*Nettavisen* Sportspill.

Kan denne mannen score i dag?

Foto: Alex Livesey (Getty Images)

Kan Liverpool klare å krangle ballen i mål i kveld, eller blir det nok en gang uavgjort?

21.01.12 17:21

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fulham reiser seg direkte
Oddstips 2: Betis best i Sevilla
Premier League: Skade- og karantenerapport
V75 Bjerke: Frode Hamre i hetluften igjen

Sju kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship er tippernes utfordring på lørdagskupongen. Kupongen er slett ikke lettløst og det ligger flotte penger i luften for de som klarer å prikke tolv rette. All den tid Bonuspotten gikk på midtukekupongen, er den nede igjen i 450 000 kroner denne lørdagen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Bolton - Liverpool
Til tross for 2-0 seier over Macclesfield tirsdag og avansement til fjerde runde i FA-cupen tirsdag, er tabellsituasjonen i Premier League like prekær for Bolton. Bolton hadde imidlertid en flott julefangst, da det ble sju poeng på fire kamper. Bortetapet mot Manchester United sist lørdag, var selvsagt mer forventet. Med 16 poeng er det kun ett poeng opp til Blackburn over streken. Hjemme på Reebook stadium står Bolton med oppsiktsvekkende svake 1-1-8, så tolv av 16 poeng er hentet på fremmed gress. Med mannskapet til Bolton ser det i all hovedsak bra ut.

Liverpool fortsetter å underprestere hjemme på Anfield mot antatt svakere motstand og sist lørdags 0-0 kamp føyer seg pent inn i rekken. Det var Liverpools sjette poengdeling på kun ti forsøk hjemme. Kenny Dalglish valgte en snodig 4-5-1 formasjon i den kampen, med lite hodesterke Dirk Kuyt som enslig spiss. Borte har Liverpool tapt fire av ti oppgjør. Etter kun ett poeng sist lørdag, er det fortsatt elleve poeng opp til den lukrative tredjeplassen (Tottenham avga også to poeng). Til Chelsea på den viktige fjerdeplassen er det fem poeng opp. Jay Spearing er eneste usikre spiller hos Liverpool, ved siden av fortsatt suspenderte Luis Suarez.

Liverpool har vunnet de fire siste tilsvarende oppgjørene på Reebook og med tanke på Boltons fæle hjemmestatistikk denne sesongen, bør dette være en brukbar sjanse for Liverpool. Men vi utelukker ikke at hjemmelaget kan få med seg ett poeng. UB.

2. Fulham - Newcastle
Etter to solide bortekamper mot henholdvis Chelsea (1-1) og Norwich (1-1), samt en solid 2-1 seier hjemme mot Arsenal ble det en flott uttelling for Fulham under juleprogrammet. Sett i det lys var det overraskende at laget skulle ryke 1-2 borte mot Blackburn sist lørdag, ikke minst siden Blackburn fikk Yakubu utvist allerede etter 23 minutter. 14. plass og 23 poeng er fasit etter 21 ligakamper. Det er kun seks poeng ned til QPR under streken. 4-3-3 er tallene hjemme på Craven Cottage. Mousa Dembele og Orlando Sa er ute lørdag, mens keeper Mark Scwarzer nærmer seg comeback.

Newcastle maktet tre poeng hjemme mot QPR søndag til tross for at de to lagets beste spillere er opptatt med Afrikamesterskapet. Cheick Tiote og Demba Ba er naturligvis ikke med her heller. Tre seire på de fire siste ligakampene for Newcastle, som ligger på en flott sjetteplass, kun fire poeng bak Chelsea på fjerdeplass. Brukbare 4-3-3 på bortebane. Viktige Yohan Cabaye er høyst usikker, mens Steven Taylor, Sylvain Marveaux og Sammy Ameobi fortsatt er skadet. Nysignerte Papiss Demba Cisse er som Tiote og Demba Ba opptatt med Afrikamesterskapet.

4-0-1 i favør Fulham i de fem siste tilsvarende og også denne lørdagen har vi klart mest tro på hjemmelaget som er seige hjemme på Craven Cottage. H.

3. Everton - Blackburn
Etter to svake kamper mot henholdvis Bolton hjemme (tap 1-2) og Tottenham borte (tap 0-2), var det et klart forbedret Everton som fikk med seg ett poeng fra bortemøtet med Aston Villa sist lørdag. Det gir Everton en foreløpig 11. plass med sine 25 poeng. har foreløpig tatt flere poeng borte (4-2-5) enn hjemme (3-2-5). Forsvarsspillerne Phi Jagielka, Sylvain Distin og Tony Hibbert er som forrige lørdag ute med skader, det samme gjelder Seamus Coleman, Leon osman og Jack Rodwell. Innleide London Donovan og nyervervelsen Danny Gibson har hevet laget uten tvil.

Imponerende 3-1 seier for Blackburn hjemme mot Fulham sist helg, selv om laget fikk spissen Yakubu utvist allerede etter 23 minutter. Det sendte Blackburn over nedryksstreken for første gang på lenge, men det er kun målforskjellen som holder laget foran QPR på tredje siste plass. Har kun vunnet en bortekamp denne sesongen, men den kom til gjengjeld mot Manchester United på nyttårsaften. Bortetallene viser ellers 1-5-4 totalt. Nevnte Yakubu er naturlig nok suspendert lørdag, det kan bane vei for innleide Anthony Modeste (fra Bordeaux). Scott Dann (f) er aktuell igjen etter skadefravær, mens Christopher Samba er usikkert startende etter å ha fått nei på en transferforespørsel.

Det står 4-1-1 på de seks siste tilsvarende og nå er det vel på tide at Everton vinner hjemme igjen?. H.

4. Wolverhampton - Aston Villa
Wolverhampton overrasket stort sist lørdag med å kapre poeng borte mot Tottenham (1-1). Det var Wolverhamptons fjerde poengdeling på de siste fem ligakampene, og gjør at laget fortsatt holder seg over streken med sine 18 poeng, ett poeng foran QPR på nedrykksplass. Hjemme står Wolves med 3-2-5. Mick McCarthy sparte en drøss med spillere til onsdagens FA-cup kamp mot Birmingham, men her er alle tilbake inkludert kaptein Roger Johnson og toppscorer Steven Fletcher. Wolves er nærmest skadefritt i øyeblikket.

Aston Villa fortsetter å underprestere, og Alex McLeish har ikke fått sving på offensiven. Vi trodde sterkt på laget hjemme mot Everton sist helg, men Villa skuffet igjen og skal si seg godt fornøyd med ett poeng. Tok altså en sterk og overraskende 3-1 seier borte mot Chelsea på nyttårsaften, men har skuffet stort i de to påfølgende hjemmekampene (0-2 tap for Swansea nest sist). Ligger på en svært skuffende 13. plass med sine 24 poeng. Utover Chris Herd og Emile Heskey som begge fortsatt er skadet, er det ingen nye skader eller suspensjoner i Aston Villa.

Møte mellom to lag som i øyeblikket fungerer bedre defensivt enn offensivt, og dette er en type kamp der tilfeldigheter kan avgjøre og vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

5. Sunderland - Swansea
Møte mellom to formlag, til tross for at hjemmelaget måtte se seg slått 0-1 borte mot Chelsea, en kamp der Sunderland hadde fortjent poeng. Hadde flotte 3-1-0 på de fire foregående og har avansert til 12. plass på tabellen med sine 24 poeng. Hjemme i Sunderland står laget med 3-4-3. Midtstopperne Wes Brown og Titus Bramble returnerer begge etter kortvarig skadefravær. Dermed er det kun Matt Kilgallon (f) og Jack Colback (m) som er ute med skade.

Swansea innfridde overbevisende som vårt objekt hjemme mot Arsenal søndag, og spesielt imponerende at laget kom tilbake etter å ha havnet under 0-1. Opprettholder dermed sin knallsterke hjemmestatistikk (5-5-1). Men har kun tatt seks poeng borte og er derfor ikke bedre enn nummer 10 (som uansett er meget bra av nyopprykkede Swansea). Tok sesongens første borteseier i forrrige bortekamp da Aston Villa ble slått 2-0. Innleide Josh McEachran (midtbanespiller fra Chelsea) kan debutere lørdag. Langtidsskadde Alan Tate er dermed den eneste spilleren som mangler for manager Brendan Rogers.

Lagene har ingen tilsvarende oppgjør i nyere tid. Vi synes godtgående Sunderland skal ha en svært bra sjanse her, det ligger en reaksjon i luften for Swansea nå og borte har de slitt. Uansett så stoler vi ikke helt på Sunderland, de har ikke vunnet mer enn tre hjemmekamper hittil denne sesongen. HU.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Stoke - West Bromwich
Stoke fortsetter å imponere til tross forat laget har hatt et tøft kampprogram denne høsten. Ikke uventet fikk laget med seg ett poeng fra bortemøtet med Liverpool sist helg og Stoke er dermed helt oppe på åttendeplass med sine 30 poeng. Hjemme på Britannia står Stoke med 4-4-2. Tony Pulis har bortsett fra to spillere som er småskadet, en fulltallig tropp å velge fra. Ryan Shutton (f) og Rory Delap (m) er de to som må testes nærmere kampstart.

West Bromwich står med tre strake ligatap, etter et skuffende hjemmetap for Norwich sist helg. Til tross for kraftig dominans (spesielt i første omgang), måtte WBA se seg slått. Er dermed nede på 15. plass, men har fortsatt fem poeng ned til QPR under streken. Borte står laget med finfine 4-2-4. Chris Brunt, Zoltan Gera og Steven Reid er alle ute på ubestemt tid. Paul Scharner rekker trolig ikke kampen.

Det står 8-2-0 på ti siste tilsvarende og selv om bortelaget har et par giftige spisser (Odemwingie og Long), tror vi Stoke gjør jobben her og vinner. H.

7. Queens Park Rangers - Wigan
Sekspoengs kamp i bunnen og således svært viktig kamp. QPR havnet under streken for første gang etter forrige helgs runde all den tid Blackburn vant og QPR tapte. Det er likevel bare målforskjellen som holder laget under streken. Har ikke fått dreis på sakene hjemme på Loftus Road, kun en kamp er vunnet hjemme i London (1-4-5). Vi synes vel QPR har fått litt dårlig betalt i forhold til sine prestasjoner. Kaptein og pådriver Joey Barton returnerer etter karantene, mens Adel Taarabt og Armand Traore som kjent er reist på Afrikamesterskapet.

Wigan gjorde en bra hjemmekamp mot Manchester City, men måtte likevel tåle et forsmedelig 0-1 tap og er nå helt sist med sine 15 poeng. Med seier her er laget trolig over streken igjen. 2-2-6 er tallene på bortebane. tre tap på de fire siste gir selvsagt grunn til bekymring. Mohamed Diame er opptatt med Afrikamesterskaper, mens midtbanekollega David Jones er høyst usikker.

QPR har ikke innfridd på hjemmebane, men nå har som kjent Mark Hughes overtatt ansvaret. Ikke lettløst denne kampen. Wigan er vant med å spille for tilværelsen og da utelukker vi ikke noen utfall her. HUB.

8. West Ham - Nottingham Forest
Overbevisende borteseier av West Ham sist lørdag, da hjemmesterke Portsmouth ble slått 1-0. Skadene er stadig færre for en av de store opprykkskandidatene og siden Cardiff kun fikk med seg ett poeng fra bortemøtet med Doncaster og Middlesbrough tapte hjemme for Burnley har West Ham nå fire poeng ned til Cardiff på tredjeplassen. Har levert like bra hjemme (7-2-3) som borte (8-3-3). 3-1-1 viser formtallene for de siste fem seriekampene. Forsvarsspilleren Guy Demel er faktisk den eneste spilleren på skadelisten for West Ham nå, men spillere som Abdoulaye Faye og Matt Taylor er neppe klar for nitti minutter enda. George John er lånt inn fra MLS-klubben FC Dallas og kan få plass i troppen.

Krisen fortsetter for Nottingham Forest som tapte 0-3 hjemme for et litt svekket Southampton forrige helg. Onsdagens FA-cupkamp borte mot Leicester ble heller ingen opptur (0-4 tap). Sju av de siste ni seriekampene er tapt og i øyeblikket ser Nottingham Forest ut som en nedrykkskandidat. Ligger tredje sist med sine 24 poeng, men det er kun to poeng opp til Millwall på sikker plass. 4-1-7 er tallene på bortebane. Manager Steve Cotterill har til tross for manglende suksess på banen, svært få skader å hanskes med.

West Ham imponerer vel ikke allverden for tiden, men nå som skadene har sluppet taket, blir det trolig bedring også spillemessig. På forhånd er det lite som tyder på at Nottingham skal få noe ut av denne kampen. Vi tror oppturen fortsetter for the Hammers. H.

9. Cardiff - Portsmouth
Ikke uventet fikk Cardiff det tøft borte mot Doncaster sist lørdag (vi hadde Doncaster som vårt langskudd på oddstipsene). Nå endte kampen 0-0, det var Cardiffs åttende poengdeling på bortebane (4-8-2). Hjemme i Cardiff leverer laget stort sett varene (8-2-2). Formen er jevnt bra med 2-3-1 på de siste seks seriekampene. Rudy Gestede, Kevin McNaughton and Robert Earnshaw blir alle testet kampdagen ellers ser det bra ut.

Portsmouth måtte strekke våpen hjemme for gode West Ham sist helg, det var Portsmouths tredje hjemmetap for sesongen (7-3-3). Borte går det slett ikke like bra (1-4-7). Det gir en foreløpig 17. plass, men det er fortsatt sju poeng ned til Nottingham Forest under streken. David Norris (m) starter den første av tre kampers karantene, etter å ha fått direkte rødt kort mot West Ham sist lørdag. Aaron Mokoena (f) og Hayden Mullins (m) pådro seg begge skader sist helg og spiller neppe lørdag. Hermann Hreidarsson er forsvunnet til,Coventry og to spillere er langtidsskadet.

Det tilsvarende oppgjøret sist sesong endte 3-0 og godtgående Cardiff må ha en topp sjanse mot et svekket og bortesvakt Portsmouth. H.

10. Burnley - Derby
Syv seirer på de ni siste for Burnley som overbeviste stort borte mot Middlesbrough sist helg (vant 2-0). Burnley er dermed på 10. plass, kun tre poeng bak Hull på sjetteplass, så playoffhåpet lever i beste velgående. Har faktisk tatt litt flere poeng borte (7-0-6) enn hjemme hittil (5-3-5). Spissen Martin Paterson er igjen havnet på skadelisten, men blir erstattet av gode Charlie Austin. Også midtbanespilleren Junior Stanislas ble skadet sist helg og er uaktuell. Spissen Josh McQuoid er hentet på tre måneders lån fra Millwall.

Lørdag møter Burnley et annet formlag i Derby som står med fem ettmålsseire på sine seks siste ligakamper. Fire av disse kampene er spilt hjemme, tapet kom borte mot Ipswich femte sist (0-1). Derby har avansert til åttendeplass og er kun to poeng bak Reading på femteplass. 26 av 40 poeng er tatt hjemme, borte står Derby med moderate 4-2-6. Spissen Nathan Tyson er igjen skadet og mister lørdagens kamp, ellers har Nigel Clough få skader i mannskapet sitt.

Hjemmelaget er i kalasform, men har variert på eget gress og møter er Derby-lag i knallform som kan overraske igjen. HB.

11. Reading - Hull
Toppoppgjør mellom lag nummer fem og lag nummer seks på tabellen som dermed innehar de to siste playoffplassene i øyeblikket. Reading står med fem seire på sine seks siste seriekamper og er altså nummer fem, men det er åtte poeng opp til West Ham på andreplass som gir direkte opprykk. Reading er omtrent like gode hjemme (6-4-3) som borte (6-2-5). Kaptein Jobi McAnuff, Mikele Leighterwood og Andy Griffin er som tidligere skadet. Jimmy Kebe måtte gi seg etter 42 minutter borte mot Watford sist lørdag, og er usikker. Ellers ingen nye skader eller karantener.

Etter tre strake ettmålstap, var Hull tilbake på vinnersporet mot Peterborough sist lørdag, da det ble 1-0 seier. Stod med fire strake seire før de tre ettmålstapene. Innehar den siste playoffplassen i øyeblikket og er a poeng med dagens motstander. Fine 5-3-5 på bortebane. Innleide Josh King (fra Manchester United) er med i troppen og spissen kan få spilletid. Ellers har manager Nicky Barmby ingen nye skader eller karantener å forholde seg til.

Tilsvarende oppgjør sist sesong endte 1-1, det er slett ikke utenkelig med gjentagelse denne sesongen. Vi tror likevel hjemmelaget har best mulighet her og nøyer oss med halvgardering. HU.

12. Leeds - Ipswich
Leeds fikk gleden av å spille med en mann mer i hele andre omgang borte mot Crystal Palace sist lørdag, men utlignet ikke før fem minutter før slutt. Også nest sist hjemme mot Barnsley fikk Leeds spille med en mann mer i andre omgang og berget 2-1 seieren etter to svært sene scoringer. Ligger på ellevteplass etter det ene poenget sist lørdag med sine 39 poeng og er kun tre poeng bak Reading på femte. Variable 6-2-4 på hjemmebane. Fabian Delph som gikk fra Leeds til Aston Villa sommeren 2009, er tilbake i Leeds på en måneds lån (kan forlenges). Robert Snodgrass gjorde et overraskende comeback mot Crystal Palace sist lørdag og stod også bak utligningsmålet. Her er han trolig aktuell fra start. Ellers har Leeds ingen nye skader eller karantener.

Ipswich ledet 2-0 i det aller lengste hjemme mot Blackpool sist lørdag, men to baklengsmpl reduserte poengfangsten fra tre til ett poeng. Er nummer nitten, og har kun fire poeng ned til Nottingham Forest under streken. 3-3-7 er tallene på fremmed gress og Ipswich er det eneste laget med over 50 baklengsmål i Championship. Ipswich kan ha både kaptein Grant Leadbitter og den viktige forsvarsspilleren Damien Delaney tilbake lørdag. Jimmy Bullard var tilbake som innbytter mot Blackpool og er muligens aktuell for nitti minutter igjen lørdag. Lee Bowyer er fortsatt skadet.

0-3-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene på Elland Road. To notorisk ustabile lag dette med kapasitet og da setter vi alle tegn på. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 21.01.2012 15:55
1. Bolton - Liverpool U B
2. Fulham - Newcastle H
3. Everton - Blackburn H
4. Wolverhampton - Aston Villa U
5. Sunderland - Swansea H U
6. Stoke - West Bromwich H
7. Queens Park Ran - Wigan H U
8. West Ham - Nottingham Fore H
9. Cardiff - Portsmouth H
10. Burnley - Derby H B
11. Reading - Hull H U
12. Leeds - Ipswich H U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 21.01.2012 15:55
1. Bolton - Liverpool U B
2. Fulham - Newcastle H
3. Everton - Blackburn H
4. Wolverhampton - Aston Villa H U B
5. Sunderland - Swansea H U
6. Stoke - West Bromwich H
7. Queens Park Ran - Wigan H U B
8. West Ham - Nottingham Fore H
9. Cardiff - Portsmouth H
10. Burnley - Derby H B
11. Reading - Hull H U
12. Leeds - Ipswich H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag