Foto: hesteguiden.com

Kenneth har passert 100

Nordmannen Kenneth Haugstad gjør kanonsuksess som travkusk i Sverige og har allerede passert 100 årsseire.

Kommersielt

En ny helg står for tur og seks uker før juleklokkene ringer, er det definitivt ikke noen minkende aktivitet innen hestesporten, snarere tvertimot. Lørdagens V75 avvikles på Biri og lørdag kveld byr Forus på en sportslig perle av en V65-omgang. Søndag er det galoppen som står i fokus når det er Jägersro galopp som har ansvaret for V64-løpene i Sverige.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Men allerede fredag er det nok å henge med. Vi starter i Sørøst-Sverige denne fredagen, der idylliske Kalmar byr på både V4 og V5. Fredag ettermiddag overtar Øvrevoll galoppbane stafettpinnen med internasjonal V5. Til kvelden er det V65 fra Jarlsberg travbane i Tønsberg her hjemme, samt jackpotomgang i V64 med drøye 1,1 million ekstra i sekserpotten fra Umeå i Nord-Sverige.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Gudbrandsdølen Kenneth Haugstad er etterhvert vel etablert i Sverige som hyppig benyttet catch-driver. I fjor kjørte 36-åringen først over mål 110 ganger på 1398 kjørte løp. I år har han allerede kjørt 1308løp og vunnet 103 løp. Han passerte den magiske grensen på 10 millioner innkjørt med god margin i fjor (10,4), og kommer til å sette personlig rekord i både antall seire og i innkjørte penger i år.

Innleveringsfrister Kalmar
V4 kl. 12.20
DD kl. 12.37
V5 kl 13.32

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Fredag har han flere flotte vinnersjanser på Kalmar (kusker i sju løp) og vi blir overrasket om han ikke vinner løp på Kalmar i dag. Allerede i V4-1 tror vi knallhardt på Kenneth bak meget formsterke 5 Catchee Town.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Absolutt toppform
Hester som vinner fra dødens har vi alltid hatt forkjærlighet for og det var nettopp fra den posisjonen hoppa vant i sin siste start i Halmstad for sin trener Thomas Jonsson. Med all respekt for Jonsson (seiersprosent på fire), så er det et klart pluss at Haugstad kusker i dag. Catchee Town avsluttet også svært fint i meget tøffe omgivelser nest sist (et forsøk i Diamantstoet med førstepremie på 100 000 SEK) og har altså vist storform på slutten.

4 Donttellmeanymore kan flytte beina ned startsiden, men trolig skal denne ha rygg over full vei. 10 Velociraptor er en fin fireåring som dukker opp i ny regi og er nok det fremste motbudet. Men spor fem, dokumentert form og bra kusk gjør at vi velger å bankerspille 5 Cathee Town i V4-spillet fredag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus