngår hoppa dødens er hun ikke ufarlig her heller. 5 Neverending Garbo gjorde et av sine beste løp på lenge sist, da vallaken holdt koken overraskende flott fra dødens. Kan være en fidus her sammen med formkusk Atle Solhus. 12 Okapi Garbo presterer ujevnt, men var fin i seiersløpet nest sist (etter smygløp). Skal med på gardering her.
Rangering V5-5B: A: 11 B: 3-10-6 C: 5-12-1-2-8-7 D: 9Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.