*Nettavisen* Sportspill.

Kampen Chelsea må vinne

Foto: Reuters/Scanpix

Men vi tror ikke de klarer å slå Valencia. Her er dagens andre oddstips.

Langoddsen innleder med storslalåm, håndball og en rekke ishockeyobjekter. Fra klokken 20.45 går det i fotball fra Champions League og engelske ligaer og cup.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Les også dagens første oddstips: Arsenal med B-lag i Hellas

Dagens langskudd
24. Borussia Dortmund - Marseille B 4,65
Tyskerne er avhengige av en storseier i dag (minst 4 målsseier), samt resultatet i Olympiakos - Arsenal, for å gå videre. Vi tror de gjør et hederlig forsøk og måker på fra start. Marseille må også vinne, dersom Olympiakos slår Arsenal. Franskmennene stiller meget sterkt, mens hjemmelaget har et par fravær. Oddsen ser for skjev ut, her har Marseille en fair sjanse i det vi tror blir en dramatisk kamp. B til 4,65 blir dagens langskudd. Vi kommer tilbake til dette oppgjøret i dagens første dobbel, men der spiller vi UB, langskuddet er ren B.

Dagens avslag
20. KRC Genk - Bayer Leverkusen B 1,40
Genk ender sist i gruppen og spiller for ære og moro skyld, noe som ikke skal undervurderes i en hjemmekamp i Champions League. De har 0-0 mot Valencia og 1-1 mot Chelsea i de to foregående her. Skal da Leverkusen, som ikke har vært i nærheten av en borteseier i gruppen hittil, spilles til 1,40? Nei. Leverkusen vinner gruppen med seier og unngår da å møte en av de virkelig vriene motstanderne neste runde, så motivasjonen er der så absolutt, men vi tror ikke de får noe gratis i Belgia og holder oss unna denne borteseieren til 1,40. Leverkusen er faktisk videre med tap dersom Chelsea og Valencia spiller uavgjort.

Dagens spill
Vi ser på kveldens kamper fra den siste runden av gruppespillet i Champions League. Ni lag er allerede videre fra gruppespillet, mens 16 andre kjemper om en av de syv ledige plassene. Åtte lag som havner på 3. plassene går over i Europa League. Det hele er veldig spennende, og vi kommer med to spillforslag i dag. I den siste dobbbelen tar vi med Barnsley fra Championship, men vi starter på Stamford Bridge med en ren CL-dobbel.

18. Chelsea - Valencia
Champions League gruppe E. Chelsea har 2-0 over Leverkusen og 5-0 over Genk i hjemmekampene sine, men har gjort det vanskelig for seg selv med 0-2-1 på de tre bortekampene. Med 8 poeng, det samme som Valencia, er ståa slik at en eventuell taper på Stamford Bridge er ute av turneringen. Med 0-0 er Chelsea videre hvis Leverkusen ikke taper sin kamp, ved 1-1, 2-2 og så videre, er Valencia videre. At Chelsea prøver å spille på 0-0-resultatet fra start har vi ingen tro på, de vil selvsagt gå for å avgjøre kampen.

Det ser bra ut med laget, alle førstevalg er på plass, mens Bosingwa (f) ikke var på treningen mandag. Han har uansett mistet plassen sin til Ivanovic den siste tiden.

Valencia har spilt 0-0 borte mot Genk og tapt 1-2 borte for Leverkusen. Ikke veldig imponerende, men de går altså videre med seier og alle andre uavgjortresultater enn 0-0 i kveld (med mindre Leverkusen taper), og motivasjonen er enorm. I helgen slo de Espanyol 2-1 og startet kampen med stjernene Soldado og Jonas på benken, sikkert for å spare krefter til kveldens kamp. Canales (m) og Maduro (f) er fortsatt ute, men ellers ser det bra ut og Valencia stiller sterkt.

Nå har vi sett Chelsea tape for Arsenal og to ganger for Liverpool hjemme på Stamford Bridge. De er vanligvis meget solide på eget gress, men kanskje er skuldrene litt høyere nå som de har tre hjemmetap allerede denne sesongen. Alle har hvertfall sett at det er mulig å vinne på Stamford Bridge, og kontringssterke Valencia med Soldado på topp mener vi er en kandidat til å få til noe her, i denne enormt viktige kampen. 1,95 på at Valencia ikke taper, brukes i en dobbel.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

25. Borussia Dortmund - Marseille
Champions League gruppe F. Dortmund ligger sist i gruppen, med 4 poeng og 5 minusmål. Likevel er de ikke sjanseløse på 2. plassen, de må "bare" vinne denne kampen med minst 4 mål dersom Olympiakos taper for Arsenal, minst 5 mål dersom Olympiakos spiller uavgjort mot Arsenal. Vinner Olympiakos, er tyskerne ute. Dortmund har spilt 1-1 mot Arsenal og slått Olympiakos 1-0 i hjemmekampene hittil.

Sven Bender (m) er skadet, Schmelzer (f) er suspendert og det er noe usikkerhet rundt Leitner (m).

Marseille ligger på 2. plass i gruppen, men må regne med at Olympiakos vinner sin hjemmekamp mot et reservepreget Arsenal. Dermed må Marseille gå for borteseieren, noe de klarte med 1-0 mot Olympiakos, mens det ble 0-0 borte mot Arsenal.

Marseille har tatt med en sterk tropp, bare Gignac (a) mangler av de store navnene.

Vi synes ikke Dortmund har imponert i denne gruppen, og tror de får det meget tøft mot et Marseille som går for seieren. 1,55 på hjemmeseieren synes vi er en vits i en kamp som fort kan bli ville-vesten fra start, med et bortelag som må score og et hjemmelag som må score 4 eller 5 ganger. 2,05 på at Marseille klarer minst uavgjort brukes i en dobbel som da gir 4,00 i total odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

18. Chelsea - Valencia (0-1) 2,65 3,50 1,95
25. Dortmund - Marseille (0-1) 2,55 3,40 2,05

Total odds 4,00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.