Caen-president Jean-François Fortin (til venstre), forretningsmannen  Michel Moulin (i midten) og tidligere Nimes-president Jean-Marc Conrad er tre av de i alt seks personene som er siktet for korrupsjon i forbindelse med kampfiksingsaken i Ligue 2.
Caen-president Jean-François Fortin (til venstre), forretningsmannen  Michel Moulin (i midten) og tidligere Nimes-president Jean-Marc Conrad er tre av de i alt seks personene som er siktet for korrupsjon i forbindelse med kampfiksingsaken i Ligue 2. Foto: Thomas Coexkenzo Tribouillard (Afp)

Klubbpresidenter tatt for kampfiksing

Det er full krise i Ligue 2-klubben Nimes.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel:   
Har stø kurs mot opprykk
V4/V5 Øvrevoll:
  Sesongavslutning i Bærum
V65/V4 Solvalla:
  Fredagsjubel med Jorma
V64 Kalmar:  
Peter i hovedrollen igjen

Singelspillet og dobbelen vår gikk rett vest torsdag, men heldigvis reddet HJK (langskudd til 3,40 i odds) kvelden med 2-1-seier over FC København. Det ble en dramatisk avslutning med utlikning til FCK i sluttminuttene og seiersmål enda senere.

Fredag kveld er det blant annet Bundesligaen, La Liga, League One, League Two og Ligue 1 på oddsprogrammet. I tillegg er det verdenscup i hopp i finske Ruka.

Dagens oddstips 2

Nimes – Le Havre H


Den pågående kampfiksingsaken i Ligue 2 har rystet fransk fotball. Seks personer med sentrale verv i ligaen, deriblant den nylig avgåtte Nimes-presidenten Jean-Marc Conrad og klubbens største aksjeeier, Serge Kasparian, er siktet for korrupsjon.

Anklagene går utpå at personer knyttet til Nimes, forsøkte å bestikke flere klubber for å sikre fornyet kontrakt i Ligue 2 mot slutten av forrige sesong.

Politiet sitter blant annet på et lydopptak mellom Conrad og Caen-president Jean-François Fortin der de snakker om at uavgjort vil være et fint resultat før lagets møte 13. mai. Ett poeng ville være nok for at Caen-opprykk, mens Nimes trengte ett poeng for å sikre plassen.

Oppgjøret endte 1-1 etter to tidlige scoringer.

Nimes er inne i en usikker og vanskelig periode mens etterforskningen pågår, og Conrad har trukket seg som president. Det var tydelig at spillerne var preget av situasjonen forrige runde, for 0-2-tapet for Creteil betegnes som årsverste.

Ligger på 12. plass med 18 poeng, og det skiller fire ned til nedrykk.

Laget sliter også med skadeproblemer til dagens kamp. Kantspillerne Mathieu Robail og Ousmane Cissokho , angriperen Alexandre Mendy og forsvarerne Romain Sartre og Romain Élie er alle trolig ute.

Det er lysere for Le Havre, som ligger niendeplass med 22 poeng etter uavgjort mot formlaget Sochaux. Var ifølge rapportene det beste laget i den matchen, men slet med å omsette sjansene til scoringer.

Har ingen god bortestatistikk (2-1-5), men har møtt til dels sterkt motstand på bortebane i høst.

Har tre spillere som er skadet eller usikre, men ingen av disse er faste på laget. Det kan ikke være gøy å være Nimes-spiller om dagen, og vi tror et Le Havre som kan melde seg på i opprykksstriden med seier i kveld, utnytter situasjonen og tar tre poeng.