*Nettavisen* Sportspill.

Lazio ikke til å stole på

Foto: (AFP/Scanpix)

Lazio sliter med store skadeproblemer og får ingen walkover mot et klart forsterket Cesena. Sjekk vårt oddstips.

09.02.12 14:00

Lunsjtrav Bjerke:Orker å ta opp kampen

Torsdagens langoddsprogram bærer preg av at det er landslagspause i ishockey og består av kun 25 spilleobjekter. Flere norske tippeligalag spiller treningskamper, det finnes noen landskamper i ishockey. I tillegg er det Serie A, Coppa Italia og tyrkisk superliga på dagens program. NHl ruller for fullt og det er 10 kamper fra NHL på torsdagens liste.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sivasspor - Besiktas
De som fulgte våre oddstips søndag, husker at vi spilte mot Besiktas i deres bortemøte med Fenerbache. Et klart svekket Besiktas tapte som ventet (0-2). Det var Besiktas tredje tap på rad og avstanden opp til serieleder Galatasaray er økt til ni poeng, mens det er seks poeng opp til Fenerbache på andreplass. Sivasspor ligger på sjetteplass, kun fire poeng bak Besiktas og står med meget sterke 7-5-1 på sine tretten siste seriekamper. Skal ikke ha noen særlige mannskapsproblemer. Besiktas må fortsatt unnvære suspenderte Queresma og backen Hilbert, men får tilbake Fernandes og et par andre spillere. Tilsvarende oppgjør sist sesong endte med hjemmeseier og vi tror hjemmelaget har bra sjanse igjen. 2,70 på Sivasspor-seier er dagens soleklare langskudd.
NB. Oddsen for hjemmeseier er satt ned til 2,20 og da blir dette selvsagt veldig lite interessant.

Dagens avslag
Privatlandskamper ishockey
Det er tre privatlandskamper i ishockey på dagens langoddsprogram og svært uvisst hva lagene legger i disse kampene. Det er som med privatlandskamper i fotball, stort sett helt uegnet som spilleobjekter og her er det bare å la lagene spille i fred.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Først noen ord om kampen mellom Siena og Napoli som er første semifinale i Coppa Italia. Roberto Vitiello (forsvar), Cristiano Del Grosso (forsvar), Luca Rossettini (forsvar), Emanuele Calaio (angrep) og Mattia Destro (angrep) startet alle søndagens Serie A-kamp borte mot Juventus for Siena, men er ikke med i kveldens tropp. Calaio (ni seriemål) og Destro (fem seriemål) har tilsammen scoret 14 av Sienas 21 mål denne sesongen. Trener Guiseppe Sannino har åpenbart klart større fokus på å berge plassen i Serie A, og velger altså å spare fem av spillerne som startet søndag selv om det er hjemmekamp og semifinale. Det er kun i Italia man opplever slikt. Napoli har alle sine beste menn tilgjengelig, og bør ha en bra sjanse til å vinne den første kampen. Men det er fortsatt svært uvisst hvilken ellever Napoli stiller med, og så lenge det også spilles returkamp i Napoli velger vi å stå av denne kampen, selv om vi vurderte en dobbel med seier til Napoli og handicapspillet i kampen mellom Lazio og Cesena.

Lazio - Cesena (0-1)
Ikke uventet røk Lazio borte for Genoa søndag, etter den sterke hjemmeseieren mot Milan forrige onsdag. Det er helt klassisk i Italia at lag som har prestert sterkt i midtuken går på en reaksjon når kampene kommer så tett. Lazio holder fjerdeplassen på tabellen og er seks poeng bak serieleder Juventus (likt antall kamper før kveldens kamp). Det er kun to lag fra Serie A som går direkte til Champions League, lag nummer tre må spille kvalik. Til Udinese på tredjeplass er det kun to poeng, og vi merker oss at av de fire øverste lagene i Serie A, var det kun Juventus og Milan som tok poeng sist helg (selv om begge skuffet med 0-0 i sine respektive hjemmekamper).

Lazio står med varable 3-0-3 etter nyttår og er hardt rammet av skader i øyeblikket. Djibril Cisse ble som kjent solgt til Queens Park Rangers for et par uker siden, spisskollega Tomasso Rocchi (hadde en strålende kamp mot Milan) ble skadet i helgen og er ikke aktuell i kveld. Stopperen Diakite søndag ble utvist mot Genoa søndag og er suspendert, stopperen Dias ble skadet mot Milan og er også ute med skade. Det er også Stankivicius, Brocchi og Mauri. Med to av tre spisser borte, er det opp til Miroslav Klose å gjøre jobben i kveld. I tillegg er altså to av de tre faste stopperne ute.

Cesena ligger nest sist med sine 16 poeng, og har tre poeng opp til Bologna over streken (men har en kamp mindre spilt ettersom helgens hjemmekamp mot Catania ble avlyst). Fikk en solid oppmuntring ved å klare 0-0 borte mot sterke Napoli forrige onsdag. Formen er ellers ikke bedre enn 1-1-3 på de fem siste seriekampene. Men Cesena har hentet inn to meget solide forsterkninger nå. Fra Juventus er den solide spissen Vicenzo Iaquinta hentet, mens midtbanespilleren Mario Santana er hentet fra Napoli. Santana hadde tre solide sesonger i Fiorentina, før han ble hentet inn til Napoli før denne sesongen. Der har ikke Santana klart å erobre en plass, men Santana kommer garantert til å heve Cesena.

Norsk Tipping tilbyr både vanlig odds og handicapodds på denne kampen. Vi lar oss friste av handicapobjektet der Cesena er gitt 1-0 ledelse fra start. Selv om Cesena har grufulle 2-1-8 på bortebane hittil denne sesongen, kapret altså laget bortepoeng mot Napoli sist onsdag (da var heller ikke Mutu med). I kveld er Mutu med igjen, mens både Iaquinta og Santana debuterer. Lazio sliter med svært sentrale fravær og vi tror Cesena har bra muligheter til å unngå tap på Stadio Olimpico. 2,40 er oddsen for at så skjer og objektet kan spilles som singel. Spillet går altså inn ved uavgjort eller seier til Cesena.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 95 Lazio - Cesena (0-1) 2,20 3,25 2,40
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.