*Nettavisen* Sportspill.

Kniven på strupen for Brynäs

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

I kveld må de regjerende mesterne vinne, ellers kan sluttspillet ryke.

28.02.13 12:36

Sportspills meny torsdag
Tippeligatipset: Nettavisen lanserer Hønefoss på jumboplassen
Lunsjtrav Drammen: Det lukter gull!
V65 Bergen: Svein Ove fortsatt best i Bergen

VM på ski innleder dagen på langoddsen, med objekter fra både kombinert, langrenn og hopp. Deretter er store deler av kvelden viet ishockey, fra finsk, norsk og svensk liga. Og senere NHL.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
210. Stjernen – Sparta Sarpsborg U 4,40

GET-Ligaen. I kveld spilles siste serierunde, og for Stjernen er saken klar, de har kapret den åttende og siste sluttspillplassen og ingen resultater kan endre det. Dermed kan de spille med lave skuldre i dette Østfold-derbyet, dette er en kamp de bare gleder seg til og går for å underholde i. Sparta Sarpsborg ligger godt an til å ta den viktige 4. plassen etter 5-2-seier hjemme mot Oilers forrige runde. Men Frisk Asker jager 3 poeng bak, og gutta fra Asker slår Sparta på innbyrdes oppgjør og kan i teorien frarøve dem 4. plassen dersom de slår Lørenskog og Sparta ryker i Stjernehallen. Sparta må derfor ta med seg minst ett poeng fra Fredrikstad.

Selv om Stjernen og Sparta er rivaler, må vi tenke tanken at alle i Østfold er fornøyd dersom denne kampen ender uavgjort. Hvorfor ikke gi publikum en målrik forestilling med spilleforlengelse? Stjernen knuste Sparta 7-0 her sist, men denne gangen tror vi ikke bortelaget går målløse av isen. Siden uavgjort er like godt som seier, mener vi U til 4,40 er et aktuelt langskudd.

Dagens avslag
216. Storhamar – Rosenborg H 1,35
GET-Ligaen, siste serierunde. Storhamar blir nummer 7, Rosenborg blir nummer 9 og forbereder seg på nedrykkskvalifiseringen. Sesongens fire første innbyrdes har gitt to seire til hver, og i en kamp ingen har noe spesielt å spille for, blir 1,35 på Storhamar, som har skuffet oss så mange ganger, alt for lavt. Storhamar hadde ingenting å spille for forrige runde heller, da de røk 4-5 for jumboen Tønsberg.

Dagens spill
Vi traff i Elitserien på tirsdag, da vi foreslo spill på Skellefteå og AIK i den svært spennende fjerde-siste runden av grunnserien. Nå er det tre runder igjen og en del brikker er falt på plass, men fortsatt står det mye på spill for enkelte.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

222. Brynäs – MODO
Elitserien, spillerunde 53 av 55. Brynäs innehar den viktige 8. plassen, den siste plassen som gir sluttspill. Brynäs er regjerende svenske mestere etter at de ble nummer 4 i grunnserien forrige sesong og senere slo Frölunda, Färjestad og Skellefteå i sluttspillet, så det vil være pinlig, en liten katastrofe, dersom de ikke engang kvalifiserer seg i år. Brynäs kjempet inn 3-3 borte mot sterke HV 71 på tirsdag, men fikk bare ett poeng etter at de tapte i forlengelsen. Dermed er det bare tre poeng ned til AIK, som slo Växjö 4-1 hjemme og har fått på en solid form i hjemmekampene sine. Uten å dra tabell-lesingen ut i flere ord, slår vi fast at det er uhyre viktig for Brynäs å vinne kveldens hjemmekamp mot MODO. Brynäs har 8-10-8 på egen is etter tre perioder, og de har hatt veldig tungt for å avgjøre matchene sine i år. På de 17 spilte i år er kun én vunnet etter tre perioder.

"Vi skal vinne og vi skal ta tre poeng. Det er min eneste tanke før matchen", sier trener Tommy Jonsson på klubbens nettside. Simon Löf, Dennis Persson, Sebastian Enterfeldt og Victor Berglind manglet sist og kan være ute igjen. Jonsson og Simon Bertilsson er langtidsskadde.

MODO er klare for sluttspill etter 1-0-seier i spilleforlengelsen mot Rögle tirsdag. MODO har slitt veldig med å score den siste tiden og hadde fem strake tap før hjemmematchen mot seriens jumbo og klart svakeste bortelag, for lengst klare for nedrykkskvalik. MODO var heldige som ikke tapte, for de pådro seg et hav av utvisninger og trengte hjelp av stolpene for å få spilleforlengelse. De kan ta igjen Frölunda på 6. plassen, men hvor attraktivt det er, er vi usikre på. De møter nesten sikkert enten Luleå, Färjestad, HV 71 eller Skellefteå i sluttspillet, og det blir tøft uansett. MODO har 7-8-11 på borteis etter tre perioder og formen er ikke god.

Per-Åge Skrøder og Richie Regehr manglet sist, men er tilbake i trening og dermed er troppen trolig skadefri til kveldens match.

Det er kniven på strupen for Brynäs, de står i akutt fare for i misse sluttspillet og nå må de ha tre poeng, ikke ett eller to. Formen er ikke god, men de viste muskler borte mot HV 71 sist og mot formsvake MODO skal muligheten være der. 1,90 for hjemmeseier brukes i en dobbel.

221. Växjö Lakers – HV 71
Elitserien. Växjö har mistet formen og sluttspill-toget er gått. Vi gikk mot Växjö på tirsdag og de havnet tidlig under mot AIK, og røk 1-4 til slutt, deres femte strake tap. Dermed var de heldige med at Timrå på plassen bak også tapte, og at det fortsatt skiller 5 poeng ned til nedrykkskvaliken de så gjerne vil slippe. Växjö er seriens nest svakeste hjemmelag med 7-6-13 på egen is etter tre perioder. De har igjen kveldens vriene hjemmekamp mot formlaget HV 71, deretter bortematch mot snart ferdigspilte Linköping og til slutt en hjemmematch mot Frölunda, også de klare for sluttspill og mer eller mindre ferdige. Så det skal nok gå, men nå som man har sluttet å vinne selv krysser man nok fingrene for at Timrå fortsetter å tape.

David Åslin var ute sist og regnes som usikker til kveldens match.

HV71 vant 4-3 i spilleforlengelsen hjemme mot et desperat Brynäs på tirsdag, og ligger an til 2. plass i grunnserien. Fortsatt kan de bli tatt igjen av Luleå og Färjestad, men HV71 viser sterk form og har vunnet fire av sine fem siste, og ingenting tyder på at de sprekker nå. De to siste reisene har gitt 2-1 mot Timrå og 4-3 mot MODO. I dag venter enda en motstander ute av form. HV71 er seriens nest beste bortelaget med 12-5-9 etter tre perioder.

Andreas Jämtin måtte av isen sist og er usikker til kveldens oppgjør. Anton Bengtsson, Daniel Fernholm, Mats Trygg, Johan Johnsson og Sebastian Strandberg var ikke med på tirsdag, og flere av dem kan være ute igjen. Fra før er Oscar Fantenberg og Jesper Williamsson ute på lengre sikt.

Bortelaget har formen, og de trenger et par poeng til for å sikre best mulig utgangspunkt før sluttspillet. Växjö har utvilsomt motivasjon, men de har fullstendig mistet formen og var sjanseløse forrige runde da motivasjonen var akkurat like stor. Vi tror HV71 vinner dette på klasse og rutine, og bruker 1,80 på borteseieren. Vi får en dobbel til 3,42 med spillefrist klokken 18.55. Innsats 100 kroner.

221. Växjö Lakers – HV 71 2,80 3,75 1,80
222. Brynäs – MODO 1,90 3,90 2,55

Total odds 3,42

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag