Gå til sidens hovedinnhold

Kjelsås har mer å gå på

Vi garderer for en ny Kjelsås-triumf når de tar imot Bærum på lørdagskupongen.

Sportspills meny lørdag
V75 Bjerke: Gjør dere klar til fest
Tippeligaen: Skader og karantener

Oddstips: Nå gjelder det, City

Lørdagskupongen er satt sammen av FA-cupfinalen, ti oppgjør fra Oddsen-Ligaen og ett fra Allsvenskan. Spillefrist er klokken 15.55.

Bonuspotten er oppe i 1.350.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Manchester City - Wigan Athletic
FA-cup, finale, spilles på Wembley. Manchester City ligger an til sølv i Premier League, og får Champions League neste sesong. Skal de vinne noe i år, blir det denne finalen, en kamp de har gledet seg til og forberedet seg til lenge. Manager Mancini hvilte et par spillere i 1-0-seieren over West Bromwich i midtuken, med tanke på dagens kamp, men det var likevel et slagkraftig mannskap han sendte utpå.

Sinclair (m) er eneste sikre fravær hos City. Yaya Toure (m) ble hvilt i midtuken, det var noe snakk om at han var skadet også, men nå meldes han klar. Flere andre sentrale spillere fikk også hvile, men alle er tilbake her. Det er ventet at Pantilimon erstatter Hart i mål.

Vi trodde på Wigan hjemme mot Swansea i hengekampen i midtuken, for tre poeng der kunne gjort underverker med tanke på overlevelse i Premier League. Så skjedde ikke, Wigan ledet to ganger men tapte 2-3 til slutt, og nå ser det fryktelig tungt ut i ligaen, men fortsatt ikke umulig. Wigan har kommet til denne cupfinalen på lykke og fromme, de var heldige som møtte et merkelig umotivert Everton i kvartfinalen og deretter Millwall i semifinalen. Skadelisten er lang, men på Wembley må Wigan bare gjøre det beste ut av det, cup er cup og de har alltids en sjanse.

Manager Roberto Martinez har slitt med skader i ligainnspurten, og kan ikke stille toppet her heller. Det blir spesielt spennende å se hvordan han setter sammen forsvarsrekka, som fungerte heller dårlig sist. Stam (f) er ny på skadelisten, Alcaraz (f) regnes som 50/50, Beausejour er høyst usikker, og fra før er Crusat, Figueroa, Miyaichi, Pollitt og Ramis ute. Det er ventet at Al Habsi erstatter Robles i mål.

Manchester City har vunnet syv strake innbyrdes mot Wigan, uten å slippe inn et eneste mål. De er kupongens største favoritt i dag, med rette, for denne kampen betyr veldig mye for dem og her skal det vinnes. Wigan har like stor motivasjon, men ikke like godt lag. H i kamp 1.

Se kampen live på TV 2 Sumo

2. Drøbak/Frogn - Nesodden
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Her er det mange spillere som kjenner hverandre fra før. Mens DFI var i 3. divisjon valgte mange av de beste spillerne i området Nesodden i divisjonen over, men nå er DFI oppe i det gode selskap og en hel del spillere, åtte-ni mann, byttet fra Nesodden til DFI før sesongen. Også midtbanespiller og trener Even Ødegaard, som gjorde mye for at Nesodden i sin tid tok skrittet opp fra 3. divisjon, er nå i Drøbak og trener laget sammen med Andre Bergdølmo. Etter seire over Skarbøvik og Kjelsås innledningsvis, har det blitt tap for Kvik Halden og sist mandag 2-4 for et ungt VIF 2-lag som kjører et tempo få på dette nivået behersker.

Nesodden har tapt 0-5 borte for Molde 2, 2-3 hjemme for Skarbøvik og fått med seg ett poeng fra Buskerud da det ble 2-2 borte mot Birkebeineren. Nesodden gjorde mange gode kamper forrige sesong og ble nummer 7 da, i år frykter vi at de får det langt tøffere med å ta poeng. Mot Skarbøvik kunne det fort blitt poeng, men dommeren blåste hele tre straffer til motstander, og da ble det tungt.

Det skal være bortimot skadefritt hos Nesodden, men vi har ikke sett troppen i skrivende stund.

Dette blir lokaloppgjør og venne-oppgjør på én gang, men hvor vennlig det vil arte seg ute på banen gjenstår å se. Hjemmelaget satser denne sesongen, blant annet med spillere som var gode for bortelaget i fjor. Dette skal og bør Drøbak/Frogn vinne. H på Seiersten i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Kjelsås - Bærum
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Det så bra ut da Kjelsås slo Moss 3-0 i premieren, men siden har de tapt for Drøbak/Frogn, Asker og Kvik Halden. I cupen bød de på god motstand for Stabæk, men røk ut med 3-4. Kjelsås har møtt flere av de beste lagene innledningsvis, og her kommer enda ett.

Pettersen (m) måtte tidlig av banen forrige runde, han fikk en smell i hoften. Spørsmålstegn ved ham i dag. Sandell er en mulig erstatter.

Bærum har vært overlegne hjemme mot Førde (5-1) og Moss (4-2), men fikk det tøft i toppkampen borte mot Asker. De tok ledelsen ved Daniel Berg, men slapp inn to i 2. omgang og røk 1-2, til tross for at de spilte 11 mot 10 de siste 20 minuttene. I cupen spilte de jevnt med Follo og vi tror Bærum blir en utfordrer til opprykk i denne avdelingen.

Ruud Irgens (f) ødela kneet på trening forelden, og er dessverre ute i flere måneder, melder Budstikka.

Kjelsås røk 1-3 her for Asker, og dette blir om lag like vanskelig. Vi klarer likevel ikke slippe tanken om at Kjelsås kan vinne dette, de kan slå hvem som helst i avdelingen bare de er på hugget fra start og gjennomfører. HB i kamp 3.

4. Skarbøvik - Førde
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Kenneth Kjevik fikk sjansen tre ganger fra straffemerket forrige runde, og feilet ikke da Skarbøvik slo Nesodden 3-2. Dermed tok klubben fra Ålesund sesongens første seier, etter tap for Drøbak/Frogn og VIF 2 i de to første.

Hjemmelaget mangler trolig et par mann som ikke har spilt enå denne sesongen, men skal ha få nye skader.

Førde står også med én seier så langt, men de har bare spilt to kamper. Borte mot Bærum var de langt unna poeng i 1-5-tapet, deretter vant de 1-0 borte mot Træff, en viktig seier som ga tro på at man har sjanser i denne avdelingen. Hjemmekampen mot Birkebeineren forrige lørdag måtte utsettes da Førdes hjemmebane ikke var klar for spill.

Vi kjenner ikke til skader hos bortelaget.

Vi regner disse lagene som rimelig jevne og skulle gjerne helgardert kampen, men det kommer så mange vriene oppgjør og til og med en kamp som skal trekkes videre nedover på kupongen, at må tar en råsjans på H i kamp 4.

5. Pors Grenland - Fram Larvik
Oddsen-Ligaen avdeling 2. Pors har et godt lag i år. De har slått Gjøvik og Godset 2 innledningsvis, men mot opprykksfavorittene Raufoss og Alta har det blitt henholdsvis 0-0 hjemme og tap 1-4 i nord. Utfra innsatsen innledningsvis skal Pors ha gode sjanser i dag, og det er ikke godt å se hvem som skal slå dem hjemme i Porsgrunn denne sesongen. Det var bare så vidt Odd klarte det i cupen, de trengte ekstraomganger for å vinne 2-1.

Klubben forteller: Til dagens kamp må kaptein Ulf Riis stå over etter rødt kort. Ellers er både Jeton Petisha, Victor Vindfjell og Kim Bentsen klare igjen. Sannsynlig startoppstilling:

Gundersen - Wickmann, Corovic, Parkstad Johansen, Langeland - Bentsen, Haugseth, Petisha - Heldal, Enger, Vindfjell.

Fram har scoret mange mål, uten at det har blitt så mange poeng av det. Tap 3-4 borte for Sundet, 1-1 mot Odd 2 og 3-3 hjemme mot Tønsberg er man ikke fornøyd med, men spillemessig har det skranglet veldig, så her er det bare å jobbe på for å heve seg. Mot Tønsberg var det en del slurv og man lå under 0-3, før en real sluttspurt var nær ved å gi seier. Alt i alt ustabilt, Fram kan bedre enn dette.

Østli (a) ble byttet ut i pausen sist, da han muligens slet med en liten skade. Vi får sette et lite spørsmålstegn ved ham i dag. Ellers var Haakenstad tilbake sist, på benken, men Sagaas, Paulsen og Hem var ute igjen. Om de eventuelt er med her, vet vi ikke.

Pors har imponert mest hittil, og vi føler oss rimelig sikre på at de vinner denne. Gode sjanser skal de hvert fall ha. H i kamp 5.

6. FK Tønsberg - Frigg
Oddsen-Ligaen avdeling 2. Tønsberg har fått en tøff start, med tap for Godset 2, Raufoss og Alta. Deretter tok de sitt første poeng da de spilte 3-3 borte mot Fram, etter at de ledet 3-0 til langt ut i 2. omgang. Se opp for Blom Onshuus og Bendu Abrahamsen, spiss-paret har scoret seks mål i de to siste.

Tønsberg stilte med fem juniorer fra start forrige runde, men leverte likevel en sterk kamp, nesten hele veien. I dag skal Møllerplass Gjersøe (m) være suspendert.

Frigg har spilt 2-2 mot Harstad, slått et skaderammet Sundet 5-1, tapt 1-2 for Valdres og tapt 0-2 hjemme for Odd 2. Et vrient lag å tippe, det er store kvaliteter der, men tilfeldigheter avgjør kampene. Det eneste som er sikkert med Frigg er at det sjelden blir favorittseier i kampene deres. I dag er de favoritter på oddsen, men ikke på tippekupongen.

Abdi Hassan (m) debuterte på midtbanen forrige runde. "Vi har hatt noen spillere på skadelista som har skapt litt hodebry i det siste", forteller klubben på sin nettside. Det skal være en del ymse fravær i dag også, men vi har ikke sett noen offisiell tropp.

Frigg er veldig opp og ned, og vi tar sjansen på at denne kampen ikke ender uavgjort. Mange mål kan det nok bli. Skulle vi satt ett tegn måtte det blitt hjemmeseieren, men vi har brent oss på Frigg så mange ganger opp gjennom årene at vi markerer HB i kamp 6.

7. Fana - Arna-Bjørnar
Oddsen-Ligaen avdeling 3. Fana har tapt for Notodden, Egersund og Vindbjart, men klarte å vinne hjemmekampen mot Viking 2 1-0. Det er tidlig å dømme et lag etter fire spilte, men det ser ut som Fana må opp par hakk for å kunne spille jevnt med de beste. Mot Egersund var man nær et 1-1-resultat, og noe uheldige med å få en straffe imot på tampen.

Det skal være to-tre fravær hos hjemmelaget, men vi har ikke fått det bekreftet.

Arna-Bjørnar var i aksjon så nylig som på tirsdag, da de vant 1-0 hjemme mot Arendal. Dermed fulgte de opp den flotte borteseieren mot Fyllingsdalen og klatret til opp på øvre halvdel. I årets første kamp røk de 0-2 borte for Ålgård, men nå er nok selvtilliten steget flere hakk.

Det skal være få fravær hos bortelaget.

Kampen går på Varden Amfi ser det ut til, ikke Nesstun, som Norsk Tipping oppgir. Arna-Bjørnar har sett positive ut, og vi tror dette kan slå begge veier. HB i kamp 7.

8. Fløy FK - Vindbjart
Oddsen-Ligaen avdeling 3. Disse lagene er i samme divisjon og avdeling for sjette året på rad, og begge har ofte hevdet seg på øvre halvdel. I år har Fløy tapt for Nest-Sotra, vunnet borte mot Notodden og spilt uavgjort mot Egersund og Viking 2. Variabelt, men vi holder dem for å være blant de sterkeste hjemmelagene selv om de røk for Nest-Sotra.

Vindbjart har bare spilt to kamper, men vunnet begge. 6-0 borte mot Arendal, et lag som har innledet svakt, og 3-0 hjemme mot Fana, som heller ikke har vist all verden. I dag skal det normalt bli adskillig tøffere å holde eget bur rent.

Vindbjart melder om beinhard kamp om startplasser før forrige runde og skadefrie nøkkelspillere som Henrik Robstad, Christian Follerås, Kjetil Myrvold og Øyvind Gausdal. Vi må forvente et sterkt mannskap her også.

Det er duket for nok et derby på Øya. Det er vanskelig å se noen klar trend på innbyrdes oppgjør, det har vært jevne kamper på dagens bane, mens Fløy har slitt mer som bortelag. I dag kan det bli jevnt, tror vi, vi forventer at Fløy hever seg i takt med prestisjen og byr opp til kamp. Men Vindbjart har vist mest hittil, og de er outsidere på folkerekka, så vi går for UB i kamp 8.

9. Vidar - Egersund
Oddsen-Ligaen avdeling 3. Vidar spilte den utsatte kampen borte mot Åsane på onsdag, der de tapte 0-2 for et meget sterkt Åsane-lag. Før det hadde Vidar slått Ålgård og Notodden, mens det ble 3-3 på dagens bane mot Nest-Sotra. Det har sett rimelig bra ut spilemessig, Gaute Johannessens mannskap skal kunne slå godt fra seg denne sesongen også.

Egersund har en knepen seier mot Fana, uavgjort mot Fløy og tap 1-3 hjemme for Åsane. De var skuffet over egen innsats mot Åsane, det var etter hvert liten vilje til å finne løsninger fremover, men samtidig ble de nok spilt svake av et disiplinert lag. I dag møter de nok en tøff motstander, og så får vi se om Martin Haaland og de ander kan stelle i stand trøbbel her. De klarte det borte mot Fløy.

Stian Vigrestad og Ole Thomas Herrem var ute sist, og kan være ute igjen.

Vidar har sett sterke ut, og vi tror de kan kjempe inn en ny hjemmeseier mot EIK fotball, det ble 1-0 her i fjor. Dette blir nok jevnt, men vi lander på H i kamp 9.

10. Byåsen - Nardo
Oddsen-Ligaen avdeling 4. Byåsen kom fint i gang med klare hjemmeseire mot RBK 2 og Senja, men bortekampen mot Levanger forrige runde tapte de 1-4. Her gikk de hardt ut og tok ledelsen, men kanskje gikk det litt for lett, for utover i kampen kom motstander grusomt tilbake, Byåsen mistet piffen og plutselig ble det veldig vanskelig å score. Dermed fikk de kalddusjen som trolig gjør at de bretter opp ermene i dag.

Torgeir Dahle (a) og Espen Sødahl (m) er friskmeldte og klare til kamp, leser vi i en treningsrapport hos hjemmelaget. Det er viktig. Ole Gunnar Øien (m) er ute med skade og Bent Johansen (f) med sykdom, og kampen kommer muligens også for tidlig for Lars Martin Husby (m) og Christoffer Aasbak (f).

Nardo har vunnet begge hjemmekampene sine, mot Senja og det unge Tromsø 2-laget som har sluppet inn 16 mål på fire kamper, mens bortekampene har gitt tap 1-5 for Levanger og 0-0 mot KFUM Oslo.

Dette er femte sesongen disse er i samme avdeling, og syv av de åtte siste innbyrdes oppgjør har endt uavgjort. Det er oppsiktsvekkende, spesielt i norsk 2. divisjon, kanskje er det lokalderby-faktoren som spiller inn. Vi holder en knapp på Byåsen, men utfra statistikken er det greit å gardere for uavgjort. HU i kamp 10.

11. Lørenskog - Mo IL
Kampen er utsatt grunnet flystreiken i Widerøe, og tippetegnet skal trekkes. HUB i kamp 11.

12. IFK Göteborg - Halmstad
Allsvenskan. IFK gikk på sesongens første tap forrige runde, 1-3 borte mot et AIK i sorg over sin avdøde målvakt. På de seks foregående har IFK 4-2-0, og det er godt nok til 14 poeng og tredjeplass i Allsvenskan. På eget gress slipper de knapt inn mål, bare Malmö har scoret ett her.

Trener Mikael Stahre har stilt samme startellever i to kamper på rad, og det er lite skader. Startellever offentliggjøres på klubbens nettside noen timer før avspark. Troppen kan sees her.

Halmstad tok sesongens første seier forrige runde, med 1-0 hjemme mot Östers. Det smakte godt etter 0-4-2 på de seks første rundene. Halmstad har ikke vunnet borte ennå, men knep poeng mot AIK (3-3) og Malmö (1-1), så de er langt fra ufarlige.

Marcus Johansson (m) er på vei tilbake etter et langt skadeavbrekk, men er ikke klar ennå.

IFK tapte sist og det var en del som ikke stemte. Vi sitter med en god følelse for at nå skjerper de seg og vinner denne småvanskelige hjemmekampen. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 11.05.2013 15:55
1. Manchester City - Wigan Athletic H
2. Drøbak/Frogn - Nesodden H
3. Kjelsås - Bærum H B
4. Skarbøvik - Førde H
5. Pors Grenland - Fram Larvik H
6. FK Tønsberg - Frigg H B
7. Fana - Arna-Bjørnar H B
8. Fløy FK - Vindbjart U B
9. Vidar - Egersund H
10. Byåsen - Nardo H U
11. Lørenskog - Mo IL H U B
12. IFK Göteborg - Halmstad H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 11.05.2013 15:55
1. Manchester City - Wigan Athletic H
2. Drøbak/Frogn - Nesodden H
3. Kjelsås - Bærum H U B
4. Skarbøvik - Førde H U
5. Pors Grenland - Fram Larvik H
6. FK Tønsberg - Frigg H B
7. Fana - Arna-Bjørnar H B
8. Fløy FK - Vindbjart H U B
9. Vidar - Egersund H
10. Byåsen - Nardo H U
11. Lørenskog - Mo IL H U B
12. IFK Göteborg - Halmstad H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken