*Nettavisen* Sportspill.

Lett match for Chelsea

Foto: Getty Images / All Over Press

Møter et sterkt svekket Newcastle og blir stor favoritt på tippekupongen.

08.02.14 13:32

Sportspills øvrige meny lørdag:
Odds:Robinhos elendige statistikk
Odds:Sunderland fosser videre
OL:Storebror Bø banker lillebror
V75:- Ja, jeg slipper teten

Lørdagens tippekupong er akkurat som den skal være, med tolv spennende matcher fra nivå én og to i England.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Swansea - Cardiff
Det er jevnt fra midten av tabellen og ned, og Swansea på 12. plass har bare tatt tre poeng mer enn Cardiff på nest siste.

Swansea spilte med én mann mer den siste halvtimen borte mot West Ham, men reiste likevel tomhendte (0-2) hjem fra London. Vant de to siste før forrige helgs tap, men motstanden var laber (Fulham og Birmingham).

Tre nøkkelspillere er usikre til denne kampen: Keeper Michhel Vorm og angrepssesset Michu er tilbake i trening etter skade, mens Jonjo Shelvey sliter med en strekk. Det er minst sannsynlig at vi får se Michu fra start.

Cardiff tok en uhyre viktig hjemmeseier over Norwich sist og har nå god kontakt med lagene på sikker plass.

Ole Gunnar Solskjær velger trolig å sende nykommeren Juan Cala rett inn i startelleveren. Der finner vi trolig også Wilfried Zaha. Kaptein Mark Hudson er skadet.

Swansea er i elendig form, og sparkingen av manager Michael Laudrup fremstår som et desperat og ufornuftig trekk. Cardiff har forsterket med mange spennende spillere de siste ukene. Vi klarer ikke å plukke en vinner i slaget om Wales og velger å helgardere. HUB.

2. Chelsea - Newcastle
Chelsea spilte en strålende kamp mot City på mandag og påførte Manchester-klubben lagets første hjemmetap. Ville vært seks poeng bak serieteten med tap, men har nå bare to poeng opp til gullet. Er ellers i strålende form – for vi ser på 0-0 mot West Ham nest sist som ren uflaks (vant skuddstatistikken 21-1).

Fernando Torres rekker ikke denne kampen, ellers ser det nokså greit ut i troppen.

Newcastle så ut til å være tilbake på riktig spor etter å ha tatt fire poeng mot West Ham og Norwich, men tapte hele 0-3 for et effektivt Sunderland sist. Ligger fortsatt på åttendeplass, men det begynner å bli langt opp til plassene som gir Europa-spill neste sesong.

Newcastle må klare seg uten mange av nøkkelspillerne fra den gode perioden tidligere i vinter. Cheick Tiote og Yoan Gouffran er ute med skade, mens toppscorer Loic Remy soner karantene og midtbanestjernen Yohan Cabaye har gått til PSG. I tillegg er Fabricio Coloccini og Papiss Cisse ute.

Et gulljagende Chelsea bør ta en enkel seier mot dette fraværspregete Newcastle-laget. H.

3. Norwich - Manchester City
Norwich tok ledelsen borte mot Cardiff sist og spilte en strålende match, men måtte likevel reise hjem fra Wales med null poeng i bagasjen. Falt dermed ned til 15. plass, og det skiller bare to poeng ned til nedrykk.

Forsvarer Ryan Bennett testes før start, mens nykommeren Joseph Yobo er aktuell i oppstillingen.

City ble senket av et meget sterkt Chelsea-lag mandag, og det var nok ikke noe sjakktrekk å sette den trege midtstopperen Martin Demichelis opp på midtbanen.

Fernandinho, Sergio Aguero, Samir Nasri og Javi Garcia er fortsatt ute, og selv med Citys brede tropp er det en svekkelse av det offensive delen.

Manchester City vant hjemmematchen hele 7-0 og er manges favoritt også på bortebane i dag. Spørsmålet er om laget klarer å omstille seg etter den gedigne nedturen mot Chelsea. City slet mye på bortebane før nyttår og møter et hjemmesterkt og revansjesugent Norwich. Vi tar med en gardering. UB.

4. Aston Villa - West Ham
Villa ledet lenge borte mot Everton sist, men tapte til slutt 1-2. Har kommet seg en god del spillemessig den siste tiden og ligger på 10. plass med 27 poeng.

Gabriel Agbonlahor ser ut til å rekke oppgjøret, noe som er et stort pluss for angrepet. Forsvarsklippen Ron Vlaar er imidlertid trolig ute.

West Ham ser endelig ut til å få litt skikk på sakene og har tatt fire poeng på de siste to kampene. Ett av dem kom borte mot Chelsea nest sist, men da var man griseheldige som ikke gikk på tap. Ligger fortsatt på nedrykk .

Joe Cole, Mohamed Diame og Joey O'Brien er ute med skade, mens Ricardo Vaz Te er usikker. Anken mot Andy Carrolls karantene er blitt avvist av FA, og spissen må dermed stå over i dag.

Villa har spilt sine beste kamper på bortebane denne sesongen, når de slipper å styre spillet og kan satse på smarte og lynkjappe kontringer. Seieren mot West Bromwich nest sist kan ha vært et vendepunkt, men vi må se Villa i et par kamper til før vi eventuelt stoler på laget. HUB.

5. Southampton - Stoke
Southampton har funnet tilbake til de flotte taktene fra i høst og står med 4-2-0 (3-0 borte mot Fulham forrige helg) på de siste seks i serie og cup. Ligger solid plassert litt over midten av tabellen, men det er langt opp til Europa-plassene (og enda lengre ned til bunnlagene).

Midtbanespilleren Victor Wanyama blir trolig klar, men Callum Chambers ser ut til å gå glipp av kampen. Dejan Lovren og Gaston Ramirez er helt sikkert ute.

Etter tre strake 0-1-tap, smakte det nok ypperlig med 2-1-seieren over Manchester United sist for Stoke. Tok samtidig et byks oppover på tabellen og ligger nå på 11. plass, to plasser og ti poeng bak dagens motstander.

Marko Arnautovic og Jonathan Walters pådro seg smeller sist og testes før start. Marc Wilson (sykdom) er også usikker. Matthew Etherington er tilbake i trening, men det er tvilsomt om han spiller fra start.

Southampton er bunnsolide om dagen og har nok verktøy til å bryte gjennom et defensivt anglagt Stoke som er elendige borte (1-2-9). H.

6. Crystal Palace - West Bromwich
Palace forsvarte seg brukbart mot Arsenal sist, men klarte ikke å stå imot presset etter hvilen og tapte 0-2. Ligger nå ett poeng over nedrykksplassen.

Nysigneringene Wayne Hennessey, Scott Dann, Joe Ledley og Tom Ince er alle klare for spill. Jerome Thomas og Glenn Murray er tilbake i trening, men denne kampen kommer nok for tidlig.

West Bromwich var en hårsbredd fra å komme under 0-2 mot Liverpool sist, men fikk kort tid etterpå servert en målsjanse på sølvfat av Kolo Toure og reddet i stedet ett poeng. Står med samme poengsum som Cardiff (23), men har en målforskjell som er 12 mål bedre.

James Morrison er tilgjengelig igjen etter å ha stått over med skade mot Liverpool. Jonas Olsson, Nicolas Anelka og Stephane Sessegnon er uaktuelle.

Palace har vunnet sine to siste hjemmekamper 1-0 mot tilsvarende motstand, men vi tar med alle kryss her. HUB.

7. Sunderland - Hull
Sunderland har virkelig fått sving på sakene og har klatret bort fra nedrykksplass takket være en serie med knallsterke resultater. Slo Newcastle hele 3-0 på bortebane forrige helg.

Steven Fletcher ser ut til å miste dette oppgjøret. Det samme gjør trolig Kieran Westwood, Lee Cattermole og Carlos Cueller.

Hull har hatt en motsatt formutvikling som Sunderland og står nå med like mange poeng som dagens motstander (24). Tok ledelsen tidlig hjemme mot Tottenham sist, men måtte nøye seg med ett poeng.

Viktige Sone Aluko er endelig tilbake fra skade, men det er usikkert om midtbanespilleren er klar for 90 minutter. Andrekeeper Steve Harper står nok en gang i mål grunnet Allan McGregors karantene.James Chester er fortsatt ute.

Sunderland har endelig funnet en stabil form, og da er det ikke annet å gjøre enn å satse på H.

8. Leicester - Watford
Leicester har stø kurs mot Premier League og leder Championship med 10 poeng etter forrige helgs 1-0-seier borte mot Bournemouth.

Manager Nigel Pearson har ingen nye skadebekymringer, og det er mulig at midtstopperen Ignasi Miquel blir klar for spill. Liam Moore, Sean St. Ledger og Tom Hopper er fortsatt ute.

Watford vant 2-0 hjemme mot Brighton sist, men må nok innse at playoff-toget er gått. For selv om man har én til to kamper til gode på de fleste lagene over seg på tabellen, er 13 poeng mye å ta igjen for å nå sjetteplassen.

Lewis McGugan, Essaid Belkalem og Almen Abdi er fortsatt ute.

Leicester virker uovervinnelige om dagen, og vi tror på en ny hjemmeseier. H.

9. Burnley - Millwall
Burnley hadde en stund tre meget viktige poeng i lomma borte mot opprykksrival QPR forrige helg, men måtte nøye seg med 3-3. Har spilt uavgjort i sine siste tre kamper og ligger nå tre poeng bak QPR.

Hjemmelaget stiller skadefritt.

Millwall har bare to poengs margin ned til Charlton på nedrykk etter 0-3-tapet hjemme for Reading sist.

David Forde (skadet) og Shane Lowry (karante) er ute, mens Dan Shittu betegnes som usikker.

Dersom Burnley unngår å tape i dag, vil det være 19. gang på rad det har skjedd hjemme på Turf Moor. En slik rekke har ikke laget hatt på denne siden av krigen, og vi setter innsatsen på hjemmeseier. H.

10. Blackpool - Nottingham Forest
Blackpool har mistet formen fullstendig og står med 0-1-5 på de siste seks kampene. Har falt ned til 16. plass, og man kan prise seg lykkelig over den gode høstsesongen som gjør at det fortsatt er ni poeng ned til nedrykk.

Ricardo Fuller testes før start. Neal Bishop er også usikker. Toppscorer og midbanemotor Thomas Ince er leid ut til Crystal Palace.

Mens Blackpool ligger på bunnen av formtabellen i Championship (de siste seks kampene), ligger Forest på andreplass med (4-2-0). Har dermed klatret på femteplass og har nå seks poeng opp til QPR på direkte opprykk.

David Vaughan og Henri Lansbury ser ut til å miste resten av sesongen. Fra før er Chris Cohen, Dexter Blackstock og Kelvin Wilson ute. Eric Lichaj og Djamel Abdoun er usikre.

UB bør holde.

11. Reading - Sheffield Wednesday
Reading var tippet som en klar opprykkskandidat før sesongen, men spillet har ikke løsnet skikkelig før nå på nyåret. I tre av de siste fire kampene er det blitt 3-0, 5-1 og 7-1, og fire av de siste fem matchene er vunnet. Har dermed klatret opp på playoffplass.

Wayne Bridge, Sean Morrison Mikele Leigertwood, Jason Roberts og Jem Karacan er ute med skade.

Sheffield Wednesday sliter i den andre enden av tabellen, men har fått et pusterom i bunnstriden takket være en fin rekke med kamper uten tap. Har ikke vært i bedre for enn nå denne sesongen.

Oguchi Onyewu er uaktuell, mens Johnson og Glenn Loovens testes før start. Giles Coke soner karantene. Martin Taylor, Lewis Buxton og Kamil Zayatte er fortsatt ute.

Reading er favoritter, men vi utelukker ikke at et Wednesday i fin form overrasker. HB.

12. Barnsley - Ipswich
Barnsley tapte den viktige bunnkampen mot Sheffield Wednesday forrige helg og ligger dermed fortsatt nest sist i ligaen.

Jacob Mellis og Emmanuel Frimpong ble utvist i det oppgjøret, og midtbaneduoen må stå over i dag. Bobby Hassell betegnes som usikker.

Ipswich har skjerpet seg etter en tung periode tidlig på nyåret og har tatt sju poeng på de siste tre kampene. Spesielt sterkt var det å slå formlaget Reading 2-0 for tre runder siden. Har fire poeng opp til playoff.

Cole Skuse og Sylvan Ebanks-Blake ser ut til å bli klare til matchen, men Luke Hyam er usikker.

Ipswich er vår favoritt, men vi utelukker ikke at Barnsley kniper et poeng. UB.

96-rekker
1. Swansea - Cardiff HUB

2. Chelsea - Newcastle H

3. Norwich - Manchester City UB

4. Aston Villa - West Ham HB

5. Southampton - Stoke H

6. Crystal Palace - West Bromwich HU

7. Sunderland - Hull H

8. Leicester - Watford H

9. Burnley - Millwall H

10. Blackpool - Nottingham Forest UB

11. Reading - Sheffield Wednesday H

12. Barnsley - Ipswich UB

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. Swansea - Cardiff HUB

2. Chelsea - Newcastle H

3. Norwich - Manchester City UB

4. Aston Villa - West Ham HUB

5. Southampton - Stoke H

6. Crystal Palace - West Bromwich HUB

7. Sunderland - Hull H

8. Leicester - Watford H

9. Burnley - Millwall H

10. Blackpool - Nottingham Forest UB

11. Reading - Sheffield Wednesday HB

12. Barnsley - Ipswich UB

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag