Foto: Svein Ove Ekornsvåg/Scanpix

Lett match for Molde

Vålerenga viste sine svakheter mot PAOK og vi spiller Molde i dagens første oddstips.

Kommersielt

Sportspils meny lørdag
Trav V75 Biri:38 millioner i spill
Oddstips 1:Molde og Frigg spilles
Oddstips 2:Vi stoler på FC København
Tippetips:Slik skal vi få 12 rette
Tippeligaen:Skader og karantener
Sjekk også:Lesernes oddstips lørdag

Langoddsen frister med Tippeliga, veldig mye spennende i Fair Play-ligaen, Toppserien og en del svensk og tysk fotball, for å nevne noe.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Lillehammer er kvitt det meste av skadeproblemene sine og resultatene har bedret seg kraftig den siste tiden. Når hjemmelaget er såpass variabelt som Follo tross alt er, synes 4,55 på Lillehammer i objekt 53 å være et langskudd med gode sjanser. Det lille oppholdet i serien bare øker sjansen for overraskelser. Gårsdagens langskudd RB Leipzig traff til 5,50, uten at det egentlig var noe sjokk.

Dagens avslag
Vi brant oss ganske kraftig på Rangers mot Malmö tidligere denne uken. At svenskene skulle vinne i Glasgow hadde vi aldri trodd, og vi lyttet ei heller til de få og spinkle røstene som sa at Rangers ikke er i form og ikke samspilt. Men å spille Rangers i dag, til 1,40 borte mot St. Johnstone i objekt 32, er vel det vi er lengst unna å gjøre.

Dagens spill
Vi ser fire vinnere i dag, samt et over/under-spill som frister. Vi lar Mandalskameratene slå Austevoll uten innsatser da oddsen på 1,50 ikke er all verden. Resten setter vi sammen til to dobler. Her kommer den første.

Frigg - Raufoss
Fair Play-Ligaen avdeling 2. Det begynner å bli langt mellom tapene for Frigg, og godt er det. Laget startet sesongen uten en del av de faste spillerne og med en del nytt og utrent i stallen, så Oslo-laget har brukt litt tid på å finne formen. Nå teller vi 2-2-1 på de fem siste, men litt typisk for Frigg så kom tapet der mange minst ventet det, det ble 1-4 i hjemmekampen mot Molde 2. Frigg har nå 3-2-1 på hjemmebane.

Vi var i kontakt med Frigg sent onsdag, og fikk vite at det ikke er gjort noen større endringer i spillerstallen i løpet av sommeren. Troppen er bortimot skadefri for første gang denne sesongen, og med mindre noen har skadet seg på trening de aller siste dagene, stiller Frigg med 11 førstevalg i startoppstillingen. Midtbanemotor Eirik Sandstad er endelig tilbake, han var viktig forrige sesong.

Raufoss er et lag som nesten alltid kjemper om opprykk, og de har også erfaring fra høyere nivåer, men denne sesongen tar de stort sett bare poeng på hjemmebanen sin. 1-1-4 og målforskjell 8-21 på bortebane holder dem nede på en 5. plass. Men det er ikke så langt opp, for denne avdelingen er jevn. Formen viser 4-0-1 på de fem siste, men det borte-formen vi er interessert i. Etter årets første borteseier, over Jevnaker i juni, ble det tap 0-5 for Follo i den siste bortekampen før ferien. Det skal også nevnes at Raufoss har hatt tøffe bortekamper hittil. Vi har dessverre ikke noen lagnyheter fra Raufoss.

Raufoss vant det omvendte oppgjøret 2-0, og siden da ser begge lag ut til å ha blitt sterkere. Vi mener Norsk Tipping har feil favoritt i denne kampen. Frigg har gode sjanser til å ta dette med sitt topppede mannskap mot et lag som sliter på bortebane. 2,20 på H må spilles.

Molde - Vålerenga
Tippeligaen. Molde leder Tippeligaen. Kun enkelte bortetap, mot Odd og Haugesund, bryter den lange seiersrekken. 6-1-1 på hjemmebane er meget sterkt. Moldes fem siste hjemmekamper er vunnet 3-1, 5-2, 3-1, 2-0 og 5-1, så det er liten tvil om at Molde spiller den offensive fotballen trener Solskjær er i ferd med å jobbe inn i laget. At de solgte Pape Paté Diouf betyr ikke nødvendigvis at det vil bli scoret så mye mindre, da andre trer frem og tar ansvar.

Børre Stenslid (f) er fortsatt ute og det er usikkerhet rundt Christian Steen (f). Pape Paté Diouf (a) er solgt til FC København. Vegard Forren (f) soner 1 kamp for tre gule kort.

Vålerenga hadde vi gleden av, eller sorgen av, å se i kvalifiseringsspill til Europa League mot PAOK Thessaloniki. Mot et lag som ganske tydelig lå bakpå og gikk for 0-0, spilte VIF svakt nok til å tape 0-2. Forrige kamp i Tippeligaen ble tapt 1-4 i Tromsø. Trener Andresen sa etter kampen at det skorter på det offensive. Vålerenga har mye spill og styrer kampen, men skaper for få farlige sjanser og sliter med å score. Slik så det også ut, men det skortet da litt på det defensive også, VIF ble i blant fraløpt når PAOK kontret. Nå skal man opp mot et Molde som garantert ikke går for 0-0, og så får vi se om det er en fordel eller ulempe for Vålerenga.

Skaderapport: Kristofer Hæstad (m) er lyskeoperert og ikke klar i dag, men han kan bli klar raskere enn tidligere antatt, kanskje til returkampen mot PAOK neste torsdag. Luton Shelton (a) var ute mot PAOK og er ute igjen, det er også Isaac Boakye.

Karantene: Gudmund Taksdal Kongshavn (k) for rødt kort i kampen mellom Vålerenga 2 og Hasle-Løren. Det har vært mye frem og tilbake mellom VIF og Disiplinærutvalget, men 2. keeperen soner altså denne.

Troppen: Hirschfeld, Aarvik, Nordvik, Muri, dos Santos, Stoor, Strand, Berre, Ogude, Koné, Nielsen, Fellah, Leigh, Strandberg, Zajic, Haidar, Singh.

Siste innbyrdes oppgjør:

29.06.2011 Vålerenga - Molde 1 - 2
29.08.2010 Molde - Vålerenga 0 - 1
12.04.2010 Vålerenga - Molde 2 - 1

Martin Andresen har litt av hvert å jobbe med, og spiller VIF slik de gjorde mot PAOK, blir det tap mot serielederen. Vi tror dette er en grei hjemmeseier og takker for 1,60 på H. Dagens første dobbel gir 3,52 i odds og vi setter 100 kroner. Spillefristen er klokken 15.55.

54. Frigg - Raufoss 2,20 3,55 2,10
82. Molde - Vålerenga 1,60 3,60 4,80

Total odds 3.52

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus