Foto: hesteguiden.com

Kjeltringen oppfører seg

En formsterk Kjeltringen må ha en topp vinnersjanse på Momarken tirsdag. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
Lunsjtrav Forus: Fra Kolgjini til lunsjtrav
Oddstips 1: Chelsea lykkes i Lisboa

Det er altså Momarken travbane som har dobbel V5 denne tirsdagskvelden og det er riktig fine løp på den idylliske travbanen på Mysen. Tåka ødela fullstendig Unionstravet for halvannen uke siden, vi får håpe den holder seg borte tirsdag kveld. Vi synes det er flere gode bankerkandidater i denne omgangen. Eirik Høitomt får tillit i A-spillet, mens formkusk Cato Antonsen får tillit i B-spillet. Felles for våre bankere er at vi tror begge legger på til sin andre strake seier.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Momarken

Flott debut
Det var meget fin stil på 9 Photo Va Bene i debutløpet på Momarken for tre uker siden. Til tross for at den nyss blivne fireåringen måtte gå den tunge veien i debutløpet, var det ingen tvil om seieren. Vallaken imponerte og møter faktisk svakere motstand tirsdag. Bakspor og autodebut er usikkerhetsmomentene, men hesten virket veldig fornuftig og stabil i seiersløpet. Alternativet i dette løpet er en eller mange, vi velger en og stoler på Evy Marie Brinch-trente 9 Photo Va Bene.
Rangering V5-2A: A: 9 B: 2-5 C: 8-4-10-12-3-6-7 D: 11-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Momarken

Toppform på både kusk og hest
Cato Antonsen har hatt en flott helg. To seire på Biri fredag ble etterfulgt av en flott V75-seier med Perfect Line på Bjerke lørdag og munnrappe Cato Antonsen holder koken. Tirsdag sender han ut stallhesten 4 Kjeltringen som varslet form med andreplass bak gode Brødsjø Stina på Jarlsberg nest sist og fulgte opp med en vanntett V65-triumf på Bjerke for halvannen uke siden. Tirsdag er det klart billigere motstande og slik vi leser dette løpet, skal Kjeltringen ha en god vinnersjanse også fra dødens. Vi mistenker dog den godeste Cato for å ladde mot føringen direkte (kan bli svart ut av 2 Røyns Skatt om Olav velger å ta mot), skulle Cato ikke nå føringen tror vi hesten vinner uansett. En viss form er det på 10 Våler Best, men han var sjanseløs mot Kjeltringen sist. Velkjørende og offensive Cato Antonsen får uansett tillit som vår V5B-banker med 4 Kjeltringen.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 10-9-8 C: 2-6-11-12-7-1 D: 3-5

V5-1A - Varmblodshester. 1640 meter autostart. Stallmannsløp.
Etter flere råsterke avslutninger, skuffet vel 3 Unaminami en smule på Drammen forrige tirsdag. Ble da ikke bedre enn nummer fire, til tross for fin posisjon underveis. Tirsdag er det endelig framspor, og da kan vi ikke annet enn å sette den formsterke fireåringen til Hans Wilhelm Storås.

Men det var knepent foran 1 Zetus som kommer tilbake etter fem måneders pause. Kolnes-traveren gjorde flere fine løp i fjor, selv om han skuffet litt i sine to siste løp. Fra førstespor med flinke Morten Pedersen som vognmann, kan ikke forutsetningene bli bedre i årsdebuten. Flinke Dag Sveinung Dalen har faktisk kun vunnet et løp på østlandsbanene siden 1. februar (har også vunnet i Harstad). Det er litt skuffende for ambisiøse Dalen, og han kjører litt i motflyt om dagen. Her setter han seg opp bak 6 Pitch Black, som gjorde et godkjent løp i Killingmo-regi på Bjerke for halvannen uke siden (er strøket).

8 Picazzo hadde vi muligens satt først på rangeringen fra et bedre startspor. Horpestad-traveren som innledet så lovende som treåring tidlig på fjoråret, har ikke klart å følge opp. De tre siste startene har vært bra, og seieren er like om hjørnet nå. 5 Battle It Out er i form, men med urutinerte Joakim Nilsen som kusk, setter vi hoppa litt ned på ranken. 12 Aidensfield holder hyggelig form, men spor tolv er bedrøvelig.
Rangering V5-1A: 3 B: 1-8-5 C: 12-7-9-10 D: 4-2-11

V5-3A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Sprint er nok ikke ønskedistansen til 6 Varg Jens, men mot en viljeløs gjeng er det ingen tvil om at Mjølnerød-traveren er den som liker seg best nedover oppløpet. Tre seire på de fire siste startene er det blitt og fjerde sist vant hesten på nettopp sprint. I sin siste start ble det veldig enkel seier på Färjestad.

2 Torpa Jo har tatt tre seire på sine fem siste løp, men motstanden i seiersløpene har vært svak. Sist var det tøffere imot og da ga Kolnes-traveren seg veldig lett. Han kan nok få dirigere en bit her også i tet, men Momarkens lange oppløp er ingen fordel for denne hesten. 5 Næskvikk burde vunnet sist etter å ha kommet seg enkelt til tet, man vallaken falt til femte. Muligens er sprint en fordel, og motstander her er heller ikke veldig skarp. Outsider.

Vi tror disse tre gjør opp i dette løpet, selv om både 3 Borhaug Blesa og 4 Lome Linn holder fin form, men ingen av dem ser ut til å ha lyst til å vinne travløp.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 2-5 C: 3-4-1-7-8

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Det blir neppe bonus på spillerne dersom 5 Bonus vinner dette løpet. I et svakt felt kan vi ikke skjønne annet enn at vallaken blir spillefavoritt. Vi syns ikke hesten imponerte i seiersløpet femte sist, men de to siste løpene har vært bra. Grei seier fra tet på Kloster nest sist, og klart karrierebeste på Bjerke for halvannen uke siden. Kunne ikke matche gode Lilje Faks den dagen, men holdt farten flott til sølv.

3 Borge Oda har undertegnede småjaktet det siste året, fortsatt uten suksess. De to siste startene gir bud om at karrierens første seier nærmer seg, og dette ligner en skreddersydd oppgave. 1 Reitpål har travet i tet i tre av sine fem siste starter, men er vrien å få først. Burde vunnet på Biri fredag. Igjen kan det bli tet.

2 Thuli Lotta varslet form sist da hun kom fint tilbake etter galopp. 11 Drill var helt grei på Sørlandet søndag, nå setter Høitomt seg opp. 8 Maurstad Elden er slett ikke verst, klaffer det for Frode Mjølnerød fra spor åtte skal man ikke helt se bort fra en overraskelse fra den kanten.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 3-1-2 C: 11-8-9-12-10-7-6-4

Klikk her for å se våre V5A-tips til Momarken

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
V5-finalen i A-spillet har blitt en sportslig og spillemessig perle, der vi setter Hamre-traveren 4 Estrella først. Hoppa har ikke startet siden hun innfridde svært enkelt som folkebanker på Klosterskogen for nesten fire uker siden. Vi værer hardt tempo her og det gagner Frode Hamres spurtsterke hoppe som får Lars Anvar Kolle som gjestekusk (Frode Hamre er på ferie).

Vi tror 3 Eowyn C.C. inntar taktpinnen. Hoppa holdt flott til tredje i årsdebuten, selv om hun gikk for full maning. Møtte gode hester den dagen, det gjør hun også her, men får Vidar Hop dempe en smule kan det bli seier. 2 Nordea Lavec havnet helt feil på det sist, og det løpet kan glemmes. Viste form i startene forut, og her er startsporet glimrende.

1 Up To Date mistet formen i sine to siste opptredener før pausen. Nå har Gretland-hoppa fått lade batteriene i tre måneder. Kan være seiersaktuell direkte og kan også muligens forsvare sitt innerspor. 9 Nala Waltz var god på sensommeren i fjor. Årets to første starter har vært under pari. Nå har hoppa hatt to måneders pause.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 3-2-1 C: 9-10-11-12-5-8 D: 6-7

V5-3B - Varmblodshester. Treåringer. 2140 meter autostart.
30 000 kroner venter vinneren av dette treårsløpet for norskfødte varmblodshester og vi setter 3 Golden Feline først. To starter har gitt to annenplasser, tirsdag tror vi karrierens første seier kan komme. Hun spurtet strålende til målfototap sist og spurtet også glimrende i debutløpet. Har foreløpig ikke vist seg veldig startkjapp, men desto kjappere til slutt.

6 Thai Investment var hesten som målfotoslo Golden Feline sist. Horpestad-traveren galopperte bort det som så ut som en seier i debutløpet, og har vist seg som en riktig fin traver. Kan vinne igjen. 2 Juliano's Pride holdt flott til andreplass i debuten, og Westergaard-traveren er trolig et hakk vassere nå.

5 Super Julio er en spennende treåring fra Erik Killingmos meget formsterke stall og kan være seiersaktuell direkte. 1 Tagliabue Endurance ga seg litt enkelt fra tet i debutløpet, sist satt Hamre-hesten litt fast. Trolig satser Vidar Hop på å kjøre foran her. Liten outsider.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 6-2-5 C: 1-4-9-8-7

Klikk her for å se våre V5B-tips til Momarken

V5-5B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det er vanskelig å finne salgbare argumenter for ikke å sette 2 Out Of Nowhere først i avslutningsløpet. Gottling-traveren vant uforskammet enkelt fra tet på Bjerke sist og er god i begge ender av banen. Det er som kjent ofte svært seiersgivende taktikk i travløp. Vi velger likevel å gardere tirsdag, det er bra konkurrenter på startstreken.

Vi starter med 5 No Big Deal som var sjanseløs mot nevnte Out Of Nowhere fra bakspor sist. Nå setter offensive Per Oleg Midtfjeld seg opp og No Big Deal byr garantert opp til dans denne tirsdagen. 9 Danley var rålekker fra tet på Forus nest sist og vant såre enkelt. Får fine rygger her fra niendesporet og skal være tidlig aktuell. 7 Nimbus Vang holder knallform, men spor sju mot god motstand betyr at Kolnes-traveren må ha flyt på veien.

1 Lincoln Frontline burde vunnet på Biri nest sist. Satt da i tet, men klarte ikke å avvise Mosquito De Mill som travet i dødens. Sist satt Gundersen-traveren fast i mål etter å ha galoppert fra start. 3 Brave Boy var helt sjanseløs mot Out Of Nowhere sist. Her kommer ganske sikkert Gunnar Austevoll til å gi Holm-traveren et optimalt smygløp og da er hesten i det minste trippeaktuell påny.
Rangering V5-5B: A: 2 B: 5-9-7 C: 1-3-11-10-12-4-8-6sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus