Foto: hesteguiden.com

Kai vinner med alt

Kai Johansen har hatt en fantastisk desember og blir også nøkkelkusk under V65-løpene på Bjerke 2. juledag.

Kommersielt

Sportspills meny 2. juledag:
V75 Solvalla: Ørjan for alle penga
Oddstips 1: Mer suksess for Hull
Oddstips 2: Tottenham mener alvor

Tippetips: Ingen julefred i England

2. juledag er en herlig dag for oss som er glad i travsport. Ikke bare er det en flott V65-omgang på Bjerke, vi nordmenn får også ta del i en spillemessig strålende V75-omgang på Solvalla og Sportspill har naturligvis tips til begge. Men merk at Solvalla starter V75-1 kl 14.30.

Innleveringsfrister Bjerke onsdag 26. desember
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.00
DD kl. 20.25

Innleveringsfrister Solvalla onsdag 26. desember:
V75 kl 14.30
DD kl 16.23

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

På Bjerke starter V65-løpene som vanlig kl 19, mens Solvalla starter sin V75-omgang allerede kl 14.30. To bankere har vi å by på denne onsdagen på Bjerke og som vanlig er Hamre-stallen i fokus og den ene bankeren kommer fra landets suverent beste stall. Den andre bankeren er en fireårig kaldblodshest i knallform.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Voldsomt forbedret
Vi hadde ikke spesielt tro på den fireårige vallaken 10 Photo Va Bene når den kom ut på Jarlsberg for en måned siden med sin deleier Marius Høitomt i sulkyen, selv om hesten varslet storform i starten før på Bjerke. Vi tok skammelig feil og Photo Va Bene var rett og slett et lekkert skue den dagen i et langløp og ledet fra start til mål. Sist på Biri var hesten enda bedre og det formelig gnistret av hesten nedover oppløpet og Marius Høitomt hadde åpenbart et tonn å kjøre med.

Onsdag er det bakspor på en 2100 meter og vi sjekket opp tilstanden med Frode Hamre lørdag ettermiddag. Der var det intet negativt å utsette og Frode trodde på en topp vinnersjanse. Vi er helt enig og slik Photo Va Bene ser ut for dagen så vinner han dette om nødvendig fra dødens. Deleier Marius Høitomt er igjen kusk slik han har vært i de to foregående seiersløpene. Vår hovedbanker på Bjerke 2. juledag er klar.
Rangering V65-3: A: 10 B: 1-6 C: 9-2-7-12-11-5-3-4-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Jager sin fjerde strake
Vi var så frekke at vi satte Ulfaks først i det tredje strake seiersløpet til 5 Ulsrud Ulf på Biri for fjorten dager siden og til tross for at Ulfaks leverte et toppløp, var han helt sjanseløs mot en svært god Ulsrud Ulf. Fireåringen etter Mørtvedt Jerkeld har alltid vist kapasitet, men nå virker hesten finere enn noengang. Det er ingen hester av Ulfaks kaliber i dette feltet og en hest som 10 Juniorprinsen var total sjanseløs mot Ulsrud Ulf sist på Biri. Onsdag er det sprint, men det tror vi ikke betyr noen verdens ting. Kai Johansen har vunnet 16 løp i desember og fredag snappet han årets Biri-championat foran nesa på Geir Vegard Gundersen.

Raske 6 Fjell Balder kommer ikke til å svare ut Ulsrud Ulf når denne kommer og trolig sitter Ulsrud Ulf i tet etter et par hundre meter. Kai Johansen tok et bejublet Biri-championat sist fredag og er i stinn i selvtillit om dagen. Vi spekulerer ikke og bankerspiller også denne i V65-5/DD-1/V5-2 da hest og kusk viser superform for tiden.
Rangering V65-5/DD-1/V5-3: A: 5 B: 10-9-6 C: 7-1-4-2-11-3-12-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V65-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Han var et stort stallskrik sist onsdag på Bjerke, 9 Nordby Ask, og selv om han galopperte inn i den siste svingen hadde han vært sjanseløs på vinneren Våler Oda. Det var på en oppjaget sprint og Nordby Ask kom flott tilbake etter galoppen. Onsdag er distansen 500 meter lenger, det er en klar fordel for den kapable treåringen. Men han møter bra motstand og skal garderes.

2 Rams Lilja avsluttet best av samtlige i V65-1 på Bjerke sist onsdag (løpet som ble vunnet av Valle Jerven). Det er flott kapasitet i denne dama, og løser hun litt bedre fra start enn hun pleier så er hun seiersfarlig her. 3 Stee Raua innfridde som vår favoritt på Momarken forrige mandag, dog uten å imponere. Vidar Hop fortalte etterpå at han konsentrerte seg om å kjøre feilfritt. Vi tror på en bedre utgave av Stee Raua onsdag. 4 Balder Snella imponerte som toer bak nevnte Stee Raua sist. Måtte trave utvendig for denne hele veien, men ga likevel Stee Raua kamp helt til døra.

12 Horgen Sverre har dessverre trukket bakspor på tillegg, men kommer til Bjerke med absolutt toppform i bagasjen. 5 Lia Oda blir mye spilt, men har en tøff oppgave onsdag og herfra skal det klaffe mye. Lite spilte 6 Helge Trollet var meget positiv treer nest sist, og er en dypvannsfisk for det jakter en skrell her.
Rangering V65-1: A: 9 B: 2-3-4-12 C: 5-6-1-8-13-10-11 D: 7

V65-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Mon tro om 3 Raggmunken satt bom fast som en vinner i Drammen sist bak vår V75-banker Norheim Faksen. Svensken så ihvertfall dunderfin ut i ryggen. Vi trodde hesten var en klink vinner på Bjerke nest sist når feltet svingte ut mot oppløpet, men overraskende nok ble Raggmunken speedet ned av Smedviktor. Raggmunken er uansett en tøffing og må være førstevalget her.

5 Alm Taragon har skuffet litt i sine to siste løp, men begge disse har vært fra tillegg. Alm Taragon har tjent over en million i løpet av de to siste årene og det er klart at slikt merkes. Her kan det bære tidlig til tet og da er vinnersjansen stor. 1 Horgen Kinge galopperte som trolig vinner ut mot oppløpet på Leangen sist og varslet gryende storform. Må passes her på den prestasjonen. Vi kan muligens også se 8 Rinde Kvikken som vinner her, men da skal vinneren være nevnt.
Rangering V65-2: A: 3 B: 5-1-8 C: 2-6-7 D: 9-4

V65-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
- Jeg blir ikke overrasket om jeg vinner fra dødens med norgesdebuterende 6 Hope And Love, sa Frode Hamre til oss lørdag når vi snakket med ham om den treårige USA-hoppa. Når Frode sier slikt, så er det ingen tvil om at han er fornøyd med hva hun har prestert i trening. Men så er det slik at vi gjerne vil se hestene prestere i løp før alle kronene settes på debutanter. Mootstanden onsdag er dog ikke mye å skryte av.

4 Spirit Brodde liker startsiden bedre enn oppløpet, men var bra i seiersløpet på Biri tredje sist. Ledet da fra start til mål. Er ganske sikkert tethesten her også. Så får vi se hva Høitomt velger å gjøre all den tid formen er usikker om dagen. 12 Absolut Bäst var rett og slett knallgod på Jarlsberg sist og viste at det er tæl i hesten. Spor tolv og sprint er naturligvis veldig vrient.

Vi har ikke veldig sansen for 1 Atle Newport da dette er en enkel hest. Men spor en, Vidar Hop som kusk og fin form er alltid farlig å undervurdere. 11 Little Brown Ace er på gang og dersom det klaffer maksimalt kan det gå. 7 The Face burde vunnet fra tet sist og fra spor sju med startraske hester på innsiden, ser det vanskelig ut onsdag.
Rangering V65-3/V5-1: A: 6 B: 4-12-1-11 C: 7-8-10-2-5 D: 9-3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V65-6/DD-2/V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et svært interessant drag fra arkivet dukker opp i V65-finalen og 9 O.O. Seven V.P. blir vårt soleklare førstevalg i dette løpet. Det har vært en laber høst for Sigbjørn Kolnes, men i det siste har noen av stallhestene kviknet til liv. En av dem er altså O.O. Seven V.P. som gikk et gnistrende oppløp på Bjerke sist. Satt sist ut mot oppløpet, men formelig fløy nedover oppløpet. Vi har uttrykt vår begeistring for denne hesten flere ganger tidligere og onsdag er det fin odds i hesten.

1 Yumbo Yob står fint til spormessig og Antonsen-traveren er i form. Han er dog variabel både fra start og i prestasjonene, men denne oppgaven ser bra ut. 10 One More Flight varslet form nest sist og sist ble det tet fra start til mål. Kaasa-hesten kan være like effektiv bakfra, dersom det klaffer med posisjonene.

12 Year One har ikke lykkes i sine tre første løp etter lang pause, men Year One er kanskje beste hesten på kapasitet her. 2 Vegas Yankee skuffet stort sist og derfor setter vi hesten litt ned på rangeringen her. Selv bak disse er det flere vinnerkandidater i en spillemessig perle av et travløp.
Rangering V65-6/DD-2/V5-3: A: 9 B: 1-10-12 C: 2-4-3-7-11-6-8-5

V5-4 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Fryktelig vrient i dette løpet og fagbladet TGN førstetipper 1 Kong Carl som var femti meter bak vinneren sist på Biri. Nå er det svært laber kvalitet på dette løpet og Kong Carl hadde faktisk brukbar fart over mål sist selv om det var langt fram til vinneren.

Hadde startsporet vært bedre hadde vi nok satt 2 Flammen Fortuna først. Jens Kristian Brenne har er fin fireårshoppe her og hun er under fin utvikling. Enkle 10 Catosi har vist fremgang i det siste, men det er mest ei hoppe som holder sin fart og neppe klyver rundt et felt. 5 Valle Ann var bra både nest sist og sist onsdag på Bjerke og sprint er ikke noe minus.

4 Stjerne Jerkla var radikalt forbedret sist og kommer hun seg feilfritt avgårde, så gjelder det å se opp. Vidåpent løp dette og de fleste kan vinne.
Rangering V5-4: A: 1 B: 2-10-5-4 C: 11-6-8-9-7-3

V5-5 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Dersom Gunnar Austevoll forsvarer sitt innerspor med 1 Brooklyn Bounce, så tror vi han sitter bak en vinner her. Gunnar Austevoll er en av landets beste voltekusker og her sitter han opp bak en hest i knallform.

6 Preston gjorde et svett oppløp sist i løpet som vår V65-banker Fux Pride vant. Bedre betingelser her og Solberg opp. Selvsagt en klar vinnerkandidat. Form er det også på 7 Ashford Boko, men dette er langt unna stjernen på Hamre-stallen. Fikk helt maks sist etter et fint løp og skal ikke brukes for mye underveis. Men motstandsmessig er det ned et hakk denne onsdagen.

10 I Love Stacys Mom gjorde et positivt løp i svensk V75 sist og skal være den klare outsideren her. Disse fire skiller seg litt ut i V5-finalen, men hester som 2 Fabian As, 8 Malabar Cash og 4 Benny Boy er ikke helt sjanseløse dersom det klaffer på veien.
Rangering V5-5: A: 1 B: 6-7-10 C: 2-8-4-5-9-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus