Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix

Lillestrøm og Brann i trøbbel

Lillestrøm og Brann møtes til bunnkamp søndag kveld og ingen har råd til å tape. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Viking treffer ikke mål
Oddstips 2: Godset på vei mot seriegull
V75 Bjerke Oslo Grand Prix: Vi heier på Yarrah

Helnorsk tippekupong i vente denne søndagen der seks kamper er hentet fra Tippeligaen, mens de seks siste alle er fra Adeccoligaen. Bonuspotten er kommet opp 1,3 millioner kroner og gjelder om kjent kun ved full tid. Innleveringsfristen på søndagskupongen er som vanlig kl 17.55.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Det er Oslo Grand Prix og en fantastisk travdag på Bjerke søndag. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under

1. Lillestrøm - Brann
Til tross for at begge lagene har prestert brukbart spillemessig er det et bunnoppgjør vi er vitne til i søndagens hovedkamp på TV2. Etter sju serierunder står både Lillestrøm og Brann med fattige fire poeng, og nå er det kun seier som er godt nok for begge lagene.

Lillestrøm kommer senest fra en sterk bortekamp i Haugesund der laget fikk med seg det ene poenget, etter å ha ledet 1-0 ved pause. Lillestrøm har foreløpig fått svært dårlig betalt, og før eller siden vil det løsne. Petter Vaagan Moen brakk armen i cupkampen mot Ottestad onsdag og blir borte i noen uker, men Vaagen Moen har ikke vært spesielt toneangivende for romerikingene i sesonginnledningen.

Brann gjorde en svak hjemmekamp mot Viking mandag i en kamp der bortelaget var nærmest alle poengene. Vi får tro at det var en liten opptur for bergenslaget å vinne 6-1 borte mot Florø i torsdagens cupkamp i Florø. Søndag er Rodolph Austin tilbake etter karantene og det kan være en mulighet for at den svenske midtstopperen Markus Jonsson får sin etterlengtede seriedebut for bergenserne. Det er fortsatt en god del skadeproblemer for bergenslaget. Lars Grorud er usikker, det er også backen Demir. Fredrik Nordkvelle skal være friskmeldt.

2-1-2 på de fem siste tilsvarende på Åråsen og denne er ikke enkel å forutse utfallet av. Vi tror mest på hjemmeseier, men lag som ikke har hatt marginene med seg er farlige å stole på. HUB.

2. Fredrikstad - Haugesund
Ikke overraskende var det over og ut for hovedtrener Tom Freddy Aune etter onsdagens pinlige cupexit for Kvik Halden. Aune har ikke klart å forvalte det som ser ut som en bra førsteellever til et vinnerlag. Gjorde en flott opphenting borte mot Vålerenga sist søndag og viste moral da laget kom tilbake til 2-3, selv om det stod 0-3 i målprotokollen allerede etter 13 minutter. Magre fem poeng er poengfangsten ette sju serierunder, hjemme på Fredrikstad stadion er det blitt 1-0-2. Kevin Dure, Hans Erik Ramberg, Simen Rafn, Jørgen Horn og Thomas Holm er skadet. Etzaz Hussein soner karantene etter sitt røde kort mot Vålerenga.

Haugesund skuffet en smule i hjemmemøtet mot Lillestrøm sist helg, etter sterke seire mot Brann og Viking i kampene forut. Solide 5-1 over Staal Jørpeland i cupen onsdag. Sesongstarten har vært strålende og Haugesund er helt oppe på fjerdeplass med sine 12 poeng. Borte har det blitt brukbare 1-2-1. Chris Pozniak og Eirik Mæland er som tidligere ute med skader.

Fredrikstad vant tilsvarende oppgjør i fjor med 1-0. Det er vanskelig å si hvordan trenerbyttet slår ut, dette kan ende med hva som helst. HU.

3. Hønefoss - Odd Grenland
Nyopprykkede Hønefoss har levert eb bra sesongstart og ti poeng etter sju kamper er klart godkjent. Tapte dog fortjent 0-1 mot opprykkskollega Sandnes Ulf sist helg i Sandnes. Hjemme på Hønfoss er laget foreløpig ubeseiret (1-2-0). Ingen spesielle skadeproblemer.

Odd Grenland be aldeles tatt på sengen av Tromsø sist lørdag og var bakpå 0-2 tidlig i den kampen. Litt ut av intet kom det to raske Odd-scoringer på slutten og dermed berget Skiens-laget ett poeng. Har variert mye i sesongstarten og ikke vært lett å lese. Borte er to av tre kamper tapt (1-0-2) og med åtte poeng hittil er det litt under pari. Midtstopper Fredrik Semb er skadefri og på vei tilbake etter skaden han pådro seg i serieåpningen.

Lagene møttes her på Hønefoss i 2008 og 2010. Begge gangene gikk hjemmelaget seirende ut av. Vi tror ikke hjemmelaget taper nå heller. HU.

4. Sandnes Ulf - Rosenborg
Vi konkluderte etter Sandnes Ulfs åpningskamp hjemme mot Viking (som endte 2-2) at det vil bli vanskelig å hente tre poeng i Sandnes. Etter fire kamper på eget gress har fortsatt ikke Asle Andersens gjeng tapt på hjemmebane (2-2-0) og påstanden holder dermed stikk foreløpig. Var klart best i hjemmemøtet med Hønefoss sist helg og burde vunnet klarere enn 1-0. Kommer således til denne kampen med tre strake serieseire. Bortsett fra langtidsskadde Bjørnar Holmvik er det ikke skadeproblemer i hjemmelaget.

Rosenborg sleit lenge med å få hull på byllen hjemme mot Stabøk sist fredag, men tre scoringer på ni minutter midtveis i andre omgang ga laget en fortjent og komfortabel 3-1 seier. Rosenborg er dermed oppe på andreplass, kun ett poeng bak nåværende serieleder Strømsgodset. Borte er tallene 1-2-0 til nå. RBK har et høyt maksnivå, men har også variert i prestasjonene. Markus Henriksen og Daniel Fredheim Holm er i trening, men ikke aktuelle søndag. Forsvarsspillerne Per Verner Rønning og Peter Ankersen er begge usikre.

Det er ingen grunn til å tro at dette blir en walkover, og dette er en vanskelig kamå å vurdere. HUB.

5. Sogndal - Molde
undertegnede var selv tilstede på Fosshaugane for fjorten dager siden og fikk se at Sogndal tok fullt fortjent 2-1 seier mot Molde. Sogndal imponerte i andreomgangen da og har funnet seg en strålende midtstopper i finske Hannu Patronen. Forrige onsdag ble det sjokktap borte mot Florø i cupen og søndag rpk laget på årets første serietap med 0-3 mot Strømsgodset i Drammen. Sogndal hang bra med i den kampen også og hadde store muligheter til å utligne på stillingen 0-1. Søndag er lagkaptein Henrik Furebotn tilbake etter karantene. Det er viktig. Ellers ingen nye skadeproblemer.

Viking har nedadgående kurve. etter en positiv bortekamp mot Vålerenga for en måned siden, har prestasjonene og kvaliteten falt merkbart for Viking. En elendig hjemmekamp mot Haugesund (tap 0-2) ble etterfulgt av en svak kamp i Bergen mandag og torsdag måtte laget ha ekstraomganger for å kvitte seg med Jerv i cupen. King Osey Gyan ble skadet mot Jerv og er uaktuell søndag.

Vi tror Sogndal reiser seg i denne kampen og et tøft matchet Viking-lag skal få det svett innerst i Sognefjorden. Vi tror på hjemmeseier. H.

6. Aalesund - Strømsgodset
En grinete og presset Kjetil Rekdal ble vist på tribunen av dommer Svein Erik Edvartsen i søndagens derby på Nordvestlandet og måtte se sitt lag tape 1-2. Sju poeng er det blitt på sunnmøringene og spillemessig har kanskje Aalesund vært dårligst av alle i Tippeligaen hittil. Spisser som kan score mål finnes i klubben og dette kan bli en sesong der laget må kjempe for å overleve. Er riktignok ubeseiret hjemme på Color Line stadion med sine (1-2-0). Kaptein og forsvarssjef Daniel Arnefjord soner karantene.

Strømsgodset har fått en kanonstart på sesongen og forsvarte sin tabelltopp på bra vis hjemme mot Sogndal sist helg og vant tilslutt 3-0 etter en ålreit kamp. Etter det ufortjente bortetapet mot Molde i seriepremieren har det blitt seksten poeng på de seks siste kampene, inkludert sterke borteseire mot Lillestrøm og Brann. Vi sjanser og tror Godset fortsetter å vinne fotballkamper. B.

7. Alta - Ullensaker/Kisa
Tre kamper uten tap for hjemmelaget nå som fikk med seg et sterkt bortepoeng fra Jæren sist helg etter utligning fire minutter før slutt. De fem poengene som er tatt på de tre siste er foreløpig finnmarkingenes eneste ettersom de to første kampene ble tapt: Det skal tillegges at mostanden ikke har vært den tøffeste i de tre kampene. Hjemme i Finnmarkshallen er det blitt en av hver hittil (1-1-1). Eirik Erlandsen, Christian Gauseth og Sega Ngom er som tidligere skadet, mens MArtin Overik er usikker.

Ullensaker/Kisa har fått en flott start etter opprykket og tre av fem kamper er vunnet, men med mye publikum på plass på romerike i hjemmemøtet med Bodø/Glimt sist søndag ble det nedtur. Goalgetter Vegard Braaten nettet tre ganger for nordlendingene uten at hjemmelaget kvitterte en gang. Borte det blitt 0-3 for sterke Ranheim og 3-1 seier mot langtfra like sterke Bærum. Henrik Nordnes (f) og Aleksander Vangen (k) er skadet.

Tricky kamp dette, men vi tror ett av lagene vinner. HB.

8. Bodø/Glimt - Bryne
Råsterk borteseier sist helg for Glimt mot godtgående Ullensaker Kisa og med 3-1-1 på de fem første seriekampene har Bodø/Glimt fått en flott sesongstart, ikke minst siden tre av kampene er spilt borte (rotet jo også vekk en 3-1 ledelse i seriepremieren borte mot Bærum og måtte nøye seg med 3-3). Eneste tapet er kommet borte mot Hødd (1-2 svært ufortjent) og selv om det er tidlig enda ser det ut som Glimt vil være med i toppen i år også. Midtbanespilleren Vieux Sane soner karantene, mens tre spillere er skadet.

Bryne sesongåpne med 3-1 seier hjemme mot Strømmen, men de fire påfølgende kampene har gitt laget kun ett poeng. Det kom hjemme mot Alta sist helg og onsdag var det over og ut i cupen etter bortetap 0-1 mot Åsane. Tommy Eide Møster (f), Kim Nyborg (mb), Håkon Stenersen (mb) og Esben Ertzeid (mb) er alle skadet. Kai Risholt soner karantene.

Bod/Glimt ser ut som en noenlunde sikker vinner her, men notorisk ustabile og fraværsrammede Bryne er et ekkelt lag. Vi tror uansett Tommy Knarvik og hans lagkamerater fikser dette. H.

9. Mjøndalen - Hødd
Mjøndalen fikk en grusom start i bortemøtet med Tromsdalen sist søndag og var bakpå 0-2 allerede etter 18 minutter. Til tross for en bra andreomgang klarte ikke bruntrøyene å kvittere og dermed er det kun blitt ett poeng på de tre siste etter seieren i sesongpremiere borte mot Alta. Nye Mjøndalen stadion bl innviet med et litt skuffende 1-1 resultat mot bryne for fjorten dager siden. Fredrik Gulsvik (a), Lars Granaas (mb) og Marius Boldt (f) er på skadelisten.

En ufortjent 2-1 seier hjemme mot Bodø/Glimt er foreløpig sunnmøringenes eneste poeng denne sesongen. Sist helg ble det stygge 0-5 mot Alta i Finnmarkshallen og Hødd har skuffet stort i sesongstarten. Flere spillere er fortsatt ute med skade. Victor Grodås (f), Martin Haanes (a) og Eirik Heltne (a) er skadet.

3-1 seier til Mjøndalen forrige sesong og vi har svært god tro på at Vegard Hansens elever får årets første hjemmeseier her. H.

10. Notodden - Sandefjord
Notodden holdt lenge stand i søndagens Tv2Zebra-sendte oppgjør borte mot HamKam, men ti minutter før slutt scoret hamarsingene uten at Notodden klarte å kvittere. Onsdag ble det avansement til tredje runde i cupen etter 4-3 seier hjemme mot Kjelsås. Fire tap på de fem første seriekampene og altså ingen lystelig sesongåpning av Notodden. Seieren kom for øvrig hjemme mot Bryne. Flere spillere er skadet.

2-2-1 på de fem første seriekampene for et av de forventede topplagene, Sandefjord. tapet kom hjemme mot Sarpsborg. Har møtt tøff motstand i starten og tok en fortjent og sterk hjemmeseier mot Kongsvinger sist helg. Den gamle Brann-kjenningen Tijan Jaiteh ble for øvrig matchvinner. Viktige Kenneth Dokken er fortsatt ute, det samme gjelder Ørjan Røyrane, mens Alexander Gabrielsen er usikker.

Normalt hjemmesterke Notodden blir ikke noe walkover for Arne Sandstøs gutter her. HUB.

11. Ranheim - HamKam
Vi lanserte Ranheim som et singelspill hjemme mot Start nest sist. I ettertid var det en feilvurdering. Kampen endte 1-1 men Start var best og brente også et straffespark i den kampen. Aasmund Bjørkans gutter gjorde imidlertid en solid bortekamp mot Sarpsborg sist helg og fikk med seg ett velfortjent poeng. Trondheimslaget er dermed fortsatt på toppen av en rekordjevn Adeccoliga. Hjemme i Trondheim har laget ved siden av å spille uavgjort mot Start, slått Ullensaker Kisa 3-0. Få skadeproblemer.

Etter en traurig start med null poeng på de tre første seriekampene, har Vegard Skoghems HamKam slått ilbake med to strake trepoengere. Meget imponerende 3-0 borte mot Kongsvinger nest sist, ble etterfulgt av en knepen men fortjent 1-0 seier mot Notodden sist søndag. Kristoffer Hagen (mb), Oddbjørn Lie (f), Ivar Rønningen (k) og Dyre Ekeberg Schjerve (k) er alle skadet.

Tilsvarende kamp i fjor høst endte 1-2 (det var en betydningsløs affære). Nå har vi klart mest tro på Trondheimslaget. HU.

12. Strømmen - Sarpsborg
2-1-2 på de fem første seriekampene for hjemmelaget og ikke lett å finne noe mønster i prestajonene, men borteseieren mot HamKam for et par uker siden var svært ufjortjent. Borte mot Start sist søndag var laget sjanseløse. Seirene er kommet mot Hødd hjemme (4-2) og altså HamKam borte (3-2). Kun en spiller er på skadelisten.

Sarpsborg står med snodige 0-2-1 hjemme i Sarpsborg, mens begge bortekampene er vunnet mot henholdsvis Notodden (1-0) og Sandefjord (2-1). Kom bakpå 0-2 hjemme mot Ranheim sist søndag. men viste moral ved å komme tilbake til 2-2. Bortsett fra langtidsskadde Tobias Henanger (mb) er det stort sett skadefritt.

Bortelaget har den største kapasiteten, det er vi rimelig sikre på. Og tar sin tredje strake borteseier? B.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.05.2012 17:55
1. Lillestrøm - Brann H U B
2. Fredrikstad - Haugesund H U
3. Hønefoss BK - Odd H
4. Sandnes Ulf - Rosenborg U B
5. Sogndal - Viking H
6. Aalesund - Strømsgodset B
7. Alta - Ullensaker/Kisa H B
8. Bodø/Glimt - Bryne H
9. Mjøndalen - Hødd H
10. Notodden - Sandefjord U B
11. Ranheim - HamKam H U
12. Strømmen - Sarpsborg 08 B

486-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.05.2012 17:55
1. Lillestrøm - Brann H U B
2. Fredrikstad - Haugesund H U
3. Hønefoss BK - Odd H U
4. Sandnes Ulf - Rosenborg H U B
5. Sogndal - Viking H
6. Aalesund - Strømsgodset B
7. Alta - Ullensaker/Kisa H B
8. Bodø/Glimt - Bryne H
9. Mjøndalen - Hødd H
10. Notodden - Sandefjord H U B
11. Ranheim - HamKam H U
12. Strømmen - Sarpsborg 08 B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus