(Hesteguiden.com)

Kiwi er tilbake

Alm Kiwi er endelig tilbake etter litt sykdom, og med gode treningsrapporter i ryggen bankerspiller vi på Biri i kveld. Sjekk våre V65-tips.

Kommersielt

Det er Biri travbane som er arena for kveldens V65-løp, og vi synes at bankeren virker klokkeklar denne fredagen. Trener Tormod Rundhaugen har i sin varetekt en av de beste 4-åringene i årgangen når han er frisk, og i kveld møter hesten overkommelig motstand.

Vi sikter da til 2 Alm Kiwi i V65-5/V5-2, og vi er ikke i tvil om at det er snakk om en vinner (i kveld jakter han årets femte seier). Hesten var svak i den siste starten når han møtte Tekno Odin&Co i Bergen, men han var tett i halsen den dagen.

Nå har han har fått noen banejobb i kroppen på 28.0 som fortest forut for denne starten, og selv uten å være helt på topp vinner han dette løpet. Normalt spinner Lome Elden-sønnen til tet, og ingen i dette feltet er kapable nok (utenom muligens 1 Frøyu Oda) til å kunne gjøre noe jobb selv underveis (sistnevnte blir dog kraftig overflydd). Nei, dette løpet leder Alm Kiwi fra start til mål – Banker.

Vår rangering V65-5/V5-2: A: 2 B: 1 C: 5-4-11-7-10-3 D:9-6-8

Les også:To steinklare i V75?

Innleveringsfrister Biri fredag

V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.05
DD kl. 20.25

PS!Det ble fin klaff på Bergen travpark i går, og de som fulgte vårt største forslag i A-spillet kunne kvittere ut drøye 6400 kroner!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V65-1
7 Orginal P har stor kapasitet, og for trener Trond Andersen blir det trolig en klasseklatrer. Trophy Catch-sønnen er fryktelig pent jobbet som unghest, og da skal det være enorm utvikling i denne 5-åringen. Han har vunnet begge sine løp hos Bullern på en ganske overbevisende måte, men nå er motstanden tøffere enn noen gang (uansett snakk om en topp vinnersjanse). 12 Powerful Man var meget sterk i den siste starten da han vant enkelt etter ”dødens” siste 1200m, og distansen mestrer han han som bare det (sporet var dog nitrist).

3 River Kemp har stor kapasitet, men temperamentet hans er ikke like bra. Han blir ofte for hissig, og da er det galoppfare i det bilen slipper feltet. Distansen er neppe heller noen fordel, og det er mange faktorer som taler litt i mot denne gangen (dog god nok med klaff). 5 Alone Man S.T leverte en siste 300m på Bjerke i den siste starten som det luktet svidd av, og Storstadbusen-sønnen har stor fordel av den lange distansen.

Vår rangering V65-1: A: 7 B: 12-3-5 C: 6-2-1-10-4-11 D: 8

V65-2
2 Nozler håper vi begynner å stabilisere seg for Super Arnie–sønnen har stor kapasitet i forholdet til grunnlaget, og vi synes vinnertipset er på sin plass. Hesten var positiv til sølv i den siste starten, og han står perfekt til denne gangen.

8 King Wolo er kanskje en av Norges mest oppskrytte hester for det går alltid ``gjeteord`` ord om denne Mikkelborg traveren, men han har skuffet mye. Med tet og demping kan han vinne, men det kan koste å komme seg til spiss fra spor åtte.

10 Wendy Way er i bra form, men hun er avhengig av tempo på løpet for at det skal rekke helt frem til seier med bakspor på en kjapp sprint. 7 Mystical Diva holder usikker form, men hun er god nok for seier på sitt beste (speeder fort til slutt med ryggløp).

Vår rangering V65-2: A: 2 B: 8-10-7 C: 12-1-5-4-9 D: 11-3-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V65-3
7 Mc Steamy er en av de beste i grunnlaget sitt, og i en feilfri utgave er det snakk om en trolig vinner. S.J`s Photo–sønnen innehar fryktelig kapasitet, og i den siste starten hadde han vunnet hvis ikke galoppen hadde kommet midt i den siste svingen. Vi skal da huske på at han tapte mange meter på en galopp tidlig i løpet, og nå kommer vinnerhesten ut med en ny balanse.

4 Restless Explosion har Waaler snakket varm om lenge, men han har så langt vært litt egenrådig denne flotte Cantab Hall–sønnen. I den siste starten bare vrei han seg over i galopp ut mot oppløpet, og da gikk han glipp av en seier på 17-tallet full vei. Han skal testes bak startbilen før løpet, og det bør de som kan få med seg.

6 High Photo likte vi veldig godt i den siste starten der han bare jogget unna til en sikker seier (innfridde da som vår banker for dagen) uten at han ble plaget nevneverdig til slutt, og hesten til dyktige Torstien Skjaker virker til å være i veldig fin utvikling.

Vår rangering V65-3: A: 7 B: 4-6 C: 1-12-2-5 D: 11-9-10-3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V65-4/V5-1
9 Spang Draupner holdt veldig fin form før pausen, og når kretsen rundt hesten tar turen til Biri etter snaue to mnd løpsopphold så har de nok seiersambisjoner. I tillegg setter Eirik Høitomt seg opp i sulkyen, og da må hesten spilles.

3 Våler Oda er kanskje den hesten i feltet med størst kapasitet, men 3-årshoppa er ikke sikker på beina. Trener Bjørn Steinseth kan melde om at han har testet henne bak bilen i trening, og det gikk ikke helt bra. Da ble hun hissig og galopperte, og da er det vel snakk om en favoritt i fare (dog topp vinnersjanse feilfritt).

8 Vang Viking har styrke til å rekke langt, men det er ikke alltid aksjonen fungerer som best. I den siste starten vant han sikkert, men han var ikke langt unna galoppen underveis. 6 Tronga Gutten gjør jevne fine løp, og i den siste starten hadde han bare gode H.G Jo foran seg i mål (sistnevnte hadde vært favoritt om han hadde startet her. Hesten kan muligens få tet hvis kusk H.C.Holm klinker til, og da kan det bli spennende.

Vår rangering V65-4/V5-1: A: 9 B: 3-8-6 C: 4-12-10-5-7-1-2-11

HTML EMBED

V65-6/V5-3
12 Ulixes begynner nå å bli mer stabil, og da kommer også resultatene. Vant meget enkelt fra tet i den siste starten (som vår banker for dagen), og han må regnes med en solid vinnersjanse også i kveld. Sporet gjør dog oppgaven litt vanskelig for Bullern-traveren, men her er det bare for kusk Gunnar Austevoll å sende fremover direkte etter at startrushet har lagt seg. Angus Hall–sønnen tåler en tøff tur utvendig, og vi tror på en topp vinnersjanse.

7 Spirit Brodde var positiv i sølvhesten i den siste starten, og Kolnes-traveren virker til å være i fin utvikling for tiden. Skulle han klare å komme seg til tet på startsiden (får overta fra 5 Tita Nibs?) så er mye gjort (virker klart best når han er med der fremme direkte), og vi krysser tidlig.

2 Tropical Storm har fire sølv på rad, men vi tror ikke dette er snakk om en antivinner. Hesten er meldt opp litt i grunnlaget, men det tror vi ikke betyr så mye (med litt klaff med posisjonene underveis kan han ta en fortjent seier). 3 Challe Cheven er en av de bedre i feltet, men han holder usikker form (kjemper om seieren på sitt beste).

Vår rangering V65-6/V5-3: A: 12 B: 7-2-3 C: 4-8-6-5-9-1 D: 10-11

V5-4
4 Onion F.H har virkelig blomstret opp igjen hos tidligere trener Tor O. Halle, og det må være ni liv på denne hesten. Det er kun syv hester i dette løpet, men det er et vanskelig løp å lese. Vi er usikre på om Onion F.H overflyr 1 Espresso, men gjør han det (eller at Kolle sliper frivillig) så vinner S.J`s Photo-sønnen. Vi er dog litt i tvil, for hvis Lars A. Kolle skal vinne løpet med 1 Espresso så er det nettopp fra tet.

Blir det tempo på dette løpet (lukter litt fart her) er Kolnes-duoen 5 O.O Seven V.P og 2 Nimbus Vang aktuelle, og begge er i bra form (og de går alltid til mål). 3 J.T`S Crown skal være bedre enn det han var under JGP, men vi tror neppe de kjører ham i bånn når det nærmer seg kvalifisering til Derby.

Vår rangering V5-4: A: 4 B: 1-5-2-3 C: 6-7

V5-5
6 Tele Viking er den beste hesten, og han vinner dette løpet bare ikke kusk Gunnar Austevoll bruker speeden til Lome Elden–sønnen for tidlig. Distansen på 2600m er ingen fordel, men med kun syv hester i feltet er det bare å finne en rygg i utvendig par. Hesten sveper rundt feltet på 200-300m, og vi tror han vinner hvis humøret er på topp.

4 Rapp Odin er litt av den samme typen som førstnevnte, og han står ikke mye tilbake for vår favoritt på kapasitet. Det blir fort tet på Moe Odin–sønnen denne gangen, og i fra den posisjonen får trolig kusk Kai Johansen styre som han vil. Da blir trolig løpet avgjort på en speed til slutt, og vi krysser begge. 7 Røstekongen er kanskje den som har største fordel av distansen, og formen er på topp. (favorittduoen skal således ikke føle seg helt trygge med Arvesen i feltet).

Vår rangering V5-5: A: 6 B: 4 C: 7 D: 3-1-5-2

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus