Foto: Bogdan Maran (AP)

Kan Arsenal klare det umulige?

Tvilsomt, men vi tror i det minste at engelskmennene slår Milan.

Kommersielt

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 2:Nå ryker Palace
Lunsjtrav Drammen: Kai Johansen mot sitt livs sesong
Trav Momarken: Vi må stole på Hjortejegern

Norsk Tipping kommer med to langoddsprogrammer denne uken og det innebærer formidable 99 objekter å bryne seg på denne tirsdagen. Det er full runde i finsk ishockey, siste runde i grunnserien i den svenske eliteserien og andre kamp i de fire norske kvartfinalene i norsk ishockey. I England spilles det full runde i de tre laveste divisjonene, mens det også spilles kamper i fransk Ligue 2. Dessverre er programmet pepret med underbetalte favoritter og det er langt mellom godbitene.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
47. Southampton - Ipswich B 5,10
Etter en sterk borteseier mot Leeds lørdag kveld troner fortsatt Southampton øverst på tabellen i Championship ett poeng foran West Ham og med fem poeng ned til Reading på tredjeplass. Formen viser solide 4-3-0 på de sju siste seriekampene. Kveldens motstander Ipswich er ikke bedre enn nummer fjorten til tross for fem seire på de seks siste seriekampene. Det er slett ikke utenkelig at hjemmelaget får en reaksjon nå og borteseieren prises til voldsomme 5,10. Ipswich er i knallform og til slik odds må de nesten testes. Tirsdagens morsomste langskudd.

20. Evian - Marseille H 3,05
Fransk Ligue 1. Hjemmelaget står med sju poeng på sine tre siste seriekamper og tok en råsterk borteseier mot formsterke St. Etienne lørdag kveld. Nyopprykkerne ligger dermed på 12. plass, men det er kun fire poeng ned til streken. Har slått serietoer Montpellier hjemme denne sesongen og holdt serieleder PSG til uavgjort og står med flotte 6-2-3 på hjemmebane. Marseille er helt ute av det og etter lørdagens hjemmetap for Toulouse er laget falt helt ned på åttendeplass med 39 poeng og har åtte poeng opp til Lille på tredjeplass. Slik oddsen er satt i denne kampen er 3,05 på hjemmeseier meget spennende og et klart langskudd denne tirsdagen.

Dagens avslag
86.Reading - Portsmouth H 1,35
Hjemmelaget er i knallform, men pådro seg flere skader i lørdagens bortetriumf over Millwall. Står med seks strake seire og har kun fire poeng opp til direkte opprykk. Portsmouth tapte 1-3 hjemme mot Middlesbrough og nedrykk ser mer og mer sannsynlig ut. Viktige Luke Varney er i det minste tilbake tirsdag. Reading til 1,35 på hjemmebane, det kan vi ikke ta på alvor og her er det bare å styre unna.

44. Birmingham - Chelsea
Omkamp i FA-cupen mellom to lag som ikke er i form for tiden. Birmingham presterte å rote vekk en 2-0-ledelse hjemme mot Derby lørdag og tapte to viktige poeng i kampen om opprykk. Chelsea gikk på en ny smell borte mot West Bromwich lørdag og dermed var det over og ut for Villa-Boas. Nå er det velkjente Roberto Di Matteo som skal styre skuten. Det er uansett vanskelig å la seg friste av Chelsea-seier, her og denne omkampen får leve i fred for oss.

Dagens spill
36. Arsenal - Milan H 1,95
Hjemmelaget står overfor en voldsom utfordring etter det grusomme 0-4 nederlaget i Milano i første kamp. Det har uansett vært to gedigne oppturer i hjemlig Premier League etter den kampen. Først den fantastiske snuoperasjonen hjemme mot Tottenham der laget snudde 0-2 til 5-2 seier og i helgen ble 0-1 borte mot Liverpool snudd til 2-1 etter Robin van Persies seiersmål på overtid. Nå er det faktisk bare fire poeng opp til Tottenham på den svært viktige tredjeplassen.

Milan gjorde en strålende kamp borte mot hjemmesterke Palermo lørdag kveld og vant 4-1. All den tid Juventus skuslet vekk to poeng hjemme mot Chievo troner nå Milan øverst på tabelltoppen alene, to poeng foran Juventus. Gjorde en strålende første match mot Arsenal og scorer Milan på Emirates må Arsenal sette minst seks scoringer bak Abiatti.

Begge lagene har en del skadeproblemer foran denne kampen. Mikal Arteta er ny på Arsenals skadeliste. Diaby gjorde et etterlengtet comeback søndag, men er atter på skadelisten. Aaron Ramsey, Per Mertesacker og Andre santos er som tidligere ute, mens Kieran Gibbs er usikker. Milan må unnvære en rekke spillere. Ambrosini og Muntari startet begge lørdag, men er ute tirsdag.

Vi tror Arsenal har en bra sjanse til å vinne denne kampen, og Milan vil nøye seg med å kontrollere dette inn. Oddsen for Arsenal-seier er 1,95 og kan spilles som singel, men vi velger å kombinere med kveldens andre Champions League-kamp.

43. Benfica - Zenit St. Petersburg over 2,5 mål 1,60
Hjemmelaget hadde fem poengs ledelse på Porto i den hjemlige ligaen for tre serierunder siden, men etter ett poeng på de tre kampene, samt full pott på Porto er Porto tilbake i ledelsen. Benfica og Porto møttes fredag kveld og når Benfica fikk en mann utvist kvarteret før slutt utnyttet Porto dette til 2-1 seier. Første kamp endte altså 2-3 i Russland og dermed er det nok for Benfica å vinne denne kampen 1-0. Bortsett fra forsvarsspilleren Garay ser det bra ut med mannskapet.

Zenit har altså en vanskelig oppgave på Estadio De Luz tirsdag. Scorer Benfica må de fremover på banen og Zenit ryker også ut på 1-2. Arshavin er hentet til klubben fra Arsenal, men får ikke spille Champions League. Førstekeeper Malafeev er tilbake her, det samme gjelder forsvarsspilleren Criscito. Likeledes spissen Lazovic. Zenit klarte 0-0 borte mot Porto i gruppespillet og har vist at de duger.

Hjemmelaget må angripe og kommer det først mål, må motstanderen angripe. Vi har alltid sansen for å spille over 2,5 mål i returkamper med slike utgangspunkt, da er det nemlig ingen vei tilbake. Over 2,5 scoringer i denne kampen betales med 1,60 og denne kombineres med seier til Arsenal.

Vi får da en dobbel til 3,12 i odds og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 tirsdag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 36 Arsenal - Milan 1,95 3,20 3,10
Kamp 43 Benfica-Zenit St. - over/under 2,5 mål 1,60 1,80
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus