TABELLTIPS ELITESERIEN:

15. plass: HamKam

- HamKam er nederlagsdømt av mange, inkludert Nettavisen, foran denne sesongen. Passer det dere å gå inn i sesongen som underdog, sportssjef Espen Olsen?

- Vi er et nyopprykket lag, så at vi blir tippet ned er helt naturlig.

- Kristian Eriksen har vært i begivenhetenes sentrum de siste ukene. Comebacket hans i HamKam startet jo med en melding til deg, som du tilsynelatende ikke svarte på, da han var Elverum-spiller i koronatiden og tryglet om å få komme tilbake til HamKam. Var det faktisk sånn at du ikke svarte han før etter opprykket i fjor?

- Vi snakket med hverandre på telefonen, og jeg sa til han at hvis det passer, så skal du få komme bort noen dager og neste uke. Så kom han på trening, og resten er historie.

- Nå er situasjonen snudd på hodet. Nå er det dere som vil beholde han, mens han har ytret ønske om å dra til Rosenborg, som har lagt inn flere bud. Hvordan opplever du den situasjonen dere står i nå, med tanke på Eriksen og interessen fra Rosenborg?

- Jeg synes det er skikkelig kult. Jeg synes det er en ordentlig klapp på skuldra til alle i HamKam, for den jobben som har blitt gjort. Vi solgte Sam Rogers (til Rosenborg). Det er vårt nest største salg gjennom tidene, og det største på over 20 år. Vi er veldig stolte av det. Kristian Eriksen kunne også vært solgt, og det gjelder flere spillere. Vi har kommet dit som klubb, både økonomisk og sportslig. Vi skal kjempe hardt for å beholde plassen i Eliteserien, og da har vi muligheten til å si nei til gode bud.

- Eriksen virker jo ikke veldig preget av mediestormen selv. Hva synes du om prestasjonene hans på feltet og i matchene inn mot sesongen?

- Jeg synes Kristian har en helt fantastisk moral og tilstedeværelse i alt han gjør. Jeg er veldig imponert. Det er mange som står i en sånn storm, som bukker fullstendig under, og Kristian har gjort det motsatte. Han har fokus på det han gjør i hverdagen og på treningsfeltet. Samtidig vil jeg si at når muligheten har kommet for Kristian nå, så tror jeg absolutt ikke at det er noen umulighet at han kan gjøre en fantastisk sesong for HamKam i Eliteserien, så vil det komme nye muligheter.

- Mye har blitt sagt og skrevet om at Rosenborg først hentet Kjetil Rekdal og Geir Frigård, så tok de med seg Sam Rogers. Og nå vil de også ha Kristian Eriksen. Hva synes du egentlig om det?

- For meg personlig, så forholder jeg meg profesjonell til det, men det er klart at det kommer noen følelser inn i bildet her, både for supportere og andre i Hamar, som gjør situasjonen vanskeligere. Det var en stor overraskelse for oss at Kjetil og Geir dro. Vi trodde jo ikke det. Det er to veldig fine fyrer og gode trenere. Vi er ikke veldig fornøyde med prosessen her. Det skal jeg ærlig innrømme.

- Har du snakket direkte med Kjetil Rekdal om det?

- Nei, det har jeg ikke.

- Hvor trygg er du på at Kristian Eriksen er HamKam-spiller når sesongen starter?

- Det er jeg veldig, veldig trygg på.

- Og verdien hans økte kanskje ytterligere etter to nye mål i treningskampen mot Vålerenga?

- Kristian har i de to-tre siste kampene vist det vi har sagt hele veien, at han er en veldig viktig spiller for oss. For Kristian Eriksen sin del er det både positivt og negativt. Den verdien vi har satt på han har blitt dokumentert av han sjøl de siste dagene.

- Hvordan forklarer du den utviklingen han har hatt etter at han kom tilbake til HamKam?

- For å si det sånn; hvis du hadde sagt til noen i 2015, da han dro fra HamKam, at vi ville takke nei til fem-seks millioner for han i 2022, da tror jeg folk hadde trodd du var gæren. Jeg synes det er et kjempesignal til unge spillere - også til de på 23-24 år. Det nytter å jobbe knallhardt. Jeg tror med hånda på hjertet at jeg ikke vet om noen som har jobba så hardt som Kristian Eriksen. Det er så enkelt som at hardt arbeid lønner seg.

- Hva blir nøkkelen for at HamKam skal beholde plassen i Eliteserien 2022?

- Det er at vi klarer å være solide defensivt og er gode på dødballer begge veier. Og at vi tar nok poeng.

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen?

- Vi skal jobbe steinhardt for å overleve i Eliteserien denne sesongen.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på denne sesongen?

- Jeg synes Julian Dunn er en åpenbaring for oss.

- Hvem er ditt idrettsidol?

- Oi, den var vanskelig. Nå om dagen synes jeg Viktor Hovland er helt fantastisk morsom å se på, fordi han er en så ydmyk og likandes fyr, så akkurat nå vil jeg si han.

OVERGANGER:

INN:

Kobe Hernandez-Foster (Wolfsburg)
Lars Larsson Jendal (Arendal, tilbake fra lån)
Julian Dunn (Toronto FC)
Samuel Jarard Rogers (Oklahoma City Energy)
Fredrik Sjølstad (Molde)
Clément Yvan Landry Bayiha (CF Montréal)
Pål Alexander Kirkevold (Stabæk)
Jurij Jakovenko (Esbjerg)
Fernán José Faerrón Tristán (FC Desamparados, lån)

UT:

Steinar Strømnes (lagt opp)
Lukasz Jarosinski (lagt opp)
Albert Berisha (Eidsvold Turn)
Thelonius Alston Bradley Bair (Vancouver Whitecaps, tilbake fra lån)
Erik Olaf Krohnstad (kontrakt utgått)
Van Za Lian Bawi Hrin (kontrakt utgått)
Davod Arzani (Asker)
Rasmus Lindkvist (GIF Sundsvall)
Jarmund Øyen Kvernstuen (Ull/Kisa)
Samuel Jarard Rogers (Rosenborg)
Niklas Rekdal (kontrakt terminert)

HAMKAMS TRENINGSKAMPER:

4. februar: HamKam - Gjøvik-Lyn 2-1 (Melgalvis, Rasen)
11. februar: HamKam - Eidsvold 3-0 (Dunn-Johnson, Melgalvis, Gonstad)
18. februar: Lillestrøm - HamKam 1-2 (Sjølstad, Eriksen)
1. mars: Molde - HamKam 5-0
12. mars: HamKam - Tromsø 1-0 (Eriksen)
18. mars: Vålerenga - HamKam 1-3 (Eriksen 2, Enkerud)

Annonse: Oddsen på at HamKam vinner Eliteserien finner du her