Leder rundt om!

Vi har stor tro på at vår banker for dagen i lunsjen på Momarken bruker korteste veien til mål denne tirsdagen! Sjekk våre lunsjtips.

Kommersielt

Tirsdagen starter opp med lunsjtrav til både Boden (vi kan spille V4 og DD dit) i Sverige og Momarken her hjemme, og til kvelden er det Forus med dobbel V5 og Hagmyren med V65-spill på den andre siden av grensen som overtar.

Oddstips:Styrket BATE vinner

I lunsjen på Momarken blir 3 Everest i V5-1 vårt holdepunkt, og i dag jakter 6-åringen årets tredje triumf i det fjerde forsøket. Hesten debuterte ikke før i en alder av seks år, og hun er da egentlig litt urutinert for alderen. Nå har hun dog opptrådd meget fint i de tre første løpene hun har gått, og hun er rask bak bilen.

I den siste starten tapte hun rett å slett bare for en bedre hest for dagen (Nosey Parker), men denne gangen synes vi konkurransen er mye enklere. Vi tror lånekusk for dagen Kai Johansen sender vår banker for dagen til tet, og da leder i så fall Hot Chili Pepper–datteren dette løpet rundt om.

Vår rangering V5-1: A: 3 B: 10-2-5-12 C: 8-6-4-7 D: 1-11

Innleveringsfrister lunsjen
Boden
V4 kl. 12.20
DD kl. 12.37

Momarken
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

I lunsjen på Klosterskogen i går ble det 4174 kroner innspilt (V5 samt DD), og på Leangen på kvelden satte vi DD på en rekke til flotte 7 ganger pengene!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2
1 Antibe B.R er i rivende utvikling, og dersom kusk Morten M. Ottersen klarer å svare ut favoritten 4 Lady Centennial ned startsiden blir det spennende. Vi tror Andover Hall–datteren har en fin vinnersjanse fra tet, og etter to sølv på rad hadde 4-årshoppa fortjent å få en seier nå. 4 Lady Centennial var meget bra i den siste starten da hun slo vår favoritt, men da gikk Super Arnie–datteren i tet. Selv om hun er rask ut så tror undertegnede det blir verre å nå spissen denne gangen, men hun må uansett regnes i toppen (kan gjøre litt jobb selv underveis).

7 Thai Sober er en toppstammet hoppe som har skuffet litt så langt i karrieren, men i en feilfri utgave mener stall Kolnes at hun bør kjempe i toppen (hun trener etter sigende meget forbedret). 3 Top Tee går jevne fine løp, og vi skal huske på at hun har vært ute mot gode hester som V`ang Yard og Tobrosboy Augustinu den siste tiden. Møter ingen av slikt kaliber denne gangen, og hun får da stå som en stor outsider.

Vår rangering V5-2: A: 1 B: 4-7-3 C: 10-6-2-8 D: 9-11-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3
1 Fjell Balder hadde vi spilt banker dersom det hadde vært snakk om 1600m, men nå det er snakk om 2140m. Kusk Andre H. Stensen må kjøre i tet med han denne gangen (for hvem skal du slippe til her Stensen?), og da er vi litt skeptiske. Ingen å slippe til slik vi ser det, og man vet aldri hvordan stridsmoralen til H.G Balder–sønnen er ned det lange oppløpet på dagens arena fra tet (klart best med ryggløp etter vårt skjønn). Vi mener dog at det er den klart beste hesten på kapasitet, og er han slik han var på Biri da han vant med galopp i den siste starten skal det være snakk om en stor vinnersjanse.

9 Juniorprinsen har utviklet seg meget fint den siste tiden, og trener Bjørn Steinseth er inne i en fin periode nå. Prins Juventus–sønnen scorer mye på at han er sterk som en bjørn, og han har da en stor fordel av det lange oppløpet i dag. 2 Ulan Bator har stor kapasitet, men det er en liten banditt dette (ennå veldig usikker). Det er litt hingstenykker i denne karen, men feilfritt ender Spikeld-sønnen i toppen. 7 Lustra Eldar går ned en liten klasse (møtt meget gode hester den siste tiden), og kretsen rundt hesten er optimister (det er de dog med alle stallhester de starter med).

Vår rangering V5-3: A: 1 B: 9-2-7 C: 6-5-12-10-8-3 D: 11-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4
9 Gittan Pride har et meget fint løp på papiret denne gangen, og bare det klaffer litt med posisjonene underveis er det en brukbar vinnermulighet i et åpent løp. Gidde Palema–datteren har fått to løp i kroppen etter litt pause, og hun skal da normalt bare bli bedre å bedre. 2 Bicc`s Dignity er rask fra start, og skulle kusk Geir V. Gundersen komme seg foran med svenskegjesten er det ingen grunn til å slippe til noen (vrimler av formløse hester i dette løpet).

3 Fidilo blomstret til med en gang han kom ut i regi Cato Antonsen, men han holder neppe toppform nå. Han har uansett et fint løp på papiret, og man må forvente at han kjemper i toppen mot denne type motstand. 10 Totte Vantorre står tøft inne i løpet, men den amatørkjørte svensken går alltid til mål (og han holder mye bedre form enn raden).

7 Scoreandevileye er nok kanskje den beste hesten på kapasitet, men han er ikke enkel og få inn på bestilling. Super Arnie–sønnen til Morten M.Ottersen er ikke noe bra i fra start, og han havner fort litt feil på det fra dette sporet. Med litt tempo underveis plukker han dog ned mange til slutt, og han får stå som emn outsider. 6 Southern Gentleman er ok på sitt beste, men han er fryktelig variabel. Cantab Hall–sønnen kjemper kun i fra en posisjon, og det er nettopp fra tet (kommer han seg foran kan han da vinne).

Vår rangering V5-4: A: 9 B: 2-3-10-7-6 C: 4-1-11-8-12 D: 5

V5A-5
1 Thierry beholder tet om kusken vil, og da spørs det om hvor mye kjøring det blir mellom han og 2 Yumbo Yob før kuskene blir enige om posisjonene. Vi ser faktisk ingen grunn til at kusk Per O.Midtfjeld bak førstnevente skal slippe når han først har trukket spor på innsiden, men dersom det blir kamikazekjøring sier det seg selv at det kan blir langt til mål ned det lange oppløpet på marka.

2 Yumbo Yob er i bra form, men vi tror ikke han er i toppform. Dersom han skulle bli sluppet til tet sier det seg selv at dette er en topp vinnersjanse, men vi tror han blir tatt i mot (og da blir det straks verre). Hesten har dog klasse til å vinne selv fra utvendig posisjon, men da må kusk Cato Antonsen ha litt is i magen (ikke brenne alt kruttet fra start).

7 Super Tail er i mye bedre form enn raden, og han er nå strøket inn et spor. Dersom han får seg en brukbar posisjon underveis skal han helt klart regnes tidlig, og han er litt bortglemt med sine 20 % denne gangen. 8 Orion Hindø var positiv i den siste starten (femte på 14.4 full vei), og han skal passes fremover (men det ser litt tungt ut fra spor åtte denne gangen).

Vår rangering V5A-5: A: 1 B: 2-7 C: 8-10-4-12-9 D: 5-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus