*Nettavisen* Sportspill.

Leder fra start til mål igjen

Foto: Hesteguiden.com

France Lavec L. har vært blendende i sine to siste løp og taper ikke torsdag. Sjekk våre tips til Bergen.

21.04.11 11:12

Det er ingen grunn til å fortvile for de som er glad i å spille på hest eller se på trav- og galoppløp i påsken. Skjærtorsdag er det to travkjøringer i Norge det kan spilles til og i tillegg er det galopp på Øvrevoll på kvelden. Men også i Sverige ruller travhjulet for fullt i påsken og nedenfor ser du oversikt over spilltilbudet torsdag. Husk at det også kan spilles DD til Sverige.

Sportspills meny torsdag:
Travtips Momarken: Innfrir forventningene nå
Galopp Øvrevoll: Flott kveldsmeny på Øvrevoll

Oddstips: Vi tror ikke på Moa og Hannover

Her er tidspunktene og innleveringsfristene torsdag:
Bergsåker V4- spillestopp kl 12:15
Momarken: V5 - spillestopp kl 16:05
Momarken: DD - spillestopp kl 17:05
Bergen: V5- spillestopp kl 15:35
Øvrevoll: V5- spillestopp kl 19:20
Øvrevoll: DD -spillestopp kl 20:30
Skellefteå: V65 - spillestopp kl 19:08

I Bergen skal det kjøres enkel V5 og etter å ha bivånet 4 France Lavec L. i dennes siste starter, er det svært vanskelig å se Wiig-traveren tape torsdag. Råsterke 11.9 vant Egon Lavec-sønnen på i et V75-løp på Forus nest sist, og sist ble det flott tetseier i Bergen, også det i V75. Her er det garanti tet, og derfra er det svært vanskelig å se France Lavec L. tape dette.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bergen

Riktignok var Montana F.H. tøff som knakk ledende Conrads On Line sist etter vekselvis lederrygg og dødens, men fra bakspor på en rask sprint har vi vondt for å se at vinnervillige Montana F.H kan knekke svært formtoppede France lavec L her. Soleklar banker.
Rangering V5-5:
A: 4 B: 10 C: 8-3-7-9-1-11-6-5-2

V5-1:
De to første avdelingene er kvalifiseringer til Bjørgvinpokalen (der finalen kjøres senere på ettermiddagen). Det er fin klasse på den første avdelingen, og den utflyttede bergenseren Tom Erik Solberg har med seg to hester fra sin stall på Klosterskogen. 4 Kile Sjefen blir vår favoritt. Femåringen var solid vinner i et V75-løp på leangen 4. desember og kom ut etter tre måneders pause på Klosterskogen for fjorten dager siden. Galopperte da fra start (tapte 20 meter) og var tidvis tråkk underveis, men avsluttet bunnsolid til tredje når han først fikk opp farten. Fint spor og riktig motstand her.

11 Hæve Alma var knakende god sist når hun klarte å ta ned tettravende Sagina. Varslet form nest sist og gjorde et pangløp sist. Hæve Alma er sterk i sluttfasen og et klart motbud til favoritten. 10 Sagina tapte altså knepent for Hæve Alma sist, etter å ha kjørt seg til tet etter 500 meter. To løp i kroppen nå og Sagina går også til mål. 3 Morgana er Solbergs andre hest i løpet. Har galoppert mye den siste tiden, og holder ikke toppform, men kan mye på en feilfri dag.

6 Tormod hang flott med til fjerde i et V75-løp på Forus i sin siste start. Kan være et skrellbud her. 1 Særheims Kongen har gått jevne fine løp i Stavanger og er garantert et fint løpsopplegg fra innersporet. Fidus. 7 Iben H. satt bom fast med tilsynelatende mye krefter spart sist. Husk at denne karen vant fire løp i fjor, og helt ute på kanten kan det være verd en gardering. 5 Mos Eld galopperte flere ganger underveis sist, men var uansett 50 meter bak Hæve Alma og Sagina i mål. 8 Huldre Lykke er kjøpt til Bergen. Ingen seire på 32 forsøk i hittil og spor åtte bak bilen gjør ikke oppgaven enklere.
Rangering V5-1: A: 4 B: 11-10-3-6 C: 1-7-5-8-2-9

V5-2:
Vi bankerspilte 4 Trygfaks sist i Bergen, men etter kluss og trang kjøring 1200 meter fra mål ble det galopp. Var kanskje ikke som aller best etterpå, men skal uansett være favoritt også her. 5 Lykkje Kristin hadde 30 meters ledelse på Odins Tira runden fra mål sist i Bergen, men måtte likevel gi tapt for Odins Tira. Landet uansett på sterke 27.6v over full vei og gjorde et svært bra løp. Ikke helt umulig at Djøseland kan prikke teten herfra, da kan det bli seier.

Vi innbiller oss at Tom Erik Solberg får ekstra fart på formsterke 7 Solberg Spikern som var god toer bak Ovedølen sist i Drammen. Holdt flott til fjerde i et V75-løp i Bergen nest sist og etter en laber fjorårssesong er Solberg Spikern kraftig på gang igjen nå. Selv om hesten står litt tøft inne på pengene her, syns vi den skal tidlig på. 1 Åspe Knut trodde vi litt på sist, men sprint og åttendespor var ikke gull da. Har trukket førstespor igjen og kan ikke utnytte sporet, men kapaisteten er bra.

8 Baldergutt tar turen fra Fagernes og var helt nede på 26-tallet i sin nest siste start. Baldergutt er slett ikke verst og med litt klaff på veien kan han overraske. 6 Konge Blesen pliktvant uten å overbevise i bergen nest sist, men var veldig svak på Klosterskogen sist. Er veldig ujevn for tiden, og må vise bedre for å vinne her. 11 Yr Gubben ble slått med 30 meter av Lykkje Kristin i samløp nest sist og kunne lite etter innvendig løp på Forus i sin siste start.
Rangering V5-2: A: 4 B: 5-7-1-8 C: 6-11-3-9-12 D: 2-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-3:
Et løp forbeholdt damekusker og felles for disse kuskene er at de svært sjelden kjører travløp. Kun tre av kuskene har vunnet løp i år (inkludert monte).

Klart mest rutinert er Kristine Kvasnes (34 starter og åtte seire i år -flesteparten tatt i monte) som får sjansen bak den lovende åresdebuterende fireåringen 11 Sir Valley C.B. Pearsall Hanover-sønnen varierte i prestasjonene i fjor, men var toer bak gode Dominus i Klosterskogens treårsløp. Riktig mostand her og sjansetips på kusken.

Veldig forbedret var 12 Fast Brown Talk sist da han langspurtet strålende til andre i et V75-løp (bak gode World Wide Win9. Gjentar Fast Brown Talk den prestasjonen vinner han dette løpet, men hestene var svak i løpene før. Tina Storetvedt kusker og hun har vist seg svært lovende i sulkyen (fire seire på 26 starter i fjor). Renate Aarlie kjører sin egen stallhest 3 Viking Neyenrode som havnet helt feil på det sist. Var god nest sist og gikk da likt i mål med gode Stirling. Kusken er rutinert og kjenner hesten sin godt, klare plusser det. Renate Aarlie har vunnet to løp i år på 34 starter, og vant fire løp i fjor.

6 Goal Pointer holdt koken flott til tredje på Forus sist og kan bli en nyttig hest for Gaute Lura (kun gjort to løp i hans regi). Caroline Morken som kusker, gjør det svært bra i monte (vunnet sju av 44 løp), men kjører sjelden travløp. Uansett Goal Pointer har vinnersjanse med fortsatt fremgang. 4 Ønas Williams utstyres med Lene Rotneim som har kun har tolv løp bak seg de to siste årene. vi er heller ikke sikre på om hesten er i den samme formen han var tidligere i vinter.
Rangering V5-3: A: 11 B: 12-3-6 C: 4-1-2-9-5-7-8

V5-4:
Tilbake etter to måneders pause kommer 6 Cosmo Marie og undertegnede har aldri lagt skjul på at han liker denne hoppa. Som datter av Soir des Tibur er det ikke overraskende at denne dama går til mål alle dager i uken. Gjorde det ene pangløpet etter det andre i fjor, og kusk Svein Ove Wassberg har fungert fint i et hurtigarbeid.

5 New Queen hadde et skreddersydd løp i Bergen sist og innfridde da også enkelt. Overbeviste ikke i V75 tredje sist (fra tet som favoritt) og leverte et løp helt på det jevne til fjerde i Bergen nest sist. Er sannsynlig tethest her og kan lede hele veien. 9 Olivia Sund snuser på karrierens andre seier (på 61 forsøk) nå og holder veldig fin form. Vi setter henne tidlig på her. 8 Leticia årsdebuterer, men har tapt sportrekningen. Skal helst ha det litt servert og settes på outsiderplassen første gang ut.

4 Nelly Sigero er rask fra start, får turbo-Solberg som makker og da kan det være verd å ta med denne. Helt sjanseløs til å utfordre New Queen fra lederryggen sist, men hoppa er travsikker og rask fra start. 11 Misty Valley N. er fortsatt bedre enn raden, men spor elleve gjør oppgaven vrien.
Rangering V5-4: A: 6 B: 5-9-8 C: 4-11-2-3-1 D: 10-7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag