Foto: Getty Images/All over Press

Kan Zlatan slå Messi?

Sverige tar imot Argentina i Stockholm onsdag og det er duket for prestisjemøte mellom Zlatan og Messi.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Bale sender Wales til himmels
Oddstips 2: Irland favoritt - nei takk
V65 Bjerke: Rauen ordner opp
Viking Lotto: 148 millioner i potten onsdag
V4 Axevalla: 112 ble til 113

Tolv privatlandskamper danner rammen rundt denne ukens midtukekupong. Vi får håpe vi har litt mer tur enn vi hadde på midtukekupongen sist uke, da en sen scoring fra St.Mirren ødela tolveren vår. Høyinteressante oppgjør som Frankrike - Tyskland, Sverige - Argentina, Nederland -Italia i tillegg til Norges kamp mot Ukraina er mest interessante sett med norske øyne.Bonuspotten vokser og er på ca 2,5 millioner kroner denne onsdagen. Merk at innleveringsfristen er kl 17.55.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Norge - Ukraina
Kampen spilles på nøytralt gress i Sevilla, Spania. Norge leverte 5-2-3 på ti offisielle kamper i 2012. 2013 ble innledet med 1-0 seier over Sør-Afrika og 0-0 mot Zambia på treningsleir i januar, det var med reduserte mannskap. Moa, Joshua King og Håvard Nordtveit har alle meldt forfall, mens kaptein Brede Hangeland er usikker. Aleksander Søderlund er skadet og trolig går Daniel Braaten rett inn i startoppstillingen.

Etter 0-3-3 på seks landskamper avsluttet EM-vert Ukraina med 1-0 seier borte mot Bulgaria i siste offisielle kamp i 2012. Spesielt hjemmetapet for Montenegro i siste VM-kvalkamp i 2012 var svakt, men 1-1 borte mot England var desto sterkere. Står med svake 0-2-1 på de tre VM-kvalifiseringskampene laget har spilt og har allerede åtte poeng opp til gruppeleder Montenegro. Yaroslav Rakitskiy er ikke med til Sevilla, da Shaktar Donetsk-forsvaren har pådratt seg en mulig infeksjon. Ellers stiller Ukraina med sine beste menn.

Vi er ganske sikre på at Ukraina har et bedre lag enn Norge, men privatlandskamper er nå engang privatlandskamper og Norge kan nok vinne denne. HUB.

2. Spania - Uruguay
Treningskamp som spilles på nøytralt gress i Doha, Qatar. Regjerende VM- og EM-mester Spania med bunnsolide 13-3-0 på 16 landskamper i 2012. Fernando Torres er ikke overraskende droppet fra troppen, mens Isco (Malaga) og Cesar Azpilicueta kan få sin landslagsdebut. Iker Casillas, Xavi og Xavi Alonso er alle skadet. Spania stiller etter rapportene et knallsterkt lag på banen her.

Veldig opp og ned for Uruguay utover 2012 og laget hadde ikke bedre enn 1-1-3 på sine fem siste offisielle landskamper. Kun ett poeng på de fire siste kvalkampene i den sør-amerikanske kvalifiseringen, inkludert stygge bortetap mot Colombia (0-4), Argentina (1-3) og Bolivia (1-4). Suarez, Cavani og Forlan er ventet å starte for Uruguay. Eneste fraværet av betydning er Southampton-spilleren Gaston Ramirez.

Spania leverer stort sett også i treningskamper, men det er tidlig i februar dette og kanskje kan et umotivert Spania være håndterlig for Uruguay. HU.

Norsk Tipping

3. Makedonia - Danmark
Treningskamp i Skopje og altså hjemmebane for Makedonia. Varierte en del på slutten av fjoråret, men avsluttet VM-kvaliken med 1-0 seier hjemme mot storebror Serbia. Står totalt med 1-1-2 i Gruppe A, og det blir nok ikke Brasil i 2014, all den tid både Belgia og Kroatia har ti poeng etter fire kamper. Har spilt to privatlandskamper etterpå det, først 3-2 seier hjemme mot Slovenia, og sist stygge 1-4 hjemme for Polen.

Danmark avsluttet VM-kvaliken i fjor med 1-1 borte mot Bulgaria og deretter 1-3 borte mot Italia. Har som Noge vært på tur i januar, men danskene reiste til Amerika og stod igjen med 4-0 seier mot Canada og deretter 1-1 mot Mexico. I følge Ekstrabladet starter Danmark med følgende elleve: Kasper Schmeichel – Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Daniel Wass – Niki Zimling, Christian Eriksen, Lasse Schöne – Dennis Rommedahl, Andreas Cornelius, Michael Krohn-Dehli

Danmark stiller med et bra lag, men bortebane og privatlandskamp gjør dette åpent. UB.

4. England - Brasil
Treningskamp i London. Et ustabilt engelsk landslag har 2-2-1 på sine fem siste landskamper, men tapte altså 2-4 borte mot Sverige siste treningskamp. Spissene Jermain Defoe og Daniel Sturridge er ikke aktuelle onsdag, ei heller Michael Carrick. Wayne Rooney og Steven Gerrard er blant dem som starter.

Luis Felipe Scolari er tilbake som sjef for Brasil og han har blant annet hentet inn velkjente Ronaldinho i troppen, som blant annet består av fire spillere fra Premier League. Brasil sender et brukbart lag utpå onsdag kveld og trolig starter både Ronaldinho og Neymar, men det er vanskelig å se at Ronaldinho kan være en styrke for Brasil lenger.

Det endte 1-1 sist disse lagene møttes i England og en gjentagelse er slett ikke usannsynlig. Men intet utfall kan utelukkes. HUB.

Norsk Tipping

5. Nederland - Italia
Treningskamp i Amsterdam. Nederland avsluttet fjoråret med fire strake seire i VM-kvaliken før det ble 0-0 i en treningskamp mot Tyskland i midten av november. Spillere som Maartin Stekelenburg, John Heitinga, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder og Arjen Robben er ikke med i troppen for fjorårets store EM-skuffelse. Nederland stiller med andre ord ikke toppet til denne treningskampen.

Fjorårets tapende EM-finalist Italia har hatt en flott innledning på VM-kvalifiseringen og står med ti poeng etter fire spilte kamper. Poengtapet kom borte mot Bulgaria (1-1). Er ikke like spreke i treningskamper og tapte 1-2 hjemme for Frankrike 14. november i fjor. Giorgio Chiellini, Federico Balzaretti, Christian Maggio, Claudio Marchisio og Sebastien Giovonco er ikke med til Amsterdam, men trener Cesare Prandelli stiller et bra lag med blant andre Pirlo, Montolivo, Buffon, Balotelli og det nye stjerneskuddet er alle ventet å starte.

To lag som ikke nødvendigvis prioriterer treningskamper dette og uavgjort er neppe langt unna. HUB.

6. Sverige - Argentina
Kanonstart for Sverige i VM-kvaliken og den makeløse opphentingen borte mot Tyskland 16. oktober må være fjorårets største overraskelse. Lå altså under 0-4 i den kampen, men maktet 4-4. Fulgte opp med Zlatan-show og 4-2 seier over England i en treningskamp en måned senere og har som Norge og Danmark vært på januartur. 1-1 mot Nord-Korea og 3-0 seier over Finland ble resultatene i de to kampene da. Erik Hamren kan i all hovedsak plukke fra øverst hylle til denne privatkampen.

Argentina har åpnet med 6-2-1 i sine ni første VM-kvalifiseringskamper til fotball-VM i Brasil 2014. Tapet kom av alle ting borte mot Venezuela. 9-3-1 på de tretten siste spilte landskampene medregnet privatlandskamper. Det eneste tapet kom borte for Brasil (1-2). Sergio Aguero, Lionel Messi, Angel Di Maria og Gonzalo Higuain er alle ventet å starte for Argentina.

Lagene har ikke møtt hverandre siden VM i 2002 og Argentina presterer ikke alltid for fullt i privatlandskamper, men taper neppe. UB.

7. Hellas - Sveits
Treningskamp som spilles i Pireus, Hellas. Turneringslaget Hellas fornektet seg ikke under fjorårets EM-sluttspill og sendte blant annet en av EM-favorittene Russland ut av EM etter gruppespillet. I kvartfinalen ble det dog for tøft mot Tyskland (2-4). Etter EM har faktisk Hellas 5-1-0 på de seks landskampene som er spilt etterpå, inkludert 3-2 seier over Norge på Ullevaal. Etter fire kvlalkamper er laget a poeng med Bosnia på toppen av gruppe G med ti poeng. Velkjente Samaras er ikke med, men ellers stiller Hellas med en bra tropp.

Sveits var som kjent ikke med i EM-sluttspillet, men topper som kjent Norges gruppe etter fire spilte kamper med ti poeng. Norge klarte som kjent uavgjort borte mot Sveits og det er de eneste poengene sveitserne foreløpig har avgitt. Har spilt en treningskamp etter dette, der ble det 2-1 seier borte over Tunisia. Viktige Shaqiri er ikke med i denne kampen.

Ingen innbyrdes oppgjør mellom lagene de siste årene og dette ser veldig jevnt ut på forhånd, men vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

8. Irland - Polen
Treningskamp i Dublin. Irland ble ikke uventet minst et nummer for små under EM-sluttspillet sist sommer og endte opp med null poeng og 1-9 i målforskjell på sine tre gruppespillkamper. Har innledet VM-kvaliken med to borteseire og et stortap for Tyksland hjemme i Dublin. Skuffende 0-1 tap hjemme for Hellas i en treningskamp i midten av november. Veteranene Robbie Keane og Richard Dunne er uaktuelle, det samme gjelder for Aiden McGeady, Keith Andrews, David Meyler, Seamus Coleman og Marc Wilson. Det er derfor ventet at Trapattoni vil eksperimentere litt og gi flere debutanter sjansen fra start. Han har valgt disse elleve: David Forde; Paul McShane, John O'Shea, Ciaran Clark, Greg Cunningham, Robbie Brady, James McCarthy, Glenn Whelan, James McClean, Shane Long, Conor Sammon

Polen skuffet sine egne voldsomt under EM-sluttspillet på hjemmebane og røk etter fattige to poeng i gruppespillet. Har innledet brukbart i VM-kvaliken med 1-2-0 på sine tre første kvalkamper etter blant annet 1-1 hjemme mot England og 2-2 borte mot Montenegro. Polen manager Waldemar Fornalik har reist til Dublin med tilnærmet full tropp.

Normalt er Irland sterke på hjemmebane, men vi så store svakhetstegn ved dette laget i EM og laget er så svekket onsdag at Polen må ha en flott sjanse her. B.

9. Wales - Østerrike
Oppgjør mellom to nasjoner som ikke preger landslagsfotballen. Kampen spilles i Swansea, Wales. 2012 ble ikke noe godt år for walisisisk landslagsfotball og seks av sju landskamper ble tapt. Begredelige 1-0-3 i de fire første VM-kvalifiseringskampene og toget er nesten gått før det har begynt. Seieren kom forøvrig hjemme mot Skottland i den siste kvalkampen (2-1). Har etterpå det tapt 0-2 borte for Kroatia i en treningskamp (16.oktober).

Wales-manager Chris Coleman har tatt ut denne troppen: Lewis Price (Crystal Palace), Boaz Myhill (West Bromwich), Owain Fon Williams (Tranmere), Ashley Williams (Swansea City), Ashley Richards (Swansea), Sam Ricketts (Bolton), Chris Gunter (Reading), Adam Matthews (Celtic), Jack Collison (West Ham), Andy King (Leicester), Ben Davies (Swansea), Joe Allen (Liverpool), Aaron Ramsey (Arsenal), David Vaughan (Sunderland), Joe Ledley (Celtic), Gareth Bale (Tottenham), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Simon Church (Reading), Craig Bellamy (Cardiff), Joel Lynch (Huddersfield), Craig Davies (Bolton).

En brukbar åpning, men heller ikke mer av Østerrike som står med 1-1-1 i sine tre første VMkvalifiseringskamper (i gruppe med Tyskland og Sverige blant annet). Tapet kom hjemme mot Tyskland (11.september) og i den kampen var Østerrike svært uheldig som ikke fikk med seg poeng (1-2). Skuffet imidlertid med å tape 0-3 hjemme for Elfenbenskysten i en treningskamp i Linz 14. november og har ikke vært i aksjon siden.

Ja, hav skal man si om denne da? To lag med åpenbare mangler, men Wales har alle sine (få) kanoner med for første gang på lenge og da tror vi klart mest på hjemmeseier. H.

10. Belgia - Slovakia
Treningskamp som spilles i Brügge. Flott start på VM-kvaliken for Belgia som står med 3-1-0 på sine fire første kamper og topper gruppe A på bedre målforskjell enn Kroatia. Skuffende bortetap for Romania i sin siste landskamp som var en treningskamp 14. november. Vincent Kompany er skadet, mens både Fellaini og Vermaelen er usikre.

Slovakia har innledet VM-kvaliken med 2-1-1 på sine fire første kamper og ligger på en foreløpig 3. plass i gruppe G med sju poeng. Tapet kom hjemme mot Hellas (0-1) i den siste kvalkampen. Har etterpå det tapt 0-3 borte for Tsjekkia i en treningskamp. Velkjente spillere som Martin Skrtel, Marek Hamsik, Marek Sapara og Robert Vittek er alle med i troppen til denne kampen.

Hjemmebane for Belgia som trolig er det klart beste laget av disse to. Det heller mot hjemmeseier i Brügge. H.

11. Skottland - Estland
Treningskamp i Aberdeen og første kamp for Gordon Strachan som skotsk landslagssjef. Skottland er trolig allerede avhengt i kampen om VM-billett til Brasil etter svake 0-2-2 på sine fire første kvalkamper. Sleit seg inn til 2-1 seier borte mot Luxembourg i siste treningskamp 14. november. Charlie Adam, Steven Fletcher og Robert Snodgrass er blant spillerne som starter.

Estland har heller ikke skremt vannet av sine motstandere i VM-kvaliken og står med 1-0-3 etter sine fire første kvalkamper. Seieren kom borte mot svake Andorra (1-0). Var på turne i Asia i november og endte opp med 2-1 seier mot Oman og 2-1 tap for Forente Arabiske Emirater da.

Vi får tro at Strachan får litt sving på dette skotske laget og da skal Estland være en overkommelig motstander. H.

12. Frankrike - Tyskland
Treningskamp i Paris. Flott start på VM-kvaliken for Frankrike som står med 2-1-0 etter sine tre første kvalkamper og dermed er a poeng med gruppeleder Spania. Fikset altså er meget sterkt bortepoeng mot Spania i den siste kvalkampen i fjor høst og fulgte opp med å slå Italia 2-1 borte i en treningskamp 14. november. Didier Deschamps må klare seg uten det nye stjerneskuddet Raphael Varane, men ellers er alle kanonene på plass.

Tyskland stod med tre strake seire i sin VM-kvalik og ledet 4-0 hjemme mot Sverige i den fjerde, men presterte altså å miste ledelsen og måtte nøye seg med 4-4 i den siste kvalkampen. Med ti poeng etter fire kvalkamper leder naturligvis Tyskland gruppe C. 0-0 borte mot Nederland i siste landskamp, en treningskamp som ble spilt 14. november. Marcel Schmelzer, Mario Götze og Marco Reus er alle uaktuelle grunnet skader, det samme gjelder Bastian Schweinsteiger og Miroslav Klose, men Joachim Löv har mange å ta av og stiller et sterkt lag på banen i Paris.

Det er ikke vanskelig å argumentere for uavgjort i denne kampen, et resultat begge lag trolig vil være fornøyd med. U.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 06.02.2013 17:55
1. Norge - Ukraina U
2. Spania - Uruguay H U
3. Makedonia - Danmark U B
4. England - Brasil H U B
5. Nederland - Italia U B
6. Sverige - Argentina U B
7. Hellas - Sveits H U
8. Irland - Polen B
9. Wales - Østerrike H
10. Belgia - Slovakia H
11. Skottland - Estland H
12. Frankrike - Tyskland U

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 06.02.2013 17:55
1. Norge - Ukraina H U B
2. Spania - Uruguay H U
3. Makedonia - Danmark U B
4. England - Brasil H U B
5. Nederland - Italia H U B
6. Sverige - Argentina U B
7. Hellas - Sveits H U
8. Irland - Polen B
9. Wales - Østerrike H
10. Belgia - Slovakia H
11. Skottland - Estland H
12. Frankrike - Tyskland U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus